Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Atlantā un Ņūorleānā norisināsies cīņas par pēdējām iespējām iekļūt play-off

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Atlantā un Ņūorleānā norisināsies cīņas par pēdējām iespējām iekļūt play-off
Trejs Jangs un Lamelo Bols. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz ceturtdienu notiks divas pārspēles. Atlantā vietējā "Hawks" cīnīsies ar Šārlotes "Hornets", bet Ņūorleānas "Pelicans" savā laukumā uzņems Sanantonio "Spurs".

(9.) Atlantas "Hawks" – (10.) Šārlotes "Hornets"

Atlantas "Hawks" ar Treju Jangu priekšgalā aizvadītajā sezonā iekļuva Austrumu konferences finālā, bet šosezon tā nespēja attaisnot uz tās liktās cerības, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā caur play-in. Lielākā problēma "Hawks" vienībai ir bijusi aizsardzība, un šo spēles elementu vēl vairāk iedragājusi Džona Kolinsa trauma.

"Hornets" rindās izlaušanās sezonas aizvada Mailzs Bridžess un Lamelo Bols, tomēr sezonas vidū savainojumā iedzīvojās pieredzējušais Gordons Heivords, kura prombūtni varēja sajust. Šārlotes vienība pēdējo trīs maču laikā tikusi pie trīs panākumiem. Ja skatās uz savstarpējām spēlēm sezonas laikā, abas komandas tikušas pie diviem panākumiem (2-2).

Spēle norisināsies Atlantā, tomēr "Hornets" šajā sezonā izbraukumā ir spēlējusi labāk nekā, piemēram, "Bulls" un "Jazz". Tās bilance viesos ir 21-20. Gada sākumā "Hornets" uzvarēja "Hawks" izbraukumā, spēlējot bez Lamelo Bola un Terija Rozīra. "Hornets" ar uzbrukumu nav lielu problēmu, savukārt aizsardzības rādītāji tai nav tie labākie.

"Hawks" neapšaubāms līderis ir Jangs. Viņš ir tas, kurš nosaka komandas toni uzbrukumā. Jāatceras, ka Atlantai zem groza ir Klints Kapela, kurš kopā ar Jangu regulāri iesaistās rezultatīvās darbībās. Jangs šosezon bija līderis visvairāk gūtajos punktos un visvairāk rezultatīvajās piespēlēs starp visiem NBA spēlētājiem.

Uzvarētājs tiks pie iespējas cīnīties par astoto vietu Austrumos. Šī pāra uzvarētajai pretī stāsties Klīvlendas "Cavaliers", kas aizvadītajā naktī piekāpās Bruklinas "Nets".

(9.) Ņūorleānas "Pelicans" – (10.) Sanantonio "Spurs"

Sezonas laikā nešķita, ka Grega Popoviča vadītā Sanantonio "Spurs" varētu iekļūt play-in turnīrā. Marta vidū tā atradās ārpus "Top10", bet tad sekoja ļoti veiksmīgs nogrieznis. Sanantonio, pateicoties Dežonte Marejam un Keldonam Džonsonam, padevās ļoti labs 10 maču nogrieznis, kurā tika izcīnīti septiņi panākumi.

"Pelicans" kontekstā lielāko sezonas daļu tika aprunāta Zaiona Viljamsona situācija. Pirms sezonas tika runāts, ka Zaions atgriezīsies laukumā visai ātri, tomēr atlabšana noritēja slikti, un spēlētājs laukumā tā arī nedevās.

Komandas panākumus sekmēja lietuvietis Jons Valančūns, kurš sezonas sākumā bija ļoti jaudīgs, kā arī Brendons Ingrems. Tāpat maiņas darījumā tika iegūts Sīdžejs Makolums, kas nostiprināja "Pelicans" aizsarga pozīciju un iedeva papildus jaudu punktu gūšanā.

"Spurs" uzbrucējs Džonsons pēdējo 10 maču laikā vidēji guvis 21,8 punktus, kļūstot par otro stabilāko punktu guvēju vienībā uzreiz aiz Mareja. Tomēr tas nenozīmē, ka punktus vāc tikai šie spēlētāji. "Spurs" lielākais plus ir tas, ka izšaut var arī citi spēlētāji, un to nav iespējams paredzēt.

Makolums pēc pievienošanās "Pelicans" vidēji mačā guvis 24,3 punktus. Viņš un Ingrems ir galvenie punktu guvēji Ņūorleānas vienībā. Pēdējo divu maču laikā pret "Spurs" Makolums guva attiecīgi 32 un 36 punktus. Dueļa viens no jautājumiem ir – vai Marejs ar savu aizsardzību spēs apturēt Makolumu?

Pāra uzvarētāju jau gaida Losandželosas "Clippers", kas aizvadītajā naktī piekāpās Minesotas "Timberwolves" cīņā par septīto vietu Rietumos.

"Play-in" turnīrs

Austrumu konferenceRez.Rietumu konferenceRez.
Nets (7.) – Cavaliers (8.)115:108Timberwolves (7.) – Clippers (8.)109:104
Hawks (9.) – Hornets (10.)Pelicans (9.) – Spurs (10.)
Cavaliers (8.) - tiks noskaidrotaClippers (8.) - tiks noskaidrota

"Play-off" turnīrs

NBA izslēgšanas spēļu pāri

Austrumu konferenceRietumu konference
Heat (1.) – tiks noskaidrota (8.)Suns (1.) – tiks noskaidrota (8.)
Celtics (2.) – Nets (7.)Grizzlies (2.) – Timberwolves (7.)
Bucks (3.) - Bulls (6.)Warriors (3.) - Nuggets (6.)
76ers (4.) - Raptors (5.)Mavericks (4.) - Jazz (5.)

https://www.nba.com/news/play-in-to...

     [+] [-]

, 2022-04-13 20:54, pirms 2 gadiem
Jangs šosezon bija līderis visvairāk gūtajos punktos un visvairāk rezultatīvajās piespēlēs starp visiem NBA spēlētājiem.

Šo gan vajadzētu noprecizēt.

Nav viņš visvairāk punktus sametis. Tad tā arī vajag precizēt, ka combined jeb kombinēti piedalījies tajos punktos.