Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Kādam var nepatikt realitāte, bet līmeņu atšķirība grupā ir liela"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Kādam var nepatikt realitāte, bet līmeņu atšķirība grupā ir liela"
Dainis Kazakevičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Latvijas futbola izlase savā laukumā atzina Velsas pārākumu (0:2) un šogad zaudējusi visās sešās spēlēs. Piedāvājam valstsvienības galvenā trenera Daiņa Kazakeviča sacīto pēc mača.

- Kādas ir domas par iedoto pendeli, neiedoto pendeli un Savaļnieka epizodi otrajos vārtos?
- Video vēl neesmu redzējis, bet no soliņa šķita, ka ja tiesnesis pieņēma lēmumu iedot 11 metrus pirmajā epizodē, tad otra epizode bija diezgan līdzīga – lai gan ne identiska. No soliņa pozīcijas šķita, ka bija pamats par to domāt vai vismaz skatīties VAR atkārtojumu. Bet neesmu liels fans apspriest tiesnešu lēmumus. Tīri emocionāli šķita, ka vairāki lēmumi bija diskutējami, bet es šos lēmumus nekādi nevaru ietekmēt. Tādās spēlēs, kur pretinieks ir spēcīgāks un visiem spēkiem mēģinām izlīdzināt spēli, ieķerties epizodēs, tiesāšanas stils un lēmumi var būt un arī ir izšķiroši. Bet to ietekmēt varu diezgan maz, tādēļ tam arī nepievēršu tik lielu uzmanību.

- Savaļnieka epizode, kas notika acu priekšā?
- Man šķita, ka neapšaubāms pārkāpums – bez diskusijām.

- Par rezultātu skaidrs, bet kāds ir vērtējums par spēles saturu?
- Ja skatās kopumā, vēl pirms cikla sākuma diezgan skaidri sapratu, ka mūs negaida viegls gads un ka visas spēles, ieskaitot pārbaudes spēles [Īrijā un Polijā], būs pret komandām, kuras ir vairāk vai mazāk, bet par mums stiprākas. Tā pati Velsa, kurai ir Premjerlīgas spēlētāji un kura spēlējusi iepriekšējos finālturnīros, ir ļoti nopietna pretiniece. Lai šādās spēlēs varētu pretendēt uz pozitīvu rezultātu, uz punktiem, mums ir vajadzīgs supermaksimums. Ja sadalām šo spēli divās daļās un runājam par pašatdevi, vēlmi uzvarēt divcīņās, enerģiju, aktivitāti, tad viss bija kārtībā un man puišiem nav nekā pārmetama.

Par lēmumiem…Pirmām kārtām teikšu, ka Velsai diezgan labi izdevās nospēlēt aizsardzības darbībās un uzvarēja divcīņas. Ja turkus varējām reāli nospiest fiziskās divcīņās, tad šo pārsvaru iegūt pret Velsu mums neizdevās. Mums diezgan labi izdevās momenti, kad paņēmām bumbu savā kontrolē un mainījām malas, kad bija pārejas ar pretējās malas aizsargiem un pussargiem un pēc centrējumiem sekoja vairāki bīstami momenti. Aizsardzības darbībās, kamēr paspējām spēlēt kontaktā un noslāpēt viņu ātrumu, viss bija kārtībā. Tiklīdz nepaspējām, pretinieki mūs vairākkārt noķēra, īpaši pirmajā puslaikā, diezgan brīvās pozīcijās, kad nebijām kompakti, bet arī mūsu ideja un sastāvs kopumā tika izvēlēts vairāk uzbrūkošs – ar domu, ka gribējām gūt vārtus, kas diemžēl neizdevās. Nenožēloju sastāva vai taktikas izvēli, bet mums pietrūka meistarības, lai punktiem šajā spēlē būtu tuvāk, nekā tas sanāca laukumā.

- Minēji vēlmi uzvarēt divcīņās, bet kā bija ar pašu uzvarēšanu divcīņās – vai Velsas aizsargu trio gaisa divcīņās apēda mūsu uzbrucēju duetu?
- Jā, mums neizdevās uzvarēt divcīņās. Jāskatās vēl statistika, bet tīri vizuāli izskatījās, ka īpaši gaisā, kur citkārt bijām diezgan spēcīgi, velsieši nospēlēja ļoti labi. Tajos brīžos pietrūka vertikālas spēles starp līnijām aiz mugurām – nevis dot divcīņās, bet gan [aiz muguras]. Brīžiem piedāvājumi nebija slikti, bet ar bumbu esošie spēlētāji nospēlēja lieku piespēli atpakaļ, nevis reaģēja, izmantojot brīdi, kad pretinieki vēl nebija labā aizsardzības blokā. Kad pirmajā puslaikā aizgāja vertikālās piespēles pusflangos, mums izdevās kontrolēt bumbu viņu laukuma pusē – ja uzspēja mūsu otrais temps, tad bija varianti.

- Sastāva izmaiņas – vārtos Ozols, aizsardzības malā Cigaņiks, pamatsastāvā arī Krollis. Kādi bija izmaiņu iemesli, un cik labi tās sanāca?
- Par vārtsargu skaidrs – iepriekšējā spēlē ielaidām piecus vārtus un trijās spēlēs ar Nilu [Puriņu] pamatsastāvā palikām bez punktiem un ielaidām desmit vārtus. Jau nometnes gaitā gan pirms pirmās, gan otrās spēles skatījāmies, kāds ir vārtsargu stāvoklis. Un, kā jau teicu, mums šobrīd diemžēl nav skaidri izkristalizējies, kurš ir izlases pirmais numurs. Cīņa starp Nilu un Robertu notiek, un pēc pirmās spēles nolēmām dot iespēju Robertam – uzskatu, ka viņš to pilnībā attaisnoja, vairākkārt izglāba un nospēlēja veiksmīgi.

Par Andreja [{Cigaņika] spēlēšanu kreisajā malā: kā jau teicu, ideja šodien bija tāda, ka gribējām vairāk spēlēt ar bumbu. Līdz ar to bija izvēle, ka Jānis Ikaunieks vairāk spēlēs starp līnijām un būs Andrejs – ar kreiso kāju spēlējošs malējais spēlētājs. Saprotot riskus par, piemēram, [pretinieku] lielu uzsvaru uz diagonālo spēli, bet domāju, ka Andrejs ar savām funkcijām tika galā diezgan labi un attiecīgā doma arī normāli nostrādāja. Par Raimondu [Krolli]: nolēmām, ka spēlēsim ar diviem uzbrucējiem un ar šo uzbrucēju pāri mēģināsim nosegt viņu trīs centra aizsargus. Tādēļ izvēle par labu Raimondam bija acīmredzama. Uzbrucējiem lielu darba apjomu nācās veikt arī bez bumbas, bet nevaru teikt, ka būtu vīlies Raimonda sniegumā. Negūto vārtu dēļ pilnībā apmierināts ar uzbrucēju sniegumu nevaru būt, bet man šķiet, ka arī viņš kopumā nospēlēja pietiekami cienīgu spēli.

- Vai pareizi nolasu, ka Andrejs šajā pozīcijā vairāk noder spēlēs, kurās ceram būt ar bumbu vairāk, bet ne tādās spēlēs kā Rijekā, kur nākas ilgstoši spēlēt savā aizsardzības zonā?
- Vēl varbūt būtu jāskatās no tās puses, kāda ir malējā aizsarga un malējā pussarga pāra summārā stilistika un spēku samērs, cik labi viņi ir bumbas atņemšanā. Tas varētu būt akcents. Rijekā izvēlējāmies Vladu Sorokinu un Andreju Cigaņiku, kas kopsummā pret jebkuru citu pāri bija labāks bumbas atņemšanā. Andrejs kā pussargs un līdz ar to aizsarga pozīcijā vairs nebija daudz citu izvēles iespēju. Šeit tomēr gribējām ar bumbu spēlēt vairāk [nekā Horvātijā], un līdz ar to Andreja spēle aizsardzībā un Jāņa spēle pussargu līnijā tika izskatīta kā labs risinājums. Kopumā nevaru teikt, ka pie šādas izvēles nepaliksim arī tajās spēlēs, kurās pretinieki dominēs vairāk [nekā to darīja Velsa]. Tā tas var būt arī nākotnē, bet tas būs atkarīgs no izvēles iespējām.

- Vārtsarga maiņa bija vārtsargu trenera vai galvenā trenera lēmums?
- Tas bija diezgan vienbalsīgs treneru štāba lēmums, nekādu lielu domstarpību nebija. Tas bija gan mans, gan treneru štāba lēmums – šajā ziņā bijām vienisprātis par izvēli. Roberts arī sevi diezgan labi parādīja treniņos – skatījāmies, vērtējām. Atšķirībā no iepriekšējās nometnes, kad viņš funkcionāli izskatījās ne tik labi.

- Vienīgās spēlētāju maiņas bija 86. minūtē, vēlas maiņas arī Rijekā. Tas liecina par to, cik ļoti rezervisti atpaliek no pamatsastāva?
- Šobrīd vairāk jā (nopūta).

- Ja pareizi pamanīju, Sorokins divreiz tika saukts uz maiņu, bet tā arī neizgāja.
- Bija jautājums par Robertu Savaļnieku, kurš teica, ka viņam, iespējams, būs vajadzīga maiņa, bet pēc tam deva signālu, ka ir gatavs turpināt. Otrajā reizē jau bija kompensācijas laiks, sekoja tieši tā kļūda – nolēmām maiņu vairs neveikt, bija palikušas 30 sekundes.

- Pēc iepriekšējās spēles kolēģi trenerim un spēlētājiem daudz jautāja par pārkāpumu, agresivitātes trūkumu, bet šajā spēlē sanāca pat sešas dzeltenās kartītes, Ikauniekam vēl skatījās iespējamu sarkano, Toberam būs jāizlaiž nākamais mačs. Vai tāds bija akcents pirms spēles, un vai šajā ziņā pat nesanāca pārcensties?
- Ja neesam agresīvi un aktīvi, kas tad ir mūsu ieroči pret tāda līmeņa spēlētājiem un tāda līmeņa komandām?! Mums daudz ieroču meistarības ziņā šobrīd nav – šobrīd! Lai arī saprotu, ka līdzjutēji no mums gaida punktus un nav apmierināti ar nulli turnīra tabulā, objektīvi tāda ir situācija. Neviena punkta piecās spēlēs nav labi, jo daudzās spēlēs bijām tuvu, bet nevarējām paņemt, bet objektīvi katrā no tām spēlēm pretinieks arī ir objektīvi spēcīgāks. Mūsu vienīgais variants ir tad, ja spēlējam ļoti organizēti, ļoti agresīvi, izdarām fizisku spiedienu uz pretinieku un realizējam savus momentus. Runājot par kartītēm un pārkāpumiem, tā ir blakus parādība tam, ka spēlējām agresīvi, bet – bet! – ne visas kartītes tādas bija. Viena, divas kartītes bija diskutablas gan no tā viedokļa, kādēļ tika iedotas, gan arī no tā, kā tajās situācijās nospēlējām. Nevaru teikt, ka visas kartītes atbilda tam, ko gribētu redzēt laukumā, bet emocijās, spēles nervā citreiz tā var gadīties.

- Runājot par trumpjiem, parasti par tām ir sauktas standartsituācijas, bet mums bija gandrīz pieci puslaiki bez stūra sitieniem un arī bez tiem maz citu standartsituāciju. Kā pietrūkst, lai tās nopelnītu?
- Pirmām kārtām pietrūkst agresīvākas malējo spēlētāju spēles, apspēlēšanas, centrējumu. Ja Rijekā spēles scenārijs bija tāds, ka pretinieks pilnībā dominēja, tad Armēnijā un arī šodien tas bija malējo spēlētāju agresijas jautājums. Mums ir jāspēlē agresīvāk, jāmeklē centrējumu iespējas, tad pretinieki tos bloķē. Standartsituācijas ir vienas no mūsu iespējām gūt vārtus, un tas ir akcents arī pirms spēlēm – arī pirms šodienas spēles runājām gan par aizsardzības, gan uzbrukuma standartiem. Tas diezgan bieži ir saistīts ar modeli, ka pretinieks ir spēcīgāks, nosēdina mūsu malējos spēlētājus zemāk un ka mūsu izejas pozīcijas ir par zemu – ne vienmēr malējiem izdodas pēc tam agresīvi nospēlēt uzbrukuma trešdaļā.

- Velsas preses konferencē gan no trenera, gan žurnālistu puses tika izcelts spiediens viņu izlasei iepriekšējo rezultātu dēļ. Mēs šogad esam zaudējuši visos sešos mačos un uzvarējuši neesam jau desmit spēlēs pēc kārtas, ja neskaita Baltijas kausa pendeles. Vai ir jūtams spiediens, un vai ir redzama gaisma tuneļa galā?
- Varu pateikt tā – kādam tā atbilde varbūt ļoti nepatiks, bet es pats esmu pietiekami mierīgs un zinu, ka mēs, treneru štābs kopā ar spēlētājiem, darām diezgan labu darbu. Kādam varbūt nepatīk un objektīvi negribas atzīt realitāti, ka starpība starp mūsu spēlētāju līmeni un pretiniekiem ir diezgan liela. Arī šodien, ja skatāmies laukumā, saprotam, ka tās ir divu dažādu klašu komandas. Skaidrs, ka tas nenozīmē, ka konkrētā spēlē nevaram un nevajag cīnīties par punktiem, bet es parasti nedzīvoju iedomu pasaulē vai baigā mediju telpā. Skaidrs, ka man, ejot nost no laukuma, nebija patīkami dzirdēt līdzjutēju sacīto [izskanēja saukļi par atkāpšanos - A.S.], un emocionāli es viņus droši vien saprotu, bet, paskatoties no otras puses, tas, ko mēs varam darīt, ir maksimāli labi darīt savu darbu, varam censties situāciju labot un nākamajās nometnēs sameklēt iespējas izcīnīt punktus.

Kā jau teicu pirms šā gada sākuma, man ļoti lielu ilūziju šā gada kontekstā, balstoties uz spēku samēriem, nebija. Ja kāds reāli, tā pavisam godīgi uzskata, ka šodienas spēlē vai spēlē Kārdifā, vai spēlē Rijekā mums būtu reāls pienākums ņemt punktus – tieši pienākums, nevis iespēja -, tad…tā var uzskatīt. Tā ka, runājot par spiedienu, es uz to visu skatos ļoti mierīgi. Ja kaut kādā brīdī mūsu federācijas vadība uzskatīs, ka strādājam slikti un ir jāmaina treneris, tad tāds ir katra trenera liktenis. Kaut kad viņš sāk strādāt un kaut kad beidz. Sliktākais, ko treneris var sākt darīt, ir krist panikā, uztraukties un nedarīt labi savu darbu vai pārvelt vainu uz kaut ko citu. Tāpēc šajā ziņā uz to skatos pilnīgi mierīgi. Esmu gatavs turpināt darbu, esmu gatavs arī tam, ja būs arī kādi citi mana darba vērtējumi – tas neesmu es, kurš šo lēmumu pieņems. No savas puses varu pateikt tikai to, ka gan es, gan mana treneru komanda, gan spēlētāji ir gatavi turpināt darbu, kļūt spēcīgākiem, katrā spēlē izlikt maksimumu, kas mums ir. Ja šis maksimums izskatās par maz, tad droši vien var nākt arī kāds cits un parādīt citu maksimumu. Tāda ir mana pozīcija šajā sakarā.

- Ņemot vērā spēku samērus, vai būtu atbilstošs vērtējums, ka bijušas divas normālas spēles pret Velsu, laba spēle pret Turciju, bezcerīga spēle Rijekā un slikta snieguma, normālāka rezultāta ziņā Erevānā?
- Piekrītu, jā. Tas tā arī ir. Rijekā spēku samērs mūsu esošajā situācijā bija diezgan nospiedošs. Lai gan arī tur varējām nospēlēt labāku spēli, bet mēs tur nenospēlējām labu spēli. Varu piekrist, ka mums bija ļoti laba spēle pret turkiem, divas labas spēles pret Velsu, vāja spēle Armēnijā un, jā, arī vāja spēle pret horvātiem. Tas tā reāli arī bija.

- Kāda bija situācija ar spēlētāju veselību – vai bija spēlētāji, kuri bija zem jautājuma zīmes, vai bija kādas traumas šodienas spēlē?
- Normālā situācijā katrā spēlē ir kāds, kurš ir zem jautājuma zīmes. Varu pateikt tikai vienu – man ir komplimenti spēlētājiem, kuri izlases rindās ir gatavi laukumā atdot visus spēkus. Esmu gatavs uz sevi uzņemt negācijas un to, ka kādam varu patikt, kādam varu nepatikt, kādam neattaisnot cerības, kādam attaisnot, bet es redzu, ka šie puiši laukumā atstāj visu, ko viņi šobrīd ir spējīgi. Skaidrs, ka katram droši vien kaut kāda rezerve ir vienmēr, bet kopumā gan šajā, gan iepriekšējās nometnēs redzu, ka arī tie puiši, kuru spēlēšana ir zem jautājuma zīmes, [atdod visu]. Citreiz ir arī tādi gadījumi, kuros klubi izdara nekaunīgu spiedienu uz saviem spēlētājiem, lai viņi sevi pataupa.

- Vietējie vai ārzemju?
- Nav būtiski – šajos trijos gados situācijas bijušas dažādas. Skaidrs, ka viņu pamatdarbs ir klubs, bet man tas šķiet smieklīgi, ka klubs, kas grib vinnēt kaut ko lielu, savam spēlētājam saka: "Zin' kā, šajā spēlē izlases rindās labāk pasaki, ka nespēlēsi, vai pataupi sevi. Un pēc tam mums gan būs baigais mačs!" Jo es vienmēr saviem spēlētājiem vaicāju, vai es kā izlases treneris kādreiz pirms izlases nometnes pat tad, kad jums jāspēlē pret vislielāko pastarīti, esmu jums zvanījis un teicis – pataupies, draudziņ, tev pēc trim dienām ir izlases nometne! Un tad es tā domāju, jo mums ir vajadzīgi spēcīgi spēlētāji, kad dzirdu tādus vārdus, brīžiem brīnos par profesionālo līmeni un latiņu, kuru gribam pacelt. Jo puišu latiņa mums ir jāceļ kopā – gan klubiem, gan izlasei. Puišiem kā izlases treneris gribu izteikt lielus komplimentus, jo visi šie puiši ir gatavi sisties un laukumā atdot visus spēkus par karogu, par valsti. Šajā ziņā viņi ir lieli malači.

1 2 3 4 123 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2023-09-12 07:08, pirms 8 mēnešiem
Patika Kazakevica atbilde, ka jūtas mierīgi. Protams, jo ir pilnīgs atbalsts no federācijas puses un nekāda spiediena no žurnālistu puses. Arī Edmunds saudzīgs, saka, ka jāgaida cikla beigas, es nepiekritu, mums jau tagad cikls ir beidzies ar bezcerīgu pēdējo vietu.

 +10 [+] [-]

, 2023-09-12 07:28, pirms 8 mēnešiem
Kazakevič -galvenā realitāte, kas kādam nepatīk, ir tavs atrašanās vektors izlases tuvumā...

 +10 [+] [-]

, 2023-09-12 07:29, pirms 8 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Patika Kazakevica atbilde, ka jūtas mierīgi. Protams, jo ir pilnīgs atbalsts no federācijas puses un nekāda spiediena no žurnālistu puses. Arī Edmunds saudzīgs, saka, ka jāgaida cikla beigas, es nepiekritu, mums jau tagad cikls ir beidzies ar bezcerīgu pēdējo vietu.
Gaidīs cikla beigas, kur varbūt izraus kādu punktu un teiks "redz kā vektors iet uz augšu, nākamajā ciklā tā pat turpināsim" un nekas nemainīsies

 +15 [+] [-]

, 2023-09-12 07:43, pirms 8 mēnešiem
Dainis ir nomenklatūras, birokrātijas cilvēks, nevis treneris! Treneris ar vārdu būtu atkāpies, birokrāts kamēr izmetīs. Bet neizmetīs, jo sistēmai viss ir labi, piķi sadala, nevienam nekko nevajag.. Pat tas ka izlases spēli sabiedriskās tv nerāda arī jau normāli.
D.Kazakevičs: Mums daudz ieroču meistarības ziņā šobrīd nav – šobrīd!

A kas būs rīt, parīt? Ja vadi izlasi n-tos gadus, pirms tam U-21, vēl esi federācijas darbonis n-tos gadus, saki, ka darat labu darbu, bet tas "šobrīd" ir ievilcies.. Kaut kā atgādina vienu kaimiņzemes nedofīreru kurš 23 gadus ceļ ekonomiku, bet "šobrīd" vēl ir jāpaciešas.. Ja ir apzināti cēloņi, tad kur ir rezultāts šo gadu garumā?, ja nav, tad jautājums par kompetenci. Cik Virslīgas klubirm apakšā ir reālas bērnu un jauniešu akadēmijas?, nevis formālie līgumi ar citām bjss.. Ja neieplūstu UEFA naudas, sen būtu nomests, arī "vecvagari" basī darīja labus darbus, visticamāk arī Vētra nebūs sieviešu basī, jo nav rezultāta.. Izlase ir nacionālās intereses un varbūt tomēr beidzot būtu Dainim jāuzdod pašam sev šis skarbais jautājums: Vai tiešām esmu labākais izlasei? Vai nav kāds kas to varētudarīt labāk par mani? Sliktākā gadījumā šo jautājumu būtu jāuzdod federācijai Dainim, ja viņiem kaut kas vēl drusku interesē bez naudas sadales.. Šobrīd ir traģiski, un šis brīdis jau ir cik gadus?

 +12 [+] [-]

, 2023-09-12 07:51, pirms 8 mēnešiem
Skumji, ka žurnālisti baidās, ka Dainis apvainosies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2023-09-12 08:08, pirms 8 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Patika Kazakevica atbilde, ka jūtas mierīgi. Protams, jo ir pilnīgs atbalsts no federācijas puses un nekāda spiediena no žurnālistu puses. Arī Edmunds saudzīgs, saka, ka jāgaida cikla beigas, es nepiekritu, mums jau tagad cikls ir beidzies ar bezcerīgu pēdējo vietu.
Edmunds sarūgtina!

  +2 [+] [-]

, 2023-09-12 08:15, pirms 8 mēnešiem
bac.22 rakstīja: Dainis ir nomenklatūras, birokrātijas cilvēks, nevis treneris! Treneris ar vārdu būtu atkāpies, birokrāts kamēr izmetīs. Bet neizmetīs, jo sistēmai viss ir labi, piķi sadala, nevienam nekko nevajag.. Pat tas ka izlases spēli sabiedriskās tv nerāda arī jau normāli.
D.Kazakevičs: Mums daudz ieroču meistarības ziņā šobrīd nav – šobrīd!

A kas būs rīt, parīt? Ja vadi izlasi n-tos gadus, pirms tam U-21, vēl esi federācijas darbonis n-tos gadus, saki, ka darat labu darbu, bet tas "šobrīd" ir ievilcies.. Kaut kā atgādina vienu kaimiņzemes nedofīreru kurš 23 gadus ceļ ekonomiku, bet "šobrīd" vēl ir jāpaciešas.. Ja ir apzināti cēloņi, tad kur ir rezultāts šo gadu garumā?, ja nav, tad jautājums par kompetenci. Cik Virslīgas klubirm apakšā ir reālas bērnu un jauniešu akadēmijas?, nevis formālie līgumi ar citām bjss.. Ja neieplūstu UEFA naudas, sen būtu nomests, arī "vecvagari" basī darīja labus darbus, visticamāk arī Vētra nebūs sieviešu basī, jo nav rezultāta.. Izlase ir nacionālās intereses un varbūt tomēr beidzot būtu Dainim jāuzdod pašam sev šis skarbais jautājums: Vai tiešām esmu labākais izlasei? Vai nav kāds kas to varētudarīt labāk par mani? Sliktākā gadījumā šo jautājumu būtu jāuzdod federācijai Dainim, ja viņiem kaut kas vēl drusku interesē bez naudas sadales.. Šobrīd ir traģiski, un šis brīdis jau ir cik gadus?
krieviem ir mūžīgais uguns pie kautkāds siens , mums ir mūžīgais vektors izlases slīcināšanai . man doma ka apspļaudīs abus

 +12 [+] [-]

, 2023-09-12 08:15, pirms 8 mēnešiem
Un vislielākā atšķirība ir treneru līmenī. Neviens neprasa no Latvijas izlases ieņemt pirmo vietu. Bet ar tādu spēles stilu mūs drīz jau bez variantiem drāzīs arī Fēru salas un Luksemburga. Jo Dainis ir kā ziemassvētku dāvana jebkuram pretinieku trenerim.

- nevella nesajēdz no taktikas. Visu laiku drillē ar gariem uzbrucējiem kad vienīgais ātrais mazais pussargs, kurš var aizmukt un iedot sēž uz beņķa. Citu opciju viņam nav. Mūsu sastāvu par 99% var paredzēt jau nedēļu pirms spēles, izpētot traumēto sarakstu.
- maiņas veikt nemāk. Pārsvarā veic nelaikā un nevietā
- līdera dotību un harizmas nav. Nav nedz futbolista nedz trenera bekgraunda. Jūtu ka mikroklimatu izlasē viņš tur ir nogremdējis.
- Iedomīgs, uzpūtīgs un ja uz kādu ir uzēdies nesauc uz izlasi. Kaut kāda slimīga attieksme pret alkoholu. Šo varēja manīt pat PPK raidījumā kur viņš demonstratīvi dzēra tēju. Vai Dainis nav bijušais alkāns? Tad viss ir skaidrs uzvedības dīvainības ir saprotamas.

Plusu Dainim nav neviena. Tādēļ rezultāts likumsakarīgs, bet pats viņš neatkāpsies pat ja D līgā būs 0 punktu un sagrāves no Maltām un Andorām. Čalis ir dabūjis sava mūža darbu. Naudiņa nāk, var darbu pildīt slikti un nekas tev par to nedraud. Kur vēl viņš kaut ko tādu dabūs? Pa lielam pēc tādas performances Daini vajadzētu no futbola uz mūžu dzīt ar sudainu mietu, jo viņš pat nav 0, viņš ir -10

  +2 [+] [-]

, 2023-09-12 08:21, pirms 8 mēnešiem
Izskatas, ka ari zurnalisti baidas, ka Dainis atkapsies, jo vins parasti gari un plasjhi prot runat, atbildot uz spalvas katu jautajumiem, lidz ar to, sanak garaki raksti (intervijas un atreferejumi), lidz ar to arii ,attiecigi, zhurnalugam tiek samaksati lielaki honorari (jo garaks raksts, kas tapis pateicoties muldonai, jo vairak maksa)...vaks..

 +14 [+] [-]

, 2023-09-12 08:24, pirms 8 mēnešiem
It sevišķi starp treneriem līmeņu atsķirība ir milzīga, Daini!

  +2 [+] [-]

, 2023-09-12 08:31, pirms 8 mēnešiem
Briļļainais mīslis.

  +4 [+] [-]

, 2023-09-12 08:31, pirms 8 mēnešiem
Līmeņa atšķirības arī starp treneriem.Var jau visu novelt uz spēlētājiem,bet tas ir pretīgi,ka to saka treneris.Treneris nav pratis izvēlēties sastāvu.

  -4 [+] [-]

, 2023-09-12 08:37, pirms 8 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Patika Kazakevica atbilde, ka jūtas mierīgi. Protams, jo ir pilnīgs atbalsts no federācijas puses un nekāda spiediena no žurnālistu puses. Arī Edmunds saudzīgs, saka, ka jāgaida cikla beigas, es nepiekritu, mums jau tagad cikls ir beidzies ar bezcerīgu pēdējo vietu.
A ko tad gribēji?stabilu pirmo?🤣🤣fantazet jau var..un arī jautajumi trenerim noteikti ir.ir lietas kam nepiekritu..bet nu pamatoti cerēt uz kaut ko šinī grupā-tak pārstaj sapņot🤣
Slēpts komentārs: 55555555

     [+] [-]

, 2023-09-12 08:45, pirms 8 mēnešiem
Daynis Kazakevics

 +10 [+] [-]

, 2023-09-12 08:45, pirms 8 mēnešiem
Garais1606 rakstīja: Un vislielākā atšķirība ir treneru līmenī. Neviens neprasa no Latvijas izlases ieņemt pirmo vietu. Bet ar tādu spēles stilu mūs drīz jau bez variantiem drāzīs arī Fēru salas un Luksemburga. Jo Dainis ir kā ziemassvētku dāvana jebkuram pretinieku trenerim.

- nevella nesajēdz no taktikas. Visu laiku drillē ar gariem uzbrucējiem kad vienīgais ātrais mazais pussargs, kurš var aizmukt un iedot sēž uz beņķa. Citu opciju viņam nav. Mūsu sastāvu par 99% var paredzēt jau nedēļu pirms spēles, izpētot traumēto sarakstu.
- maiņas veikt nemāk. Pārsvarā veic nelaikā un nevietā
- līdera dotību un harizmas nav. Nav nedz futbolista nedz trenera bekgraunda. Jūtu ka mikroklimatu izlasē viņš tur ir nogremdējis.
- Iedomīgs, uzpūtīgs un ja uz kādu ir uzēdies nesauc uz izlasi. Kaut kāda slimīga attieksme pret alkoholu. Šo varēja manīt pat PPK raidījumā kur viņš demonstratīvi dzēra tēju. Vai Dainis nav bijušais alkāns? Tad viss ir skaidrs uzvedības dīvainības ir saprotamas.

Plusu Dainim nav neviena. Tādēļ rezultāts likumsakarīgs, bet pats viņš neatkāpsies pat ja D līgā būs 0 punktu un sagrāves no Maltām un Andorām. Čalis ir dabūjis sava mūža darbu. Naudiņa nāk, var darbu pildīt slikti un nekas tev par to nedraud. Kur vēl viņš kaut ko tādu dabūs? Pa lielam pēc tādas performances Daini vajadzētu no futbola uz mūžu dzīt ar sudainu mietu, jo viņš pat nav 0, viņš ir -10
Nevajag skatīties uz Luksemburgas 0:6 un 0:9 pret Portugali. Luksemburga mums jau kādu laiku ir stabili garām. Luksemburga šajā ciklā ir uzvarējusi Bosniju, Islandi un spēlējusi neizšķirti ar Slovakiju. 10 punkti 6 spēlēs un 3.vieta grupā, šobrīd ir cīņā par finālturnīru, no otrās vietas atpaliekot tikai 3 punktus.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-12 08:51, pirms 8 mēnešiem
Mierīgs tikai tādēl ka zin ka LFF no kaut Kā baidās ja atlaidīs, Darbs uz mūžu.

#KoZinDainis?

  +4 [+] [-]

, 2023-09-12 08:53, pirms 8 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nevajag skatīties uz Luksemburgas 0:6 un 0:9 pret Portugali. Luksemburga mums jau kādu laiku ir stabili garām. Luksemburga šajā ciklā ir uzvarējusi Bosniju, Islandi un spēlējusi neizšķirti ar Slovakiju. 10 punkti 6 spēlēs un 3.vieta grupā, šobrīd ir cīņā par finālturnīru, no otrās vietas atpaliekot tikai 3 punktus.
Nu tātad šis brīdis ir pienācis un ja mums iekristu Luksemburga sers Dainis varētu stāstīt par to kā mēs varonīgi cīnījāmies pret šo spēcīgo pretinieku.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-12 09:13, pirms 8 mēnešiem
Tajā skatā trenera līmenis, mums ļoti zems, bet kādam jau var nepatikt realitāte.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-12 09:37, pirms 8 mēnešiem
>>>55555
Salīdzināt Latvijas futbolu ar Igaunijas hokeju, tas ir iespļaut sejā džekiem kuri ar izlasi cīnījās 2004.gada Eiropas čempionātā. Pēc 5 gadiem arī basīti un hokeju varam nolaist atpakaļ sūnu ciemā un arī varēsim salīdzināt ar kādu.. Un starp citu, Dienvidsudāna, kura ir ar līkumu apbraucama, tikko spēlēja PK basketbolā, nevajag šo mazohismu. Ir ļoti konkrētas lietas kas netiek futbolā darītas, lai būtu tur, kur bijām 2000šo sākumā un kur tagad ir basis, neviens neticēja, ka varam būt top 10, neviens!

  +2 [+] [-]

, 2023-09-12 09:43, pirms 8 mēnešiem
>>>>>55555
Pats galvenais jautājums, kāpēc izlasē ir joberlīgas spēlētāji? Kāpēc nav citās līgās? Kurš ir lff izlašu departamenta direktors? Kurš attīsta kopējo vektoru?
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  -1 [+] [-]

, 2023-09-12 09:46, pirms 8 mēnešiem
Dainis nav vainīgs. Visa sistēma ir puveklis pēdējais. Vnk nav līmeņa.
Uzrakstīs Dainis atlūgumu, tālāk? Algot ārzemju speciālistu par miljoniem mūsu federācija nevar atļauties, bet vai mēs gribēsim, lai 1034 reizi nāk Starkovs vai kas tamlīdzīgs..? Šaubos. Komentāros tik daudz labu futbola treneru... Pat žēl, ka viņi spiesti strādāt lopkautuvē, gaterī un autoservisā. 😃

  -2 [+] [-]

, 2023-09-12 09:54, pirms 8 mēnešiem
bac.22 rakstīja: >>>55555
Salīdzināt Latvijas futbolu ar Igaunijas hokeju, tas ir iespļaut sejā džekiem kuri ar izlasi cīnījās 2004.gada Eiropas čempionātā. Pēc 5 gadiem arī basīti un hokeju varam nolaist atpakaļ sūnu ciemā un arī varēsim salīdzināt ar kādu.. Un starp citu, Dienvidsudāna, kura ir ar līkumu apbraucama, tikko spēlēja PK basketbolā, nevajag šo mazohismu. Ir ļoti konkrētas lietas kas netiek futbolā darītas, lai būtu tur, kur bijām 2000šo sākumā un kur tagad ir basis, neviens neticēja, ka varam būt top 10, neviens!
Nav ko salīdzināt ar basketbolu un hokeju, kur Latvijai VIENMĒR bijuši augstas klases, izcili pasaules līmeņa sportistBalderis, Irbe, Skrasiņš Sandis Ozoliņš, Žoltoks, , , hokejā . Biedriņš, Kambala, brāļi Valteri, Migliniki, Štelmahers basketā agrāk , tagadējā paaudze atkal spēlē pasaules top klubos. Brīnums, ka vēl ne reiz Latvija nav bijusi medaļās, ja ar to iepriekšējo komandu- visu vai neko. Vienmēr basketbolā kaut kas patraucēja. 1992. gada olimpiādē, kag Lietuva ieguva bronzu, mūsu zvaigznes Vētra un Miglinieks nodeva Latviju, spēlējot pie krieviem. Tad nāca tusētāju izlase, meistarīgi spēlētāji, bet bez stingras trenera rokas un paši ar apšaubāmu morāli. Tagad trešdaļa komandas pamatsastāva traumēta un 5. vieta šobrīd ir ļoti labs sasniegums, kur liela loma trenerim Banki.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-12 09:55, pirms 8 mēnešiem
Es jau teicu, ka futbols ir tikai naudas slaucējs un vairāk nekas. Visi ar futbolu cenšas izspiest maksimums sev peļņu un tāpēc ne visi jauno futbolistu vecāki spēj pavilkt tās jaunatnes sistēmas. Tas ir tikai bizness nevis sports kas vieno !

  +5 [+] [-]

, 2023-09-12 09:59, pirms 8 mēnešiem
Nez kapēc Banki nekunkst par līmeņu atšķirībām, kad ar pasaules grandiem jāspēlē?
Vienīgi treneriem te līmeņu atšķirība..

  -4 [+] [-]

, 2023-09-12 10:09, pirms 8 mēnešiem
audris rakstīja: Nez kapēc Banki nekunkst par līmeņu atšķirībām, kad ar pasaules grandiem jāspēlē?
Vienīgi treneriem te līmeņu atšķirība..
iedotu Banki patrenēt, piemēram, Albānijas izlasi, tad redzētu, ko Banki teiktu par līmeņu atšķirībām...

  +6 [+] [-]

, 2023-09-12 10:15, pirms 8 mēnešiem
Abrags rakstīja: iedotu Banki patrenēt, piemēram, Albānijas izlasi, tad redzētu, ko Banki teiktu par līmeņu atšķirībām...
Pirms viņa, ar Vecvagaru pie stūres, mēs jau arī bijām riktīgi albāņi..

  +2 [+] [-]

, 2023-09-12 10:32, pirms 8 mēnešiem
>>>>Jānis Derums
1. Nezinu cik esi vecs, bet bija Daugava, kas spēlēja uz 1. līgas un agstākās robežas, kur spēlēja tas ats Starkovs, komanda bija stipra un Daugavas stadiona tribīnes pilnas, tā ka neaiztiekam tradīcijas, tās mums futbolā ir pieklājīgas
2. Salīdzināt ar basketbolu un hokeju varam, jo redzam ko var izdarīt augstas klases treneri un ko nevarēja līdz šim "parastie", Vītoliņš ar savām trofejām ir pieskaitāms pie top
3. Bet galvenais jautājums, kas visus šos gadus notiek ar kopējo attīstību/vektoru jaunatnes frontē un paskaties kurš ne tikai vada izlasi, bet arī izlašu vektoru..
Ir konkrēti cēloņi un redzamas sekas, un tas viss sāk piegriezties, piedevām futbolā uefa piesviež kārtīgu finansējumu, atšķirībā no tā paša baša un hokeja.
Ja netiek šie cēloņi celti gaismā un nav konkrētas programmas kā ar tiem cīnīties vai attīstīt vājos posmus, tad nevajag runāt par vektoriem un citām muļķībām.
Tajā pat laikā mēs redzam, ka U-19 ar Austriju pārbaudes spēlē nospēlēja pieklājīgi, tātad materiāls ir, bet kur tie puiši būs pēc 2-3 gadiem un kādā līmenī, tas ir jautājums..

  +2 [+] [-]

, 2023-09-12 10:39, pirms 8 mēnešiem
Skolnieku līmenī. Galva strādā nepareizā virzienā. Vajag ieskrūvēt skrūvi, lai smadzenes cītīgi strādā. Ja baidies no pretiniekiem, tad nav vērts spēlēt futbolu, atrodi citu nodarbošanos.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-12 10:55, pirms 8 mēnešiem
bac.22 rakstīja: >>>>Jānis Derums
1. Nezinu cik esi vecs, bet bija Daugava, kas spēlēja uz 1. līgas un agstākās robežas, kur spēlēja tas ats Starkovs, komanda bija stipra un Daugavas stadiona tribīnes pilnas, tā ka neaiztiekam tradīcijas, tās mums futbolā ir pieklājīgas
2. Salīdzināt ar basketbolu un hokeju varam, jo redzam ko var izdarīt augstas klases treneri un ko nevarēja līdz šim "parastie", Vītoliņš ar savām trofejām ir pieskaitāms pie top
3. Bet galvenais jautājums, kas visus šos gadus notiek ar kopējo attīstību/vektoru jaunatnes frontē un paskaties kurš ne tikai vada izlasi, bet arī izlašu vektoru..
Ir konkrēti cēloņi un redzamas sekas, un tas viss sāk piegriezties, piedevām futbolā uefa piesviež kārtīgu finansējumu, atšķirībā no tā paša baša un hokeja.
Ja netiek šie cēloņi celti gaismā un nav konkrētas programmas kā ar tiem cīnīties vai attīstīt vājos posmus, tad nevajag runāt par vektoriem un citām muļķībām.
Tajā pat laikā mēs redzam, ka U-19 ar Austriju pārbaudes spēlē nospēlēja pieklājīgi, tātad materiāls ir, bet kur tie puiši būs pēc 2-3 gadiem un kādā līmenī, tas ir jautājums..
Toreiz krievu laikos, īpaši kad Daugava spēlēja A klasē, vai augstākā līgā mūsu futbolistu pretiniekos bija ļoti augsta līmeņa komandas, Kijevas un Tbilisi un Maskavas Dinamo, citi Maskavas klubi. Tās bija Eiropas augstākā līmeņa komandas, tajā laikā arī PSRS izlase cīnījās par ļoti augstām vietām Eiropā. Jā tagad kāda Latvijas komanda spēlētu regulāri visu sezonu ar Eiropas klases komandām būtu gan skatītāju interese, gan celtos futbolistu meistarība. Jā, uz spēlēm gāja pat līdz 20000 skatītāju Daugavas stadionā. tagad jau mums nav nemaz tik ietilpīgs stadions un Latvijai jālūdzas, lai atļauj spēlēt Skonto, kas neatbilst augstākiem kritērijiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-12 10:58, pirms 8 mēnešiem
Ja grib rezultātus, ir jāveic radikālas pārmaiņas. Vecais izlases modelis lai iet atpūsties un lai vietā nāk U-23. Sliktāk par pēdējo vietu grupā nebūs

  +9 [+] [-]

, 2023-09-12 11:03, pirms 8 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Patika Kazakevica atbilde, ka jūtas mierīgi. Protams, jo ir pilnīgs atbalsts no federācijas puses un nekāda spiediena no žurnālistu puses. Arī Edmunds saudzīgs, saka, ka jāgaida cikla beigas, es nepiekritu, mums jau tagad cikls ir beidzies ar bezcerīgu pēdējo vietu.
Silti iesaku atsvaidzināt atmiņu. 2020. gadā viss tika pateikts:
Pēc apstiprināšanas trenera amatā:
https://sportacentrs.com/futbols/la...

Presenē pēc zaudējuma Maltai (mans jautājums Dainim):
https://sportacentrs.com/futbols/la...
- Drusku tiešākā veidā – vai ir vērts iet dziļāk šajā trīs gadu ciklā, ja redzam, ka pagalam nesanāk. Runa nav tikai par šodienu, bet arī pirmajām divām spēlēm. Varbūt laicīgi apstāties un padomāt, vai ir vērts turpināt galvenā trenera amatā?

Viedoklis pirmajā rudenī:
https://sportacentrs.com/futbols/la...

Kā veca leijerkaste nevēlos nepārtraukti atkārtoties pēc katra mača. Globāli viedoklis vairākkārt pateikts. Futbola sabiedrība (LFF valde) izdarīja savu izvēli. Pēc cikla beigām liksim punktu, un tad vēlreiz ieslēgšu leijerkasti, ja nebūs kardināli labāk rezultātu atlikušajās spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-12 11:09, pirms 8 mēnešiem
>>>Jānis Derums
Daugava nekad nav spēlējusi A klasē/Augstākajā līgā, vienīgajā gadā 1985-86. kad novinnēja 1. līgu, un vajadzēja iziet A, krievi izdomāja pārspēles, lai piesegtu savējos. Daugavā 20 tk nekad nav ietilpinājušies, bet tas nu tā.

Saki vai šodien mūsu bronzas hokejisti un basketa izlases džeki spēlē amatā Latvijā, vai šodien uz spēlēm iet tie tūkstoši? Nē, bet ir rezultāts. Tas nozīmē, ka šajos sporta veidos ir metode kā no jauniešiem pāriet uz pieaugušajiem, lai arī ne lv un futbolā tas noteikti bija līdz kādam 2006., viss ir salaists dēlī, un ja grib izrāpties, tad godīgi jāpaskatās ir spogulī.
1 2 3 4 123 komentāri