Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

Izaicinājuma kauss: RSU/MSĢ volejbolistes centīsies atspēlēt pirms nedēļas zaudēto

Jānis Celmiņš

Izaicinājuma kauss: RSU/MSĢ volejbolistes centīsies atspēlēt pirms nedēļas zaudēto
RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: LVF

"Rīgas Stradiņa universitātes"/"Murjāņu sporta ģimnāzijas" (RSU/MSĢ) volejbolistes ar maču pret Atēnu AEK šodien Rīgā turpinās cīņu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausā. Pēc piedzīvotās neveiksmes viesos, šovakar Rimi Olimpiskajā centrā Ingunas Minusas vadītajai komandai derēs tikai uzvara. Spēles tiešraide no plkst. 19.00 kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

- Latvijas čempionvienība pirms nedēļas uz Grieķiju devās labā noskaņojumā, jo sezonu Baltijas līgā izdevās iesākt ar 3-0 uzvaru pār “Jelgavu”. Savukārt septembra izskaņā RSU/MSĢ volejbolistes izcīnīja Baltijas Superkausu.

- Pirmajā RSU/MSĢ un AEK komandu cīņā panākumu četru setu cīņā svinēja Grieķijas klubs – 3:1 (25:15, 25:14, 19:25, 25:20).

- Mājinieču panākumu ar 19 punktiem sekmēja pirmā tempa spēlētāja Joanna Lamprini Polinopulu, četrus no punktiem gūstot ar bloku, kā arī punktā pārvēršot 14 no 17 uzbrukumiem.

- "Pretiniecēm ir labi "pirmie tempi", it īpaši viena no tām. Mēģinājām šīs viņus priekšrocības neitralizēt ar agresīvu servi un meklēt vājo posmu servju uzņemšanā, kas arī izdevās, taču viņām vienalga izdevās daudz uzbrukt pirmajā tempā. Pārbaudes spēlēs AEK pirmā tempa spēlētājas bija vēl dominējošākas," pēc pirmās spēles teica Minusa.

- AEK savu pirmo maču Grieķijas sieviešu volejbola līgas jaunajā sezonā vēl nav aizvadījusi, bet pagājušajā sezonā Atēnu vienība izcīnīja 3. vietu.

- AEK aizvadītajā sezonā spēlēja arī Grieķijas kausa izcīņas finālā.

- RSU/MSĢ šajā starpsezonā papildinājušas tādas augsta līmeņa spēlētājas kā Paula Ņečiporuka un Kristīne Kramēna. Spēcīgāka komplektācija komandai arī ļauj izvirzīt ambiciozākus mērķus. Ņečiporuka gan vienojusies par karjeras turpināšanu Itālijā un Latvijas čempionvienības rindās vairs nav.

- Lai uzvarētu divu spēļu summā Ingunas Minusas vadītajai komandai jāuzvar ar 3:0 vai 3:1, kā arī pēcāk jācer uz panākumu tā sauktajā “zelta setā”.

- Ja RSU/MSĢ volejbolistēm izdosies pārvarēt turnīra pirmo kārtu, viņām pretim stāsies Lisabonas “Benfica” komanda.

- Pēdējoreiz kādā no Eiropas kausu izcīņām 2022./2023.gada sezonā startēja RVS/LU komanda, pārvarot kvalifikācijas kārtu un tiekot līdz sešpadsmitdaļfinālam.

     [+] [-]

, 2024-10-16 15:36, vakar
Steļmahs piedalīsies ?

     [+] [-]

, 2024-10-16 16:34, vakar
kristaps199021 rakstīja: Steļmahs piedalīsies ?
Kādā sakarā? Šis ir volejbols.