Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pols un Grifins mēģinās sagādāt "Heat" trešo zaudējumu sezonā

Pols un Grifins mēģinās sagādāt "Heat" trešo zaudējumu sezonā
Kriss Pols un Bleiks Grifins
Foto: AFP

Šonakt pulksten 5.30 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā tiks aizvadīta spēle Losandželosā, Staples Center basketbola arēnā, kur vietējā "Clippers" vienība ar Krisu Polu un Bleiku Grifinu priekšgalā cīnīsies pret Lebrona Džeimsa pārstāvēto Maiami "Heat" vienību. Šī būs pirmā no divām abu komandu savstarpējām cīņām šajā regulārajā sezonā.

Lebronam Džeimsam mačos pret Losandželosas "Clippers" (5-2) parasti ar punktu gūšanu nesokas ļoti labi, salīdzinot pret citām NBA vienībām vidēji mačā gūtos punktus. Džeimss karjeras laikā aizvadījis 17 mačus pret "Clippers" vienību, vidēji gūstot 23,1 punktu.

Trīskārtējais līgas vērtīgākā spēlētāja balvas jeb MVP ieguvējs aizvadītās sezonas spēlē pret Losandželosas klubu guva 23 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, kā arī iekrāja septiņas rezultatīvas piespēles, tomēr ar to izrādījās par maz, lai "Heat" (6-2) izcīnītu uzvaru, jo papildlaikā pārāka ar 95:89 bija "Clippers".

"Viņš ir ļoti talantīgs spēlētājs. Gūto punktu ailīte neparāda visu viņa ieguldījumu savas komandas spēlē," Džeimsam atzinīgus vārdus velta "Clippers" uzbrucējs Mets Bārnss.

2012. gada NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs sezonas pirmajos septiņos mačos nebija izcēlies ar punktu ziņā ļoti rezultatīvām spēlēm, vidēji gūstot Džeimsam pieticīgos 21,9 punktus. Tomēr pirmdienas mačā karalis spēja iekrāt 38 punktus (32 viņš guva otrajā puslaikā), kas palīdzēja Maiami klubam pārspēt Hjūstonas "Rockets" (113:110).

Kriss Bošs, kurš uzslavēja savu komandas biedru Džeimsu par lielisku sniegumu pirmdienas uzvarā, pret "Rockets" turpināja demonstrēt noturīgu sniegumu gan punktu gūšanā, gan atlēkušo bumbu izcīnīšanā, iekrādams 24 punktus un 10 atlēkušās bumbas.

Bošs sezonas pirmajās astoņās spēlēs guvis vidēji 20,9 punktus, kas ir viņa augstākais rādītājs kopš pievienošanās "Heat" klubam 2010. gadā. Pēdējās piecās Toronto "Raptors" vienības rindās pavadītajās sezonās Bošs vidēji guva vismaz 22,3 punktus.

"Viņš ir Mr. Noturīgums," tā Bošu nodēvē komandas biedrs Dveins Veids. "Viņš ir spēlētājs, kurš dara to, ko viņam ir jādara, un neapšaubāmi, ka uzbrukumā viņš ir īpaši talantīgs."

Džeimss un Kriss Pols, kuri kopā 2012. gada Londonas Olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu ASV izlases rindās, ir labi draugi. Kopumā viņi viens pret otru laukumā ir cīnījušies 12 mačos, katram izcīnot pa sešām uzvarām. Džeimss savstarpējos dueļos spējis gūt vidēji 25 punktu un izdalīt 7,6 rezultatīvas piespēles, savukārt Pols izcēlies ar 17,1 punktu un 9,7 rezultatīvām piespēlēm.

"Clippers" pamatsastāva saspēles vadītājs ar 10,3 rezultatīvām piespēlēm pašlaik ir līgas otrais labākais piespēļu dalītājs. Tikmēr Losandželosas kluba rezultatīvākais spēlētājs pirmajos septiņos mačos bijis rezervists Džamals Kraufords, kurš ik mačā atzīmējies ar 20,1 punktu.

Kraufords "Clippers" vienībā ieņem līdzīgu lomu kā veterāns Rejs Alens "Heat" vienībā. Alens, kurš šosezon vidēji spēlē gūst 12,6 punktus, aizvadītajās divās cīņās spējis iekrāt vien vidēji 6,5 punktus.

Losandželosas "Clippers" svētdien svinēja trešo uzvaru pēc kārtas, savā laukumā ar 89:76 pieveicot Atlantas "Hawks" vienību. Bleiks Grifins ar 16 punktiem bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Jāizceļ fakts, ka "Heat" vienība pēdējos četros "Clippers" laukumā aizvadītajos mačos cietusi četras neveiksmes. Maiami klubs gaidāmajā spēlē noteikti vēlēsies pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju.

Oklahomsitijā viesosies "Grizzlies", "Warriors" sacentīsies ar Atlantas "Hawks"

NBA laukumos šonakt kopumā tiks aizvadītas 10 spēles. No pārējām deviņām cīņām jāizceļ mačs, kas plkst. 3.00 pēc Latvijas laika sāksies Oklahomsitijā, kur vietējā "Thunder" vienība mērosies spēkiem ar Zaka Rendolfa un Marka Gasola pārstāvēto Memfisas "Grizzlies".
Tikmēr plkst. 5.30 pēc Latvijas laika Goldensteitā "Warriors" vienība ar Andri Biedriņu sastāvā uzsāks spēli pret Džoša Smita pārstāvēto Atlantas "Hawks" vienību.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 26

  • 36


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-11-14 20:26, pirms 11 gadiem
Celtics-Fan rakstīja: CLIPPERS SAMĪCĪŠ TO MEMĻAKUS
suudu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-14 22:10, pirms 11 gadiem
Clipperi ir vienmēr biji neparocīgs pretinieks Heat.
Clippers 177
Heat 23
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-11-14 23:58, pirms 11 gadiem
Lebronam beidzot triple-double un HEAT uzvara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-15 08:36, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Heat jau sen ir Lebrona komanda! Taa ir kaa aksioma!
Tu aksioma ieriji no kliperiem!