Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vavrinka no 2:6 uzvar taibreikā un Romā sakauj Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka no 2:6 uzvar taibreikā un Romā sakauj Nadalu
Stens Vavrinka
Foto: LaPresse/Scanpix

Rafaels Nadals piektdienas vakarā cieta jau sezonas piekto zaudējumu uz māla seguma, Romas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:7(7), 2:6 zaudējot Stenam Vavrinkam. Viņš šodien pusfinālā tiksies ar Rodžeru Federeru, bet vēl vienu pāri mačos par iekļūšanu finālā veidos Novaks Džokovičs un Davids Ferers.

Rafaels Nadals šonedēļ pirmajos divos mačos uzvarēja samērā viegli – 6:2, 6:0 pret Marselu Ilhanu un 6:4, 6:4 pret Džonu Isneru. Abas minētās spēles notika pa dienu, bet ceturtdaļfināls vakarā. Šajā laikā spānis ir vieglāk ievainojams, par ko varēja pārliecināties pavisam nesen – svētdienas finālā Madridē.

Maču pret Stenu Vavrinku Rafa sāka labi, jau pirmajā geimā ar diviem "dropšotiem" nokārtojot agru breiku. Tas uzreiz tika zaudēts, jo Šveices tenisists otrajā geimā nospēlēja pacietīgi un sagaidīja spāņa kļūdas. Nadals 1. setā vēlreiz izlaida breika pārsvaru, šoreiz Vavrinka atspēlējās, pateicoties savam uzbrukumam, kas piektdienas vakarā Romā bija patiešām iespaidīgā līmenī.

Nadals trešo reizi pārsvaru setā izlaida taibreikā, kurā viņš bija vadībā ar 6:2. Vavrinka visas četras setbumbas atspēlēja ar lielisku uzbrukumu. Nadals pie rezultāta 6:7 ar "forehand" sitienu atspēlēja setbumbu, bet nedaudz vēlāk Vavrinkam izdevās fantastisks "forehand" trieciens stūrī, iegūstot otro setbumbu. Šoreiz pašam jāservē, un Stens iespēju izmantoja, kārtējo reizi teicami uzbrūkot no labās puses. Tā setā nodrošināta uzvara ar rezultātu 7:6(7).

Vavrinka 2. setā pirmo breiku ieguva jau trešajā geimā. Nadals atspēlēja vienu breikbumbu, bet otro novērst neprata, jo Vavrinka stūrī atsita pretinieka vāju otro servi. Nadals divus geimus vēlāk vēlreiz tika nobreikots, geimu pabeidzot ar "forehand" kļūdu. Vavrinka sestajā geimā atspēlēja četras breikbumbas, Nadalam nevienā izspēlē nebija iespējas, saglabājot divu breiku pārsvaru – 5:1. Nadals atspēlēties neprata un cieta zaudējumu ar rezultātu 6:7(7), 2:6.

Vavrinka līdz šim mačam pret Nadalu bija spējis uzvarēt tikai trīs setus. Visi bija pagājušā gada "Australian Open" finālā, kurā viņš uzvarēja četros setos ar rezultātu 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. Nadals toreiz spēlēja ar muguras savainojumu. Pirmajos 12 mačos viņš Vavrinkam nebija zaudējis ne seta. Rafa šogad uz māla zaudējis jau piecas spēles, tik daudz zaudējumu uz sava mīļākā seguma vienas sezonas laikā viņam pēdējo reizi bija 2003. gadā, kad viņš zaudēja sešas reizes. Fiasko Romā nozīmē to, ka Nadals "French Open" nebūs starp Top 4 izsētajiem.

Rodžers Federers divos setos ar 6:3, 6:3 pieveica Tomāšu Berdihu. Čehs šogad visos deviņos turnīros ticis vismaz līdz ceturtdaļfinālam un piektdien Romā bija tikai otrā reize 2015. gada sezonā, kad viņš nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Pirmā bija Indianvelsā, kur viņš zaudēja... Federeram.

Vavrinka un Federers tiksies sestdienas vakara mačā (21:00), bet pirmajā pusfinālā plkst. 15:00 gaidāms Novaka Džokoviča un Davida Ferera mačs. Abi vakar uzvarēja trīs setu mačos. Džokovičs ar 6:3, 3:6, 6:1 pieveica Kei Nišikori, kurš kādu brīdi spēja lieliski nospēlēt ar "backhand", taču ranga līderim šogad pirmo zaudējumu "Masters 1000" turnīros sagādāt nespēja. Tikmēr Ferers setu zaudēja pirmo reizi šajā līmenī līdz ceturtdaļfinālam tikušajam Davidam Gofānam – 6:2, 4:6, 6:3.

"Internazionali BNL d'Italia". ATP "Masters 1000" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (5) Kei Nishikori6:3 3:6 6:1
(2) Roger Federer – (6) Tomas Berdych6:3 6:3
(8) Stan Wawrinka – (4) Rafael Nadal7:6(7) 6:2
(7) David Ferrer – David Goffin6:2 4:6 6:3

  +4 [+] [-]

, 2015-05-16 01:22, pirms 9 gadiem
he he,sen gaidīju šo mirkli kad brutālais skrējējs sāks beidzot pazaudēt savas spējas izskriet pakaļ katrai bumbiņai jo par to jau nav teniss!Sāksies atkal "cietā" sezona,visticamāk,nespēs izturēt pat pāris turnīrus uz cietā seguma.Cik tad var tās locītavas turēt to brutalitāti,nāksies paņemt citu trenneri un speeleet ar "galvu".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-05-16 07:55, pirms 9 gadiem
Taada sajuuta,ka Nadaals speelee tatoo

  +2 [+] [-]

, 2015-05-16 08:57, pirms 9 gadiem
sākums izskatījās veiksmīgs ar to breiku. nospriedu ka Varvinkam nav izredžu un vairs nesekoju līdz bet viss beidzās labi. Federers gan par spīti vecumam, spēlē labi un tā turpinot līdz gadiem 40 varēs bliezt

  +1 [+] [-]

, 2015-05-16 11:14, pirms 9 gadiem
private rakstīja: he he,sen gaidīju šo mirkli kad brutālais skrējējs sāks beidzot pazaudēt savas spējas izskriet pakaļ katrai bumbiņai jo par to jau nav teniss!Sāksies atkal "cietā" sezona,visticamāk,nespēs izturēt pat pāris turnīrus uz cietā seguma.Cik tad var tās locītavas turēt to brutalitāti,nāksies paņemt citu trenneri un speeleet ar "galvu".
Par komentāru tev ieliku +1, jo pilnīgi piekrītu par skrējēju un locītavām.
Nadalu vēroju jau no 2005. gada un no komentētājiem dzirdu tikai viena veida slavas dziesmas:
1) Īsts cīnītājs;
2) Necaursitama siena;
3) Var noķert jebkuru bumbu;
4) Fantastiska kāju darbība;
5) Fiziskās sagatavootības paraugs.
Ja būtu kāds vārdiņš par tenisu kā tādu, par tehniku, nu vismaz kāds vārdiņš, bet nē taču - teniss kā tāds, izņemot viņa topspin, ir vājš.
Vienīgais, kam nepiekrītu, ir trenera nomaiņa. Tu domā, ka 30 gadīgajam vīrietim būs tik viegli paņemt kaut kādu Makinroju un pārkvalifiēties, teiksim, par serve&volley? Plus ētikas jautājums - visu mūžu tevi trenēja ģimenes loceklis, tik daudz esam panākumu piedzīvojuši kopā un te pēkšņi - patriekt, lai aizvadītu vēl pāris veiksmīgus gadus tenisā? Tas tik no malas izskatās vienkārši. Rafa jau nesen pateica intevijā - ģimene man ir svarīgāka par tenisu.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-16 11:16, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: sākums izskatījās veiksmīgs ar to breiku. nospriedu ka Varvinkam nav izredžu un vairs nesekoju līdz bet viss beidzās labi. Federers gan par spīti vecumam, spēlē labi un tā turpinot līdz gadiem 40 varēs bliezt
Federers ir ļoti tehnisks spēlētājs, ar tādu spēles stilu viņš paliks bīstams priekš JEBKURA līdz karjeras beigām. Skatoties, kā spēlē Federers, man asociējās ar mākslinieku, kurš glezno. Skatoties, kā spēlē Nadals, man asociējās ar krāvēju, kurš krauj.

     [+] [-]

, 2015-05-16 12:06, pirms 9 gadiem
Lai ko mēs spriestu, viņš ir leģenda un rekordists !

Kā teica komentētājs NTV futbola kanālā spēlē starp Barca un Bayren (3:0) ... mēs dzīvojam laikā, kad, iespējams, redzam pasaules labākos futbolsitus ! Tāpēc baudam !!!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-16 13:08, pirms 9 gadiem
Vavrinka spēlēja izcili -krāsoja līnijas un Nadals neko nespēja padarīt. lai gan Nadalam šī bija viena no labākajām sezonas spēlēm.