Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Arī Maū pažēlo Kližanu, neizmantojot trīs mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Arī Maū pažēlo Kližanu, neizmantojot trīs mačbumbas
Martins Kližans
Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas tenisistam Martinam Kližanam šonedēļ Roterdamā ir vairākas dzīvības. Vakar viņam ceturtdaļfinālā ar piecām mačbumbām zaudēja Roberto Bautista Aguts, bet šodien pusfinālā ar trim Nikolā Maū, kurš apbrīnojamā veidā pamanījās atdod maču – 7:6(3), 6:7(7), 2:6.

Šodienas spēle bija vakardienas Bautistas Aguta neveiksmīgās uzstāšanās kopija. Proti, zaudējušais tenisists bija vadībā ar setu un breiku, nemācēja izservēt maču, neizmantoja vairākas mačbumbas un pēdējā setā uzreiz zaudēja servi, atpakaļ spēlē tā arī netiekot.

Pirmā no trim mačbumbām Nikolā Maū bija 2. setā pie rezultāta 5:3 uzņemšanā. Francūzis bumbiņu ietrieca tīklā ar "forehand", kad vajadzēja tik vien, kā pārsist pāri tīklam. Maū pēc tam nespēja izservēt maču. Nikolā desmitajā geimā 15:40. Pirmo breikbumbu viņš atspēlēja, bet otrās izspēlē "ieslaisoja" tīklā, uz ko Martins Kližans reaģēja ar ... kūleņa apmešanu. Slovākijas tenisista uzvedība šajā spēlē bija ļoti izaicinoša.

Pārējās divas mačbumbas Maū bija taibreikā pie rezultāta 6:4, turklāt pirmā ar savu servi. Maū netrāpīja pirmo, bet otrās serves punkta izspēle beidzās ar Kližana sistās bumbiņas piezemēšanos uz sānu līnijas. Trešās mačbumbas izspēlē Maū izgāja pie tīkla un tika apspēlēts ar apvedošo sitienu. Maū pats drīzumā atspēlēja vienu setbumbu, bet ar "serve&volley" kļūdu deva slovākam otro iespēju, kuru viņš izmantoja. 3. setā notika tieši tas pats, ko vakar izdarīja Bautista Aguts. Proti, cieta sagrāvi. Maū ar kārtējiem neveiksmīgajiem izgājieniem pie tīkla jau pirmajā geimā zaudēja servi un turpinājumā tika nobreikots vēlreiz. Kližans, kurš pēc vakardienas izglābšanās runāja par to, ka viņam jau bija jābūt lidmašīnā, rīt spēlēs karjeras lielākajā finālā.

Kližans uzvarējis visos trīs iepriekšējos finālos – 2012. gadā Sanktpēterburgā, 2014. gadā Minhenē un pērn Kasablankā. Visi trīs ir "ATP World Tour 250" sērijas turnīri, bet Roterdamā notiek 500 punktu turnīrs. Kližana pretinieks finālā būs Gaels Monfīss, kurš ar 6:3, 6:2 sagrāva Filipu Kolšraiberu.