Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gulbis pēc sagrāves Spānijā: ''Mums jāieskatās spogulī''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gulbis pēc sagrāves Spānijā: ''Mums jāieskatās spogulī''
Māris Gulbis. Foto: FIBA Champions League

''VEF Rīga'' uzbrucējs Māris Gulbis pēc piedzīvotā pārliecinošā zaudējuma FIBA Čempionu līgas ietvaros pret Mārča Šteinberga pārstāvēto ''Baxi Manresa'', bija kritisks savā vērtējumā par sniegumu, norādot, ka spēlētāji nav pildījuši trenera norādījumus un tiem jāieskatās spogulī.

Vakar otro zaudējumu FIBA Čempionu līgas ietvaros piedzīvoja ''VEF Rīga'', kas izbraukumā, pieļaujot 25 kļūdas, ar 59:88 piekāpās Mārča Šteinberga pārstāvētajai ''Baxi Manresa''. Citā grupas mačā otro uzvaru svinēja ''Benfica'', līdz ar to pēc divām spēļu kārtām ''Manresa'' un ''Benfica'' ir divas uzvaras, bet rīdziniekiem un ''Limoges'' divi zaudējumi.

"Grūti ko teikt pēc šādas sagrāves. Mēs zinājām, kā viņi spēlēs, taču neizdarījām itin neko, lai viņus apstādinātu. Viņu ātrās pārejas no aizsardzības uzbrukumā mūs šovakar nogalināja,'' pēc spēles kritisks bija VEF uzbrucējs Māris Gulbis, kurš maču pabeidza kā rīdzinieku rezultatīvākais basketbolists ar 14 punktiem.

Gulbis uzsvēra, ka VEF ne pirmo spēli šajā sezonā nav ātri atgriezies aizsardzībā pēc uzbrukuma, taču arī bez šī trūkuma pretinieks pierādījis sava līmeņa pārspēku. "Viņi mums demonstrēja ACB līmeni, bet mums ir jāieskatās spogulī un jāsāk spēlēt citādāk. Zinu, ka to ir viegli teikt, taču ceru, ka treneri mums palīdzēs izdarīt pareizos secinājumus, jo šovakar nepildījām neko no treneru norādītā." Spēlētājs noslēdza ar runu, sakot, ka uz Čempionu līgas spēlēm nevar vieglprātīgi noskaņoties, jo šajā turnīrā uzvaras nenāk viegli.

Lakonisks savos komentāros bija VEF galvenais treneris Jānis Gailītis. "Šī ir tā reize, kad nevis spēlētāji piekrīt trenerim, bet es piekrītu spēlētājiem. Māris visu lieliski pateica, man īsti nav papildus komentāru. Perfekta runa." Uz jautājumu par valdošo atmosfēru Manresā, Gailītis pauda, ka šajā pilsētā mīl basketbolu un tas bijis jūtams spēles laikā.

Pēc divām nedēļām, 25. oktobrī, ''VEF Rīga'' turpinās Čempionu līgas turnīru savā laukumā pret Francijas ''Limoges''. Pirms tam šonedēļ klubam gaidāms duelis pret ukraiņu ''Prometey'' apvienotās Latvijas - Igaunijas līgā. Tajā divās spēlēs rīdzinieki pratuši izcīnīt vienu uzvaru.

F grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Manresa2-0+32
2.Benfica2-0+14
3.Limoges0-2-4
4.VEF Rīga0-2-42

VEF kalendārs

DatumsSpēleRezultāts
04.10VEF Rīga - Benfica76:89
11.10Baxi Manresa - VEF Rīga88:59
25.10VEF Rīga - Limoges
23.11Limoges - VEF Rīga
06.12Benfica - VEF Rīga
20.12VEF Rīga - Baxi Manresa

  +1 [+] [-]

, 2022-10-12 14:19, pirms 2 gadiem
Pagrūž Liepājai, ko tur FIBA līgā gribēja sagaidīt. Amatieri.

     [+] [-]

, 2022-10-12 14:45, pirms 2 gadiem
ko jus spoguli redzesiet

     [+] [-]

, 2022-10-12 18:06, pirms 2 gadiem
Ar pašu Gulbi viss kārtībā, lai tā turpina!

     [+] [-]

, 2022-10-12 22:27, pirms 2 gadiem
Vispār jāatdzīst ja Gulbis uz doto momentu ir komandas līderis tad kas tā par komandu kas vispār spēlē Eiropā???