Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils"/"Progress": "Pēc iekļūšanas Virslīgā esam gards kumosiņš "investoriem""

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Daugavpils"/"Progress": "Pēc iekļūšanas Virslīgā esam gards kumosiņš "investoriem""
Vugars Askerovs un Sedriks Kuadio
Foto: BFC Daugavpils

Sportacentrs.com turpina apskatu sēriju, kuros atbildes uz dažādiem jautājumiem sniedz 1. līgas klubi. Kā ceturtais savu vērtējumu par 2018. gada sezonu un skatījumu nākotnē sniedzis turnīrā triumfējušais BFC "Daugavpils"/"Progress".

1. Kā vērtējat 2018. gada sezonu? Kas izdevās un kas neizdevās (prieki un vilšanās)? Vai varat izcelt komandas līderus un/vai jaunos futbolistus, kuri sezonas gaitā jūtami progresēja?
Sezonu viennozīmīgi vērtējam kā ļoti pozitīvu, jo mūsu galveno uzdevumu izpildījām vairāk nekā pārliecinoši. Lai arī bija viena izteikti vāja spēle (zaudējums RTU/Skonto, kas radīja zināmas bailes par gaidāmo 2. apļa spēli, zinot, kā mums gāja Ziemas kausā), sezonu aizvadījām droši. Vairāk vai mazāk izdevās viss iecerētais. Ņemot vērā to, ka mūsu kodolu veidoja gados jaunie spēlētāji (1999.-2001. gads), progress bija ievērojams. Negribētos izcelt kādus atsevišķus futbolistus, jo visu paveicām kā komanda. Atsevišķi gribētos pateikties mūsu “vecajiem bukiem” kā Jurijs Sokolovs, Valērijs Afanasjevs, kuri ar savu pieredzi palīdzēja gan jauniešiem, gan mums, treneriem. Uzskatu, ka veicām labu leģionāru selekciju, jo visi piesaistītie futbolisti reāli pastiprināja klubu. Paldies visam treneru korpusam, kurš strādāja kā viens vesels.

2. Kādas ir komandas perspektīvas (budžets, sastāvs, treneris u.c.) attiecībā uz 2019. gadu?
2019. gadā budžeta ziņā nebūsim konkurētspējīgi ar Virslīgas vadošajiem klubiem, tas nav nekāds noslēpums. Situācija ar sponsoru piesaisti Daugavpilī ir ļoti sarežģīta. Ir gan mums viens “investors”, kurš labprāt atgrieztos Daugavpils futbolā, bet ar tādiem cilvēkiem mēs nekad nesadarbojāmies un negrasāmies sadarboties. Jūtam, ka mūsu iekļūšana Virslīgā ir ievērojami ieinteresējusi daudzus šāda tipa investorus un esam gards kumosiņš vairākos “biznesa” projektos, tomēr savu taisnību aizstāvēsim un darīsim visu, lai Daugavpils futbola vārds tiktu aizstāvēts godam. Šī iemesla dēļ varas gaiteņos nostāja pret mums būs ļoti agresīva, bet pie tām esam pieraduši.

3. Kāds ir Jūsu kluba viedoklis par sacensību formātu? Vai vēlaties dublieru atgriešanos Jūsu līgā? Kāds, Jūsuprāt, būtu optimālais spēļu skaits sezonā? Vai atbalstāt, ka TOP4 pēc sezonas aizvada papildus trīs kārtas? Vai atbalstāt, ka pēdējās vietas īpašniece pēc sportiskā principa nekrīt ārā, bet, ņemot vērā Latvijas futbola reālijas, tiek uzaicināta piedalīties 1. līgā atkārtoti?
Pirmkārt, uzskatu, ka šogad TOP4 papildus apļa spēļu aizvadīšana bija pareizs solis. Nav normāli, ka 1. līgas komandas sezonas laikā spēlē sešus mēnešus (22 spēles), bet vēl sešus mēnešus tikai trenējas. Par kādu progresu vai futbola attīstību mēs varam runāt? Mēs dzirdējām vairākus viedokļus par to, ka tas viss bija bezjēdzīgi utml. Tikpat labi mēs varam teikt, ka šādā formātā bezjēdzīgi ir šādu turnīru vispār rīkot – tīrākais amatieru pasākums.

Lai celtu 1. līgas un visas Latvijas futbola līmeni, mums ir jārūpējas par profesionālu futbolistu sagatavošanu, no kā izriet gan attiecīgs spēļu, gan treniņu skaits. Uzskatu, ka tieši to mēs šajā sezonā paveicām. Ja nebūtu šī papildus apļa, mums arī būtu labāk. Mēs taču varējām ietaupīt finanšu līdzekļus, varējām ātrāk doties atvaļinājumos un visi būtu laimīgi, jo Virslīgas ceļazīme jau bija kabatā, TAČU, ja mēs gribam progresēt, tad tieši šādas spēles pret tiešajiem konkurentiem arī rada progresu. Uz katru spēli bija jāmobilizējas, katrā spēlē bija stresiņš un katrā spēlē bija sava spriedze. Vislielākais spiediens jau bija uz mums, jo konkurentiem nebija ko zaudēt. Prieks, ka mēs arī šajā aplī pierādījām savu pārākumu. Žēl, ka līdzīga nolikuma nebija 2017. gadā, jo esam droši, ka būtu iekļuvuši Virslīgā jau iepriekšējā sezonā.

Tā kā 1. līgā vairs nespēlēsim, nebūtu objektīvi šobrīd komentēt sacensību formātu, bet skaidrs ir tas, ka tam ir jābūt zināmam, vēlākais, janvārī, bet 2020. gada sezonas reglamentam jābūt skaidram vēl pirms nākamās sezonas sākuma. Plānošana ir tā lieta, kas Latvijas futbolā šobrīd pieklibo visos aspektos.

4. Kontekstā ar Virslīgas pakāpenisku paplašināšanos no 8 uz 10 komandām: vai Jūsu klubs teorētiski būtu gatavs izpildīt Virslīgas prasības, lai tur piedalītos? Ja nē, vai šāds mērķis ir kaut vai ilgtermiņā izpildāms? Kādos termiņos?
Virslīgā esam tikuši un Virslīgā arī spēlēsim. Daugavpils lielākā problēma ir infrastruktūra – mums joprojām nav neviena normāla stadiona! Latvijas otrajā lielākajā pilsētā NAV neviena stadiona. Mums ir divi mākslīgā seguma laukumi, bet tie nav nekādi stadioni. Ja futbola federācija atļaus, savas mājas spēles aizvadīsim "Celtniekā", bet mums kā uzņemošai pusei ir kauns par to, kur mēs spēlējam. Netiek nodrošinātas pat minimālās komforta prasības ne futbolistiem, ne skatītājiem. Jau vairāk nekā piecus gadus Daugavpils domes projektu kaudzē stāv šī stadiona rekonstrukcijas projekts, bet nekādas tālākas virzības nav.

Lēnā garā kaut kas top "Esplanādes" laukumā, bet viss liecina par to, ka šis projekts būs vairāk vērsts uz treniņu vajadzību nodrošināšanu, bet augsta līmeņa spēlēm to diezin vai varēsim izmantot. Vismaz mūsu akadēmijas audzēkņiem vasarā tiks nodrošināti atbilstoši treniņu apstākļi. Par situāciju ziemas periodā pat neizteiksimies, jo nepamet sajūta, ka futbolu pilsētā vajag tikai un vienīgi mums. Mazākajiem audzēkņiem nereti jātrenējas vietās, kur uz vienu cilvēku varam nodrošināt, maksimums, 10m2. Tas nav normāli!

5. Kontekstā ar šo materiālu par spēļu apmeklējumu: kā vērtējat savu mājas spēļu apmeklējumu un kādi ir Jūsu novērojumi attiecībā uz protokolā ierakstītā skatītāju skaita atbilstību realitātei (var izteikties arī par izbraukuma mačos novēroto)?
Mājas spēļu apmeklējums ir atbilstošs piedāvātajam servisam. Es pat teiktu, ka apmeklējums ir lielāks, nekā tam vajadzētu būt. Šīs sezonas laikā labākajos futbola mēnešos laikam tikai divās vai trīs spēlēs nelija. Kā skatītāji ies uz futbolu lietus laikā, ja mums pat nav jumta tribīnēs? Paveicās, ka čempionu titulu nosvinējām bez sniega kupenām. Uzskatu, ka šādos apstākļos sasniedzām labu rezultātu. Varbūt statistiski varēja arī labāk, bet, ja godīgi, reklamēt spēles šādos apstākļos pašiem ir kauns. Iedomājaties, Aleksandrs Cauņa sarunātu pārbaudes spēli Daugavpilī futbola popularizācijas nolūkos pret Maskavas CSKA un mēs šo spēli uzņemtu “Celtniekā”?! Tad labāk no tādas spēles vispār atteikties vai braukt uz Maskavu.

Gribu pateikt lielu paldies, pat milzīgu PALDIES visiem līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja visas sezonas garumā, jo mēs šo atbalstu jutām! Esmu drošs, ja būtu labāka infrastruktūra, arī apmeklējums būtu daudzas reizes lielāks. Kā piemēru varu minēt telpu futbolu, kur pirms 2-3 gadiem Virslīgā mēs uz spēlēm spējām sapulcināt ap 600-700 cilvēkiem. Kāpēc? Tāpēc, ka cilvēkiem Daugavpils Olimpiskajā centrā ir ērti un komfortabli! Potenciāls līdzjutēju piesaistē ir milzīgs. Virslīgā būs uzdevums noturēt skatītājus arī situācijā, kad turnīra tabulā, iespējams, tik labi arī neklāsies. Kopējā skatītāju uzskaite visos stadionos ir ļoti nosacīta un statistikai īpaši negribētos ticēt, jo ir bijušas vairākas spēles, kad skatītāju skaists ir pamatīgi uzpūsts vai arī neatbilstoši zems.

Atbildes sagatavoja komandas galvenais treneris Viktors Morozs un BFC "Daugavpils"/"Progress" valdes loceklis Aleksandrs Isakovs.

     [+] [-]

, 2018-12-13 09:38, pirms 5 gadiem
Skarbi ,bet patiesi un starp rindām var izlasīt šī brīža Daugavpils realitāti.Sevišķi fascinē šis teikums-"Šī iemesla dēļ varas gaiteņos nostāja pret mums būs ļoti agresīva, bet pie tām esam pieraduši."

Secinājumus var izdarīt katrs pats.Varam apsveikt Isakovu par cīņu ar D-pils totokantori,bet kamēr varas gaiteņos gorīsies vīri ,pēc kuriem brēc citi gaiteņi,tikmēr nekā tur nebūs.Daugavpilij ir laba futbola akadēmija,aug jauni futbolisti,bet turpmākais viņu liktenis ir miglā tīts,ja nav kārtīgas meistarkomandas uz vietas,jo bez finansiālām injekcijām un tikai ar saviem audzēkņiem komanda nebūs virslīgā konkurētspējīga.Varbūt tiešām LFF ir jāpaplašina virslīga,kurā tad būtu bariņš izteiktu autsaideru,kuri cīnītos par saviem mērķiem?Situācija Latvijas futbolā ir tiešām nožēlojama.Šahā tādu situāciju sauc par patu.Un no šīs situācijas LFF ir jāizkuļās ,bet ar tādiem neizlēmīgiem un lēni pieņemtiem lēmumiem,slīcēju izglābt nav iespējams.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 09:53, pirms 5 gadiem
Gards kumosiņs Vidzemes toto magnātam no Cēsīm, gards kumosiņš Latgales toto kantora magnātam no Daugavpils

  +2 [+] [-]

, 2018-12-13 09:58, pirms 5 gadiem
Ja LFF vaditajs ka preiksvelesanu laika minaj ka vajazdetu ieviest parcelsanas premiju no 1. ligas uz virsligu... tas butu loti butisks atspaids lai kautcik savaktu komandu... domaju ka piemeru minetie 50k tadai komandai ka Valmiera un Daugavpils vai Supernova un liels atspaids.. pa 50k itka varot uz visu sezonu komanda piesaistit 2 virsligas limenim labus speletajus

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 10:00, pirms 5 gadiem
Tas ka reiz ari kautminimali bet tomer mazinas lielo meistaribas starpibu starp liderkomandam un apaksgalu

     [+] [-]

, 2018-12-13 10:10, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: Ja LFF vaditajs ka preiksvelesanu laika minaj ka vajazdetu ieviest parcelsanas premiju no 1. ligas uz virsligu... tas butu loti butisks atspaids lai kautcik savaktu komandu... domaju ka piemeru minetie 50k tadai komandai ka Valmiera un Daugavpils vai Supernova un liels atspaids.. pa 50k itka varot uz visu sezonu komanda piesaistit 2 virsligas limenim labus speletajus
Nekādi 2 virslīgas līmeņa labi spēlētāji par 50K nesanāks: par šo naudu, labakajā gadījumā, var piesaistīt "Jelgavas" rezervistu līmeņa spēlētājus, kas komandas līmeni īpaši nepacels.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-13 11:07, pirms 5 gadiem
Latfootball rakstīja: Nekādi 2 virslīgas līmeņa labi spēlētāji par 50K nesanāks: par šo naudu, labakajā gadījumā, var piesaistīt "Jelgavas" rezervistu līmeņa spēlētājus, kas komandas līmeni īpaši nepacels.
Kadus Jelgavas rezervistus... Jelgavai ziedu laikos bija 800k budzets.. turklat ne visa si summa tiek izmantota lielajai komandai.. sobrid Jelgavai visticamak ir mazaks budzets.. parekini kautvai tiri matematski cik videji uz speletaju varetu but .. atrekini personala izmaksas, parbraucienu izmaksas, stadiona uzturesanu utt... vai vel vienkarsak - nesen bija raksts cik videji pelna virsligas speletaji... videji 1500eur ... tatad tie butu 18k sezona.. pat ja pienem ka sis ir pec nodoklu nomaksas tur tiesi ari sanak ap 25k..
Un par tiem 2 speletajiem pa 50k nejau es teicu bet gan viena intervija labi zinams lff funkcionars
Es loti saubos ka pat lv top komandas rezervistam maksa 25k sezona...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 11:16, pirms 5 gadiem
vel jau labs jautajums vai to 1500 menesalgu maksa ari nesezonaa...
bt nu viens ir skaidrs ka pa 50k var dabut 2 virsigas vismaz viduveja limena speletajus
atradu rakstu tiesa gan dazus gadus vecu ka ventpils pamatssatava speletajiem maksa 1000-1500.. iznemums ir 2 speletaji kuriem ir 2000-2500 algas ... ludzu.. venpsilij budzets cik zinu krasi nemainas jau gadu gadiem..

  +3 [+] [-]

, 2018-12-13 11:30, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: Ja LFF vaditajs ka preiksvelesanu laika minaj ka vajazdetu ieviest parcelsanas premiju no 1. ligas uz virsligu... tas butu loti butisks atspaids lai kautcik savaktu komandu... domaju ka piemeru minetie 50k tadai komandai ka Valmiera un Daugavpils vai Supernova un liels atspaids.. pa 50k itka varot uz visu sezonu komanda piesaistit 2 virsligas limenim labus speletajus
Jādod kādi 100k par iekļūšanu Virslīgā un 30-50k par izkrišanu. 150k federācijai nebūtu nepaceļama summa.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-13 11:35, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: atradu rakstu tiesa gan dazus gadus vecu ka ventpils pamatssatava speletajiem maksa 1000-1500.. iznemums ir 2 speletaji kuriem ir 2000-2500 algas ... ludzu.. venpsilij budzets cik zinu krasi nemainas jau gadu gadiem..
Atslēgas vārdi ir "dažus gadus vecu". Pedējos 3 gados algu līmenis Virslīgā ir ievērojami kāpis. Labi vietējie spēlētāji ir deficīta prece un ir uz izķeršanu. 2018.gada "Ventspils" budžets ir krietni lielāks nekā iepriekšējos gados.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-13 11:45, pirms 5 gadiem
"... Žēl, ka līdzīga nolikuma nebija 2017. gadā, jo esam droši, ka būtu iekļuvuši Virslīgā jau iepriekšējā sezonā."

Žēl, ka Isakovam un Morozam nebija pupi, jo tad droši būtu viņi iekļuvuši šļupstošo vecmāmiņu pulkā.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-13 11:45, pirms 5 gadiem
Latfootball rakstīja: Atslēgas vārdi ir "dažus gadus vecu". Pedējos 3 gados algu līmenis Virslīgā ir ievērojami kāpis. Labi vietējie spēlētāji ir deficīta prece un ir uz izķeršanu. 2018.gada "Ventspils" budžets ir krietni lielāks nekā iepriekšējos gados.
nu bet par tiem videjiem 1500 eur ir si gada raksts

  +2 [+] [-]

, 2018-12-13 11:48, pirms 5 gadiem
ja pienem ka 1500 ir tiesam videja alga tad pa 25k taka var sanakt vismaz viduvejs virsligas speletajs ... un viduvejs virsligas speletajs nav jelgavas rezervisti.. tie ir aptveni top komandu pamatsastava lejasgals vai jelgavas vai mettas stabils pamatssatavnieks kurs ir viens no rezultativakajiem komanda.. pec manas logikas aptveni spriezot

  +2 [+] [-]

, 2018-12-13 11:50, pirms 5 gadiem
lai ka butu.. ne man spriest .. to ak pa 50k sanak 2 laba limenja virsligas speletaji teicis kompotents un ar futbolu ciesi saistits cilvesk nejau es to izfantazeju

  +3 [+] [-]

, 2018-12-13 12:03, pirms 5 gadiem
Es teiktu 50k par ieklusanu virsligaa... + bonusu summa ja izpilda attistibas nosacijumus.. piemeram papildus 10k ja virsliga nepaliek pedejie un neizkrit uz 1. ligu atpakalj.. 5k ja teiksim divkarso skatitaju skaitu majas spelees ... par izkrisanu manuprat nevajadzetu pikot.. jo ja ir laba premija par ieklusanu virsliga tad tapat komandai aks izkrit nakosezon bus laba motivacija tikt atp[akalj virsliga.. vienigi vajag izdomat laiak periodus lai kada komanda speciali ta nedara ka vislaik rote un tik vac premijas ..
visvienkarsak butu lejasgalam pieskirt premijas par izcinitajam vietam.. tas mazinatu ari plausu meistariba starp vadosajam komandam.. vienigi tas atkal nebutu godigi pret top komandam.. lai gan top komandas atkal sitas pa premijam no cita gala - par eirokausu premijam.. nu piemeram

5. vieta 75k
6. vieta 60k
7. vieta 45k
8. vieta 30k
9. vieta 15k

Kas a sisanops tad butu lejasgalaa un protams ari augsienee par eirokausiem

     [+] [-]

, 2018-12-13 12:03, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: ja pienem ka 1500 ir tiesam videja alga tad pa 25k taka var sanakt vismaz viduvejs virsligas speletajs ... un viduvejs virsligas speletajs nav jelgavas rezervisti.. tie ir aptveni top komandu pamatsastava lejasgals vai jelgavas vai mettas stabils pamatssatavnieks kurs ir viens no rezultativakajiem komanda.. pec manas logikas aptveni spriezot
TOP komandu lejasgala spēlētājs vai "Jelgavas"/"Mettas" pamatsastāva spēlētājs taču nebrauks uz Daugavpili par to pašu naudu spēlēt, ko viņš Rīgā vai Pierīgā saņem. Viņam ir jāpiedāvā vairāk.

     [+] [-]

, 2018-12-13 12:13, pirms 5 gadiem
Nezinu ka sobrid bet vel nesen pat lv vieteja hokeja cempi bija premiju sistema .. ja nemaldos 100k sadalija premijaas..
vel veids ka lejasdgala komandas kaut biski var pacelt savu limeni .. ir specigs darbs pie arzemju amatieru speletaju piesaisti.. kuriem merkis tikai vel pieradit sevi un izsist celu uz nopietniem klubiem.. tie cik dzirdets spele pa vedertiesu un pajumti virs galvas.. spilgts piemers bija savlaik Gulbene .. viens japanis ja pareizi atceros Sato bija loti rezultativs ... protamjs tadus ir jega nemt tiaki tad ja ir klasi jaudigaki pa jaunajiem vietejiem kadriem

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 12:19, pirms 5 gadiem
Latfootball rakstīja: TOP komandu lejasgala spēlētājs vai "Jelgavas"/"Mettas" pamatsastāva spēlētājs taču nebrauks uz Daugavpili par to pašu naudu spēlēt, ko viņš Rīgā vai Pierīgā saņem. Viņam ir jāpiedāvā vairāk.
a kadel teiksim kadam speletajam piemeram lv top4 kur spele pamatssatava bet nav rezultativs jo nevelk lidzi komandas lideriem.. neveletos ko pamainit un aiziet pa topasu algu uz lejasgala komandu kura visticanak bus viesn no rezultativakajiem komanda un paceltu savu rezultativitati vismaz uz papira ? . ceriba ka nakotne labaku ligumu dabus.. nu kas simpatiskak izkatitos tev ka komandas menidzerim.. kadas lv top4 konmadas pamatsastava speletajs kuram sezona 2 goli vai piemeram kads lejasgaal komanas speletajs kuram sezona 15-20 goli.. ? nu kautvai ir tagad pilns ar atlaistajiem speletajiem ... doma jebkurs no Rigas atlaistais speletajiemk nepaceltu supernovas limeni ?

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 13:20, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: ceriba ka nakotne labaku ligumu dabus.. nu kas simpatiskak izkatitos tev ka komandas menidzerim.. kadas lv top4 konmadas pamatsastava speletajs kuram sezona 2 goli vai piemeram kads lejasgaal komanas speletajs kuram sezona 15-20 goli.. ?
Mums visi "Jelgavas" spēlētāji kopā ir iesituši 19 vārtus, "Valmierai" - 22, "Mettai" - 24. Par kādiem viena spēlētāja 15-20 vārtiem iet runa?

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 13:27, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: nu kautvai ir tagad pilns ar atlaistajiem speletajiem ...
Punculs un Jaudzems. Gan jau kāds no TOP6 viņus savāks. Pārējie atlaistie ir vai nu leģionāri vai nevelk Virslīgas līmeni.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 14:35, pirms 5 gadiem
Žēl, ka vienai no lielākajām Latvijas futbola akadēmiju lielajām komandām ir jāspēlē tik nožēlojamos apstākļos. Celtnieks ir padomju atlieka, kuras savešana kārtībā būtu jebkuras sevis cienošas pašvaldības viena no prioritātēm, tikai protams ne Dpils..Secinājums-Saskaņa nekur nejēdz pilnvērtīgi darboties. Ne Rīgā, ne Dpilī
Izaugsmei noteikti traucē, ka kāds visu laiku lien par "jumtu" akadēmijai. Diemžēl kamēr Gavrilovam būs nauda, tikmēr arī būs kas spēlēs pēc stabules un palīdzēs bīdīt lietas. Novēlu Isakovam, Mackevičam un Morozam stiprus nervus un mugurkaulu. Ies smagi.

     [+] [-]

, 2018-12-13 14:44, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: Nezinu ka sobrid bet vel nesen pat lv vieteja hokeja cempi bija premiju sistema .. ja nemaldos 100k sadalija premijaas..
vel veids ka lejasdgala komandas kaut biski var pacelt savu limeni .. ir specigs darbs pie arzemju amatieru speletaju piesaisti.. kuriem merkis tikai vel pieradit sevi un izsist celu uz nopietniem klubiem.. tie cik dzirdets spele pa vedertiesu un pajumti virs galvas.. spilgts piemers bija savlaik Gulbene .. viens japanis ja pareizi atceros Sato bija loti rezultativs ... protamjs tadus ir jega nemt tiaki tad ja ir klasi jaudigaki pa jaunajiem vietejiem kadriem
Ar vidusmēra leģiem ir kā loterijā. Nu ok 1 no 10 izšāva, šogad D-pils labus leģus(priekš 1. līgas) atrada. Virslīgas komandām pirmssezonā iziet pārbaudes ap 10 leģionāriem. Daudzas komandas vnk nevēlas iet cauri kkādai selekcijai, jo laiks ir jāiegulda. Tādēļ pārsvarā ņem kas ir tirgū, kas bieži vien ir nepamatoti.
Bet kopumā ir vietējo spēlētāju deficīts, kuriem būtu vēlme un kuri būtu gatavi pievienoties lejasdaļas komandai un arī pastiprināt spēli. Neviens jau negrib riskēt pēc sezonas palikt bez komandas, jo tā izkrīt līgu zemāk, bet ambīcijas liedz tur spēlēt. Tādēļ paliek uz tā siltā beņķīša ar mazāk kā 50% spēļu sezonā, bet drošā vietā

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 15:14, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Saskaņa nekur nejēdz pilnvērtīgi darboties. Ne Rīgā, ne Dpilī
"Saskaņa" Daugavpilī ir opozīcijā.

     [+] [-]

, 2018-12-13 15:51, pirms 5 gadiem
Latfootball rakstīja: "Saskaņa" Daugavpilī ir opozīcijā.
Pēc oktobra notikumiem Latgales partija izstājās no koalīcijas ar Mūsu partiju. Tādēļ praktiski Dpils dome strādā šobrīd bez koālīcijas un opozīcijas kā tādas

     [+] [-]

, 2018-12-14 03:41, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: Es teiktu 50k par ieklusanu virsligaa... + bonusu summa ja izpilda attistibas nosacijumus.. piemeram papildus 10k ja virsliga nepaliek pedejie un neizkrit uz 1. ligu atpakalj.. 5k ja teiksim divkarso skatitaju skaitu majas spelees ... par izkrisanu manuprat nevajadzetu pikot.. jo ja ir laba premija par ieklusanu virsliga tad tapat komandai aks izkrit nakosezon bus laba motivacija tikt atp[akalj virsliga.. vienigi vajag izdomat laiak periodus lai kada komanda speciali ta nedara ka vislaik rote un tik vac premijas ..
visvienkarsak butu lejasgalam pieskirt premijas par izcinitajam vietam.. tas mazinatu ari plausu meistariba starp vadosajam komandam.. vienigi tas atkal nebutu godigi pret top komandam.. lai gan top komandas atkal sitas pa premijam no cita gala - par eirokausu premijam.. nu piemeram

5. vieta 75k
6. vieta 60k
7. vieta 45k
8. vieta 30k
9. vieta 15k

Kas a sisanops tad butu lejasgalaa un protams ari augsienee par eirokausiem
Jā, prēmiju sistēma tiešām būtu pat ļoti labs un pareizs risinājums. BET ar šāda apjoma prēmijām - nedaudz par īsu. Bet labi saprotu, ja 5-9.vietai esošajām komandām (5 komandas) noliekot kopējo budžetu 225 000 EUR - ir kaut cik ok, bet vienalga - pamaz. Ja gribētu lielākas summas prēmijām, tad tur viss budžets sāktos no vismaz 1 miljona. Vājākajai komandai prēmijā kaut vai 50 tūkstoši. Un ar soli 10-20 tūkstoši uz augšu par katru augstāku vietu. Minimums būtu 810 tūkstoši, maksimums miljons. Bet tā būtu tikai VIRSLĪGA. Vēl jau jāveicina 1.līga.

Nakamais problēmu bērns ir sponsoru piesaiste. Un ar to, ko sponsoriem būtu iespējams atdot klubiem - šodienas apstākļos tā situācija nav diez ko pateicīga. Jāmaina nodokļu sistēma. Bet tā citādi - vajag spēcīgus macenātus, kas gatavi investēt nopietnas summas futbolā.

Varu pateikt droši - ja grib izveidot sistēmu no A līdz Z = treniņbāzes, halli, stadionu, treneru kolektīvu, pārējo administratīvo koelektīvu utt. - investīcijās vien salasītos ap 10 miljoni kā minimums. Treniņbāzes izmaksas vien tuvutos vai pārsniegtu (atkarībā no vēriena) - 1 miljonu ar 2 laukumiem un nepieciešamo ģērbtuvju utt infrastruktūru. Par stadionu nemaz nerunāsim - tur jau cik garš tik plats. Jo lielāku taisi, jo dārgākas izmaksas.

     [+] [-]

, 2018-12-14 03:43, pirms 5 gadiem
Latfootball rakstīja: Mums visi "Jelgavas" spēlētāji kopā ir iesituši 19 vārtus, "Valmierai" - 22, "Mettai" - 24. Par kādiem viena spēlētāja 15-20 vārtiem iet runa?
Tur jau tā problēma. Bet nu Jelgava jau sen slimo ar labu uzbrūcēju deficītu un neesamību. Kad vispār atceramies, kad pēdējo reizi TOP 10 bombardieru sarakstā ir bijis kāds Jelgavas spēlētājs? Jā jā.. tālajā 2012-2013.gada sezonā, kad Kozlovs bombardēja. Varbūt vēl 2014.gadā bija. Vairāk nav tuvumā bijuši neviens tā īsti nopietni ar +10 goliem.