Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Miandum" vīriem duelis pret Jūrmalu, "REIR Dobele" dāmas uzņems Jēkabpili

Jānis Pārums

"Ogre/Miandum" vīriem duelis pret Jūrmalu, "REIR Dobele" dāmas uzņems Jēkabpili
Dzintars Dravnieks (Ogre/Miandum) uzbrukumā
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas čempionātā sievietēm iepriekšējās sezonas otrā spēcīgākā komanda "REIR Dobele" savā laukumā uzņems vicelīderi Jēkabpils sporta skolu, savukārt SynotTip Virslīgā "Ogre/Miandum" spēkosies ar "Jūrmalas Sportu".

"REIR Dobele" šobrīd ar septiņās spēlēs izcīnītajiem astoņiem punktiem ieņem ceturto vietu (4-3), atpaliekot no Stopiņu NHK (14 punkti, 7-0), Jēkabpils sporta skolas (14, 7-1) un Ludzas "Latgola" (10, 5-3). Trīs sezonas pirmajā pusē iekrātie zaudējumi piedzīvoti tieši pret augstāk minētajām komandām.

"REIR Dobele" un Jēkabpils sporta skolas pirmā apļa spēlē, kas norisinājās septembra beigās, un kur dobelniecēm nevarēja palīdzēt vairākas vadošās spēlētājas Lauru Ņeverovsku un Elīnu Freibergu ieskaitot, noslēdzās ar Jēkabpils komandas uzvaru (27:20), lai arī līdz 40.minūtei vadībā bija Dobeles handbolistes. Toreiz Simona Ārmane kaldināja mājinieču uzvaru ar astoņiem vārtiem, bet Anna Aleksa Stankeviča viešņu labā guva tieši pusi no komandas vārtiem (10).

Jēkabpils sporta skolas komanda šosezon piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, piekāpjoties vien Latvijas čempionēm Stopiņu NHK (26:29). Tas šobrīd ļauj ieņemt drošu otro pozīciju aiz stopiņietēm, apsteidzot tuvākās sekotājas (Latgols) par četriem punktiem. "REIR Dobele" un Jēkabpils sporta skolas spēle šovakar sāksies plkst. 18:00.

Virslīga sievietēm
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Savukārt SynotTip handbola Virslīgas spēlē plkst. 19:30 šobrīd ceturtajā pozīcijā esošā "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems "Jūrmalas Sportu", kas atrodas septītajā vietā. Ogrēnieši desmit spēlēs iekrājuši desmit punktus, taču sezonas gaitā piedzīvojuši divus nedaudz pārsteidzošus zaudējumus pret ASK/LSPA, bet jūrmalnieki deviņās spēlēs iekrājuši piecus punktus.

"Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sports" divreiz tikās septembrī – vispirms Rīgas atklātā čempionāta apakšgrupu turnīrā, bet vēlāk arī SynotTip handbola Virslīgas pirmajā aplī. Abos gadījumos pie panākumiem tika ogrēnieši, uzvarot ar 27:23 un 31:22. Abos gadījumos rezultatīvākais Ogres rindās bija Dzintars Dravnieks (vienā no spēlēm šo godu dalot ar Arvi Laganovski). Jāpiebilst, ka SynotTip Virslīgas pirmā apļa spēlē Jūrmalas rindās nebija šobrīd rezultatīvākā komandas spēlētāja Rolanda Ivanova, kurš pēc tam septiņās spēlēs guvis 63 vārtus. 60 vārti, bet deviņās spēlēs ir Mārim Grēberim. Savukārt ogrēniešiem rezultatīvākie ir jau pieminētie Dravnieks un Arvis Laganovskis, kuri guvuši pa 67 vārtiem desmit spēlēs. Visi spēlētāji ierindojas līgas desmitniekā – Dravnieks un Laganovskis dala trešo pozīciju, Ivanovs ir septītais, bet Grēberis astotais. Līderis ar 88 vārtiem deviņās spēlēs ir Oskars Pāvils (Vaiņode).

SynotTip Virslīga
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv