Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Rasisma skandālu uzsākušais Tavečio ievēlēts par Itālijas Futbola federācijas prezidentu

Rolands Eliņš

Rasisma skandālu uzsākušais Tavečio ievēlēts par Itālijas Futbola federācijas prezidentu
Karlo Tavečio
Foto: AP/Scanpix

Par Itālijas Futbola federācijas (FIGC) prezidentu ievēlēts Karlo Tavečio. Viņš pēdējos piecus gadus bija šīs organizācijas viceprezidents, un viņa kandidatūrai nepatraucēja arī rasisma skandāls tieši pirms vēlēšanām.

71 gadu vecais Karlo Tavečio kļuvis par Džankarlo Abetes pēcteci FIGC prezidenta amatā. Abete atkāpās no amata pēc Itālijas izlases neveiksmes Pasaules kausa finālturnīrā, un Tavečio viens no pirmajiem nopietnajiem uzdevumiem būs atrast izlasei jaunu galveno treneri.

Tavečio pirms vēlēšanām sacēla pamatīgu rasisma skandālu, kura izmeklēšanu pieprasīja arī FIFA. "Anglijā spēlētājus pārbauda jau brīdī, kad viņi parādās komandā, un, ja viņi ir profesionāli, tad arī spēlē. Savukārt mums ir visādi Opti Pobas, kuri pirms tam ēda banānus, bet tad pēkšņi kļūst par sākumsastāva spēlētājiem "Lazio"," šādi savā runā Itālijas Amatieru līgas pārstāvjiem norādīja Tavečio.

Viņa izteikumi laupīja vairāku A sērijas klubu atbalstu, taču FGC vēlēšanās piedalās visu Itālijas futbola līgu pārstāvji, kuru balsis trešajā vēlēšanu kārtā ļāva Tavečio gūt 63% balsu, pārspējot Demetrio Albertini.

Tavečio kandidatūrai netraucēja arī viņa samērā atklātie un nievājošie izteikumi par sieviešu vietu futbolā, kā arī piecas apsūdzības likuma pārkāpumos, kuru dēļ viņš cietumā pavadījis 16 mēnešus. Viņa ievēlēšanu negatīvi uztvēruši vairāki vietējie un ārzemju mediji, savukārt Albertini paziņojis, ka notiekušais ir vēl viena korporatīvisma uzvara.

Izmantotie resursi:
Tavecchio elected FIGC President | Football Italia

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-08-12 12:22, pirms 10 gadiem
Italija jau pec butibas ir rasisma un fasisima dzimtene, pec tam tikai tas pielipa Vacijai, ta ka, ja ko tadu pasaka italis tas nav nekads brinums, Italija ne viens ipasi nesokesies, vini nemekles vardus, ja ir melns, tad ari teiks melnais un ja vins dara ko sliktu ari bananus piemines. Vismaz neliekulo un pasaka, ka tas lietas ir, atskiriba no lielakas pasaules dalas.

     [+] [-]

, 2014-08-12 14:59, pirms 10 gadiem
izraut no konteksta vienu teikumu un tad ar to manipulēt var praktiski jebkuram cilvēkam, kas regulāri publiski izsakās. tiem, kas nezin situāciju - Tevečio intervijā runāja par to, ka, piemēram, Anglijā daudz stingrāk skatās uz nezināmiem spēlētājiem un viņiem ir sevi jāpierāda ne tikai kā laba līmeņa spēlētājiem, bet arī kā profesionāļiem ārpus laukuma. Tikmēr atbrauc kaut kāds Opti Poba, kurš pirms tam tikai banānus ēdis, uz Itāliju un mierīgi var tikt Lazio pamatsastāvā. Tā kā Opti ir izdomāts cilvēks, tad teorētiski viņš var būt arī baltais vai aziāts ar dīvainu vārdu. Rasisti drīzāk ir tie, kas uzreiz pieņem ka viņš ir melnais un uzvelkas par banāna pieminēšanu.