Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka atspēlē piecas mačbumbas, taču zaudē amerikānietēm

Ostapenko/Kičenoka atspēlē piecas mačbumbas, taču zaudē amerikānietēm
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Jimmie48 / WTA

Kalifornijas otrajā lielākajā pilsētā Sandjego turpinās "WTA 500" tenisa turnīrs. Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šonakt ceturtdaļfinālā piekāpās amerikānietēm Danielai Kolinsai un Koko Vandevejai - 6:2, 5:7, 9-11.

Starta setā mūsējās izcīnīja divu breiku pārsvaru (3:0), amerikānietes atbildēja ar diviem panākumiem (3:2), taču Ostapenko/Kičenoka atjaunoja lielāku pārsvaru (5:2) un uzvarēja ar 6:2.

→ → Otrā seta trešajā geimā Kičenoka ar tīkla palīdzību izcīnīja uzreiz divas breika iespējas un triumfēja nākamajā izspēlē (2:1), salaužot Kolinsas servi. Rezultāts kļuva 3:1 un 5:3, taču Ostapenko nenoturēja servi - 5:4. Divpadsmitajā geimā ukrainiete aizservēja līdz 40-15, Vandeveja izpildīja neatvairāmu sitienu, Kičenoka izsita autā (40-40), bet tad Kolinsa triumfēja pie tīkla. Otrajā setā viešņas tādējādi zaudēja ar 5:7.

→ → → Izšķirošajā taibreikā pirmo punktu izcīnīja Kičenoka (1-0), Vandeveja netrāpīja laukumā, bet Ostapenko lieliskā situācijā pamanījās iesist tīklā (2-1) un pēc tam izpildīja neatvairāmu sitienu (3-1). Kičenoka pieļāva divas dubultkļūdas pēc kārtas (3-4) un ilgu izspēli noslēdza ar triumfu pie tīkla (4-4). Ukrainiete sita pāri laukumam (4-5), tas gadījās arī Latvijas tenisistei (4-6), savukārt amerikānietes guva divus nākamos trīs punktus. Kičenoka atbildēja ar diviem panākumiem (6-9), Kolinsa divreiz sita pāri laukumam, un Kičenoka pārcēla pāri Vandevejai (9-9). Pie tīkla pieskrējusī Ostapenko sita pāri laukumam (9-10), bet mača pēdējā epizodē Vandeveja riskēja un otro servi izpildīja spēcīgi. Viešņas tādējādi piedzīvoja zaudējumu: 9-11.

Par ceturtdaļfinālu pienākas 7 200 ASV dolāru naudas balva un 100 punkti rangam. Lai uzlabotu izredzes uz WTA finālturnīru, mūsējām vajadzēja vismaz pusfinālu.

Jau svētdien Meksikas pilsētā Gvadalahārā sāksies "WTA 1000".

Izmantotie resursi:
wtatennis.com


, 2023-09-15 08:23, pirms 8 mēnešiem
Dubultspekles OSTAPENKO un KICENKO spele arcvien sliktak...regress
, 2023-09-15 22:52, pirms 8 mēnešiem
Regbists rakstīja: Dubultspekles OSTAPENKO un KICENKO spele arcvien sliktak...regress
Nē. Tiesneši pēdējā laikā netiesā mačus pēc noteikumiem. Viņi tiesā mačus tā kā viņi grib.
Simona Halepa atgriešanās mačā. Foto: Jimmie48 / WTA

Halepa: "Kad zaudēju Ostapenko, trīs mēnešus bija ciešanas"

Dopinga skandālu pārvarējusī Rumānijas tenisa zvaigzne Simona Halepa šajās dienās ir smaidīga un izbauda tenisu, bet zaudējums 2017. gada "French Open" finālā izraisīja ciešanas.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangs: Ostapenko arvien desmitā, Semeņistaja pakāpjas uz 118. vietu

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko joprojām ir desmitā, bet mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 118. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Matteo Ciambelli/Sipa/Scanpix
10

Ostapenko Romā piekāpjas pasaules ranga vicelīderei

Itālijas galvaspilsētā Romā risinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šodien 1/4 finālā zaudēja pasaules ranga vicelīderei Arinai Sabaļenkai - 2:6, 4:6.