Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: ''Pēc otrajiem vārtiem iestājās mentālo un fizisko spēku izsīkums''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kazakevičs: ''Pēc otrajiem vārtiem iestājās mentālo un fizisko spēku izsīkums''
Dainis Kazakevičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Lavijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc zaudējuma Turcijai 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā pauda, ka spēli var sadalīt divos posmos, bet pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem iestājies mentālo un fizisko spēku izsīkums.

Latvijas futbola izlase svētdienas vakarā piedzīvoja sesto zaudējumu septiņās 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla mačos, ar 0:4 piekāpjoties Turcijai. Līdz 86. minūtei pretinieks bija vadībā ar 1:0, vēlāk gūstot trīs vārtus un garantējot vietu kontinenta meistarsacīkstēs.

''Dalītas sajūtas,'' pirmos komentārus par spēli teica izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs. ''Skaidrs, ka pēc 0:4 tipiskā situācijā neko daudz labu nevarētu pateikt. Šī laikam nav tipiska situācija, jo kopumā spēli var sadalīt divos posmos. Pirmais posms ir pirmās astoņdesmit minūtes. Jā, pirmajā puslaikā pretiniekiem bija pārsvars, bet mēs bijām pietiekami kompakti, pašaizliedzīgi spēlējām aizsardzībā. Pāris epizodēs mūs glāba arī vārtsargs, taču palikām spēlē. Otrajā puslaikā mums izdevās uzlabot aizsardzības darbības.''

Treneris minēja, ka otrajā puslaikā bijušas izdevības arī pašiem, bet pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem iestājies spēku izsīkums. ''Pēc ielaistiem vārtiem bija tāds posms, kad mums izdevās pārņemt iniciatīvu. No maiņu viedokļa mēģinājām atsvaidzināt tieši uzbrukuma grupas darbības, lai mēs varētu atgriezties spēlē un izlīdzināt rezultātu. Vairākkārt bijām ļoti tuvu tam. Tas attālums starp izlīdzinājuma panākšanu un zaudējumu galu galā ar 0:4, bija tas, ko šodien redzējām. No meistarības viedokļa pretinieks mūs ļoti skarbi sodīja par to, ka pārāk atbrīvojām zonas, pārāk metāmies uz priekšu. Domāju, ka pēc otrajiem vārtiem mums iestājās gan mentālo, gan fizisko spēku izsīkums.''

No spēles taktiskā viedokļa Latvija sagaidīja, ka Turcija presingos no mača sākuma. ''Gaidījām, ka turki pēc uzvaras pār Horvātiju mājas spēlē mūs presingos, un mūsu plāns bija censties no tā izvairīties tādā veidā, ka paši mēģinām spēlēt agresīvāk, dažos momentos varbūt pat avantūriski. Tai pat laikā apzinājāmies, ka kaut kādos brīžos pretinieki paņems bumbu zem kontroles un ka tādās reizēs jābūt pacietīgiem un jāgaida pretuzbrukumu iespējas.''

''Ņemot vērā, ka gribējām pretinieku presinga pārvarēšanu veikt ne tikai ar piespēlēm pāri aizsargiem, bet gribējām arī spēlēt ar bumbu. Aleksejs Saveļjevs iepriekšējā spēlē to ļoti labi izdarīja, aizvadīja labu spēli. Mēs sapratām, ka tieši pirmajā puslaikā, kamēr esam vēl "svaigi", mums viņa piedāvātās kvalitātes bija ļoti vajadzīgas, lai mēs organizēti izietu no aizsardzības. Pārtraukumā redzējām, ka aizsardzībā viņam ir jau fiziski grūti un ka pretinieks viņu nospiež. Jutām, ka mums tur vajag fiziski spēcīgāku spēlētāju."

Latvijas futbola izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu noslēgs 18. novembrī, kad ''Skonto'' stadionā gaidāms mačs pret Horvātiju. Pirmajā izlašu savstarpējā spēlē pretinieks uzvarēja pārliecinoši (5:0).

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17158/d-kazake...

  +9 [+] [-]

, 2023-10-16 08:19, pirms 7 mēnešiem
Par mentālo spēku atbildīgs ir treneris, it īpaši izlasē kur īsā laikā kaut ko iespēlēt un tādēļ viens no svarīgākiem momenti - mentālais spēks. Ja treneris atzīst ka tas ir izsīcis un izsīkst viņš regulāri tad šis treneris nav piemērots šādam darbam. Dainis pats publiski kārtējo reizi apliecina ka viņš ir nekompetents, uzpūtīgs āksts.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-16 09:08, pirms 7 mēnešiem
Es ar interesesi vēroju katru nākamo atrunu, kas arvien ar jaunu enerģiju izspraucas no ielikteņa, tfu, trenera mutes. Ja ar 10 miljonu budžetu nevar noalgot "futbola banki", tad es secinu, ka to piķi vienk bāž kabatā

     [+] [-]

, 2023-10-16 09:15, pirms 7 mēnešiem
Garais1606 rakstīja: Par mentālo spēku atbildīgs ir treneris, it īpaši izlasē kur īsā laikā kaut ko iespēlēt un tādēļ viens no svarīgākiem momenti - mentālais spēks. Ja treneris atzīst ka tas ir izsīcis un izsīkst viņš regulāri tad šis treneris nav piemērots šādam darbam. Dainis pats publiski kārtējo reizi apliecina ka viņš ir nekompetents, uzpūtīgs āksts.
Tieši to pašu vēlējos rakstīt, ka trenerim ir jābūt TAM, kas savāc komandu, ja to nevar izdarīt kapteinis laukumā/spēles laikā. Protams, ir atkal viegli mums visiem pārmest mūsējiem pēc tādas sagrāves (kas notika nieka 10 minūtēs), taču atzīt šādu pēc-spēles komentāru par savu komandu ir nepieņemami.
Varbūt futbolā arī ir vērts izskatīt ārzemju speciālista piesaistes variantus...jo nu te ar mentālo kapacitāti, kura velkas no austrumiem, nepietiks.

  +4 [+] [-]

, 2023-10-16 09:21, pirms 7 mēnešiem
Neizsīkstošas atrunas... Interesanti cik ilgi viņam pietiks idejas Vēl jau ir plašs sortiments ar, piemēram, "mums bija lielāki vārti", "mums bija slidenāks zālājs".
Skaidrs ir viens, ka šis pats prom no šī amata neies, silta vietiņa. Īsti jau neko citu viņš nemāk, lai gan nevar teikt, ka šo viņš māk

  +3 [+] [-]

, 2023-10-16 09:29, pirms 7 mēnešiem
Vakar jau bija arī šitā pārgudrība:
"Man vispār nav krēsla, es šobrīd stāvu"...

Šorīt šitā Daiņa "mēnešreižu spazma" jau ir medijos

     [+] [-]

, 2023-10-16 09:37, pirms 7 mēnešiem
lebron623 rakstīja: Tieši to pašu vēlējos rakstīt, ka trenerim ir jābūt TAM, kas savāc komandu, ja to nevar izdarīt kapteinis laukumā/spēles laikā. Protams, ir atkal viegli mums visiem pārmest mūsējiem pēc tādas sagrāves (kas notika nieka 10 minūtēs), taču atzīt šādu pēc-spēles komentāru par savu komandu ir nepieņemami.
Varbūt futbolā arī ir vērts izskatīt ārzemju speciālista piesaistes variantus...jo nu te ar mentālo kapacitāti, kura velkas no austrumiem, nepietiks.
Te gandrīz jebkurš treneris būs labāks. Var arī vietējos (nosacīti vietējos) pamēģināt, kuri jau apbružājušies mūsu ciemā. Tas pats Dobrecovs vai Pērkons, kurš var būt totāla neveiksme, bet iespējams arī laimīgā loze jo ar Daineli vai bez, paaudžu maiņa būs jāveic. Absolūti jebkuru Virslīgas treneri paņem - sūdīgāk nebūs, pat Kamazu, kurš ir tik pat toksisks kā Dainis, bet vismaz māk motivēt un strādāt ar maiņām.

     [+] [-]

, 2023-10-16 09:41, pirms 7 mēnešiem
https://www.transfermarkt.com/daini...

Viņam tikai ir 42 gadi?!! Kāda iespēja?!
Episka tā karjera viņam, gandrīz dekādi trenējis Jelgavu (vienu reizi pacēlis Latvijas kausu), uzreiz pēc tam sāka U21 un tad pēc tam uz nākamo līmeni pacēlās. Interesantākais ir tas, ka pusi komandas viņš ir izaudzinājis (tur laikam arī slēpjas tas viņa kompetentums, kas ļauj viņam trenēt šo izlasi). Taču, ja Tev nāk pretī izlases, kuras spēlētāji regulāri "uzspēlē" Čempionu Līgas grupu turnīru izspēlēs, tad kurš ir TAS PERSONĀŽS, kas ļauj viņam tik ilgi tērēt to laiku, lai censtos ar "izaugsmes" futbolu uzvarēt pasaules zvaigznes?

  +7 [+] [-]

, 2023-10-16 09:42, pirms 7 mēnešiem
Vakar noskatījos ļoti pamācošu spēli Latvijas izlases izpildījumā.Šeit runa ir par to,ko mūsu izlases līmeņa futbolisti var atļauties un ko nē.Pirmais puslaiks bija tas,kurš kārtējo reizi pierādīja,ka rezultātu pret meistarīgākām komandām varam gūt,spēlējot reti riebīgo "autobusu",ar retiem pretuzbrukumiem.Disciplīna laukumā,nosegtās zonas un veiksme vai pretinieku neveiksme var atnest kādu punktu.Otrais puslaiks parādīja to,kas mūsu komandu gaida,ja tā iesaistās atklātā uzbrukuma futbolā pret daudz meistarīgāko pretinieku.Skatītājiem,protams,tāda spēle patīk.Man arī,bet kuram patīk rezultāts uz tablo?Tā lūk.Protams var oponēt,ja būtu izmantojuši kādu no izdevībām un izlīdzinājuši rezultātu,būtu savādāka spēle.Protams,iesēstos mēs atkal aizsardzībā un bojātu turkiem nervus tālāk.Tomēr meistarības un veiksmes(J.Ikaunieka gadījumā)trūkums mums neļāva izbaudīt šo scenāriju.Vārdu sakot,šis nu bija tas gadījums,kad daudzi saka,gribām redzēt interesantu futbolu,lai arī ir sagrāve,nekā spēli no autobusa un minimālo 0:1 Šis mačs bija taisni pēc šāda scenārija.Neko negribu pārmest izlases futbolistiem,kuri tiešām cīnījās godam un lika turkiem kārtējo reizi panervozēt.Diemžēl meistarības trūkums un nogurums,kā rezultātā,manuprāt,šīs bērnišķīgas kļūdas(Balodis) darīja savu.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-16 09:47, pirms 7 mēnešiem
alguns rakstīja: Vakar noskatījos ļoti pamācošu spēli Latvijas izlases izpildījumā.Šeit runa ir par to,ko mūsu izlases līmeņa futbolisti var atļauties un ko nē.Pirmais puslaiks bija tas,kurš kārtējo reizi pierādīja,ka rezultātu pret meistarīgākām komandām varam gūt,spēlējot reti riebīgo "autobusu",ar retiem pretuzbrukumiem.Disciplīna laukumā,nosegtās zonas un veiksme vai pretinieku neveiksme var atnest kādu punktu.Otrais puslaiks parādīja to,kas mūsu komandu gaida,ja tā iesaistās atklātā uzbrukuma futbolā pret daudz meistarīgāko pretinieku.Skatītājiem,protams,tāda spēle patīk.Man arī,bet kuram patīk rezultāts uz tablo?Tā lūk.Protams var oponēt,ja būtu izmantojuši kādu no izdevībām un izlīdzinājuši rezultātu,būtu savādāka spēle.Protams,iesēstos mēs atkal aizsardzībā un bojātu turkiem nervus tālāk.Tomēr meistarības un veiksmes(J.Ikaunieka gadījumā)trūkums mums neļāva izbaudīt šo scenāriju.Vārdu sakot,šis nu bija tas gadījums,kad daudzi saka,gribām redzēt interesantu futbolu,lai arī ir sagrāve,nekā spēli no autobusa un minimālo 0:1 Šis mačs bija taisni pēc šāda scenārija.Neko negribu pārmest izlases futbolistiem,kuri tiešām cīnījās godam un lika turkiem kārtējo reizi panervozēt.Diemžēl meistarības trūkums un nogurums,kā rezultātā,manuprāt,šīs bērnišķīgas kļūdas(Balodis) darīja savu.
Interesants komentārs un prieks bija lasīt, bet gribētu pieminēt to, ka kaut kāda meistarība mums ir, vienkārši taktika spēlēt saucamo "autobusu" un šad tad "uzdrīkstēties" aizskriet pie pretinieku vārtiem ir gaužām bēdīga situācija, kas vajā mūsu futbola izlasi jau daudzu gadu garumā. MUMS IR TALANTS UN MUMS IR SPĒJA KAUT KO PARĀDĪT, tikai mums nav cilvēks, kas to var uzzīmēt taktiski un pavilkt to spēles ritējumu. Sēdēt aizsardzībā visu dzīvi un gaidīt, kad bumba pati iekritīs pretinieku vārtos ir briesmīgi mokoši.

  +9 [+] [-]

, 2023-10-16 10:22, pirms 7 mēnešiem
lebron623 rakstīja: Interesants komentārs un prieks bija lasīt, bet gribētu pieminēt to, ka kaut kāda meistarība mums ir, vienkārši taktika spēlēt saucamo "autobusu" un šad tad "uzdrīkstēties" aizskriet pie pretinieku vārtiem ir gaužām bēdīga situācija, kas vajā mūsu futbola izlasi jau daudzu gadu garumā. MUMS IR TALANTS UN MUMS IR SPĒJA KAUT KO PARĀDĪT, tikai mums nav cilvēks, kas to var uzzīmēt taktiski un pavilkt to spēles ritējumu. Sēdēt aizsardzībā visu dzīvi un gaidīt, kad bumba pati iekritīs pretinieku vārtos ir briesmīgi mokoši.
Protams,kuram patīk skatīties tādu mokošu futbolu.Negribās atkārtoties,bet visu izšķir izpildītāji un ,protams,arī treneri.Līdzjutēji ar stāžu ļoti labi atcerās Starkova laikus.Arī tad bija spēle no autobusa,bet kritika bija tad ,kad šī taktika nenesa rezultātu.Kad 2004.gadā tikām uz Eiropas čempionāta finālu visi bijām kaifā un aizmirsuši,ka spēlējām aizsardzības futbolu ar retiem pretuzbrukumiem.Starpība ar šodienu ir spēlētāju kvalitātēs.Bija mums superātrais un tehniskais Verpakovskis,laba vidējā līnija Rubīns,Astafjevs,Laizāns un Bleidelis,normāla aizsardzības līnija un stabils vārtsargs.Un ,lai kā kritizēja Starkovu,futbola zināšanās un taktikas jautājumos,lai piedod man Dainis,viņam līdz Starkovam,kā ar kājām līdz mēnesim.Apmēram tā.Šobrīd no visa tā mums nav nekāNo šīs paaudzes mūsu futbolistiem spēcīgāks treneru kolektīvs varētu noteikti izspiest kaut ko vairāk,bet ne tikšanu uz Eiropas vai Pasaules čempionātu finālturnīriem.Šobrīd mums nav tādu izpildītāju futbola laukumos.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-16 10:26, pirms 7 mēnešiem
Ne tehniski, ne fiski, ne mentāli gatavi spēlēt. Ko tad jūs tur darāt?

  +3 [+] [-]

, 2023-10-16 10:41, pirms 7 mēnešiem
... drīz kā konsultants būs jāpieaicina Jurijs Savickijs... tam no ĢINAMO laikiem būs sakrājusies vesela kaidze atrunu variantiem, kas traucēja uzvarēt...

  +2 [+] [-]

, 2023-10-16 10:42, pirms 7 mēnešiem
Kosinkevičam nav nemaz kauna, bāzties virsū ar jautājumiem par krēslu ! Pats taču redz , ka treneris stabili stāv uz kājām kā iemūrēts !

  -2 [+] [-]

, 2023-10-16 10:45, pirms 7 mēnešiem
Daini, suņi rej, bet 11 vilki iet tālāk!

  -1 [+] [-]

, 2023-10-16 10:46, pirms 7 mēnešiem
alguns rakstīja: Vakar noskatījos ļoti pamācošu spēli Latvijas izlases izpildījumā.Šeit runa ir par to,ko mūsu izlases līmeņa futbolisti var atļauties un ko nē.Pirmais puslaiks bija tas,kurš kārtējo reizi pierādīja,ka rezultātu pret meistarīgākām komandām varam gūt,spēlējot reti riebīgo "autobusu",ar retiem pretuzbrukumiem.Disciplīna laukumā,nosegtās zonas un veiksme vai pretinieku neveiksme var atnest kādu punktu.Otrais puslaiks parādīja to,kas mūsu komandu gaida,ja tā iesaistās atklātā uzbrukuma futbolā pret daudz meistarīgāko pretinieku.Skatītājiem,protams,tāda spēle patīk.Man arī,bet kuram patīk rezultāts uz tablo?Tā lūk.Protams var oponēt,ja būtu izmantojuši kādu no izdevībām un izlīdzinājuši rezultātu,būtu savādāka spēle.Protams,iesēstos mēs atkal aizsardzībā un bojātu turkiem nervus tālāk.Tomēr meistarības un veiksmes(J.Ikaunieka gadījumā)trūkums mums neļāva izbaudīt šo scenāriju.Vārdu sakot,šis nu bija tas gadījums,kad daudzi saka,gribām redzēt interesantu futbolu,lai arī ir sagrāve,nekā spēli no autobusa un minimālo 0:1 Šis mačs bija taisni pēc šāda scenārija.Neko negribu pārmest izlases futbolistiem,kuri tiešām cīnījās godam un lika turkiem kārtējo reizi panervozēt.Diemžēl meistarības trūkums un nogurums,kā rezultātā,manuprāt,šīs bērnišķīgas kļūdas(Balodis) darīja savu.
Retais sakarīgais komentārs.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-16 10:52, pirms 7 mēnešiem
Dainis atkal vālē😀😀😀Mentāli un asaras,nespēks pārāk daudz minūšu spēlē😀bumba konusā,traki😎un vēl ar basām kājām 🍺🍻🍺🍻😎😀

  +3 [+] [-]

, 2023-10-16 11:02, pirms 7 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Daini, suņi rej, bet 11 vilki iet tālāk!
uz kurieni???

  -4 [+] [-]

, 2023-10-16 11:04, pirms 7 mēnešiem
Ja godīgi , tad skaidrs ka tiekoties divām ļoti atšķirīgas klases komandām, tikai brīnums varēja notikt, lai Latvija nezaudētu Ko var cepties? Man spēle patika. Tagad daudzi spiež uz tām pēdējā 10 minūtēm.Līdz tam viss bija ok. Tā bieži gadās, ka pēdējās minūtēs kāda komanda sevišķi pret spēcīgu pretinieku neiztur spriedzi. Vakar labs piemērs bija arī Baltkrievijas - Šveices mačs, kur baltkrievi pamanījās pāris beidzamās minūtēs zaudēt divus vārtus un izlaida uzvaru no rokām. Tur gan viņiem bija ko pārdzīvot!
Tagad daudzi atceras 2004.gadu. To spēli Turcijā atceros detaļās. Turki tāpat kā vakar bija otrā puslaikā vadībā 2-0 un nekas neliecināja , ka viņi neuzvarēs. Sods, Laizāns sit, pat ne īpaši spēcīgi, bumba iespurdz turku vārtos. Un tad aizskrēja Māris un 2:2. Nu nav mums tagad Māris, nomierinieties.
Iepriekšējos gados Latvijai bija ļoti labi vārtsargi Koļiņko,Vanins, Šteinbors, kuri spēlēja labos ārzemju klubos un bieži glāba Latvijas vārtus. Tagad mums nav tik augstas klases vārtsargi.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-16 12:02, pirms 7 mēnešiem
alguns rakstīja: Protams,kuram patīk skatīties tādu mokošu futbolu.Negribās atkārtoties,bet visu izšķir izpildītāji un ,protams,arī treneri.Līdzjutēji ar stāžu ļoti labi atcerās Starkova laikus.Arī tad bija spēle no autobusa,bet kritika bija tad ,kad šī taktika nenesa rezultātu.Kad 2004.gadā tikām uz Eiropas čempionāta finālu visi bijām kaifā un aizmirsuši,ka spēlējām aizsardzības futbolu ar retiem pretuzbrukumiem.Starpība ar šodienu ir spēlētāju kvalitātēs.Bija mums superātrais un tehniskais Verpakovskis,laba vidējā līnija Rubīns,Astafjevs,Laizāns un Bleidelis,normāla aizsardzības līnija un stabils vārtsargs.Un ,lai kā kritizēja Starkovu,futbola zināšanās un taktikas jautājumos,lai piedod man Dainis,viņam līdz Starkovam,kā ar kājām līdz mēnesim.Apmēram tā.Šobrīd no visa tā mums nav nekāNo šīs paaudzes mūsu futbolistiem spēcīgāks treneru kolektīvs varētu noteikti izspiest kaut ko vairāk,bet ne tikšanu uz Eiropas vai Pasaules čempionātu finālturnīriem.Šobrīd mums nav tādu izpildītāju futbola laukumos.
Aleluja. Beidzot normāla analīze. Te daži ir sadomajušies, ka tulīt paņemsim futbola Banki un viss notiks. Draugi mīļie basī un hoķi gandrīz visi spēlē toplīgās, tur treneris var no toplīgu vidusmēra spēletājiem uztaisit kaut ko labu. Lai šādā grupā cīnītos par 6-7+ punktiem mums vajag vismaz 1 malējo aizsargu, 1 centra pussargu un kā jau te min reaktīvu uzbrucēju/pussargu, kurš var aizskriet pretuzbrukumā. Ko darīt? Viens variants celt augšā jaunos un cerēt, ka Vapnem un pārējiem būs gan darba spējas, gan veselība, gan vēl karjeras saliksies, lai progresētu. Otrs variants dabūt izlasē visus, ko var -Cirkinu, Makrecki, Miķelbrenci, latvietes vīru Emersonu, gan jau atrastos vēl kāds, bet arī šāds sastāvs diez vai cīnīsies par tikšanu uz finālturnīriem, līdz ar to neredzu jēgu meklēt treneri ārpus virslīgas. Ja nepatik Dainis, ņemam Kalnu un mēģinam restartu tikai saprotam, ka 70-80% no progresa ir atkarīgas no konkrētu spēlētāju veselības un attieksmes.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-16 12:13, pirms 7 mēnešiem
bassline rakstīja: uz kurieni???
pēc kārtējā zāģa

  +2 [+] [-]

, 2023-10-16 12:15, pirms 7 mēnešiem
Edgars rakstīja: Aleluja. Beidzot normāla analīze. Te daži ir sadomajušies, ka tulīt paņemsim futbola Banki un viss notiks. Draugi mīļie basī un hoķi gandrīz visi spēlē toplīgās, tur treneris var no toplīgu vidusmēra spēletājiem uztaisit kaut ko labu. Lai šādā grupā cīnītos par 6-7+ punktiem mums vajag vismaz 1 malējo aizsargu, 1 centra pussargu un kā jau te min reaktīvu uzbrucēju/pussargu, kurš var aizskriet pretuzbrukumā. Ko darīt? Viens variants celt augšā jaunos un cerēt, ka Vapnem un pārējiem būs gan darba spējas, gan veselība, gan vēl karjeras saliksies, lai progresētu. Otrs variants dabūt izlasē visus, ko var -Cirkinu, Makrecki, Miķelbrenci, latvietes vīru Emersonu, gan jau atrastos vēl kāds, bet arī šāds sastāvs diez vai cīnīsies par tikšanu uz finālturnīriem, līdz ar to neredzu jēgu meklēt treneri ārpus virslīgas. Ja nepatik Dainis, ņemam Kalnu un mēģinam restartu tikai saprotam, ka 70-80% no progresa ir atkarīgas no konkrētu spēlētāju veselības un attieksmes.
var muldēt ko vien grib, bet basīša izlase pie vecvagariem un štelmaheriem zaudēja zemniekiem un netika uz EČ, trenera maiņa pie tā paša sastāva atveda rezultātus.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-16 12:23, pirms 7 mēnešiem
Un tie augstprātīgie lûzeri pēc haļavnās uzvaras pār Armēniju vēl atļāvās ignorēt fanus. Nožēlojamie nabagi.

  -2 [+] [-]

, 2023-10-16 12:47, pirms 7 mēnešiem
Edgars rakstīja: Aleluja. Beidzot normāla analīze. Te daži ir sadomajušies, ka tulīt paņemsim futbola Banki un viss notiks. Draugi mīļie basī un hoķi gandrīz visi spēlē toplīgās, tur treneris var no toplīgu vidusmēra spēletājiem uztaisit kaut ko labu. Lai šādā grupā cīnītos par 6-7+ punktiem mums vajag vismaz 1 malējo aizsargu, 1 centra pussargu un kā jau te min reaktīvu uzbrucēju/pussargu, kurš var aizskriet pretuzbrukumā. Ko darīt? Viens variants celt augšā jaunos un cerēt, ka Vapnem un pārējiem būs gan darba spējas, gan veselība, gan vēl karjeras saliksies, lai progresētu. Otrs variants dabūt izlasē visus, ko var -Cirkinu, Makrecki, Miķelbrenci, latvietes vīru Emersonu, gan jau atrastos vēl kāds, bet arī šāds sastāvs diez vai cīnīsies par tikšanu uz finālturnīriem, līdz ar to neredzu jēgu meklēt treneri ārpus virslīgas. Ja nepatik Dainis, ņemam Kalnu un mēģinam restartu tikai saprotam, ka 70-80% no progresa ir atkarīgas no konkrētu spēlētāju veselības un attieksmes.
Jā, pa retam gadās kāds kurš kaut ko saprot no sporta, futbola un uzraksta normālu komentāru. Kas te piesauc hokeju un basketbolu tiem no sporta tiešām nav nekāda saprašana. Hokejā un sevišķi basketbolā mums vienmēr bija izcili pasaules klases spēlētāji un basketbolā vēl savus griestus neesam sasnieguši- respektīvi medaļas. Būtu tik visi veseli un savāktos kopā.
Futbolā mums ir pavisam cita situācija, nav materiāls, nav pasaules , pat Eiropas vidusmēra komandu klases spēlētāji.Problēma nav ne Dainī, ne izlases spēlētājos, tā ir daudz dziļāka, arī Latvijas ekonomiskā situācijā. Cik tērē futbolam naudu Eiropas vidusmēra futbola valstīs, nemaz nerunājot par top izlasēm. Neviena nabadzīga valsts nekad augstāk par savu galvu nav uzlēkusi. Turklāt Latvijā arī ierobežoti cilvēku resursi. Vecāki vairāk virza savas atvases uz hokeju un basketbolu, kur ir cerības izsisties pasaulē. Turklāt futbolā pasaulē ir vislielākā konkurence. Nomainīt Daini? Var jau, kaut vai lai redzētu, ka tas būtisku kāpumu nedos. Tērēt miljonus ārzemniekam nav nozīmes. Ko no vietējiem? Kalnu, Dobrecovu?

  -2 [+] [-]

, 2023-10-16 13:44, pirms 7 mēnešiem
Edgars rakstīja: Aleluja. Beidzot normāla analīze. Te daži ir sadomajušies, ka tulīt paņemsim futbola Banki un viss notiks. Draugi mīļie basī un hoķi gandrīz visi spēlē toplīgās, tur treneris var no toplīgu vidusmēra spēletājiem uztaisit kaut ko labu. Lai šādā grupā cīnītos par 6-7+ punktiem mums vajag vismaz 1 malējo aizsargu, 1 centra pussargu un kā jau te min reaktīvu uzbrucēju/pussargu, kurš var aizskriet pretuzbrukumā. Ko darīt? Viens variants celt augšā jaunos un cerēt, ka Vapnem un pārējiem būs gan darba spējas, gan veselība, gan vēl karjeras saliksies, lai progresētu. Otrs variants dabūt izlasē visus, ko var -Cirkinu, Makrecki, Miķelbrenci, latvietes vīru Emersonu, gan jau atrastos vēl kāds, bet arī šāds sastāvs diez vai cīnīsies par tikšanu uz finālturnīriem, līdz ar to neredzu jēgu meklēt treneri ārpus virslīgas. Ja nepatik Dainis, ņemam Kalnu un mēģinam restartu tikai saprotam, ka 70-80% no progresa ir atkarīgas no konkrētu spēlētāju veselības un attieksmes.
Ja jau atsauce uz manu komentāru, tad arī mana atbilde par "futbola banki".
Mums kā reiz tādu vajag, ilgtermiņā. Futbola banki vajag ļaut pastrādāt 3 gadus (copy-paste no basketbola, neizgudrojam divriteni), bet mums ar šādu budžetu ne tikai neviens normāls speciālists nav piesaistīts, bet nav pat mēģināts.
Spēlētāju mums šī brīža kvalitātei, spēlei un taktiskajam zīmējumam būtu kaut 5 LV izlasēm.
"Nav eiropas un pasaules līmeņa" - tur ir vaina jāuzņemas LFF, ka no 2004. gada nav spējuši piesaistīt, noturēt un izveidot kaut kādu pēctecību futbolā. Draugi mīļie, Latvijas futbols ir kādas zinātnieku grupas pētījuma vērts, kā pie tādiem miljoniem, kas katru gadu, gadu desmitiem ieplūst LV futbolā, var neizaudzināt nevienu "pasaules līmeņa" spēlētāju! Un vēl ieliek Daini Kazakeviču kā treneri

  +2 [+] [-]

, 2023-10-16 14:31, pirms 7 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: var muldēt ko vien grib, bet basīša izlase pie vecvagariem un štelmaheriem zaudēja zemniekiem un netika uz EČ, trenera maiņa pie tā paša sastāva atveda rezultātus.
no šiem "ekspertiem" esmu sapratis ka futbolā tas treneris ir plika dekorācija, no kura nekāda praktiska labuma nav

  +3 [+] [-]

, 2023-10-16 15:10, pirms 7 mēnešiem
.............. rakstīja: Ja jau atsauce uz manu komentāru, tad arī mana atbilde par "futbola banki".
Mums kā reiz tādu vajag, ilgtermiņā. Futbola banki vajag ļaut pastrādāt 3 gadus (copy-paste no basketbola, neizgudrojam divriteni), bet mums ar šādu budžetu ne tikai neviens normāls speciālists nav piesaistīts, bet nav pat mēģināts.
Spēlētāju mums šī brīža kvalitātei, spēlei un taktiskajam zīmējumam būtu kaut 5 LV izlasēm.
"Nav eiropas un pasaules līmeņa" - tur ir vaina jāuzņemas LFF, ka no 2004. gada nav spējuši piesaistīt, noturēt un izveidot kaut kādu pēctecību futbolā. Draugi mīļie, Latvijas futbols ir kādas zinātnieku grupas pētījuma vērts, kā pie tādiem miljoniem, kas katru gadu, gadu desmitiem ieplūst LV futbolā, var neizaudzināt nevienu "pasaules līmeņa" spēlētāju! Un vēl ieliek Daini Kazakeviču kā treneri
Tur jau tā lieta, ka pie mums jau ilgu gadu garumā nav bijis jēgpilns ieguldījums futbola attīstībā.
Runājot par nākamo treneri, protams, ka uzreiz pieņemot (prestižu) jaunu treneri nebūs uzreiz rezultāts, bet vismaz vīzija, sistēma un taktika, kas dod kaut kādu attīstību būtu vērtīga. Visi tie, kas min to, ka mums nekas te nav ir smagi kļūdījušies, jo mums jau talanti ir, kaut kādi, bet ir. Un tos pašus attīstot un ar jaunu sistēmas izveidošanu (vismaz kaut kādu sistēmas labojumu uztaisot) noteikti celtos tas futbola līmenis.
Mums jau šeit lielajiem gudriniekiem nav tālu jāmeklē piemērus, kas mums parāda, ka tāda veida taktika strādā. Ja nezin, tad pateikšu priekšā - mums hokejā un basketbolā pēdējo gadu garumā ir mainījušies treneri, kas ir pamainījuši raksturu un domu gājienu savos sporta veidos. Tas strādā un līmenis ir cēlies.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-16 15:13, pirms 7 mēnešiem
Lašenko -Prom

  +3 [+] [-]

, 2023-10-16 15:35, pirms 7 mēnešiem
Daini beidz MULDĒT un ATKĀPIES!!!

  +2 [+] [-]

, 2023-10-16 15:40, pirms 7 mēnešiem
Tā arī ir Latvijas futbola traģēdija: vienmēr kaut kas iestājas.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-16 17:09, pirms 7 mēnešiem
alguns rakstīja: Vakar noskatījos ļoti pamācošu spēli Latvijas izlases izpildījumā.Šeit runa ir par to,ko mūsu izlases līmeņa futbolisti var atļauties un ko nē.Pirmais puslaiks bija tas,kurš kārtējo reizi pierādīja,ka rezultātu pret meistarīgākām komandām varam gūt,spēlējot reti riebīgo "autobusu",ar retiem pretuzbrukumiem.Disciplīna laukumā,nosegtās zonas un veiksme vai pretinieku neveiksme var atnest kādu punktu.Otrais puslaiks parādīja to,kas mūsu komandu gaida,ja tā iesaistās atklātā uzbrukuma futbolā pret daudz meistarīgāko pretinieku.Skatītājiem,protams,tāda spēle patīk.Man arī,bet kuram patīk rezultāts uz tablo?Tā lūk.Protams var oponēt,ja būtu izmantojuši kādu no izdevībām un izlīdzinājuši rezultātu,būtu savādāka spēle.Protams,iesēstos mēs atkal aizsardzībā un bojātu turkiem nervus tālāk.Tomēr meistarības un veiksmes(J.Ikaunieka gadījumā)trūkums mums neļāva izbaudīt šo scenāriju.Vārdu sakot,šis nu bija tas gadījums,kad daudzi saka,gribām redzēt interesantu futbolu,lai arī ir sagrāve,nekā spēli no autobusa un minimālo 0:1 Šis mačs bija taisni pēc šāda scenārija.Neko negribu pārmest izlases futbolistiem,kuri tiešām cīnījās godam un lika turkiem kārtējo reizi panervozēt.Diemžēl meistarības trūkums un nogurums,kā rezultātā,manuprāt,šīs bērnišķīgas kļūdas(Balodis) darīja savu.
Labi, tur nospīdēja, ka neielaida pirmajā ar visu busu (visu spēli tā patbdiez vai izturētu). Mans personiskais viedoklis, es labāk skatos kā mūsējie cenšas spēlēt un gadās pa sagrāvei, bet arī pa uzvarai (Tukuma analogs virslīgā) nekā spēlē antifutbolu. Gan spēlētāji labāk augs, gan parādīs savi labāk klubiem Eiropā un es nebūtu tik drošs ka punktu būtu mazāk ( kaut vai pieminot iepriekšējo spēli). Tas viss saprāta robežās, protams, cik var, jo jārēķinās ar pretenieka spēku, to es saprotu.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-16 19:14, pirms 7 mēnešiem
uzskatu, ka Daiņa pieeja sastāva izvēlei ir absolūti nepareiza. Viņš ir izdomājis, kuri 11-14 ir, viņaprāt, labākie un nekas, izņemot traumas, šo izvēli neietekmē .. nav svarīga kondīcija, vai tu klubā spēlē vai nē, 14 spēlētājiem vienmēr ir skaidrs, ka viņi izlasē būs, un 11 no viņiem ir praktiski garantēts sākumstastāvs .. primkārt, tas rada siltumnīcas efektu, nav nekādas konkurences un attiecīgi palielinās iespēja, ka spēlētāji neizliek sevi visu .. otrkārt, izlases sastāvs ir ļoti paredzams pretiniekiem.. treškārt, ir grūti kaut ko pamainīt pret dažādiem pretiniekiem, ja visu laiku spēlē vieni un tie paši .. ceturtkārt, atsevišķos gadījumos Dainis liek viņa favorītiem spēlēt citās pozīcijās nekā tie ikdienā spēlē klubā .. tā varētu turpināt vēl un vēl

  -1 [+] [-]

, 2023-10-16 20:02, pirms pusgada
Opaps rakstīja: uzskatu, ka Daiņa pieeja sastāva izvēlei ir absolūti nepareiza. Viņš ir izdomājis, kuri 11-14 ir, viņaprāt, labākie un nekas, izņemot traumas, šo izvēli neietekmē .. nav svarīga kondīcija, vai tu klubā spēlē vai nē, 14 spēlētājiem vienmēr ir skaidrs, ka viņi izlasē būs, un 11 no viņiem ir praktiski garantēts sākumstastāvs .. primkārt, tas rada siltumnīcas efektu, nav nekādas konkurences un attiecīgi palielinās iespēja, ka spēlētāji neizliek sevi visu .. otrkārt, izlases sastāvs ir ļoti paredzams pretiniekiem.. treškārt, ir grūti kaut ko pamainīt pret dažādiem pretiniekiem, ja visu laiku spēlē vieni un tie paši .. ceturtkārt, atsevišķos gadījumos Dainis liek viņa favorītiem spēlēt citās pozīcijās nekā tie ikdienā spēlē klubā .. tā varētu turpināt vēl un vēl
Šo tematu apspriežot, Rihertam pēc zaudējuma Supernovai virslīgā bija diez gan labs atzinums. Metta praktiski uztur otru klubu Skansti, sūta savus spēlētājus tur iegūt praksi un turēt klubu augstā līmenī (pat cīnās par vietu Virslīgā), bet līdz ar to komandā nav gandrīz nekādas konkurences un ir garantēts, ka esošie spēlētāji tiks spēlēt. Rihertam un Mettai tā šķita laba ideja, lai visi tiek spēlēt utt. Bet tagad nonāca pie secinājuma, ka tas tikai demotivē spēlētājus, bez konkurences spēlētāji necenšas ne treniņos ne laukumā, jo zina, ka tā pat tiks spēlēt šā vai tā. Var savas paralēles vilkt ar Daiņa izlasi. Daži viņa favorīti klubos spēlē aizvien mazāk un mazāk, bet tā pat tiek izsaukti un pat spēlē pamatsastāvā, kamēr Mettā varbūt daļa spēlētāju nedod 100% un sāk krist līmenī, salīdzinot kaut vai ar sezonas sākumu. Tā notiek, kad nav iekšējās konkurences un kādam tiek garantēta vieta vai spēles laiks.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-16 20:28, pirms pusgada
BenSimmonsBall rakstīja: Šo tematu apspriežot, Rihertam pēc zaudējuma Supernovai virslīgā bija diez gan labs atzinums. Metta praktiski uztur otru klubu Skansti, sūta savus spēlētājus tur iegūt praksi un turēt klubu augstā līmenī (pat cīnās par vietu Virslīgā), bet līdz ar to komandā nav gandrīz nekādas konkurences un ir garantēts, ka esošie spēlētāji tiks spēlēt. Rihertam un Mettai tā šķita laba ideja, lai visi tiek spēlēt utt. Bet tagad nonāca pie secinājuma, ka tas tikai demotivē spēlētājus, bez konkurences spēlētāji necenšas ne treniņos ne laukumā, jo zina, ka tā pat tiks spēlēt šā vai tā. Var savas paralēles vilkt ar Daiņa izlasi. Daži viņa favorīti klubos spēlē aizvien mazāk un mazāk, bet tā pat tiek izsaukti un pat spēlē pamatsastāvā, kamēr Mettā varbūt daļa spēlētāju nedod 100% un sāk krist līmenī, salīdzinot kaut vai ar sezonas sākumu. Tā notiek, kad nav iekšējās konkurences un kādam tiek garantēta vieta vai spēles laiks.
Šito lielformāta drukā un novietot, lai arī LFF redz!
Dainis ar saviem melnajiem sarakstiem jau tā bloķē mazo konkurenci!

Futbolā jau tā ir mazāka par basketbolu, hokeju, jo ārzemēs spēlē ļoti maz, bet pretī atkal komandas, kur visur tas ir nr1 sporta veids!(tagadējā grupa)!

     [+] [-]

, 2023-10-17 11:30, pirms pusgada
BenSimmonsBall rakstīja: Šo tematu apspriežot, Rihertam pēc zaudējuma Supernovai virslīgā bija diez gan labs atzinums. Metta praktiski uztur otru klubu Skansti, sūta savus spēlētājus tur iegūt praksi un turēt klubu augstā līmenī (pat cīnās par vietu Virslīgā), bet līdz ar to komandā nav gandrīz nekādas konkurences un ir garantēts, ka esošie spēlētāji tiks spēlēt. Rihertam un Mettai tā šķita laba ideja, lai visi tiek spēlēt utt. Bet tagad nonāca pie secinājuma, ka tas tikai demotivē spēlētājus, bez konkurences spēlētāji necenšas ne treniņos ne laukumā, jo zina, ka tā pat tiks spēlēt šā vai tā. Var savas paralēles vilkt ar Daiņa izlasi. Daži viņa favorīti klubos spēlē aizvien mazāk un mazāk, bet tā pat tiek izsaukti un pat spēlē pamatsastāvā, kamēr Mettā varbūt daļa spēlētāju nedod 100% un sāk krist līmenī, salīdzinot kaut vai ar sezonas sākumu. Tā notiek, kad nav iekšējās konkurences un kādam tiek garantēta vieta vai spēles laiks.
tā ir .. bet klubs nav izlase, klubā ir ierobežots spēlētāju skaits un citu piesaiste maksā naudu, tādam Rihertam nemaz daudz variantu nav, pie tam pati ideja dot iespēju jaunajiem un savas akadēmijas audzēkņiem ir ļoti apsveicama .. bet Dainis var paņemt jebkuru latviešu spēlētāju no jebkura kluba bez maksas, nekādu ierobežojumu nav

Vispār - manuprāt, izlases sakarā pakāpeniska iesaistīšana ir sviests. Kāda jēga ik pa laikam uzaicināt kādu jauno uz nometni bez mazākās iespējas iziet laukumā, vai kādam plānojot dažas minūtes .. izlasei nekas nav jāattīsta, ir tikai viens mēŗķis - uzvarēt katrā mačā .. uz izlasi jāaicina tie, kas ar savu spēli klubā tieši šajā brīdī parāda, ka ir labā formā, kuru īpašības noderētu konkrētajā spēlē .. jādomā sekojoši - mums jāspēlē pret Turciju, kādus spēlētājus ar kādām kvalitātēm izvēlēties .. nevis - spēlēs tie paši, kas vienmēr, jo es uzskatu, ka viņi ir labākie in general un man tik jāizdomā kādās pozīcijās viņus salikt, ko no viņiem prasīt