Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Rautakalio: "Esmu vīlies, jo bijām pelnījuši punktus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rautakalio: "Esmu vīlies, jo bijām pelnījuši punktus"
Peka Rautakalio
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64.

Šovakar trešo zaudējumu četrās spēlēs piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 1:2 atzina Novosibirskas "Sibir" pārākumu. Pēcspēles preses konferencē abu vienību treneri pauda apmierinātību ar parādīto sniegumu.

Peka Rautakalio, Rīgas "Dinamo" galvenais treneris: "Domāju, ka nospēlējām labi. Ar vieniem gūtiem vārtiem neuzvarēsim pārāk daudz spēļu. Šajā līgā nebūs daudz iespēju, lai gūtu vārtus, tāpēc momenti ir jāizmanto. Un vārtus negaidu tikai no vienas maiņas. Esmu vīlies, jo puiši bija pelnījuši punktus. Taču zinu, ka agri vai vēlu, bet sniegums uzlabosies un notiks labas lietas."

Somu speciālists vēl nevēlējās izjaukt otro virknējumu, jo pirmās trīs spēles aizvadītas viesos un viņš velas ļaut hokejistiem ieskrieties. Kā sestais laukuma spēlētājs beigās uz ledus devās raženais Raitis Ivanāns. Rautakalio to skaidroja ar viņa spēju cīnīties vārtu priekšā.

Dmitrijs Kvartaļnovs, Novosibirskas "Sibir" galvenais treneris: "Šovakar bija laba spēle abu komandu izpildījumā. Nācās atspēlēties, taču pratām izmantot sāncenšu kļūdas un guvām svarīgus vārtus."

Viņu neuztrauc tas, ka vairāk vārtus gūst aizsargi, nevis uzbrucēji. Novosibirskas kluba labākais snaiperis joprojām ir Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, kuram šodien pārtrūka trīs gūto vārtu sērija.

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-09-13 22:13, pirms 12 gadiem
Uz emocijām grūti rakstīt objektīvus komentus,bet ja tā turpināsies ,tad brauc vecpuika mājās.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-13 22:15, pirms 12 gadiem
Sibir nospēlēja daudz organizētāk vidus zonā, pāris reizes izgāja cauri un tad radās daži momenti, tas ka visa arēna spiedz kā Dinamo ir ripa pretinieku zonā un kkāds uzmetiens, nenozīmē, ka tas ir bīstams moments.

     [+] [-]

, 2012-09-13 22:16, pirms 12 gadiem

Par ko pelnījuši?
Par to,ka nespēj iemest vairāk par vienu ripu pretinieku vārtos?

  +8 [+] [-]

, 2012-09-13 22:20, pirms 12 gadiem
Mūsējiem problēmas ar ieiešanu pretinieka zonā. Būtībā varbūt pāris reizes normāli iegāja zonā ar piespēlēm, dažreiz ieveda ripu zonā aizsargs, bet biežāk tā tika iemesta zonā uz labu laimi un tad cerībā to atgūt pretinieka zonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-09-13 22:20, pirms 12 gadiem
visi jau vīlušies, bet jāskatās pozitīvi nākotnē. Gan jau būs labi
Nav ko te ņaudēt salīkušām mugurām pie datoriem.

  +5 [+] [-]

, 2012-09-13 22:21, pirms 12 gadiem
Vecais labais saakums......

  +2 [+] [-]

, 2012-09-13 22:21, pirms 12 gadiem
Kapēc vispār kāds iedmājas, ka ar šādu sastāvu ir jābūt labākiem rezultātiem? Normāla lejasgala komandas spēle. Nav taču nekāda pamatojuma cerēt uz ko labāku (lokauts moš kautko var mainīt)

  +4 [+] [-]

, 2012-09-13 22:23, pirms 12 gadiem
Kiegels rakstīja: visi jau vīlušies, bet jāskatās pozitīvi nākotnē. Gan jau būs labi
Nav ko te ņaudēt salīkušām mugurām pie datoriem.
Pie tava komentāra arī apstāšos tālāk labāk nelasīšu Vismaz kas pozitīvs Viss tikai sākas un variantu jau mums ir, gan sāksim viņus izmantot Pāgajušo gadu tachu arii devaam 10spēles ieskrieties

  +9 [+] [-]

, 2012-09-13 22:25, pirms 12 gadiem
Es nekaunos par Dinamo jo sezona tikko kā sākusies.... būs gan skaistas uzvaras, gan samocītas.... būs gan bezjēdzīgi zaudējumi.... tāds nu ir tas hokejs bet es ir un palikšu uzticīgs Rīgas komandai... un man nospļauties uz tiem kas iekš SC izklaigā savu nepatiku un riebumu...

  +9 [+] [-]

, 2012-09-13 22:26, pirms 12 gadiem
Nav tik traki, laba spēka spēle, forčekings pa visu laukumu, tāda spēle man patīk, borti vienā laidā šovakar grabēja. Jā nu vieni gūti vārti, protams ir par maz, bet jāatzīst, ka Sibir šodien tiešām nospēlēja ļoti organizēti, praktiski tikai iemetot ripu dziļi zonā varējām tikt pāri pretinieku zilai līnijai, nebija to iespēju gūt vārtus nemaz tik daudz faktiski 3-4 pa spēli.

  -4 [+] [-]

, 2012-09-13 22:26, pirms 12 gadiem
Pirms pāris nedēļām.
Rautakalio: "Esam labi sagatavojušies sezonai..

Šovakar.
Rautakalio: "Esmu vīlies..

Pēc pāris nedēļām.
Rautakalio: "Es braucu mājās..

 +20 [+] [-]

, 2012-09-13 22:29, pirms 12 gadiem
gribētos zināt ko tāds spēlētājs kā Žirū domā par Ņiživiju. ko viņš par viņu domā patiesībā nevis to, ko viņš teiktu kameras priekšā. Izskatās, ka Saša vienkārši nesaprotas ar maiņas biedriem. Nu nevar vienā maiņā kopā spēlēt viens metējs un divi spēles veidotāji. Žirū ir izteikts ZA stila spēlētājs, met pie pirmās izdevības no jebkuras pozīcijas un zinot savas spējas iemest gaida no partneriem, kad tie viņam pados ripu pa metienam, bet Ņiživijs tikko kā tiek pie ripas tā sāk piņķerēties pats savās kājās un ripa līdz Žirū tā arī neaiziet.
Piemērs šodien, bija kad 3/3 laikā Ņiživijs, Galviņš un Šķiet Šremps izgāja trijatā pret diviem aizsargiem. Galviņš sita ar nūju pa ledu gaidot ripu vārtu priekšā, bet Saša nevis piepsēlēja, bet esot viena spēlētāja pārsvarā izlēma doties aiz vārtiem, kur viņu momentā atbruņoja.
Pieņemu, ka otrās maiņas spēle varētu krietni uzlaboties, kad Daugaviņš pievienosies sastāvam. domāju, ka Peka viņu liks kopā ar Žirū un Šrempu. Tur visi būdami ZA stila spēlētāji viens otra domu gājienu saprastu no pusvārda. Šķiet ka Ņiživijs šajā maiņā ir vienkārši kā baltais zvirbulis, kura gājienus abi partneri vienkārši nesaprot. Saša spēlējot ar tādiem partneriem visu pārāk sarežģī.

  +5 [+] [-]

, 2012-09-13 22:32, pirms 12 gadiem
Tā no malas skatoties šķita, ka trešajā maiņā labāk iederētos Ankipāns, bet uz Liepāju varētu braukt Meija un malā sēdošais Bukarts. Bet nu treneriem, protams, labāk redzams.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-13 22:34, pirms 12 gadiem
Somu speciālists vēl nevēlējās izjaukt otro virknējumu, jo pirmās trīs spēles aizvadītas viesos un viņš velas ļaut hokejistiem ieskrieties.
====
Hmm...
Twitterī:
Jānis Celmiņš ‏@JanisCelmins
Peka pēc spēles sola izmaiņas maiņu virknējumos!

BNS:
Rezultatīvu spēli Rautakallio gaida ne tikai no pirmās maiņas, tādēļ treneris pieļauj iespējas veikt izmaiņas citos uzbrukuma virknējumos, lai vieni vārti nebūtu komandas spēju maksimums. [...] Rautakallio sacīja, ka viņam galvā ir daudz domu par spēlētāju maiņu virknējumiem, un izmaiņas, iespējams, būs redzamas jau nākamajā cīņā.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-13 22:37, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Izskatās, ka Saša vienkārši nesaprotas ar maiņas biedriem.
Nu, ir tā, jā. Baigi krita acīs tas, ka 2. maiņa vienkārši nesaprotas - katrs par sevi. Ja nu uz labu laimi kaut kas atlec, tad mēģina mest... Žirū. Šremps mazāk, Ņiživijs vienu reizi (pa kasku)

  +5 [+] [-]

, 2012-09-13 22:38, pirms 12 gadiem
Man ar liekas ,ka Ankipans ar savu pieredzi un viltibu butu noderigs tresaja maina..butu cilveks kas nogadatu ripu vartu prieksa lai Raitim butu iespeja pacinities..jo no cinas vartu prieksa Raitis nevairas..
Slēpts komentārs: zata

  -4 [+] [-]

, 2012-09-13 23:46, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja:
Par ko pelnījuši?
Par to,ka nespēj iemest vairāk par vienu ripu pretinieku vārtos?
Ja pamanīji, vārtos stāvēja Džefs Glass !

statistika:
Eliteprospects.com -

  +1 [+] [-]

, 2012-09-13 23:48, pirms 12 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Nu, ir tā, jā. Baigi krita acīs tas, ka 2. maiņa vienkārši nesaprotas - katrs par sevi. Ja nu uz labu laimi kaut kas atlec, tad mēģina mest... Žirū. Šremps mazāk, Ņiživijs vienu reizi (pa kasku)
Jā, kautkas tur galīgi neštimē.
Varētu pa'mēģināt bukartu Ņiživija vietā. Varbūt Roberts nevar spēlēt 3 un 4 maiņā, bet kopā ar labiem meistariem uzbrukumā viņš kautko varētu sastrādāt. Čujs viņam ir.
Vai arī Skvorcovu pamēģināt. Ir ātrs, tehnisks, ar labām rokām, prot gūt vārtus....
kautgan droši vien 16 datuma treniņā kopā ar Žirū un Šrempu jau darbosies Daugaviņš.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-13 23:49, pirms 12 gadiem
Ankipānu vajadzētu 3. maiņā, jo tie Džeriņš, Meija, Bukarts, ir taka trīs Cipuļi.

  -2 [+] [-]

, 2012-09-14 00:10, pirms 12 gadiem
"Ar sūdainu mietu pa muguru bijām pelnijuši" nevis kaut kādus "punktus bijām pēlnijuši".... spēļu pretinieki mainās, bet "scenārijs" un rezultāts RD izpildijumā ne pa matu nemainās! No sākuma izvirzās vadībā, tad nodir$as un atļauj pretiniekam izlīdzināt rezutātu un beigās pretinieks iemet uzvaras vārtus un vinnē! Vai kaut kas līdzīgs jau nebija novērijams arī spēlēs ar Lev un CSKA? Viena spēle varētu būt nejaušiba un sakritība, bet ne jau 3!!! Arī ar Slovan mazliet nospīdēja, ka pretī bija līdzīgi "bēdu brāļi"! Ja tagadējā RD iemest var tikai 1. piecinieks, tad to "bodīti" var slēgt ciet jau tagad! Ko dara 2. maiņa? Rupji runājot, tizlojas uz laukuma kā kaut kādi amatieri, kas pat tukšos vārtos vairs nevar trāpīt! Ripa pa apaļu, laukums pa lielu vai moš kaut kas starp kājām maisa? Cik ilgi viņi "aklimatizēsies"? Katrā ziņā nomināli 4. maiņa (Skvorcovs- Bičevskis-Biezais) izskatās uz doti brīdi labāk gan par 2. gan par 3. maiņu! Vai to Peka arī kādreiz(beidzot) pamanīs? Bukarts sēžot tribīnēs vairāk golus sametīs? Pagaidām jautājumu ir vairāk nekā atbilžu....

  +1 [+] [-]

, 2012-09-14 00:58, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Varētu pa'mēģināt bukartu Ņiživija vietā.
Bet kur pēc tam Sašku? Uz Liepāju?
Trešajā maiņā pie Džeras viņu nevar likt, viņš taču kopā ar pretiniekiem apmānīs arī Džeru, tas čalis nespēs noķert Saškas domu gājienu

  -3 [+] [-]

, 2012-09-14 00:59, pirms 12 gadiem
Lēna un bāla spēle Dinamo izpildījumā, par kādiem tur pelnītiem punktiem murgo vecais Pekka? Biki cūcenīte startā ar to 1:0, pēc tam viss beidzas... Viduszonā piespēles vienkārši nekādas, tur arī visas normālu uzbrukumu iespējas pazūd. Ja Pekka sacerējies, ka līdz ar Ivanāna parādīšanos laukumā visi pretinieki no Dinamo bēgs pa stūriem, tad sominens rūgti maldās - pagaidām tur vienīgi krekls ar 41. numuru lēnītēm ar platām kājām slidinās pa laukumu... Ja godīgi, man, spēli skatoties, bija kauns no parolimpiešu čempiona Apiņa par Dinamo jēlo spēli. Nu, cerēsim jau visi uz labu!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-14 01:51, pirms 12 gadiem
Sarkanais Skorpions rakstīja: Par ko? Par skriešanu un mešanu? Hokejs ir kas vairāk - tā ir māksla! Sibirj punktus bija pelnījuši daudz vairāk, jo jau iepriekš rādīja labu sniegumu, taču piedzīvoja neveiksmes.
IDIOTAM IDIOTA viedoklis tusejies tik kopa ar parejiem IDINIEM!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-14 01:52, pirms 12 gadiem
par Dinamo stavesu un kritisu!

  +1 [+] [-]

, 2012-09-14 06:47, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: gribētos zināt ko tāds spēlētājs kā Žirū domā par Ņiživiju. ko viņš par viņu domā patiesībā nevis to, ko viņš teiktu kameras priekšā. Izskatās, ka Saša vienkārši nesaprotas ar maiņas biedriem. Nu nevar vienā maiņā kopā spēlēt viens metējs un divi spēles veidotāji. Žirū ir izteikts ZA stila spēlētājs, met pie pirmās izdevības no jebkuras pozīcijas un zinot savas spējas iemest gaida no partneriem, kad tie viņam pados ripu pa metienam, bet Ņiživijs tikko kā tiek pie ripas tā sāk piņķerēties pats savās kājās un ripa līdz Žirū tā arī neaiziet.
Piemērs šodien, bija kad 3/3 laikā Ņiživijs, Galviņš un Šķiet Šremps izgāja trijatā pret diviem aizsargiem. Galviņš sita ar nūju pa ledu gaidot ripu vārtu priekšā, bet Saša nevis piepsēlēja, bet esot viena spēlētāja pārsvarā izlēma doties aiz vārtiem, kur viņu momentā atbruņoja.
Pieņemu, ka otrās maiņas spēle varētu krietni uzlaboties, kad Daugaviņš pievienosies sastāvam. domāju, ka Peka viņu liks kopā ar Žirū un Šrempu. Tur visi būdami ZA stila spēlētāji viens otra domu gājienu saprastu no pusvārda. Šķiet ka Ņiživijs šajā maiņā ir vienkārši kā baltais zvirbulis, kura gājienus abi partneri vienkārši nesaprot. Saša spēlējot ar tādiem partneriem visu pārāk sarežģī.
vienkārši atzīsti, ka visi tie žirū u.c. sūkā.
Tādi ūberspēlētāji kā tu apraksti arī kopā ar u-15 viduvējību spētu kaut ko parādīt.
Realitātē ir tā,ka no visiem krutajiem leģionāriem, šķiet Džonsons ir vienīgais sakarīgais (Telkvists arī, tiesa par to vēlneesam dabūjuši pārliecināties).

  +1 [+] [-]

, 2012-09-14 07:51, pirms 12 gadiem
Sogad būs gruti tikt izslegsanas spelees!

     [+] [-]

, 2012-09-14 08:24, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Bet kur pēc tam Sašku? Uz Liepāju?
Trešajā maiņā pie Džeras viņu nevar likt, viņš taču kopā ar pretiniekiem apmānīs arī Džeru, tas čalis nespēs noķert Saškas domu gājienu
Kāds "domu gājiens" Džeram var būt ja čalis nemāk neko vairāk kā tik ar nodurtu galvu mudīties pa stūriem un pazaudēt ripu? Iemetienos viņš ir švaks, aizsardzībā arī švaks! Es Pekas vietā ta jau labākt tādu Lipsbergu pa centru iespēlētu! Tur vismaz ir cerība, ka šitas kadrs ar laiku moš par kaut cik jēdzīgu centru var vēl arī izveidoties kamēr Džera jau savu "griestu līmeni" ir sasniedzis un pārsniedzis! Sašku pa lielam šājā Pekas RD modelī vispār īsti vairs nav kur likt.... tik vien kā priekš bullīšiem turēt...

  +2 [+] [-]

, 2012-09-14 08:49, pirms 12 gadiem
Kā milzīgs varoņdarbs un notikums tiek pasniegts tas, ka , iespējams, būs izmaiņas virknējumos Citās komandās spēlētājus maina vietām katrā periodā, kamēr atrod uz doto brīdi labāko "ķīmiju". Kā vakar Neftehimik.

     [+] [-]

, 2012-09-14 09:44, pirms 12 gadiem
wolmar rakstīja: Lēna un bāla spēle Dinamo izpildījumā, par kādiem tur pelnītiem punktiem murgo vecais Pekka? Biki cūcenīte startā ar to 1:0, pēc tam viss beidzas... Viduszonā piespēles vienkārši nekādas, tur arī visas normālu uzbrukumu iespējas pazūd. Ja Pekka sacerējies, ka līdz ar Ivanāna parādīšanos laukumā visi pretinieki no Dinamo bēgs pa stūriem, tad sominens rūgti maldās - pagaidām tur vienīgi krekls ar 41. numuru lēnītēm ar platām kājām slidinās pa laukumu... Ja godīgi, man, spēli skatoties, bija kauns no parolimpiešu čempiona Apiņa par Dinamo jēlo spēli. Nu, cerēsim jau visi uz labu!
Nu par Ivanānu Tev nav taisnība, laikam pa TV skatījies spēli, jo Raitis vakar bija viens no tiem, kurš katru sekundi esot uz ledus izlikās par visiem 100%. Jā var redzēt ka nav tās veiklības ne rokās ne kājās, bet darba ētika un pašatdeve bija augstākajā līmeni, visu laiku kustībā, katru epizodi nospēlē līdz galam! Varēja redzēt kāpēc Raitis tik daudzus gadus noturējās NHL un vēl tika pie salīdzinoši liela spēles laika, ņemot vērā viņa pamatuzdevumus komandā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-14 10:57, pirms 12 gadiem
Shupleru atpakaļ, ja audeeja, tad vismaz zaudeeja skaisti kad komanda iemeta 5 6 ripas a tagad dzelzs aizsardziiba, bet pashi nihujaa nevar iemest!
1 2 39 komentāri