Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2941, Did:0, useCase: 3

Video: "Futbolbumbas": Kas notiek ar Latvijas izlasi un vai trenerim jāprotas?

Emils Ozerinskis
Latvijas futbolu mīlošie Arkādijs Birjuks un Edmunds Novickis atskatās uz aizvadītajām Latvijas futbola izlases spēlēm "Euro 2024" kvalifikācijā pret Horvātiju un Velsu. Futbolbumbas apspriež spēļu epizodes un trenera Daiņa Kazakeviča savdabīgo attieksmi pret izlases rezervistiem. Pēc šīm spēlēm svarīgākais jautājums - #DainisOut vai #DainisIn?

Vērtējums:
1 2 41 komentārs

     [+] [-]

, 2023-09-14 10:53, pirms 8 mēnešiem
Saprotu, ka fani gaida uzvaras, bet šajā ciklā Latvijai jāspēlē ar klasi labākām komandām, kurās spēlē daudzi futbolisti, kuri spēlē pat Eiropas top līgās, vai vismaz spēcīgās Eiropas līmeņa komandās. Mums tikai daži futbolisti spēlē ārzemju klubos, turklāt pārsvarā tie ir ir stipri viduvēji klubi un reti kurš regulāri tiek pamatsastāvā.Jā, kādā spēlē var aizķerties, bet ne vairāk. Kāda spēle mūsu futbolistiem izdodas labāk, kādā nesanāk nekas. Bet kopumā komanda ir izveidota simpātiska un cīnās godam. Protams, ir kāda nianse, var diskutēt par maiņām,bieži tās vajadzētu izdarīt ātrāk, nevis pēdējās minūtēs, vai piesaistīt izlase vēl kādu, vairāk no jauniešu komandām. Bet spēlētāju loks no kuriem izvēlēties ir ļoti šaurs, bet no pamatsastāva vairāki traumēti. Dažreiz viens otrs izsakās, it kā izlases līmenis kristos, tā nepavisam nav. Pirms šis izlase iepriekšējiem treneriem vismaz pēdējos 10 gados gāja vēl bēdīgāk.
Un pavisam nepareizi ir salīdzināt mūsu futbolu ar basketbolu un hokeju.Par to jau esmu daudz rakstījis.
Piekrītu, ka futbola saimniecībā ir daudz nepilnību, kļūdu. Nav mums, kā vienīgai valstij Eiropā , neviens normāls futbola stadions.
Izlases spēles pat nerāda valsts TV, par kādu futbola popularitāti var runāt?

  +7 [+] [-]

, 2023-09-14 11:22, pirms 8 mēnešiem
fani gaida ka tiks mainīta futbola filosofija... kad vecie komunisti tiks patriekti un tuks veidota jauna futbola filosofija...

līdzīgi kā tas bija hokejā paņemot par treneriem Nolanu un Hārtliju... basketbolā - Banki...

futbolā ņem tikai bijušos čekistus... čekistu draugus...

Gorkšs bija uz pareizā ceļa, tikai čekistiem tas nepatika...

  -3 [+] [-]

, 2023-09-14 11:31, pirms 8 mēnešiem
Gatis rakstīja: fani gaida ka tiks mainīta futbola filosofija... kad vecie komunisti tiks patriekti un tuks veidota jauna futbola filosofija...

līdzīgi kā tas bija hokejā paņemot par treneriem Nolanu un Hārtliju... basketbolā - Banki...

futbolā ņem tikai bijušos čekistus... čekistu draugus...

Gorkšs bija uz pareizā ceļa, tikai čekistiem tas nepatika...
Gorkšs? GORKŠS!?!?!? Uz pareizā ceļa? Tieši viņš ir pazīstams ar līgumu slēgšanu un to neievērošanu, un atbildības neuzņemšanos, un norādīšanu uz kaut kādām nākotnē paredzētām mistiskām sēdēm, kurās it kā tikšot izrunāts, vai pildīt vai nepildīt Gorkša parakstīta līguma punktus, tieši viņa administrācija ir čekas relikts. Es cienu Gorkšu kā futbolistu, kā izlases līderi, bet ne kā funkcionāru. It nemaz. Un izteikšu to vienmēr, ja dzirdēšu, ka viņš esot bijis labs federācijas vadītājs.
Slēpts komentārs: skins

  -3 [+] [-]

, 2023-09-14 11:56, pirms 8 mēnešiem
M rakstīja: Gorkšs? GORKŠS!?!?!? Uz pareizā ceļa? Tieši viņš ir pazīstams ar līgumu slēgšanu un to neievērošanu, un atbildības neuzņemšanos, un norādīšanu uz kaut kādām nākotnē paredzētām mistiskām sēdēm, kurās it kā tikšot izrunāts, vai pildīt vai nepildīt Gorkša parakstīta līguma punktus, tieši viņa administrācija ir čekas relikts. Es cienu Gorkšu kā futbolistu, kā izlases līderi, bet ne kā funkcionāru. It nemaz. Un izteikšu to vienmēr, ja dzirdēšu, ka viņš esot bijis labs federācijas vadītājs.
Piekrītu! Slavišas Stojanoviča aizvilkšana aiz rokām un kājām par izlases galveno treneri bija katastrofāli neprofesionāls gājiens no LFF prezidenta puses.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-14 12:09, pirms 8 mēnešiem
Ja mainām treneri, tad tam jābūt augstas klases ārzemju trenerim. No vietējiem? Ja nu tiešām Gorkss, Dobrecovs. . .ja nu vietējais, tad tam jābūt latvietim, kurš turpinātu Daiņa ieviesto un spēlētāju atbalstīto latvisko garu, nacionālai izlasei tas tomēr ir ļoti svarīgi. Ja būs kāds krievu treneris, tad liela varbūtība, ka viss aizies vecās sliedēs- darba valoda būs krievu, un arī attiecīga spēlētāju izvēle.

     [+] [-]

, 2023-09-14 12:14, pirms 8 mēnešiem
Nav ko piesaukt Banki, Hartliju. . .
Viņiem bija un ir jāstrādā ar augstas klases profesionāļiem, kas spēlē NHL, NBA un citās Eiropas top līgās. Nezin ko viņi iesāktu, ko sasniegtu, ja iedotu kādu Jelgavas, vai Valmieras komandu.

     [+] [-]

, 2023-09-14 12:15, pirms 8 mēnešiem
Novicki, labais policist ,ej .irst ! Arkašam , sliktajam policistam,jāpekrīt !

  +7 [+] [-]

, 2023-09-14 12:37, pirms 8 mēnešiem
Es domāju par to, ka Latvijā futbolā trenējas visvairāk bērnu. Riktīga masveidība. Hokejā un basītī no mazāka bērnu skaita regulāri tiek izaudzināti talantīgi sportisti, kuri spēlē top līmenī Amerikā vai Eiropā. Kā futbolā šie talanti netiek audzināti vai pazūd, kuri varētu spēlēt augstākajā līmenī? Es pat neatceros, kurš mūsu futbolists spēlēja top līmenī.... Kroļļa sēdēšanu nevar uzskatīt par spēlēšanu.

  -4 [+] [-]

, 2023-09-14 12:40, pirms 8 mēnešiem
Domāju, ka ar treneriem viss ir kārtībā. Galvenā problēma bija Latvijas izlasē nespēlēja Černomordijs. Līdz ar ko Černomordijs ir atgriezies, viss būs tikai ļoti labi Latvijas izlasei futbolā. ';

     [+] [-]

, 2023-09-14 12:44, pirms 8 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Nav ko piesaukt Banki, Hartliju. . .
Viņiem bija un ir jāstrādā ar augstas klases profesionāļiem, kas spēlē NHL, NBA un citās Eiropas top līgās. Nezin ko viņi iesāktu, ko sasniegtu, ja iedotu kādu Jelgavas, vai Valmieras komandu.
It, kā mums tagad nekā nav top 5 futbola līgās Eiropā. Futbolā ir grūtāk izlasei.
Gaidu 12.oktobrī sp­ēli Latvija un Armēnija Skonto stadionā. Būs laba spēle.
';

  +1 [+] [-]

, 2023-09-14 12:52, pirms 8 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Es domāju par to, ka Latvijā futbolā trenējas visvairāk bērnu. Riktīga masveidība. Hokejā un basītī no mazāka bērnu skaita regulāri tiek izaudzināti talantīgi sportisti, kuri spēlē top līmenī Amerikā vai Eiropā. Kā futbolā šie talanti netiek audzināti vai pazūd, kuri varētu spēlēt augstākajā līmenī? Es pat neatceros, kurš mūsu futbolists spēlēja top līmenī.... Kroļļa sēdēšanu nevar uzskatīt par spēlēšanu.
Tradīcijām, pēctecībai tomēr ir liela nozīme. Basketbolu, hokeju Latvijā kultivē, mīl jau gandrīz gadsimtu, mums ir bijuši un ir desmitiem augstas klases basketbolisti un hokejisti. Okupācijas gados futbolu, arī daļēji hokeju krieviskoja. Futbola vidē vispār latviešu valoda bija kā svešvaloda. Latviešu vecāki nesūtīja bērnus trenēties futbolā, bērni tur arī krieviskā vidē nejutās komfortabli. Hokejā pamazām nomainoties paaudzēm ir pārliecinošs latviešu īpatsvars. Pēdējos gados lēni, pamazām arī futbols iet šajā virzienā. Vismaz izlašu līmenī tas ir stipri jūtams. Ja gribam ātrus rezultātus, tad var naturalizēt vismaz pāris meistarīgus uzbrucējus no Āfrikas, vai Dienvidamerikas. Tagad pat labās Eiropas izlasēs parādās par kādam naturalizētam futbolistam.Eiropiešiem Latvija nebūs pievilcīga.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-14 13:05, pirms 8 mēnešiem
Latvijas futbols nemanīsies vēl tuvākos 10 gadus, ja nu tikai tie klauni nesāks žostko naturalizāciju. Cik traģiski tas nebūtu, bet pēdējā paaudze kas tika spēlēt uz reāli augsta līmeņa, bija tieši PSRS produkti. Principā viss jau bija "jasna" kad Barona ielas stadiona vietā sabāza visu pa kabatām, un uztaisija sKeitpaRciŅu, a izlase turpina spēlēt uz tiem kartupeļū laukiem. Te ir jāmaina viss, sākot no činušiem kas sēž kabinetos, un attīstības modeli kā tādu. Never ever again pat tuvumā nelaist nekādus latviešu fizrukus, nu nemāk viņi. Ā, un protams investīcijas. Nav jau tik liels pasākums katrā PIEKTAJĀ pagalā uzlikt pa "mini-pitch". Ja atrastos cilvēki kas spētu UEFA to visu pasniegt, gan jau nofinansētu, bet ir man tāda doma ka tieši pēc Barona ielas stadiona viņiem tā normāli sabāza aiz panamkas, un vēl ilgi viņi neredzes nekādu UEFA finansējumu. Neteiktu ka šitā paaudze ir bezcerīga, bet mentāli viņiem gan vajadzētu palīdzēt. Uz nākamo ciklu būtu sakarīgi nosūtit Daini uz bufeti pēc buločkām, paņemt sakarīgu ārzemju treneri, un vēlams lai trenera korpusā arī būtu mental coach, ja nebūs tad atrast atsevišķi un saskaņot kopā ar korpusu lai visiem labi strādājas. Un pēc tā visa jau var skatities kas un ko te notiek. Kāmēr tas netiks darīts, tie anti-rekordi turpinās krist, un drīzumā varētu sagaidīt arī pirmo San Marīno uzvaru oficiālajā spēlē.

     [+] [-]

, 2023-09-14 13:25, pirms 8 mēnešiem
Par infrastruktūru un ne tikai futbola. K. Barona ielā tiešām varēja, pat vajadzēja ierīkot normālu futbola stadionu. Laukums bija, uzceltu visapkārt jaunas tribīnes tuvu laukumam, likvidējot skrejceļu un būtu pat diezgan ietilpīgs, varbūt pat futbola stadions ar 8000-10000 vietām.
Atkal Barona iela ērtā, mājīgā Sporta pils, kura nebūt nebija nokalpojusi un uz sabrukšanas robežas, to noziedzīgi prihvatizēja un jau 20 gadus tur nav nekas, tukšs būvlaukums.
Kādreiz Latvijā bija labi riteņbraucēji, tajā skaitā trekā. Visi treki likvidēti, kur bija pēdējais Rīgā pretim VEF kultūras pilij , neskatoties uz iedzīvotāju protestiem, uzbūvēts monstrs- akmens bluķis drošibniekiem, it kā latvijā nebūtu citas vietas?!

     [+] [-]

, 2023-09-14 13:53, pirms 8 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Par infrastruktūru un ne tikai futbola. K. Barona ielā tiešām varēja, pat vajadzēja ierīkot normālu futbola stadionu. Laukums bija, uzceltu visapkārt jaunas tribīnes tuvu laukumam, likvidējot skrejceļu un būtu pat diezgan ietilpīgs, varbūt pat futbola stadions ar 8000-10000 vietām.
Atkal Barona iela ērtā, mājīgā Sporta pils, kura nebūt nebija nokalpojusi un uz sabrukšanas robežas, to noziedzīgi prihvatizēja un jau 20 gadus tur nav nekas, tukšs būvlaukums.
Kādreiz Latvijā bija labi riteņbraucēji, tajā skaitā trekā. Visi treki likvidēti, kur bija pēdējais Rīgā pretim VEF kultūras pilij , neskatoties uz iedzīvotāju protestiem, uzbūvēts monstrs- akmens bluķis drošibniekiem, it kā latvijā nebūtu citas vietas?!
Lūk labs piemērs. A. kategorijas stadions, kas ļauj rīkot lielus futbola pasākumus. Tak var uzcelt uz perspektīvu un pēc tam bāzt pa kabatām, bet pat uz to nav spējīgi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lille...

  -1 [+] [-]

, 2023-09-14 13:58, pirms 8 mēnešiem
Izlases treneri jau nu nekādi par neko nevar vainot. Nu nav mums to talantu. Hokejā un basī džeki iekš NHL un NBA tika... tad sanāca amizanta situācija, ka spēlētāju līmenis pārrauga vietējo treneru līmeni... tāpēc arī vajadzēja piesaistīt pasaules klases treneri. Dotajā brīdī mūsu spēlētāji nav pārrauguši trenera līmeni. Tu sauc kādu treneri gribi - rezuāta vēl nebūs.

     [+] [-]

, 2023-09-14 14:00, pirms 8 mēnešiem
Bumba šķērsoja laukuma līniju- nepārprotams auts

  +2 [+] [-]

, 2023-09-14 14:09, pirms 8 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Nav ko piesaukt Banki, Hartliju. . .
Viņiem bija un ir jāstrādā ar augstas klases profesionāļiem, kas spēlē NHL, NBA un citās Eiropas top līgās. Nezin ko viņi iesāktu, ko sasniegtu, ja iedotu kādu Jelgavas, vai Valmieras komandu.
varētu padomāt, ka tie hokejisti, basketbolisti izauga siltumnīcā vai tikuši naturalizēti...
es tieši par to pašu - ir jāaug tik pat labiem arī futbolistiem...
un tas jau ir federācijas darbs - atrast pareizās metodes kā šos spēlētājus izaudzināt... ar esošajiem federācijas darbiniekiem tas nav iespējams..

     [+] [-]

, 2023-09-14 14:27, pirms 8 mēnešiem
Gatis rakstīja: fani gaida ka tiks mainīta futbola filosofija... kad vecie komunisti tiks patriekti un tuks veidota jauna futbola filosofija...

līdzīgi kā tas bija hokejā paņemot par treneriem Nolanu un Hārtliju... basketbolā - Banki...

futbolā ņem tikai bijušos čekistus... čekistu draugus...

Gorkšs bija uz pareizā ceļa, tikai čekistiem tas nepatika...
Gorkš joprojam ir uz pareizā ceļa.shemotāju savējos nepamet😉neskatoties uz absolutu izglītibas trūkumu,neskatoties uz pilnigu fiasko kā biznesmenim,karjera Kaspiņam attīstās galvu reibinošā ātrumā.

  -3 [+] [-]

, 2023-09-14 14:32, pirms 8 mēnešiem
Barona iela ir uztaisīta berniem un jauniešiem kur sportot.cik zinu tad laukumu īre tur ir ļoti lēta.tur savus treniņus aizvadz gan mazie futbolisti gan basketbolisti.ka arī ir iespēja sportot jebkuram Rīgas iedzīvotājam.sportot bez maksas.
Barona ielas piesauksana jauna stadiona konteksta ir nepareiza.nauda jāiegulda bernu attīstībā.jārod iespeja bērniem sportot.a vot otkatu shēmas ar jauna stadiona būvniecibu pagaidīs.kam viņš vajadzīgs?nebutu velsiešu,pat esošais stadions būtu pustukšš

  +1 [+] [-]

, 2023-09-14 14:38, pirms 8 mēnešiem
[quote guntis86]
Viss ir pareizi - Latvijā futbolā trenējas visvairāk bērnu. Tas ir līdzīgi, kā gandrīz jebkurā pasaules valstī. Riktīga masveidība. Atbilde, kāpēc nespēlē augstākajā līmenī ir ļoti vienkārša. Hokejā un basītī konkurence globālā mērogā ir daudzkārt mazāka nekā futbolā.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-14 14:45, pirms 8 mēnešiem
Gan hokejā, gan basketbolā 95%+ no VISIEM kaut cik perspektīvajiem talantiem no pavisam agra vecuma spēlē ārvalstu klubu sistēmās. Runa ir par 14-17 gadu vecumu.

Paskatījos U-21 futbola izlases klubu pierakstu, tur ir diametrāli pretēja aina. Gandrīz visi vietējie.

Latvijas valsts ierobežotā kapacitāte, cilvekresurss, tirgus lielums un no tā izrietošā jebkura komandu sporta piramīdas bāze ir sistēmiski limitēta savā dziļumā un nevienā (!) sporta veidā nav spējīga no nulles izaudzināt pasaules klases vai top Eiropas līmeņa spēlētājus. Tas N A V iespējams.

Vai futbola saimes eksperti šo nesaprot?

Izlases kvalitāte ir apgriezti proporcionāla tam, cik daudzi no vietējiem talantiem aizsēžas vietējo klubu sistēmās, nevis otrādi.

Te drīzāk ir futbola aģentu un vecāku attieksmes jautājums. Hokejā un basī vecāki gāž iekšā līdzekļus, lai bērni varētu audzēt prasmes kvalitatīvās sistēmās. Ko dara jaunie futbolisti un viņy vecāki? Sapņo par tikšanu Metta/LU?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2023-09-14 15:38, pirms 8 mēnešiem
https://www.instagram.com/reel/CxK6...
Latvijas izlase

     [+] [-]

, 2023-09-14 15:41, pirms 8 mēnešiem
doksnomarsa rakstīja: Izlases treneri jau nu nekādi par neko nevar vainot. Nu nav mums to talantu. Hokejā un basī džeki iekš NHL un NBA tika... tad sanāca amizanta situācija, ka spēlētāju līmenis pārrauga vietējo treneru līmeni... tāpēc arī vajadzēja piesaistīt pasaules klases treneri. Dotajā brīdī mūsu spēlētāji nav pārrauguši trenera līmeni. Tu sauc kādu treneri gribi - rezuāta vēl nebūs.
Ir par ko vainot, jo izlases treneris ir tas, kas strādājis pie tā kā audzināt tos talantus. Vairākus gadus. Viņš ir daļēji vainīgs pie tā, ka nav to talntu + viņs esošajiem netalantīgajiem vēl borē galvā to, ka viņi nav talantīgi.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-14 15:55, pirms 8 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ir par ko vainot, jo izlases treneris ir tas, kas strādājis pie tā kā audzināt tos talantus. Vairākus gadus. Viņš ir daļēji vainīgs pie tā, ka nav to talntu + viņs esošajiem netalantīgajiem vēl borē galvā to, ka viņi nav talantīgi.
Dainis ir trenējis futbolistus jaunākus par 14 gadiem? Es domāju, ka uzņemt bumbu un iedot precīzu piespēli jau vajadzētu iemācīt pirms tiek līdz U18 izlasei. Un nejau izlases treneriem ir jāmāca spēlētāji. Izlases trenerim ir jāizvēlas labākais sastāvs no pieejamajiem, jāmotivē spēlētāji un jāizveido spēles plāns. Teiktu, ka šajos aspektos Dainis ir viduvējs un nebūt nav sliktāks par iepriekšējiem.

Domāju, ka ārzemju treneris varētu uzlabot motivāciju un labāku taktiku izdomāt, bet maksimums tāpat būs 6-9 punkti atlases ciklā atkarībā no tā, vai grupā ir pundurvalsts. Nu neko labāku nedabūs ar Virslīgas spēlētājiem un ārzemju rezervistiem. Un šobrīd nav jēgas tam tērēt naudu, labāk investēt bērnu futbolā un tur taisīt revolūciju.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-14 16:22, pirms 8 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Dainis ir trenējis futbolistus jaunākus par 14 gadiem? Es domāju, ka uzņemt bumbu un iedot precīzu piespēli jau vajadzētu iemācīt pirms tiek līdz U18 izlasei. Un nejau izlases treneriem ir jāmāca spēlētāji. Izlases trenerim ir jāizvēlas labākais sastāvs no pieejamajiem, jāmotivē spēlētāji un jāizveido spēles plāns. Teiktu, ka šajos aspektos Dainis ir viduvējs un nebūt nav sliktāks par iepriekšējiem.

Domāju, ka ārzemju treneris varētu uzlabot motivāciju un labāku taktiku izdomāt, bet maksimums tāpat būs 6-9 punkti atlases ciklā atkarībā no tā, vai grupā ir pundurvalsts. Nu neko labāku nedabūs ar Virslīgas spēlētājiem un ārzemju rezervistiem. Un šobrīd nav jēgas tam tērēt naudu, labāk investēt bērnu futbolā un tur taisīt revolūciju.
Ir Dainis trenējis, no sākuma tak bija jaunatnes treneris FK Viola, kas bija pamats FK Jelgavas izveidei Īsti neviens no viņa audzēkņiem nav ticis līdz pro futbolam, ja nu vienīgi Ginča Freimanis, bet tas arī nav tīrais Jelgavas audzēknis...

  +4 [+] [-]

, 2023-09-14 16:30, pirms 8 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Saprotu, ka fani gaida uzvaras, bet šajā ciklā Latvijai jāspēlē ar klasi labākām komandām, kurās spēlē daudzi futbolisti, kuri spēlē pat Eiropas top līgās, vai vismaz spēcīgās Eiropas līmeņa komandās. Mums tikai daži futbolisti spēlē ārzemju klubos, turklāt pārsvarā tie ir ir stipri viduvēji klubi un reti kurš regulāri tiek pamatsastāvā.Jā, kādā spēlē var aizķerties, bet ne vairāk. Kāda spēle mūsu futbolistiem izdodas labāk, kādā nesanāk nekas. Bet kopumā komanda ir izveidota simpātiska un cīnās godam. Protams, ir kāda nianse, var diskutēt par maiņām,bieži tās vajadzētu izdarīt ātrāk, nevis pēdējās minūtēs, vai piesaistīt izlase vēl kādu, vairāk no jauniešu komandām. Bet spēlētāju loks no kuriem izvēlēties ir ļoti šaurs, bet no pamatsastāva vairāki traumēti. Dažreiz viens otrs izsakās, it kā izlases līmenis kristos, tā nepavisam nav. Pirms šis izlase iepriekšējiem treneriem vismaz pēdējos 10 gados gāja vēl bēdīgāk.
Un pavisam nepareizi ir salīdzināt mūsu futbolu ar basketbolu un hokeju.Par to jau esmu daudz rakstījis.
Piekrītu, ka futbola saimniecībā ir daudz nepilnību, kļūdu. Nav mums, kā vienīgai valstij Eiropā , neviens normāls futbola stadions.
Izlases spēles pat nerāda valsts TV, par kādu futbola popularitāti var runāt?
Man jau liekas, ka stadionam nav ne vainas. Vajag uzbūvēt trūkstošo tribīni, sakārtot apkārtni un būs prīmā. Skonto ir vecā stila stadions, kurš ir lielisks futbolam un tā līdzjutējiem. Ja Latvijā būvēs jaunu stadionu, būs vieglatlētikas riņķis apkārt, kas dos tās pašas sajūtas, ko dod Daugavas stadions. Kāda jēga no jauna stadiona, ja atmosfēra nomirst kopā ar to.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-14 16:37, pirms 8 mēnešiem
55555555 rakstīja: Barona iela ir uztaisīta berniem un jauniešiem kur sportot.cik zinu tad laukumu īre tur ir ļoti lēta.tur savus treniņus aizvadz gan mazie futbolisti gan basketbolisti.ka arī ir iespēja sportot jebkuram Rīgas iedzīvotājam.sportot bez maksas.
Barona ielas piesauksana jauna stadiona konteksta ir nepareiza.nauda jāiegulda bernu attīstībā.jārod iespeja bērniem sportot.a vot otkatu shēmas ar jauna stadiona būvniecibu pagaidīs.kam viņš vajadzīgs?nebutu velsiešu,pat esošais stadions būtu pustukšš
Moderns stadions, tāds kur pirms spēles var aiziet uzkost, iedzert aliņu (un kur ūdenspudeles neizpērk jau pēc 30min...) ar savu ģimeni noteikti piesaistītu vairāk neitrālos skatītājus. Pēc savas pieredzes saku, ka daudz vieglāk aizvilkt ne-futbola cilvēkus uz labiekārtotu stadionu kaut vai zemāku futbola līmeni.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-14 17:01, pirms 8 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Moderns stadions, tāds kur pirms spēles var aiziet uzkost, iedzert aliņu (un kur ūdenspudeles neizpērk jau pēc 30min...) ar savu ģimeni noteikti piesaistītu vairāk neitrālos skatītājus. Pēc savas pieredzes saku, ka daudz vieglāk aizvilkt ne-futbola cilvēkus uz labiekārtotu stadionu kaut vai zemāku futbola līmeni.
Galīgi par to nestrīdos.tā varetu but.
Bet doma bija cita-vai tas stadions ir īstā prioritate kur notrallināt naudu?varbūt ieguldīt naudu vispirms jaunatnē un bērnos.vēl jo vairāk-ja tā ir valsts nauda.a klibiķiem arī skonto stadions ir ok.Daugava gan man pašam īsti nepatik-tomer 21gs futeni foršāk skatīties tīri futbola stadionā.
Skaidrs ka galvenais iemesls kāpēc rāvās pie varas gan Ļaška gan Kaspiņš ir naudad apguve.un jaunais stadions ir ļoti trekns kumoss.tieši tāpēc uzskatu ka stadions var pagaidīt.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-14 17:30, pirms 8 mēnešiem
55555555 rakstīja: Galīgi par to nestrīdos.tā varetu but.
Bet doma bija cita-vai tas stadions ir īstā prioritate kur notrallināt naudu?varbūt ieguldīt naudu vispirms jaunatnē un bērnos.vēl jo vairāk-ja tā ir valsts nauda.a klibiķiem arī skonto stadions ir ok.Daugava gan man pašam īsti nepatik-tomer 21gs futeni foršāk skatīties tīri futbola stadionā.
Skaidrs ka galvenais iemesls kāpēc rāvās pie varas gan Ļaška gan Kaspiņš ir naudad apguve.un jaunais stadions ir ļoti trekns kumoss.tieši tāpēc uzskatu ka stadions var pagaidīt.
Tas ir tāds jā un nē jautājums. Stadions arī ir vajadzīgs, kaut vai būtu risinājums tam pašam viesu komandas līdzjutēju jautājumam, būtu viņiem lielāks sektors un miers. Vēl stadions ir vajadzīgs eurokausu spēlēm, agrāk vai vēlāk tomēr ceram vismaz uz konferences līgu. Vistraģiskāk būtu Rīgai vai RFS ar veiksmīgu čempionu zaru nonākt Europa League grupu turnīrā (Klaksvik gandrīz nokļuva, neredzu iemeslu, kāpēc lai kāds no Rīgas klubiem ar līdzīgiem zariem nevarētu nokļūt). Labi, tas ir klubu futbols, bet tā pat būtu liels zaudējums, ja šādas mājas spēles nāktos aizvadīt citas valsts stadionā tikai tāpēc, ka nav atbilstoša stadiona tepat Latvijā.
Jaunatnei un bērniem nav jau tā, ka federācija pilnīgi neko nedara. Bija salīdzinoši nesen runas par manēžu būvēšanu reģionos, tas daudz ko dotu, ja būtu kur ziemā trenēties. Un jauniešiem visvairāk palīdzētu augsta kaluma treneri no ārzemēm, un tam diez vai ir nepieciešams tik daudz līdzekļi, cik stadiona būvniecībai un uzturēšanai.
Gaļu galā, ja labs stadions piesaistītu vairāk neitrālu un no futbola attālinātu publiku, tas noteikti arī radītu jaunus interesentus - vecākus vai nākotnes vecākus, kas pievērstos futbolam un nolemtu savas atvases vest uz futbola treniņiem nevis kur citur. Tā kā es teiktu, ka abās vietās vajag ieguldīt, nevis nolikt ultimātu - stadions vai jaunieši un bērni

  +2 [+] [-]

, 2023-09-14 18:15, pirms 8 mēnešiem
55555555 rakstīja: Galīgi par to nestrīdos.tā varetu but.
Bet doma bija cita-vai tas stadions ir īstā prioritate kur notrallināt naudu?varbūt ieguldīt naudu vispirms jaunatnē un bērnos.vēl jo vairāk-ja tā ir valsts nauda.a klibiķiem arī skonto stadions ir ok.Daugava gan man pašam īsti nepatik-tomer 21gs futeni foršāk skatīties tīri futbola stadionā.
Skaidrs ka galvenais iemesls kāpēc rāvās pie varas gan Ļaška gan Kaspiņš ir naudad apguve.un jaunais stadions ir ļoti trekns kumoss.tieši tāpēc uzskatu ka stadions var pagaidīt.
Es piekristu, ja mums būtu kaut viens(!) normāls stadions, kurš atbilstu visām prasībām, savādāk katru gadu jālūdzās UEFA atļaut aizvadīt tās spēles skonto. Ja nu vieņiem vienu gadu pieriebjamies, tad labs fiasko ar spēļu aizvadīšanu ārpus LV spīd

  +4 [+] [-]

, 2023-09-14 20:14, pirms 8 mēnešiem
Objektīvi izdiskusēja iemeslus kāpēc Dainim vajadzētu atkāpties (šaurais iespēlēto spēlētāju loks, kas nepalielinās/nemainās neskatoties uz rezultātiem izlasē vai sekmēm klubos, nespēja reaģēt spēles laikā tajā skaitā ar maiņām, taktiku lai mainītu spēles gaitu) ir divi galvenie kas man nāk prātā un pirmais no diviem ko nosaucu it īpaši jo čakarē LV futbolu/futbolistus

nevaru nepieminēt ka arī nav cerību uz izmaiņām, 0, jo viņš ir ļoti konservatīvs treneris, rudens noskaņās runājot ja Daini konservētu ziemai nevajadzētu ne sāli, ne etiķi, ne citronskābi.. pat nedaudz iepuvis Dainis izstāvētu kā minimums līdz jaunajam gadam.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-14 20:30, pirms 8 mēnešiem
No tiem ko nenosauca ir ka trenerim ir konflikts ar vairākiem potenciāliem izlases spēlētājiem un no tiem ko nosauca vēl var izcelt diktatora discilpīnu (kaut vai atceroties pagājušo gadu kur bija nosūtīts buss uz Liepāju lai vervētu spēlētājus pēc čempiona spēles) metodes kādas diez vai jebkuršs brīvi domājosh cilvēks atbalstītu. Tāpēc vēlreiz, Daini, atstājies (krusts).

     [+] [-]

, 2023-09-14 21:31, pirms 8 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Dainis ir trenējis futbolistus jaunākus par 14 gadiem? Es domāju, ka uzņemt bumbu un iedot precīzu piespēli jau vajadzētu iemācīt pirms tiek līdz U18 izlasei. Un nejau izlases treneriem ir jāmāca spēlētāji. Izlases trenerim ir jāizvēlas labākais sastāvs no pieejamajiem, jāmotivē spēlētāji un jāizveido spēles plāns. Teiktu, ka šajos aspektos Dainis ir viduvējs un nebūt nav sliktāks par iepriekšējiem.

Domāju, ka ārzemju treneris varētu uzlabot motivāciju un labāku taktiku izdomāt, bet maksimums tāpat būs 6-9 punkti atlases ciklā atkarībā no tā, vai grupā ir pundurvalsts. Nu neko labāku nedabūs ar Virslīgas spēlētājiem un ārzemju rezervistiem. Un šobrīd nav jēgas tam tērēt naudu, labāk investēt bērnu futbolā un tur taisīt revolūciju.
Pirmkārt ir trenējis bērnus. Otrkārt viņs bija sporta padomes direktors. Tātad atbildīgs par kopēju sistēmu. Vai pareizāk sakot bezsistēmu. Un tieši viņa sistēmas "augļi" šobrīd ir izlases rindās.
1 2 41 komentārs