Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Vēl viens Rīgas "Dinamo" izdzīvošanas mačs

Unibet.com
Unibet.com

Vēl viens Rīgas "Dinamo" izdzīvošanas mačs
Andris Džeriņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas sērijas sesto maču aizvadīs Rīgas „Dinamo”, kura uzņems Doņeckas „Donbass”. Tāpat kā iepriekšējā mačā arī šoreiz zaudējums nozīmēs Rīgas komandas KHL sezonas galu.

Rīgas „Dinamo” sērijā guvusi divas uzvaras - vienu Rīgā ar iespaidīgu uzbrukumu (7:3), otru aizvakar Doņeckā ar ļoti disciplinētu aizsardzību (2:1). Abos šajos mačos kopā tikai vienus vārtus ielaida Jakubs Sedlāčeks, „Dinamo” nomināli otrais vārtsargs, kurš regulārajā sezonā nemaz tik lielisks nebija, taču šobrīd grūti iztēloties, ka viņš sestajā sērijas mačā varētu noraudzīties no rezervistu soliņa.

Ja sekojam „Donbass” trenera Andreja Nazarova loģikai, tad sērijā ir atjaunots neizšķirts, jo katra no komandām vienreiz uzvarējusi viesos. Tas gan nemaina faktu, ka otrais zaudējums mājās Rīgai šo sēriju noslēgtu, turklāt pēdējo nedēļu laikā „Donbass” Arēnā Rīga ir uzvarējusi divreiz (pieskaitot arī regulārās sezonas pēdējo spēli). Nemaz tik drošas arī nav Nazarova pozīcijas – no komfortablā 3:1 viņa komanda nonākusi neērtas izbraukuma spēles priekšā, pēc kura neizšķirts sērijā nebūtu pārāk liels pārsteigums.

Vismaz noteikti ne bukmeikeriem, kuri „Dinamo” šodienas uzvaru novērtējuši ar koeficentu 2,25, kamēr viesu panākumam ir koeficents 2,80. Protams, vērā ņemtas mājas ledus un vietējo līdzjutēju atbalsts, kuri zemapziņā arī ļoti labi apzinās, sak, šodien taču var būt pēdējā „Dinamo” spēle.

Interesanti, ka šajā sērijā vēl ne reizi nav spēlēts pagarinājums, kamēr citās sērijās komandām nepietiek pat ar vienu papildlaiku, lai noskaidrotu uzvarētāju. Iespēja, ka „Dinamo” un „Donbass” to izspēlēs šodien, ir viens pret 3,75.

Lieliska atgriešanās no traumas padevusies Gintam Meijam, kurš guvis jau četrus vārtus šajā sērijā, izrādot pretsparu „Donbass” sērijas līderim Tēmu Lainem, kuram astoņi punkti (5+3). Pa četriem punktiem „Dinamo” rindās šajā sērijā savākuši arī Marsels Hosa un Lauris Dārziņš, bet Polam Šehuram un Aleksandram Ņiživijam pa trim rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, ar labāko lietderības koeficentu lepojas pavisam cits spēlētājs, proti, Andris Džeriņš (+4).

Iepriekšējā uzvarā pietika ar diviem vārtiem, taču divreiz pēc kārtas nez vai izdosies sagaidīt, ka „Donbass” gūst tikai vienus vārtus. Koeficents uz to, ka Rīga šodien iemetīs sāncenšu vārtos vismaz trīs ripas, ir 2,40.

Sērijas sesto maču aizvadīs arī Maskavas „Dynamo” un Jaroslavļas „Lokomotiv”. Arī šajā sērijā rezultāts 3:2, taču ļoti līdzvērtīgo maču dēļ šis duelis tiek novērtēts kā viens no saspringtākajiem KHL vēsturē, un tam ir labs iemesls. Pagaidām visas spēles noslēgušās ar tikai vienu vārtu starpību (3:2 P, 2:1, 1:2, 2:3 P, 1:0 P).

Savainojuma dēļ nākamajos mačos nepiedalīsies Mārtiņš Karsums, taču „Dynamo” izredzes šodien noslēgt sēriju tiek vērtētas kā labas – koeficents 2,20. Tiesa, Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta „Lokomotiv” pierādījusi, cik sīksts pretinieks spēj būt, un, aizvadot izdzīvošanas spēli mājās, arī noskaņojas tikai un vienīgi uzvarai, kuras koeficents šodien ir 2,90.