Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa pēc tikšanas pusfinālā izstājas no Dohas turnīra

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa pēc tikšanas pusfinālā izstājas no Dohas turnīra
Simona Halepa
Foto: AFP/Scanpix

Karolīna Vozņacki šonedēļ nosargāja WTA ranga līderes godu, to paveicot ar Simonas Halepas rezultāta atkārtošanu Dohas "Premier 5" turnīrā. Abas piektdien uzvarēja ceturtdaļfinālu mačos, bet pusfinālos spēlēs tikai Vozņacki, kamēr Halepas turnīru pārtrauca savainojums.

Simona Halepa šodien ceturtdaļfināla mača ar 6:0, 6:4 pieveica Sisi Bellisu, pēc 7:0 sākuma 2. setā saskaroties ar lielām problēmām. Simona divreiz izlaida breika pārsvaru un gandrīz zaudēja vēl vienā serves geimā, kas ilga 13 minūtes, tomēr spēja izvairīties no vēl viena seta spēlēšanas, kad Bellisa devītā geima beigās breikbumbas izspēlē izcēlās ar dubultkļūdu, bet Halepa pēc tam izservēja maču.

Rumāniete pēc iekļūšanas pusfinālā paziņoja par izstāšanos no turnīra, jo viņai ir pēdas savainojums, kas esot bijis arī nedēļas pirmajos divos mačos. Šodien situācija būtiski pasliktinājusies. Halepa nestartēs arī nākamajā nedēļā Dubaijā, bet cer spēlēt Indianvelsā. Simonai pamatīgas veselības problēmas bija jau "Australian Open" laikā, kad viņa pirmajā mačā guva potītes savainojumu, taču spēja aizklibot līdz finālam, kur piekāpās Karolīnai Vozņacki, viņai ar to zaudējumu arī atdodot ranga pirmo pozīciju.

Šonedēļ Halepai Dohā, kur viņa par čempioni kļuva 2014. gadā, bija iespēja atgūt ranga līderes godu. Lai to paveiktu, bija jāsasniedz par vienu kārtu labāks rezultāts nekā Dānijas tenisistei. Halepai radās cerības, kad Vozņacki vēlāk notikušajā mačā pret Andželiki Kerberi 3. setā nokļuva iedzinējos ar 0:1 un 0:40 (pretinieces serve), tomēr spēja uzreiz atspēlēties un arī uzvarēt – 7:6(4), 1:6, 6:3. Vozņacki savstarpējo maču vēsturē pietuvojās līdz 6-8.

Halepas atteikšanās no pusfināla mača sestdien brīvdienu dod Garbinjei Mugurusai, kura var pietaupīt spēku finālam, savukārt Vozņacki savā pusfinālā tiksies ar 11 uzvaru sēriju sasniegušo Petru Kvitovu.

"Qatar Total Open", WTA "Premier 5" turnīrs Dohā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Caroline Wozniacki – (8) Angelique Kerber7:6(4) 1:6 6:3
(2) Simona Halep – Catherine Bellis6:0 6:4
(4) Garbine Muguruza – (7) Caroline Garcia3:6 6:1 6:4
(16) Petra Kvitova – (9) Julia Goerges6:4 2:1