Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas sezona sākas ar strīdīgu pendeli un Seviljas zaudējumu Pamplonā

Agris Suveizda

Spānijas sezona sākas ar strīdīgu pendeli un Seviljas zaudējumu Pamplonā
Čimi Avila ar Aridana Ernandesa kreklu. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas ceturtais spēcīgākais futbola klubs "Sevilla" sezonu sācis ar zaudējumu izbraukumā pret pagājušās sezonas desmitās vietas īpašnieci Pamplonas "Osasuna" (1:2).

• "Osasuna" pirmoreiz vadību ieguva jau 9. minūtē, kad Čimi Avila pēc Ruvena Penjas centrējuma iesita ar galvu, taču "Sevilla" izlīdzinājumu panāca jau pēc divām minūtēm – pēc asas piespēles no tuvas distances iesita arī Rafa Mirs (1:1).

• Čimi Avila vārtu guvumu veltīja centra aizsargam Aridanam Ernandesam, kurš nespēlēja mātes nāves dēļ.

• Izlīdzinājuma vārtos rezultatīvu piespēli izdarīja Papu Gomess, un tieši argentīnietis spēles beigu daļā kļuva par antivaroni, soda laukumā ar roku trāpīdams pretiniekam pa seju. Tiesneši piesprieda strīdīgu 11 metru soda sitienu, ko realizēja Aimars Oross (2:1).

• Uzvaras vārtu autors Oross ir tikai 20 gadus vecs un pagājušo sezonu pavadīja "Osasuna" otrajā komandā, Spānijas ceturtajā līgā 32 spēlēs gūdams 11 vārtus. Augstākās līgas karjerā šī viņam bija otrā spēle un pirmā – pamatsastāvā.

• Kamēr "Sevilla" pamatsastāvā visi 11 futbolisti komandā bija arī pagājušajā sezonā, mājiniekiem bez Orosa sāka arī bijušie "Villarreal" pārstāvji – Mojs Gomess nopirkts par 1,8 miljoniem, bet jau pieminētais Penja pārnāca kā brīvais aģents.

• "Osasuna" savstarpējās spēlēs nebija uzvarējusi ilgāk par deviņiem gadiem – "Sevilla" bilance bija 8-2-0 (mājās 5-0-0, viesos 3-2-0).

Spānijas "LaLiga", 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Osasuna – Sevilla2:1 (1:1)Avila 9' Oross 74'(11m) – Mirs 11'
Celta – Espanyol18.00
Valladolid – Villarreal20.00
Barcelona – Rayo Vallecano22.00
Cadiz – Real Sociedad18.30
Valencia – Girona20.30
Almeria – Real Madrid23.00
Athletic B – Mallorca18.30
Getafe – Atletico20.30
Real Betis – Elche22.30