Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Broka: "IBU jārada vide, lai sportisti uzticētos federācijai"

Ints Megnis
Ints Megnis

Broka: "IBU jārada vide, lai sportisti uzticētos federācijai"
Baiba Broka
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Nepieciešams radīt vidi apkārt sportistam, lai viņš uzticētos federācijai, portālam Sportacentrs.com pauda Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) prezidenta amata kandidāte Baiba Broka, kura atzīst, ka organizācijā ir nepieciešamas lielas pārmaiņas.

Pēc apsūdzībām korupcijā amatu atstājis ilggadējais IBU vadītājs Annešs Besebergs no Norvēģijas, kurš to ieņēma 25 gadus. Kā pirmdien pavēstījusi IBU, pirms septembrī gaidāmajām vēlēšanām prezidenta amatam ir tikai divi pretendenti - Zviedrijas Biatlona federācijas prezidents Ūle Dālins, kā arī viņa Latvijas kolēģe, Rīgas domes deputāte Broka.

"Par kandidēšanu paši izlēmām federācijā. Šobrīd ir vajadzīgas pārmaiņas - četrus gadus strādāju IBU Juridiskajā komitejā, laikam starp Sočiem un Phjončhanu esot bijušam izaicinājumiem bagātam. Esmu daudz redzējusi, kas ir darāms - daudzi mani ieteikumi, ko mainīt statūtos, jau ņemti vērā, jāuzlabo situācija ar dopinga skandāliem, organizācijas labas pārvaldības ziņā. Daudz kam IBU līdz šim nav pievērsusi uzmanību un tagad redzams, ka tas iztrūkst. Mana juridiskā pieredze būtu noderīga," pauž Broka. "Esam daudz ko izdarījuši un vēl ļoti daudz darāmā - sportistam apkārt jārada vide, lai viņš uzticētos federācijai. Arī dalībvalstis vēlas redzēt kāda ir struktūra, kā tiek pieņemti lēmumi, kādas ir finanses."

Broka atzīst, ka lēmuma pieņemšana atlikta līdz pēdējam brīdim, tomēr, kad redzēts, ka ir tikai viens konkurents, izlemts kandidēt, lai būtu īstas vēlēšanas un konkurence. "Lai biedri tālāk izvēlas. Biju domājusi, ka būs vairāk konkurentu. Šobrīd federācijai nav viegls periods - mums jāpasaka, ka vairs nebūs korupcija, dopings un būs godīga spēle."

Broka stāsta, ka īpašu priekšvēlēšanu kampaņu nerīkos, tomēr ar daudzu valstu pārstāvjiem tiekas Juridiskajā komitejā, tāpat jau ir runājusi ar tuvākajiem kaimiņiem, kā arī aicinājusi dalībvalstis, kurām ir idejas, ar tām dalīties. "Vēl būs vasaras pasaules čempionāts, kurā tiksimies. Komunikācija notiek regulāri. Liela kampaņa, protams, ka nebūs, jo šis ir sabiedrisks pienākums brīvajā laikā, amatā algu nesaņemot. Nevienu no maniem līdzšinējiem amatiem tas neietekmēs, jo pārsvarā visas sanāksmes notiek nedēļas nogalēs. Kopumā ir izveidots ļoti spēcīgs IBU administratīvais birojs, kas izdara lielu darbu, kamēr prezidents un valde ir reprezentatīvi politisko lēmumu pieņēmēji, kas satiekas apmēram trīsreiz gadā."

"Iepriekšējo četru gadu laikā Latvijā esam sasnieguši, ka biatlons ir daudz aktīvāk apritē. Lai kā nebūtu ar progresu, Andrejs [Rastorgujevs] ir nostabilizējies, Baiba [Bendika] sevi parādījusi, ir jaunā paaudze," stāsta Broka, atklājot, ka Madonas pilsētas trase drīzumā varētu saņemt IBU B kategorijas licenci un sākt rīkot reģionāla līmeņa sacensības, kā arī IBU jauniešu Pasaules kausu. Rādīsim sevi ne tikai ar sportistiem, bet arī vidi un infrastruktūru. Piesakām sevi kā aktīvu biatlona valsti."

Runājot par Latvijas izlasi, Broka stāstīja, ka neviens no aktīvajiem biatlonistiem par karjeras beigām šobrīd nav pavēstījis. "Ar Oskaru Muižnieku mums vēl ir sarunas, Andrejs trenējas Alūksnē, kur pavadīs lielāko vasaras daļu, šodien tiekamies ar viņu. Pagājušajā nedēļā tika pārvēlēta valde, šodien ir valdes sēde, tajā arī sāksim domāt par Latvijas izlases treneriem."

Pagājušajā nedēļā Broka uz četriem gadiem tika pārvēlēta Latvijas Biatlona federācijas prezidentes amatā. Tāpat viņa 2014. gadā tika ievēlēta IBU Juridiskajā komitejā.

 +10 [+] [-]

, 2018-06-12 09:33, pirms 6 gadiem
Eu, tu, blondā šmara!!!

Varbūt, no sākuma radi šādu vidi pašu mājās???

Zagļi!!!!

 +10 [+] [-]

, 2018-06-12 09:43, pirms 6 gadiem
Nedaudz smieklīgi skan, kad politiķe saka, ka jārada vide, lai uzticētos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-06-12 10:07, pirms 6 gadiem
Tad viņai ir jāatsauc savs pieteikums kandidēt.

  +6 [+] [-]

, 2018-06-12 10:16, pirms 6 gadiem
Viņa to nespēj izdarīt pie mums,bet spēs izpildīt pasaules mērogā

  +4 [+] [-]

, 2018-06-12 10:22, pirms 6 gadiem
Gudra, ambicioza, bet diemžēl tālāk par savu kabatu neredz...

  +5 [+] [-]

, 2018-06-12 11:32, pirms 6 gadiem
Maksātnepējas administratoru partijas pārstāve runā par vidi, kurā jārada uzticēšanās??!! . Patiesībā nekas vairāk kā personiskais PR, jo nedomāju, ka viņa tiešām reāli cer ieņemt to amatu. Atgādinās par sevi, pazīmēsies publiskajā telpā, un tas arī viss.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-12 11:58, pirms 6 gadiem
"Piesakām sevi kā aktīvu biatlona valsti." Ar 2 labiem biatlonistiem- vai tas ir joks? Ko Broka ir darījusi, lai sportisti uzticētos Latvijas Biatlona federācijai?

  +5 [+] [-]

, 2018-06-12 12:01, pirms 6 gadiem
Kkada menopauze vai vnk vinjai realitātes sajūta zud? Nostabilizejusi Vinja Latvijas biatlonu, nu jaa stabili pakaljaa.... Un, lai par bendiku un rastorgujevu vispār neruna, vinjas nopelns tur ir 0, ja ne minusa.. un vispār recigakais, ka pirmo reizi lasu, ka viņa izsakās par biatlonu lai nolaižas bisk uz zemes

  +5 [+] [-]

, 2018-06-12 12:52, pirms 6 gadiem
Vai Broka ir tā, kas var runāt par godīgumu un uzticēšanos? Maksātnespējas administratoru aizstāve?

  +3 [+] [-]

, 2018-06-12 12:52, pirms 6 gadiem
chris_lochmelis_107934 rakstīja: Kkada menopauze vai vnk vinjai realitātes sajūta zud? Nostabilizejusi Vinja Latvijas biatlonu, nu jaa stabili pakaljaa.... Un, lai par bendiku un rastorgujevu vispār neruna, vinjas nopelns tur ir 0, ja ne minusa.. un vispār recigakais, ka pirmo reizi lasu, ka viņa izsakās par biatlonu lai nolaižas bisk uz zemes
Jap, tur priekšlaicīgs klimakss spiež uz smadzeni. Mazā šmara katru gadu arvien neracionālāka paliek.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-12 16:51, pirms 6 gadiem
Ja vēl ņem vērā ģimenes draugus - Ušakova sievu, tad saprotams, kāpēc meklē uzticēšanos.
Pasaki, kas ir tavi draugi un es pateikšu, uz kurieni Tev jāaiziet...