Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņnieki sāks ar Prezidenta kausa izcīņu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kamaniņnieki sāks ar Prezidenta kausa izcīņu
Elīza Cauce (priekšplānā) Soču spēlēs
Foto: Ilmārs Znotiņš, olimpiade.lv

15. oktobrī no plkst. 10:00 Siguldā risināsies "Prezidenta kauss 2016" kamaniņu sporta starta rāvienos.

Kopā sacensībām pieteikušies 77 dalībnieki: vīriešu, junioru un jauniešu kategorijā - 33 dalībnieki, sieviešu, junioru un jauniešu meiteņu kategorijā - 31 dalībniece, kā arī astoņas divvietīgās ekipāžas. Vispirms dažādās vecuma grupās sacentīsies stiprais dzimums, no plkst. 11:00 uz starta dosies sieviešu kārtas pārstāves, turpinājumā divvietīgās ekipāžas, bet plkst. 12:30 ieplānota apbalvošana.

Vīriešu konkurencē par labāko rezultātu vairākas sezonas notiek sīva cīņa starp Kristapu Mauriņu un Ināru Kivlenieku. Sieviešu konkurencē Elīzai Caucei un Ullai Zirnei konkurenci varētu sastādīt arī Kendija Aparjode, kura pirmo sezonu startēs nacionālās izlases sastāvā. Arī divvietīgo ekipāžu konkurencē būs redzami jauni dalībnieki - pieredzējušajiem brāļiem Šiciem un Oskaram Gudramovičam / Pēterim Kalniņam izaicinājumu sola jaunā ekipāža Kristens Putins / Imants Marcinkēvičs.

Prezidenta kausa izcīņā katrs sportists startēs divos starta rāvienos, kuru laiks tiks summēts ar vienu starta reakcijas laiku. Starta reakcijas laiks, ir ļoti būtisks, komandu stafetes sacensībās. Kā zināms, starta rāviens ir viens no kamaniņu sporta elementiem, bez kura sportistiem ir sarežģīti sasniegt augstu rezultātu trasē. Pateicoties lieliskajai Siguldas starta estakādei, jau astoto gadu kamaniņu sportisti sacensību sezonu iesāk ar Prezidenta kausu.

Nākamnedēļ sportisti turpinās treniņus Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē, bet jau novembra sākumā komanda dosies uz starptautiskajām treniņnometnēm Vācijā un Austrijā.

Izmantotie resursi:
kamanas.lv