Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Lāse-R/Rīga" sezonu sāk ar uzvaru mājās

Andrejs Siliņš

"Lāse-R/Rīga" sezonu sāk ar uzvaru mājās
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

Pirmajā "Schenker" līgas spēlē jaunajā sezonā sestdien Latvijas čempione "Lāse-R/Rīga" izcīnīja uzvaru, ar rezultātu 3:1 savās mājās Daugavas Sporta namā pieveicot Rakveres "Grossi TK" vienību no Igaunijas.

Spēle sākās līdzīgi, taču, tuvojoties seta vidum, Rakveres vienība pārņēma iniciatīvu. Trenerim Vildem jau pirmajā setā bija nepieciešami divi pusminūtes pārtraukumi, lai sapurinātu savējos un mēģinātu ko mainīt spēles gaitā. Tomēr tas neko nedeva, un pirmo setu igauņu komanda uzvarēja graujoši – 25:15.

Arī otrais sets iesākās līdzīgi, bet cīņā par iniciatīvu atkal labāka bija Rakveres komanda, kas pie 5:5 guva četrus punktus pēc kārtas un panāca 9:5 savā labā. Tomēr "Lāse" nepadevās, atbildēja ar to pašu, panākot neizšķirtu un liekot Rakverei pieprasīt savu pirmo pārtraukumu šajā mačā. Otrajā cīņā par vadību setā labāki bija mājinieki, pirmie sasniedzot 20 punktu skaitu un piecu punktu pārsvaru. To izdevās noturēt un uzvarēt setu ar 25:20.

Trešo setu rīdzinieki sāka braši, gūstot piecus punktus pēc kārtas. Pēc tam tika iegūts arī desmit punktu pārsvars un aizvests trešais sets līdz veiksmīgām beigām – 25:12. Arī pēdējo setu "Lāse" sāka ar četriem bezatbildes punktiem, ieliekot pamatus uzvarai setā un visā mačā. Būtiski palielināt pārsvaru neizdevās, taču arī Rakvere tuvāk tikt nespēja. Neliels satraukums rīdzinieku rindās radās pie 15:12. Vildes paņemtais pārtraukums palīdzēja atgūt pārliecību, un "Lāse" uzvarēja setu (25:16), spēli un atveda Latvijai pirmo panākumu jaunajā "Schenker" līgas sezonā - 3:1.

Jau rītdien rīdzinieki turpinās sezonu, turpat savā laukumā Daugavas Sporta namā uzņemot "Poliurs/Ozolnieki" vienību, kas savā pirmajā cīņā ar 2:3 atzina igauņu TTU pārākumu. Spēles sākums 20:00. Savukārt "Grossi TK' tūri Latvijā turpinās Jelgavā, 14:00 tiekoties ar VK "Biolars".

Citā mačā šodien Daugavpils universitāte četros setos atzina Tallinas "Selver" pārākumu - 1:3 (18:25, 25:18, 15:25, 18:25).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-15 22:16, pirms 13 gadiem
Rezultatīvākie?