Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas mēra amata kandidāts sola atcelt 2021. gada olimpiskās spēles

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tokijas mēra amata kandidāts sola atcelt 2021. gada olimpiskās spēles
Foto: AP/Scanpix

Bijušais aktieris un tagadējais "Reiwa Shinsengumi" partijas līderis Taro Jamamoto šodien paziņojis par kandidēšanu uz Tokijas mēra amatu. Viņš ir vienīgais kandidāts, kurš savā programmā sola atcelt 2021. gada olimpiskās spēles.

Taro Jamamoto līdz 2013. gadam bija aktieris. Ar viņu slavenākā spēlfilma ir Battle Royale (2000), vēl var atzīmēt My Way (2011).

Tokijas mēra vēlēšanas notiks 5. jūlijā. Lai reāli pretendētu, Taro Jamamoto (45) pieteicies par vēlu, taču viņa būtiskākais arguments ir solījums atcelt 2021. gada Tokijas olimpiskās spēles, kas noteikti ļaus iegūt daudzas balsis.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ olimpiāde tika pārcelta uz nākamo gadu, un tas ir saistīts ar neplānotiem un lieliem papildus izdevumiem, turklāt koronavīrusa izplatīšanās jau pati par sevi izraisa ekonomiskās situācijas pasliktināšanos. Nav garantijas, ka nākamā gada jūlijā situācija ar koronavīrusu būs labāka nekā šovasar. Tokijas pilsēta šodien paziņoja par 48 jauniem koronavīrusa slimniekiem, kas kopš maija sākuma ir lielākais pieaugums diennaktī.

Japānas sabiedriskās raidorganizācijas NHK publiskotajā aptaujā atklājies, ka 65% no Tokijas olimpisko spēļu sponsoriem nav izlēmuši, vai atbalstīs šo vērienīgo sporta pasākumu arī 2021. gadā. Daži uzņēmumi pauduši bažas, ka viņu reklāmas aktivitātēm varētu būtu mazāks svars skatītāju samazināšanās dēļ saistībā ar koronavīrusa ierobežošanu. Tāpat tie noraizējušies, ka spēles varētu pilnībā atcelt, jo vairākas amatpersonas sacījušas: būs nākamgad vai vispār nenotiks. 68 procenti sponsoru atzina, ka koronavīruss ir ietekmējis to finansiālo stāvokli, jo olimpisko spēļu rīkotājiem jāfinansē spēļu pārcelšana.

Tiek prognozēts, ka Tokijas pašreizējā vadītāja Juriko Koike (67) tiks pārvēlēta uz jaunu termiņu, savukārt ar pastāvošo kārtību nepamierināto balsis sadalīsies starp opozicionāriem.

Izmantotie resursi:
kyodonews.net
afp.com