Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

LU studentiem eksāmens Ventspilī

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

LU studentiem eksāmens Ventspilī
Jānis Timma
foto:bkventspils.lv

Sestdien Aldaris LBL mačā BK Ventspils basketbolisti pulksten 17 savā laukumā uzņems Latvijas Universitātes komandu, kas atrodas turnīra tabulas vidū un turpina spraigu cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

SPĒLES INTRIGA: kurš turpinās sēriju?

Komandām tā būs otrā tikšanās reizē un tātad arī pēdējā regulārajā sezonā, jo BK "Ventspils" tajā aizvada vien divu apļu turnīru. Pirmajā mačā kurzemnieki viesos svinēja uzvaru 88:70. Studentiem ar 30 punktiem izcēlās Žanis Peineris, bet ventspilniekiem, kas ļāva izskrieties arī vairākiem "Ventspils Augstskolas" spēlētājiem, pieciem basketbolistiem izdevās gūt vismaz desmit punktus. Veiksmīgākais ar 16 bija Jānis Timma.

Ventspilnieki LBL čempionātā uzvarējuši jau astoņos mačos pēc kārtas, bet neliela panākumu sērija ir arī LU. Studenti uzvarējuši divos mačos pēc kārtas, apspēlējot "Jūrmalu/Fēniksu" (84:77) un "Turību" (90:75). Protams, par spēles favorītiem jāuzskata laukuma saimniekus, taču nav šaubu, ka arī LU komanda pacīnīsies par uzvaru. Šī komanda allaž rādījusi azartisku spēli, un kāpēc lai citādāk būtu arī Ventspilī.

Uzmanība centrā : Žanis Peiners (LU) un Jānis Timma (Ventspils)

Abi komandu pirmā mača rezultatīvākie varētu būt ievērojamākie arī šajā spēlē. Šķiet, par Peineru pat nav nekādu šaubu – komandas līderis visplašākajā šī vārda nozīmē. Ļoti daudzpusīgs spēlētājs, kurš var gan iemest, gan skaisti iemest, gan palīdzēt skaisti iemest komandas biedram. Turklāt viņa veiksmes un neveiksmes visbiežāk ir tieši saistītas ar visas komandas veiksmēm un neveiksmē. Peineris ir gan labākais punktu guvējs (20,1), gan piespēlētājs (3) komandā, bet, ja runājam par skaisti gūtiem groziem, noteikti jāpiemin studentu labākais cīnītājs pie groziem Kristaps Dārgais (8,5).

Viens no ventspilnieku līderiem Jānis Timma pēdējā laikā mēdz aizvadīt arī pa kādai visai "klusai" spēlei, taču apņēmības palīdzēt komandai viņam netrūkst arī tādās. Tas tikai nozīmē, ka arī efektīgi un efektīvi mači nekur nepazudīs. Atliek kaut vai atcerēties iepriekšējo FIBA Izaicinājuma kausa spēli, kurā Jānis pēc ne pārāk veiksmīga pirmā puslaika, otro aizvadīja ar milzīgu atdevi, tā ļoti palīdzot komandai. Labā ziņa līdzjutējiem – Timma ir viens no tiem ventspilniekiem, kuram patīk arī skaisti noslēgt uzbrukumus. Gan jau par to varēs pārliecināties arī mačā ar LU.

SPĒLES ATSLĒGA: aizsardzība

Jā, tieši tik vienkārši. Ja ventspilnieki vēlas izvairīties no intriģējošām mača beigām, apņēmīgi jānospēlē aizsardzībā, vispirms jau izslēdzot no spēles Peineru, neļaujot nedz tikt pie bumbas, nedz brīvi darboties ar to. Lielāko daļu no savām desmit uzvarām studenti izcīnījuši tad, ja ļoti produktīvs bijis Žanis. Lai gan komandas turnīra tabulā neatrodas līdzās, ventspilniekiem nevajadzētu sāncenšus novērtēt pārāk zemu – tā var ne tikai nesanākt spēle aizsardzībā, bet vispār nekas no spēles.

Savukārt, ja LU vēlas sarūpēt Ventspilī intrigu, ar skaistu saspēli un pat vairākiem triecieniem no augšas pilnīgi noteikti nepietiks. Vispirms ir jāizdomā un jābūt gataviem likt lietā efektīvu aizsardzības taktiku, bet tad jau jādomā par "dankiem" un tālmetieniem. LU katrs panākums var būt izslēgšanas maču vērtē, jo šobrīd komanda atrodas uz robežas – izslēgšanas mačos iekļūst sešas labākās komandas, bet studenti dala sesto vietu ar BK "Jelgava", taču turpat netālu ir arī citi konkurenti. Tā kā motivāciju īpaši meklēt rīdziniekiem nevajadzētu.

Izmantotie resursi
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-16 11:22, pirms 11 gadiem
Uzmanība centrā : Žanis Peiners (LU) un Jānis Timma (Ventspils)

Latvijas Basketbola savienība uzmanības centrā Zaķis un Strazdiņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja