Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Erbērs un Maū izglābjas finālā, otro reizi uzvar "French Open" dubultspēļu turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Erbērs un Maū izglābjas finālā, otro reizi uzvar "French Open" dubultspēļu turnīrā
Nikolā Maū un Pjērs Igs Erbērs. Foto: AFP/Scanpix

Neizsētie Kazahstānas tenisisti Aleksandrs Bubļiks un Andrejs Golubevs bija divu punktu attālumā no sensacionāla "French Open" dubultspēļu triumfa, taču katrs pieļāva pa vienai kļūdai un vēlāk bija spiesti samierināties ar zaudējumu ar sesto numuru izliktajam Francijas pārim Pjērs Igs Erbērs/Nikolā Maū ar rezultātu 6:4, 6:7(1), 4:6.

Ne Bubļikam, nedz Golubevam nav ATP dubultspēļu titulu. Kamēr Bubļikam nav arī vienspēļu trofeju ATP līmenī, Golubevs pie vienas ir ticis, 2010. gadā pārsteidzoši uzvarot ATP 500 turnīrā Hamburgā. Bubļiks iesildīšanās laikā saglabāja realitātes sajūtu, apzinoties, ka ar pārinieku pārspējuši cerības.

Kazahstānas duets 2. setā neizservēja maču, kad bija ļoti tuvu panākumam – 5:4 un 30:30. Golubevs bumbiņu nepārcēla pāri tīklam, Bubļikam pēc tam dubultkļūda, izmantojot savu pārgalvīgo taktiku ar divām pirmajām servēm. Savu daudzo fanu atbalstīti, Francijas tenisisti pretiniekiem izšķērdību nepiedeva.

Erbērs un Maū ir viena no astoņām komandām, kas uzvarējusi visos četros "Grand Slam" turnīros. Viņiem pirms šodienas bija pa vienam titulam katrā no četriem lielākajiem turnīriem, bet tagad ir divas "French Open" trofejas (2018, 2021). Erbērs un Maū ir pirmais Francijas spēlētāju duets, kas divreiz uzvarējis mājas "Grand Slam" turnīrā.

Parīzē iepriekšējos divos gados uzvarēja Vācijas tenisisti Kevins Kravecs un Andreass Mīss, kurš šoreiz nevarēja spēlēt savainojuma dēļ. Kravecs startēja ar rumāni Horiju Tekau, sasniedzot ceturtdaļfinālu.