Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hjuits Memfisā netiek galā ar 35 gadus veco Raselu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hjuits Memfisā netiek galā ar 35 gadus veco Raselu
Maikls Rasels
Foto: AP/Scanpix

Fiasko Memfisas "ATP World Tour 250" sacensībās cietis Leitons Hjuits, kurš ceturtdaļfinālā divos setos piekāpās 35 gadus vecajam Maiklam Raselam. Amerikāņu vecmeistars tikai trešo reizi karjerā sasniedzis ATP līmeņa pusfinālu.

Memfisā šonedēļ notiek sezonas pirmais turnīrs ASV, sacensības šajā pilsētā tiek rīkotas jau 40. gadu. Memfisas turnīrs šogad kļuvis par veterānu pļaujas vietu. Pirmo reizi sacensību vēsturē pieci no astoņiem ceturtdaļfinālu dalībniekiem ir 30+ gadus veci – Maikls Rasels ir līderis ar 35 gadiem, tālāk seko Ivo Karlovičs (34), Leitons Hjuits (32), Alekss Bogomolovs (30) un Jensuns Lu (30). Divi no veterāniem tikās savstarpējā mačā, favorītam piedzīvojot zaudējumu – Hjuits ar 3:6, 6:7(3) piekāpās Raselam, kuram maija sākumā būs jau 36 gadi!

Ranga 98. vietā esošais Rasels gandrīz izlaida no rokām uzvaru. Amerikānis nespēja izservēt maču, taču to viņam nenācās nožēlot, jo Rasels uzvarēja dramatiskā taibreikā. Hjuits pie 4:6 atspēlēja divas mačbumbas. Pirmajā gadījumā ilga sitienu apmaiņa noslēdzās ar Rasela sistās bumbiņas ielidošanu tīklā, bet otro mačbumbu Leitons novērsa, ar "forehand" sitienu, "nokrāsojot" sānu līniju. Raselam pēc tam paveicās ar no tīkla pa sitienam atlēkušo bumbiņu. Trešo mačbumbu Rasels garām nepalaida.

Amerikāņu veterāns ATP pusfinālu sasniedzis tikai trešo reizi karjerā. Arī iepriekšējās divas bija ASV teritorijā – 2012. gadā Hjūstonā un pērn Ņūportā. Abos gadījumos tālāk par pusfinālu tikt neizdevās, piekāpjoties attiecīgi Huanam Monako un Nikolā Maū. Arī šoreiz diez vai izdosies uzvarēt, jo pretī stāsies pagājušā gada čempions Kei Nišikori. Japānis pirmo reizi karjerā ATP turnīrā izlikts ar pirmo numuru.

Buenosairesas māla seguma turnīrs šonedēļ ne pirmo reizi pārvērties par Spānijas čempionātu – trīs no četriem pusfinālistiem pārstāv Spāniju. Vienīgais izņēmums ir pagājušajā nedēļā Čīlē uzvarējušais itālietis Fabio Foņīni. Viņam pusfināls pret Tomiju Robredo, bet otru pāri veidos pēdējo trīs gadu čempioni – 2012. un 2013. gada uzvarētājs Davids Ferers un 2011. gada čempions Nikolass Almagro.

"US National Indoor Tennis Championships", "ATP World Tour 250" turnīrs Memfisā telpās uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Kei Nishikori – Alex Bogomolov Jr.3:6 6:3 6:2
Michael Russell – (3) Lleyton Hewitt6:3 7:6(6)
(4) Yen-Hsun Lu – Alex Kuznetsov6:1 6:4
Ivo Karlovic – Jack Sock7:6(4) 6:7(3) 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Kei Nishikori – Michael Russell
(4) Yen-Hsun Lu – Ivo Karlovic

"Copa Claro". ATP "World Tour 250" turnīrs Buenosairesā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) David Ferrer – Albert Ramos6:1 6:2
(2) Fabio Fognini – Pablo Andujar6:4 6:3
(3) Tommy Robredo – (6) Robin Haase6:1 2:0 izst. (mugura)
(4) Nicolas Almagro – (8) Jeremy Chardy7:6(7) 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) David Ferrer – (4) Nicolas Almagro
(2) Fabio Fognini – (3) Tommy Robredo