Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "NHL hokejistu dalība olimpiādē IIHF varētu izmaksāt 20 miljonus"

Rolands Eliņš

Fāzels: "NHL hokejistu dalība olimpiādē IIHF varētu izmaksāt 20 miljonus"
Renē Fāzels
Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

IIHF prezidents Renē Fāzels sarunā ar Ziemeļamerikas mediju TSN paskaidrojis situāciju, kādā ir pārrunas par NHL spēlētāju iekļaušanu 2018. gada olimpiādes dalībnieku lokā, un norādījis, ka ir tuvu tam, lai nodrošinātu NHL prasīto finansējumu ceļošanas, apdrošināšanas un uzturēšanas izmaksu segšanai.

„Teiktu, ka joprojām esam tajās pašās pozīcijās,” sacīja Renē Fāzels par to, vai sarunas ar NHL ir pavirzījušās uz priekšu vai nonākušas jaunā strupceļā. „Taču man bija ļoti produktīvas diskusijas ar IIHF biedriem un nacionālajām olimpiskajām komitejām. Es teiktu, ka esam arvien tuvāk tam, lai nodrošinātu finansējumu NHL spēlētāju apdrošināšanai un viņu ceļojumu izmaksu segšanai uz olimpiskajām spēlēm.”

„Cik daudz mēs esam gatavi nosegt? Pagaidām ir runa par spēlētāju izmaksu segšanu. Viņu ģimenes? Katram spēlētājam apmaksāsim viena viesa došanos līdzi un apmešanās izdevumus,” sacīja Fāzels. „Principā šobrīd apdrošināšanas un ceļošanas izmaksas izskatās apmēram 10 miljonu dolāru apmērā, bet pārējie izdevumi – vēl summu desmit miljonu robežas tuvumā.”

Fāzels nevēlējās konkrēti prognozēt, kāds būs IIHF, SOK un NHL sarunu iznākums, taču viņš ļoti konkrēti pateica, ka sarunu galvenajam faktoram nevajadzētu būt naudai: „Naudai nevajadzētu izlemt to, vai NHL hokejisti varēs spēlēt olimpiādē. Proti, mūsu hokeja ģimenē, arī NHL, naudas tomēr pietiek. Taču es uzskatu, ka nelikt NHL vai spēlētājiem pašiem maksāt par savu apdrošināšanu olimpiādē ir pareizs lēmums.”

IIHF prezidents ar smaidu norādīja, ka viņa organizācijai principā ir vienalga, līdz kuram brīdim šis jautājums tiek izlemts, un teorētiski IIHF būtu gatava NHL spēlētājus iekļaut olimpiskajā hokeja turnīrā arī 2018. gada janvārī. „Taču zinu, ka Gerijs (Betmens, NHL komisārs) vēlas skaidrību daudz ātrāk, lai varētu sagatavot plānu nākamajai sezonai. Cik noprotu, viņš galīgo atbildi vēlas zināt jau līdz šī gada beigām.”

NHL spēlētājiem iespēja piedalīties olimpiskajās spēlēs tikusi sniegta jau kopš 1998. gada olimpiādes, taču 2018. gada Phjončanas spēļu sakarā vienošanās joprojām nav panākta. NHL šoreiz atteikusies segt kaut daļu no izdevumiem, kas saistīti ar tās hokejistu dalību olimpiādē, bet SOK jau ilgu laiku paudusi savu nostāju, ka negrasās maksāt šādu summu par atsevišķu sportistu ierašanos uz olimpiādi.

Izmantotie resursi:
Fasel doesn't want money to be the issue that...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-11-15 19:33, pirms 7 gadiem
Jāmaksā vien būs, savādāk pilnīgi nekāda jēga no tā turnīra.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-15 19:34, pirms 7 gadiem
Ja patiešām NHL spēlētāji nebūs, tad žēl, ka Latvija nekvalificējās OS. Būtu lielākās iespējas pašiem tālāk aizspēlēties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-11-15 20:53, pirms 7 gadiem
20 patiesībā nav nemaz tik kosmisks cipars, lai dabūtu uz turnīru pasaules hokeja zvaigznes.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-15 21:08, pirms 7 gadiem
Principā klauni, ko teikt vairs! Uztaisija to Pasaules kausu nebija nevienam pretenziju utt, kam tas pasaules akus vajadzigs? Kādas perspektīvas mazajām valstīm no tā izaugt nekādas! Un ja neļauj mazajām valstīm pat olimpiādē ar grandiem paspēlēt labākajā sastāvā, tad tas ir sviests!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-15 21:15, pirms 7 gadiem
vozā rakstīja: Principā klauni, ko teikt vairs! Uztaisija to Pasaules kausu nebija nevienam pretenziju utt, kam tas pasaules akus vajadzigs? Kādas perspektīvas mazajām valstīm no tā izaugt nekādas! Un ja neļauj mazajām valstīm pat olimpiādē ar grandiem paspēlēt labākajā sastāvā, tad tas ir sviests!
Pasaules Kauss ir promocijas turnīrs NHL, viņiem maz rūp tas, kas notiek ārpus NHL. Olimpiskās spēles viņiem ir kā skabarga pakaļā.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-15 21:17, pirms 7 gadiem
Dinamo Fans1234123 rakstīja: Nu nebūs krieviem Eiropā zelts tāpat kā Pasaulē , jo Kanāda un Somija ir daudz stiprāka .
Paskaties kā krievi izgāžas pēdējos gados
Eksperts bļin
ko Tu trollim skaidro - viņš takš no hokeja vispār neko nejēdz, bet viņam tas nav svarīgi, viņam maksā par tuftas pļūtīšanu nevis patiesību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-15 21:52, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tad jau varēji neskopoties un atvērt maķi.
IIHF ir daudz citu lietu, kur tos miljonus iztērēt lietderīgāk.
pēc būtības jau IIHF nemaz par to nebūtu jāmaksā, bet gan pasākuma (OS) organizatoriem: SOK vai pašiem korejiešiem

  +1 [+] [-]

, 2016-11-15 21:56, pirms 7 gadiem
Olimpiskais hokeja turnīrs ir kā svētki !!! nekas nevar to pārspēt un arī tas ka turnīrs notiek neitrālā laukumā it forši.

     [+] [-]

, 2016-11-15 22:09, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tad jau varēji neskopoties un atvērt maķi.
IIHF ir daudz citu lietu, kur tos miljonus iztērēt lietderīgāk.
Nu man ir pofig, būs viņi tur vai nebūs.
Tas pašiem organizētājiem jāizdomā, grib/var viņi vai nē.

Es tikai no malas spriežu, ka 20 nav nekāds kosmoss, pie tiem cipariem, kas grozās ap TV translācijām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-16 09:05, pirms 7 gadiem
ja pretī nav sponsoru naudas, tad pasākums jau ir norakstīts
būs vienlīdzīgāks turnīra līmenis, kaut arī bez zvaigznēm

     [+] [-]

, 2016-11-16 11:44, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: ja pretī nav sponsoru naudas, tad pasākums jau ir norakstīts
būs vienlīdzīgāks turnīra līmenis, kaut arī bez zvaigznēm
kam nav sponsoru naudas??? SOK?

     [+] [-]

, 2016-11-16 11:45, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Abraga k-gs jau uzrakstīja, ka labuma IIHF no ta nebūs, ja viņi nošķiebs privātajam kantorim 20M. Visa peļņa aizies SOK, korejiešiem.
Principā viņi gatavojas tērēt mūsu(federāciju) naudu. Salīdzinājuma vienā U20 čempī Kanādā peļņa bija 22 miljoni(CA$) un tikai 1,5 aizgāja IIHF un 450 tūkstoši pārējām federācijām, kas piedalījās. Noteikti IIHF visas tiesības bija atdevis kanādiešiem. Savukart PČ organizatoriem jārēķinās, ka visa reklāmas nauda aiziet infront, kas ir IIHF kantoris. Organizatori tikai pelna no biļetēm.
starp citu, es neko tādu nerakstīju.

     [+] [-]

, 2016-11-16 12:38, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kam nav sponsoru naudas??? SOK?
tad kurš izmaksā tos 20 ļimonus : IIHF vai SOK ?

     [+] [-]

, 2016-11-16 12:43, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: tad kurš izmaksā tos 20 ļimonus : IIHF vai SOK ?
vēl jau neviens neko nemaksā.
Fāzels jau arī neteica, ka tie 20 mlj. tiktu maksāti tieši no IIHF kontiem.

     [+] [-]

, 2016-11-16 14:01, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: vēl jau neviens neko nemaksā.
Fāzels jau arī neteica, ka tie 20 mlj. tiktu maksāti tieši no IIHF kontiem.
Tad jau virsraksts sanācis kļūdains.

     [+] [-]

, 2016-11-16 14:03, pirms 7 gadiem
"Katram spēlētājam apmaksāsim viena viesa došanos līdzi un apmešanās izdevumus”

uz NHL izbraukuma spēlēm beibes ar vienmēr līdzi braukā ?

     [+] [-]

, 2016-11-16 14:24, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Tad jau virsraksts sanācis kļūdains.
atslēgas vārds "varētu"

     [+] [-]

, 2016-11-16 16:34, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Abraga k-gs jau uzrakstīja, ka labuma IIHF no ta nebūs, ja viņi nošķiebs privātajam kantorim 20M. Visa peļņa aizies SOK, korejiešiem.
Principā jau es IIHF vietā baigi neiespringtu un ja SOK vajag visus labākos hokejistus uz savām ziemas OS, tad lai arī SOK to piķi liek galdā, jo piķi par OS jau dabūs šie un vēl paši korejieši. Patiesībā ja SOK negrib un korejieši grib pie sevis redzēt tos labākos NHL brekšus, tad viņi arī varētu uzlikt galdā tos 20M (vēl ir variants, ka tos 20 ļamus sedz uz pusēm - SOK 10M, korejieši 10M). Par translācijām tāpat visu piķi dabūs atpakaļ vēl ar uzviju tapēc es Fazela vietā, tagad baigi neiespringtu un darītu biški gudrāk - "pamestu bumbu" SOK un Korejas pusē sak'- "jums veči vajag tās cacas no aizdīķa savās spēlēs, tad arī maksājat par viņiem". Punkts.

     [+] [-]

, 2016-11-16 16:46, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Principā jau es IIHF vietā baigi neiespringtu un ja SOK vajag visus labākos hokejistus uz savām ziemas OS, tad lai arī SOK to piķi liek galdā, jo piķi par OS jau dabūs šie un vēl paši korejieši. Patiesībā ja SOK negrib un korejieši grib pie sevis redzēt tos labākos NHL brekšus, tad viņi arī varētu uzlikt galdā tos 20M (vēl ir variants, ka tos 20 ļamus sedz uz pusēm - SOK 10M, korejieši 10M). Par translācijām tāpat visu piķi dabūs atpakaļ vēl ar uzviju tapēc es Fazela vietā, tagad baigi neiespringtu un darītu biški gudrāk - "pamestu bumbu" SOK un Korejas pusē sak'- "jums veči vajag tās cacas no aizdīķa savās spēlēs, tad arī maksājat par viņiem". Punkts.
Nu redzi, šajā ir arī 2 citi aspekti:
- Fāzels ir ieinteresēts celt IIHF paspārnē rīkoto turnīru prestižu. Ja Korejā piedalīsies NHLieši, tad OS spēļu turnīrs būs krutāks par šī gada Pasaules Kausu.
- otrkārt, jebkurā gadījumā, Fāzels pēc tam varēs teikt, ka viņš no savas puses ir darījis visu iespējamo. Nav viņš ar pie tā IIIHF preža beņķa pielīmēts uz mūžiem - bez NHLiešu dalības OS Fāzela paša akcijas kritīsies un parādīsies ar viņu nepamierinātie (sevišķi no austrumu puses)

     [+] [-]

, 2016-11-16 17:23, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Nu redzi, šajā ir arī 2 citi aspekti:
- Fāzels ir ieinteresēts celt IIHF paspārnē rīkoto turnīru prestižu. Ja Korejā piedalīsies NHLieši, tad OS spēļu turnīrs būs krutāks par šī gada Pasaules Kausu.
- otrkārt, jebkurā gadījumā, Fāzels pēc tam varēs teikt, ka viņš no savas puses ir darījis visu iespējamo. Nav viņš ar pie tā IIIHF preža beņķa pielīmēts uz mūžiem - bez NHLiešu dalības OS Fāzela paša akcijas kritīsies un parādīsies ar viņu nepamierinātie (sevišķi no austrumu puses)
Tieši tā - IIHF paspārnē, bet nevis SOK. OS tomēr ir un paliek SOK un tās rīkotājvalsts pasākums un domāju tādas federācijas tur vairāk "stāvēs pie ratiem" it seviški ieņēmumu sadalē un tad nafig te tagad baigi iespringt un tēreties? Kāda jēga viņam no SOK rīkota turnīra un tur tagad baigi uztraukties vai tur būs labākie vai nē? Viņam(IIHF) par to SOK kaut ko atmet? Ja arī kaut ko atmet, tad šaubos vai viņš varēs par to "atmesto kāpostu" uzsaukt NHL veču dalību spēlēs.... citādi tagad Fazels varēs palikt par "loxu", ja viņš (IIHF) vienpersoniski uzsauks šo pašākumu NHL čaļiem un vēl +1, ko šie tur ņems līdz! SOK un korejieši protams būs priecīgi tikai kāda jēga pašam Fazelam un IIHF no tā?

     [+] [-]

, 2016-11-16 17:47, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Tieši tā - IIHF paspārnē, bet nevis SOK. OS tomēr ir un paliek SOK un tās rīkotājvalsts pasākums un domāju tādas federācijas tur vairāk "stāvēs pie ratiem" it seviški ieņēmumu sadalē un tad nafig te tagad baigi iespringt un tēreties? Kāda jēga viņam no SOK rīkota turnīra un tur tagad baigi uztraukties vai tur būs labākie vai nē? Viņam(IIHF) par to SOK kaut ko atmet? Ja arī kaut ko atmet, tad šaubos vai viņš varēs par to "atmesto kāpostu" uzsaukt NHL veču dalību spēlēs.... citādi tagad Fazels varēs palikt par "loxu", ja viņš (IIHF) vienpersoniski uzsauks šo pašākumu NHL čaļiem un vēl +1, ko šie tur ņems līdz! SOK un korejieši protams būs priecīgi tikai kāda jēga pašam Fazelam un IIHF no tā?
Tu visu gribi baigi vienkāršot.
jā, OS ir SOK rīkots pasākums, taču tur atbildība ar atsevišķu sporta veidu federācijām ir dalīta: SOK un OS rīkotāji nodrošina pašas sporta būves, dzīvošanu un pārējo servisu, savukārt, sporta veidu federācijas ir pilnībā atbildīgas par savu sporta veidu sportistu dalību OS (atlasi, kvalifikāciju, tiesnešiem u.t.t.).
Vai no OS spēlēm kaut kas atlec arī sporta veidu federācijām? Nezinu, bet domāju, ka jā, nav dzirdēts, ka federācijas kunkstētu, ka OS ir vieni vienīgi izdevumi un rūpes par pliku velti, bet visu krējumu nosmeļ SOK.

Par Fāzelu runājot - nu nav viņa pozīcijas nebūt stabilas. Šeit varētu salīdzināt ar Lipmanu Krievi jau labu laiku mēģina izbīdīt sev lielāku ietekmi IIHF, tikai viņiem tur nav daudz sabiedroto. Ja Fāzels nedabūs NHLiešus, būs vairāk neapmierināto un viņa krēsls vairāk sašūposies. Tāpēc jau viņš lokās visos virzienos, gan uz Krieviju braukā, gan imitē aktīvu darbību.

     [+] [-]

, 2016-11-16 18:39, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Tu visu gribi baigi vienkāršot.
jā, OS ir SOK rīkots pasākums, taču tur atbildība ar atsevišķu sporta veidu federācijām ir dalīta: SOK un OS rīkotāji nodrošina pašas sporta būves, dzīvošanu un pārējo servisu, savukārt, sporta veidu federācijas ir pilnībā atbildīgas par savu sporta veidu sportistu dalību OS (atlasi, kvalifikāciju, tiesnešiem u.t.t.).
Vai no OS spēlēm kaut kas atlec arī sporta veidu federācijām? Nezinu, bet domāju, ka jā, nav dzirdēts, ka federācijas kunkstētu, ka OS ir vieni vienīgi izdevumi un rūpes par pliku velti, bet visu krējumu nosmeļ SOK.

Par Fāzelu runājot - nu nav viņa pozīcijas nebūt stabilas. Šeit varētu salīdzināt ar Lipmanu Krievi jau labu laiku mēģina izbīdīt sev lielāku ietekmi IIHF, tikai viņiem tur nav daudz sabiedroto. Ja Fāzels nedabūs NHLiešus, būs vairāk neapmierināto un viņa krēsls vairāk sašūposies. Tāpēc jau viņš lokās visos virzienos, gan uz Krieviju braukā, gan imitē aktīvu darbību.
Es vispār dzīvi cenšos vienkāršot, jo baigi mākslīgi kaut ko sarežgīt neredzu jēgu... $ūdu tāpat dzīvē pietiek! Kas attiecas uz Fazelu, tad vismaz manā skatijumā viņš būs konkrēts loxs, ja vienpersoniski (no IIHF) līdzekļiem sponsorēs NHL veču dalību OS. Ok, sametoties ar SOK, korejiešiem un IIHF tas vēl būtu cilvēcīgs risinājums, ja visi (SOK, korejieši, IIHF) grib tur redzēt arī NHL večus, tad loģiskāk (vismaz manā skatijumā) būtu visiem pa kaut kādām daļām samesties uz to pasākumu.

     [+] [-]

, 2016-11-16 21:02, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Es vispār dzīvi cenšos vienkāršot, jo baigi mākslīgi kaut ko sarežgīt neredzu jēgu... $ūdu tāpat dzīvē pietiek! Kas attiecas uz Fazelu, tad vismaz manā skatijumā viņš būs konkrēts loxs, ja vienpersoniski (no IIHF) līdzekļiem sponsorēs NHL veču dalību OS. Ok, sametoties ar SOK, korejiešiem un IIHF tas vēl būtu cilvēcīgs risinājums, ja visi (SOK, korejieši, IIHF) grib tur redzēt arī NHL večus, tad loģiskāk (vismaz manā skatijumā) būtu visiem pa kaut kādām daļām samesties uz to pasākumu.
pārāk jau Tu visu vienkāršo... tici man, nu nav jau Fāzelam lieku to "nieka" 20 ļimaku. Ne jau viņš nošefot grib, bet dzīve viņu spiež šādi izpausties