Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča pārtrauc deviņu zaudējumu sēriju ITF turnīros

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča pārtrauc deviņu zaudējumu sēriju ITF turnīros
Diāna Marcinkeviča. Foto: Oieras Open

Diāna Marcinkeviča pārvarēja pirmo kārtu ITF W25 turnīrā Portugālē, gūstot pirmo uzvaru pamatturnīros kopš jūlija. Cietā seguma turnīros šonedēļ pirmās barjeras pārvarēja arī Darja Semeņistaja Līga Dekmeijere, kuras spēlē W15 turnīros attiecīgi Meksikā un ASV.

Diāna Marcinkeviča (WTA 354.) Lagušā ar 7:6(2), 6:2 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo polieti Veroniku Falkovsku (WTA 401.), iespaidīgi izglābjoties 1. setā, kur pretiniecei taibreikā bija četras setbumbas pēc kārtas jeb liels pārsvars ar 6:2.

Marcinkeviča pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju ITF pamatturnīros, kur viņai pēdējā uzvara bija 20. jūlijā W25 turnīrā Francijā pret ranga 830. vietā bijušo vietējo tenisisti Margo Oranžu (6:4, 6:3). Diāna kopš tā laika bija uzvarējusi vienā kvalifikācijas mačā (septembrī W80 turnīrā Vīsbādenē).

Ar pirmo numuru izsētā Darja Semeņistaja (WTA 661.) Kankunā ar 6:3, 6:4 apspēlēja savu šīs nedēļas pārinieci, ASV pārstāvošo Annu Uļjaščenko (WTA 1354.). Darja atvairīja visas deviņas breikbumbas un pati realizēja tikai 2/13.

Semeņistaja Kankunā spēlē ceturto nedēļu pēc kārtas. Viņa pirmajā nedēļā zaudēja otrajā raundā, bet nākamajās divās nedēļās kļuva par čempioni, izcīnot attiecīgi sezonas piekto un sesto W15 titulu.

Darja šobrīd sasniegusi 11 uzvaru sēriju, atkārtojot karjeras garāko sēriju ITF turnīros. Viņa 11 mačos pēc kārtas uzvarēja arī no jūnija beigām līdz augusta sākumam, kad triumfēja divos turnīros Serbijā un pārvarēja vienu kārtu Dānijā.

38 gadus vecā Līga Dekmeijere Normanā (Oklahoma) ar 6:2, 6:2 sagrāva "wild card" ieguvušo 16 gados veco amerikānieti Greisiju Epsu, kura ITF pamatturnīros guvusi tikai vienu uzvaru (1-5). Dekmeijerei tā ir sezonas trešā uzvara (3-3).