Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis iekļūst "Challenger" dubultspēļu turnīra finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis iekļūst "Challenger" dubultspēļu turnīra finālā
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Miķelis Lībietis un ASV tenisists Deniss Novikovs piektdien Kerī (Ziemeļkarolīna) "Challenger" dubultspēļu turnīra pusfinālā ar 6:2, 6:2 sagrāva Argentīnas un Brazīlijas spēlētāju komandu Fakundo Mena/Žuau Pedru Sorži, nokļūstot uzvaras attālumā no savas komandas otrā titula.

Lībieša kontā ir divi "Challenger" tituli, abus iegūstot ASV turnīros. Miķelis 2014. gadā ar savu bijušo NCAA komandas biedru Hanteru Rīsi uzvarēja Noksvilā (Tenesī), bet pērn kopā ar šīs nedēļas pārinieku Novikovu kļuva par čempionu Kolumbusā (Ohaio).

Kerī notiek "hard" seguma sērijas turnīrs āra apstākļos ar balvu fondu 50 000 ASV dolāru apmērā. Fināls notiks svētdien pret pagaidām vēl nezināmu komandu.

Fināla sasniegšana dod 48 punktus un 900 dolāru prēmiju. Par uzvaru šāda līmeņa turnīros pienākas 80 punkti.

ATP dubultspēļu ranga 247. vietā esošajam Lībietim šonedēļ punkti nav jāaizstāv, jo pērn viņš Kerī dubultspēlēs zaudēja kvalifikācijā, toreiz spēlējot ar amerikāni Tenisu Sandgrēnu.