Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs pēc sezonas beigām atsakās atbildēt par karjeras turpināšanu

Agris Suveizda

Popovičs pēc sezonas beigām atsakās atbildēt par karjeras turpināšanu
Gregs Popovičs. Foto: AFP/Scanpix

Iepriekšējā naktī Nacionālās basketbola asociācijas sezona beidzās arī Sanantonio "Spurs", kas pārspēļu pirmajā kārtā ar rezultātu 103:113 izbraukumā atzina Ņūorleānas "Pelicans" pārākumu.

Jau iepriekšējos gados netrūka baumu un prognožu, kad panākumiem bagāto karjeru varētu beigt "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, kurš iepriekšējā vasarā ar ASV izlasi kļuva par olimpisko čempionu, kas būtu labs veids, kā doties pelnītā atpūtā. Tomēr Popovičs, pēc zaudējuma "Pelicans" vaicāts, vai grasās turpināt karjeru un vai nākamsezon atkal būs ierindā, nebija diez ko sajūsmināts par šādu jautājumu un atbildēja lakoniski: "Tas ir neatbilstošs jautājums."

Sanantonio "Spurs" regulāro sezonu pabeidza ar trim neveiksmēm pēc kārtas un ar bilanci 34-48 ierindojās desmitajā vietā Rietumu konferencē. "Spurs" otro sezonu pēc kārtas zaudēja pirmajā pārspēlē, trešo sezonu pēc kārtas netika augstāk par konferences devīto vietu un nesasniedza izslēgšanas spēles, bet piekto sezonu pēc kārtas neiekļuva konferences sešiniekā.

Komandas rezultatīvākais spēlētājs šosezon bija 25 gadus vecais saspēles vadītājs Dežontei Marejs, kurš izcēlās ar vidēji 21,1 punktu, 9,2 rezultatīvām piespēlēm, 8,3 atlēkušajām bumbām, 2,0 atlēkušajām bumbām un 2,6 kļūdām, bet viņam ar 17,0 punktiem, 6,1 atlēkušo bumbu un 2,1 rezultatīvu piespēli sekoja Keldons Džonsons. Abi spēlētāji ir draftēti pirmās kārtas beigās.

Popovičs, kuram janvārī apritēja 73 gadi, Sanantonio "Spurs" vada kopš 1996. gada. Popovičs ar "Spurs" ir izcīnījis piecus čempiona titulus (1999., 2003., 2005., 2007. un 2014. gadā) un trīsreiz atzīts par līgas labāko treneri (2003., 2012. un 2014. gadā).