Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

papildināts "Lāse" rāda raksturu un uzvar trillerī

Jānis Celmiņš

"Lāse" rāda raksturu un uzvar trillerī
Jānis Vāvers
Foto: Renārs Buivids

Spēles gaitā atspēlējoties no 0:1 un 1:2, „Lāse-R / Rīga” volejbolisti šodien kārtējā „Schenker” līgas spēlē viesos ar 3:2 prata apspēlēt „Tartu Pere leib” volejbolistus, svinot ceturto uzvaru sezonā.

„Lāse” maču Tartu sāka ar Māri Vensbergu, Aleksandru Kudrjašovu, Jāni Vāveru, Andreju Zavorotniju, Tomu Vanagu, Jāni Liepiņu un Ingaru Ivanovu libero pozīcijā. „Tartu Pere leib” sākumsastāvā tikmēr laukumā devās latvietis Artis Caics, kurš iepriekš spēlēja tieši Rīgas komandā.

Mača sākums rīdziniekiem nebija veiksmīgs un uzreiz nācās nonākt zaudētāju lomā (1:4) un lai gan izdevās rezultātu līdzsvarot (4:4), atkal sekoja mājinieku izrāviens un atkal mīnusi – 5:11. Šajā brīdī Raimonds Vilde veica spēlētāju maiņas un komanda nedaudz sapurinājās, pietuvojoties līdz mīnus trīs – 8:11. Arī šoreiz nekas vairāk nesekoja un pirmā seta rezultāts „Lāsei” godu nerādīja – 16:25.

Otro setu krietni veiksmīgāk sāka viesi, izvirzoties vadībā ar 7:2 un arī visa seta garumā turējās nelielā vadībā. Tuvojoties seta beigu daļai Tartu volejbolisti vairākas reizes rezultātu līdzsvaroja un pa brīdim pat pabija vadībā, spraigā seta galotnē „Lāse” tomēr prata uzvarēt – 28:26.

Diemžēl psiholoģisko pacēlumu viesi nespēja izmantot un trešā seta sākums atkal neveiksmīgs – 1:4. Seta vidū „Pere leib” jau plus astoņi (12:4) un rīdziniekiem attapties tā arī neizdevās. Zaudējums arī trešajā setā – 17:25.

Sets setam nelīdzinās un to šodien apliecināja „Lāse”, ceturto setu atkal sākot veiksmīgi – 4:0. Likās, ka treneris Vilde beidzot bija atradis īsto sastāvu šai spēlei un komanda spēlēja veiksmīgi arī spēles turpinājumā. Pirmajā tehniskajā pārtraukumā „Lāsei” plus trīs (8:5), bet otrajā jau plus septiņi – 16:9. Seta turpinājumā nekas nemainījās un uzvaru ceturtajā setā svinēja rīdzinieki (25:14), panākot to, ka mača liktenis tiks izšķirts piektajā setā.

Piekto setu „Lāse” iesāka neveiksmīgi un nonāca zaudētājos ar 1:4, taču… prata saņemties! Četri punkti pēc kārtas un rīdzinieki panāca vadību - 8:6. Mača galotnē spēles pavedienu Raimonda Vildes vadītā komanda no rokām ārā nelaida un svinēja uzvaru setā ar 15:13 un visā spēlē ar 3:2. Divi svarīgi punkti turnīra tabulā iegūti.

Pirms nedēļas "Selver" komandai tika zaudēts bez variantiem, šonedēļ Tartu izcīnīta ļoti svarīga uzvara. Rīdzinieku rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Toms Vanags, 15 un 14 punkti attiecīgi Andrejam Zavorotnijam un Aleksandram Kudrjašovam. Artis Caics Tartu komandas rindās atzīmējās ar septiņiem punktiem.

„Ozīši” cīnās, bet zaudē čempioniem

Labu maču savā laukumā šovakar aizvadīja „Poliurs / Ozolnieki” volejbolisti, kuri prata uzvarēt pirmo setu mačā pret līgas čempionvienību „Selver” un veiksmīgi spēlēja arī mača turpinājumā, taču piedzīvoja zaudējumu ar 1:3 (25:20, 22:25, 19:25, 20:25).

Rezultatīvākais ar 23 punktiem uzvarētāju rindās bija Argo Meresārs, Latvijas volejbolista Andreja Baburova rēķinā par desmit mazāk. "Ozīšu" rindās pa 13 katrs guva Mārtiņš Eglītis un Raimonds Vilmanis. Tāpat Ozolnieku komandā šodien debitēja 21 gadu vecais Krievijas volejbolists Sergejs Bušuvejs, kuram pirmajā mačā, spēlējot vien epizodiski, viens gūts punkts.

Pirmais panākums „Voru”

Pie pirmās uzvaras sezonā šodien tika „Voru” komanda, kas viesos pārliecinoši apspēlēja „Rakvere Grossi TK” volejbolistus – 3:0 (25:20, 25:22, 25:20). Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 15 punktiem Olari Venno. Rakveres komandai šis bija jau sestais zaudējums sešās līdzšinējās sezonas spēlēs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja