Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs sakauj Mareju, gūstot astoto uzvaru pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čiličs sakauj Mareju, gūstot astoto uzvaru pēc kārtas
Marins Čiličs
Foto: Pixsell/Scanpix

Šodien Roterdamas "ATP World Tour 500" nebija veiksmīgs iepriekšējo gadu čempioniem. Ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja ne tikai Ernestam Gulbim zaudējušais Huans Martins Del Potro, bet līdz pusfinālam neizdevās tikt arī Endijam Marejam. Viņš tikai otro reizi 11 mačos piekāpās Marinam Čiličam – 3:6, 4:6.

Par pagājušā gada čemiona Huana Martina Del Potro zaudējumu Ernestam Gulbim jau ziņojām pirms dažām stundām. Šajā materiālā par to, kā noskaidrojās latvieša pretinieks pusfinālā un par vēl viena eksčempiona izstāšanos.

Čehijas un Polijas labāko tenisistu duelī Tomāšs Berdihs trešo reizi tikpat mačos tika galā ar Ježiju Janoviču, pie tam to izdarīja ierastajā veidā – trīs setos, vienīgo setu zaudējot taibreikā. Šodien Berdiham uzvara ar rezultātu 6:7(9), 6:2, 6:4.

Janovičs 1. setā pie 5:4 ar savu servi nespēja nodrošināt uzvaru. Polim seta otrajā pusē ne vien pārstāja klausīt iespaidīgā serve, bet palīdzību atteica arī "forehand" sitiens. Janovičs gandrīz netika līdz taibreikam – Berdiham pie 6:5 uzņemšanā bija divas setbumbas. Ja pirmo Ježijs atspēlēja ar servi, tad otro Tomāšam vajadzēja realizēt. Berdihs no neliela attāluma vienkāršā situācijā ietrieca tīklā "forehand".

Taibreiks izvērtās par farsu. Abi tensisti izniekoja vairākas iespējas, vienā posmā septiņos punktos pēc kārtas uzvarēja serves uzņēmējs. Berdihs palaida garām vēl trīs setbumbas (kopumā piecas), līdz Janovičs savu trešo izmantoja. Pateicoties pretinieka sitienam tīklā. Vairāk par vienu setu pret Berdihu Ježijs uzvarēt atkal nebija spējīgs – polim turpinājumā lielas problēmas ar servi, bet bez tās iespēju "izdzīvot" nebija. Janovičam šodien 10 dubultkļudās, no tām astoņas pēc pirmā seta.

Augstāk pieminētais Del Potro nav vienīgais Roterdamas bijušais čempions, kuram šodien nācās samierināties ar zaudējumu. 2009. gada uzvarētājs Endijs Marejs, kurš Roterdamā sākotnēji bija plānojis spēlēt, bet paņēma "wild card", piektdien ceturtdaļfinālā ar 3:6, 4:6 kapitulēja Marinam Čiličam.

Pagājušajā nedēļā ceturto reizi Zagrebā uzvarējušais Čiličs šobrīd sasniedzis ļoti labu formu – horvāts guvis astoņas uzvaras pēc kārtas un nevienā no spēlēm nav zaudējis ne seta. Divos setos viņš šonedēļ uzveica arī Žo-Vilfrīdu Tsongu. Čiličs trīs mačos savu servi nav zaudējis ne reizi, atspēlējot visas astoņas breikbumbas. Marejam šodien realizācija bija 0/4, visas četras breikbumbas Čiličs atspēlēja 2. seta sestajā geimā, kurā viņam izdevās uzvarēt no 0:40.

Čiličs kopš pagājušās sezonas izskaņas, kad viņš Parīzes "Masters 1000" turnīrā atgriezās pēc dopinga izciešanas, strādā kopā ar Goranu Ivaniševiču. ATP eisu rekorda (Goranam karjeras laikā bija 10 183) īpašnieka ietekme uz tautieša servēšanu ir acīmredzama. Čiličs servē ne vien spēcīgāk, bet arī efektīvāk. Marinam šodien bija "tikai" astoņi eisi, ar pirmo servi viņš zaudēja tikai četras izspēles (32/36). Marejs savu servi zaudēja jau pirmajā servēšanas mēģinājumā, kas atstāja negatīvu iespaidu uz viņa sniegumu mača turpinājumā.

Marejs ar Čiliču šodien tikās 11. reizi. Abi viens pret otro vismaz vienreiz spēlējuši jau astoņus gadus pēc kārtas. Čiličs šodien guva tikai otro uzvaru pār Mareju. Pirmā bija 2009. gadā "US Open" 4. kārtā, kurā Marins pašreizējo Vimbldonas čempionu apspēlēja trīs setos – 7:5, 6:2, 6:2.

Par lielu prieku vietējai publikai, ceturtdaļfināla barjeru pārvarējis Igors Saislings. Viņš ir pirmais Nīderlandes tenisists Roterdamas pusfinālā kopš 2003. gada, kad labāko četriniekā spēja iekļūt Reimons Sluiters.

ABN AMRO World Tennis Tournament". ATP "World Tour 500" turnīrs Roterdamā telpās uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Ernests Gulbis – (1) Juan Martin Del Potro6:3 6:4
Marin Cilic – (2) Andy Murray6:3 6:4
(3) Tomas Berdych – Jerzy Janowicz6:7(9) 6:2 6:4
Igor Sijsling – Philipp Kohlschreiber6:2 2:6 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(3) Tomas Berdych – Ernests Gulbis
Marin Cilic – Igor Sijsling

     [+] [-]

, 2014-02-14 22:27, pirms 10 gadiem
Finālā Gulbis pret Čiliču

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:39, pirms 10 gadiem
Čiličs piesmēja kaitinošo lauķi!
Muris beigās tikai lamāties mācēja. Ha - tā viņam vajadzēja.

     [+] [-]

, 2014-02-14 22:40, pirms 10 gadiem
bamslation on Justin.tv

     [+] [-]

, 2014-02-14 23:23, pirms 10 gadiem
Čiličs zvērs, 8 spēlēs nezaudēt ne seta.Tsongam un Marejam nebija nekādu izredžu, ka tik atkal kaut ko nav saēdies.

     [+] [-]

, 2014-02-15 00:42, pirms 10 gadiem
Loti labi prieks turnira,ka Igors ir talak,jo cilveki sanaks pilnas tribines,kas sim turniram vienmer trucis!