Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kate Vilka: "Mērķis ir atgriezties iepriekšējā līmenī"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kate Vilka: "Mērķis ir atgriezties iepriekšējā līmenī"
Kate Vilka (Krēsliņa) preses konferencē 2022. gada 12. oktobrī. Foto: Renārs Koris

"Prieks atgriezties zālē un paņemt rokās basketbola bumbu. Liels paldies TTT par uzaicinājumu atgriezties profesionālajā sportā. Paldies visiem, kuri centās saglabāt klubu situācijā, kad Latvijas sports ir diezgan bēdīgā stāvoklī," trešdien, 12. oktobrī, preses konferencē "Depo" zālē teica Kate Vilka (Krēsliņa).

Uzbrūkošā aizsardze 2020.-2021. gada sezonā pārstāvēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni “Castors Braine”. Vilka palīdzēja komandai piekto reizi izcīnīt Beļģijas kausu un vietējās spēlēs nopelnīja bilanci 21-0. Beļģijas basketbola federācija atcēla 23., 25. un 28. aprīlī paredzētās finālspēles pret “Namur”, beigās nolemjot neturpināt sezonu. Vilka pēc tam devās dekrēta atvaļinājumā.

Vasarā spēlētāja atsāka individuālos treniņus, tai skaitā Latvijas valstsvienības treniņnometnes laikā. Karsto augustu nomainot vēsajam rudenim, Vilka saņēma piedāvājumu atgriezties Rīgas klubā. Viņa atsaucās uzaicinājumam un “Depo” zālē strādā no pirmās oficiālās treniņdienas 20. septembrī.

“Sporta lielais uzdevums – padarīt sabiedrību veselīgāku,” trešdien teica Vilka. “Rādīt jaunajai paaudzei, ka savs ķermenis jāattīsta gan fiziski, gan psiholoģiski. Sportam nav tikai fiziskā sastāvdaļa – tas māca sadarboties ar dažādiem cilvēkiem un maina dzīves uztveri. Sports iemāca komunikāciju.

Pirmo reizi astoņu sezonu laikā TTT nespēlēs Eirokausos. “Šajā situācijā man tas ir pluss, lai pilnvērtīgi atgrieztos basketbolā. Pieredzējušās spēlētājas var strādāt kopā ar jaunajām meitenēm un kopīgi progresēt. Viņām tā būs laba iespēja saprast, ko darīt tālāk – vai spēlēt profesionāli, īpaši šajā klubā.”

Vilka jau ir trenējusies Mārtiņa Gulbja vadībā – 2020. gada novembrī viņa atbrauca palīdzēt TTT pirms Eirolīgas “burbuļa” Spānijā. “Jaunajām meitenēm ir laba iespēja mācīties no trenera – uzzināt daudzas lietas un augt kā personībām. Treneris dažreiz ir stingrs, taču vienmēr patiess. Jāturpina dzīvot, jāturpina strādāt. Mērķis ir izcīnīt pirmo vietu.”

“Vēlos atgriezties Eirolīgā un Latvijas valstsvienībā,” atbildot uz žurnālista jautājumu, teica Vilka. “Uzskatu, ka vēl esmu jauna. Uz mērķi jāiet pakāpeniski, ieklausoties ķermenī un parādot savas prasmes laukumā. Ja TTT nākamajā sezonā spēlēs Eirolīgā, kādēļ ne?”

Kate Vilka TTT rindās aizvadījusi četras sezonas (2014-2015, 2017-2020). Aizsardze 159 oficiālās spēlēs guvusi 1650 punktus, izcīnījusi 376 bumbas zem groziem un izdarījusi 376 rezultatīvas piespēles. “Kolibri” audzēkne palīdzēja rīdziniecēm 2019. gadā sasniegt Eirolīgas ceturtdaļfinālu.

Kādas sportiskās aktivitātes bijušas dekrēta atvaļinājuma laikā? “Trenējos grūtnieču vingrošanā. Bumbu rokā ņēmu vasarā. Ziemā sekoju sieviešu un vīriešu Eirolīgai. Šad tad arī vietējai līgai – VEF spēlēm vairāk nekā TTT. Basketbols paliek sirdī – ja kādu brīdi nevar spēlēt, var skatīties un sekot līdzi.

     [+] [-]

, 2022-10-12 21:30, pirms 2 gadiem
Labi, ka TTT būs Kate. Kas tad viņai piedzima, laikam interesē tikai mani.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-12 22:28, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Labi, ka TTT būs Kate. Kas tad viņai piedzima, laikam interesē tikai mani.
Velviena meita

     [+] [-]

, 2022-10-13 09:10, pirms 2 gadiem
Tikko apprecējās un jau divas meitas? Vareni

     [+] [-]

, 2022-10-27 17:41, pirms gada
otins rakstīja: Tikko apprecējās un jau divas meitas? Vareni
vaislīga vilcene, fertila