Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pačko: "Iezīmējas lielais piecinieks, Ventspilij nebūs viegli noturēt titulu"

Agris Suveizda

Pačko: "Iezīmējas lielais piecinieks, Ventspilij nebūs viegli noturēt titulu"
Vladimirs Pačko
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Gulbene" pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas futbola augstākajā līgā atgriezās ar neveiksmi pret Jūrmalas "Spartaku" (0:3). Piedāvājam abu galveno treneru pēcspēles komentārus.

Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris Romāns Piļipčuks: "Vispirms vēlos visus apsveikt ar čempionātu sākumu. Arī mēs to ilgi gaidījām un ilgi trenējāmies. Pirms spēles, protams, bija jūtams uztraukums. Tas bija arī pirmajās 20 minūtēs, taču tad pārņēmām iniciatīvu savās rokās un bumba sāka ātrāk kustēties. Uzskatu, ka rezultāts atbilst spēles gaitai un varējām gūt arī vairāk vārtu. Esmu apmierināts, ka viss tā beidzās."

"Gulbenes" galvenais treneris Vladimirs Pačko: "Bija grūti. Visi spēlētāji vēl nebija ierindā, vēl nezinu, vai spēsim ar visiem leģionāriem nokārtot dokumentus. Spēlētāju vecums bija no 17 līdz 40 gadiem, esam pusprofesionāla komanda – svara kategorijas laukumā bija dažādas. Centāmies, un pirmajā puslaikā bija vairāki labi nogriežņi, kuros varējām gūt vārtus. Taču palaidām garām ātru uzbrukumu un ielaidām. Pēc tam, protams, lika sevi manīt "Spartaka" spēlētāju augstākā meistarības pakāpe. Otrajā puslaikā īsā laikā pielaidām tādas kļūdas – vispirms Ivanovs neizsita bumbu, bet pēc tam Pavļučenko nopelnīja nevajadzīgu pendeli. Nezinu, kāpēc viņam tur vajadzēja sist guļošu spēlētāju. Gribētos arī izteikt lielu pateicību "Mettas" vadībai, kas ļāva mums šeit aizvadīt spēli un sarīkoja maču ļoti augstā līmenī."

Vai var teikt, ka pirmie vārti salauza spēli?
Pačko: "Neteiktu, ka salauza pilnībā, taču nedaudz ielauza gan. Zinājām, pret ko spēlēsim – kad Solovjovs, kurš agrāk spēlēja "Spartakā", paskatījās uz viņu sastāvu...Kad vēl Abdultaofiku ieraudzījām – neko jau! Arī vietējie spēlētāji "Spartakam" ir laba līmeņa – komanda izvirzīs lielus uzdevumus, ko treneris jau sacīja pirmssezonas konferencē. Mums visi spēlētāji vēl nav gatavi, 1. līga ir cits līmenis. Vēl nesen ar 7:0 uzvarējām "Audu", taču tie ir pavisam citi ātrumi. Laikam ir vajadzīgs kāds laiks, lai mēs vēl adaptētos Virslīgai."

Teicāt, ka bija uztraukums pirms spēles, taču vai spēlētāji tomēr arī nedaudz nenovērtēja "Gulbeni"?
Piļipčuks: "Nē, nedomāju, ka nenovērtēja. Arī mums netrūka problēmu – ārzemnieki tikai nesen ieradās komandā. Siļuks un Nazarenko atbrauca tikai vakar vēlu vakarā, Gridins atlidoja pirms divām dienām. Likām Gridinu sastāvā un zinājām, ka viņam var pietrūkt spēka. Sapratām, ka šī spēle mums savā ziņā būs arī gatavošanās spēlei pret "Liepāju", tāpēc zinājām, ka varam nedaudz riskēt. "Gulbene" šobrīd gluži nav tas pretinieks, no kura būtu jābaidās. Tāpēc pēc trešajiem vārtiem pārkārtojāmies un izlaidām Nazarenko un Siļuku, jo gribējās paskatīties, kādā viņi ir stāvoklī."

Kā esat apmierināti ar komplektāciju, un kuri spēlētāji varētu būt komandas līderi?
Pačko: "Mums ir laba vārtsargu līnija – Bogdanovs, Nikoļskis, arī Lazarevs no jauniešu izlases. Ceram, ka viens no līderiem varētu būt Solovjovs. Arī Korabļovs – neskatoties uz to, ka viņam šogad paliks 41. Viņš nevar visu laiku trenēties, jo viņš ir arī treneris "Skonto" akadēmijā. Taču uz vairāku spēlētāju fona viņš izskatījās krietni pārliecinošāk un stabilāk. Ceram, ka pieliks Volkovs. Budilovs šodien pievīla, kaut gan ticam arī viņam. Kurma. Vēl skatīsimies, kādi spēlētāji piebrauks klāt."
Piļipčuks: "Nevēlos runāt par šo jautājumu. Paskaidrošu, kādēļ. Ir brīži, kad ceri uz kādu un domā, ka tūliņ, tūliņ viņi vilks aiz sevis komandu. Iepriekšējā gadā saskāros ar šādu situāciju. Bija Krjauklis, Smirnovs – spēlētāji, uz kuriem cerējām un ticējām, ka viņu lielā dzīves pieredze palīdzēs grūtos brīžos. Taču beigās, kā parādīja spēle, visa slodze gūlās uz jauno spēlētāju pleciem – Puncula, Stugļa, Kazačoka, kuri kādā ilgākā laika posmā vilka komandu. Tāpēc tomēr atturēšos atbildēt uz šo jautājumu, un visu parādīs čempionāts. Tāpēc kompetentāk un precīzāk varēšu atbildēt tikai pēc kāda laika. Turklāt, kā jau teicu, ārzemnieki ieradās vēlu. Turcijā mēnesi iespēlējām vienu sastāvu, bet čempionāta pirmo spēli aizvadījām ar citu. Mūs gaida grūta spēle Liepājā, un jāsaprot, cik leģionāri šobrīd ir gatavi, jo spēles galotne parādīja, ka, piemēram, Siļuks vēl nav optimālajā formā. Taču tas ir dabiski."

"Liepāja" tikko uzvarēja "Skonto". Kura komanda būs favorīte šajā mačā?
Piļipčuks: "Grūti teikt. Pagājušajā sezonā man ļoti patika "Liepājas" spēle. Trenera darbs, laba līmeņa jaunie spēlētāji, nostādīta spēle. Grūti teikt, kas būs favorīts. Nedomāju, ka mēs brauksim atsisties un, kā tagad moderni teikt, likt autobusu. Arī mēs gribam uzvarēt. Neuzskatu ne, ka mēs esam favorīti, ne ka viņi tādi ir. Tiksies divas viena otras cienīgas komandas, kuras ir spējīgas parādīt labu futbolu un iepriecināt līdzjutējus vai TV skatītājus – mēs taču spēlējam viņiem."

Teicāt, ka "Gulbene" ir pusprofesionāla komanda. Kāds ir treniņprocess?
Pačko: "Šobrīd bāzējamies Rīgā, jo savā zaļajā laukumā spēlēsim, sākot ar maiju. Mums ir vienošanās ar ŠFS, no kuras mums ir virkne jauno spēlētāju. Trenējamies Arkādijas stadionā un reizēm arī 49. vidusskolā. Ja atrodam iespēju, trenējamies 4-5 reizes nedēļā. Visi paralēli strādā ofisā. Jā, komandā ir prēmijas, taču algu nav. Korabļovs strādā par bērnu treneri – nodarbības reizēm sakrīt, tāpēc viņam nākas izlaist treniņus. Kāds strādā mēbeļu fabrikā, kāds citur. Gribētos pateikties "Gulbenes" vadībai, kas ir atradusi iespēju finansēt komandu. Taču šobrīd nav ģenerālsponsora, kas ļautu spēlētājiem piedāvāt atalgojumu."

Pirmā kārta ir noslēgusies. Kā vērtējat turnīra līmeni salīdzinājumā ar pagājušo gadu?
Piļipčuks: "Šosezon komandas laikam ir kļuvušas līdzvērtīgākas. Ja paskatās uz spēlētājiem, kuri ir nākuši klāt un kuri ir aizgājuši prom – savā subjektīvajā vērtējumā uzskatu, ka daudz kvalificētu Latvijas spēlētāju ir devušies prom. Tāpēc komandu līmenis būs līdzīgāks un būs vairāk neprognozējamu spēļu. Ja iepriekš sapratām, ka ir "Ventspils" un "Skonto", tad šobrīd grūti būs pateikt, ka, piemēram, "Skonto" vai "Ventspils" noteikti būs pirmie. Būs vairāk interesantu maču."
Pačko: "Piekrītu Romānam. "Spartaks" vienmēr izvirza lielus mērķus un parasti arī sāk labi, taču mēdz gadīties, ka pēc pirmā apļa notiek pārslodze. Šobrīd iezīmējas lielais piecinieks. Mēs no tā šobrīd atpaliekam, arī "Mettai" būs grūtāk. "Daugavpilī" situācija ir stabilāka, taču arī viņi pēc spēlētāju meistarības ir nedaudz zemāk. Domāju, ka "Ventspilij" nebūs viegli saglabāt čempionu nosaukumu. "Skonto", arī "Spartaks" var mest izaicinājumu. "Liepāja" progresē, un domāju, ka arī "Jelgava" pēc izcīnītās bronzas nedomā zaudēt pozīcijas."

Kurš variants, jūsuprāt, ir labāks – astoņas vai desmit komandas?
Pačko: "Komandām, kurām nav izlašu spēlētāju un kuras nespēlē Eirokausos, noteikti labāk ir desmit komandas un 36 spēles. Latvija ir maza zeme – pārbraucieni nav ilgi. Sākot martā un beidzot novembrī, 36 spēles ir pilnībā normāli. Tagad aizvadīsim divas spēles, tad trīs nedēļu pauze, tad vēl divas spēles un atkal pauze. Sanāk saraustīts grafiks. Latvijā šobrīd ir daudz jauniešu skolu un progresa dēļ varētu pāriet uz desmit komandām. Tieši jauniešu dēļ, jo ir liela atšķirība, vai spēlēt Virslīgā vai 1. līgā. Daudzi 1. līgas klubi izvirza uzdevumu tikt Virslīgā – "Valmiera", "Rēzekne", RFS, "Dinamo"/"Caramba". Domāju, ka ar laiku varēsim atgriezties pie desmit komandām."

  +1 [+] [-]

, 2015-03-15 22:33, pirms 9 gadiem
Dinamo/Caramba mērķis tikt Virslīgā? klubs taču tikai šosezon 1. līgā tika

  +1 [+] [-]

, 2015-03-16 02:12, pirms 9 gadiem
Kāpēc pārsteigums? Ar to sastāvu, kas tur veidojas, par pirmo piecnieku jācīnās noteikti, un varbūt arī par ko vairāk.

     [+] [-]

, 2015-03-16 06:09, pirms 9 gadiem
Cik pavēroju Spartaka spēli, tad ja viņi nepalielinās ātrumus spēlē, būs viņiem Liepājā problēmas. Tā bumbu var ripināt uz priekšu un atpakaļ, tikai ar Gulbeni. Liepāja vienkārši noskries. Gridins ir ar pieredzi protams, bet lēns. Centra aizsargi masīvi un lēni, Mežs jau Liepājas laikos krita iekšā tieši pret ātrākiem uzbrucējiem. Būs interesanti. Vienīgi nedaudz baida viņu labā mala (Abdultofiks ) pret Liepājas krieso ( Afanasjevs ). Tur var rasties problēmas, ja Dobrecovs neliks pretīm Šadcinu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja