Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

EURO U-21: Spānija gūst vārtus ar roku, taču nenosargā uzvaru

Agris Suveizda

EURO U-21: Spānija gūst vārtus ar roku, taču nenosargā uzvaru
Daniels Velbeks pret Havi Martinesu
Foto: AFP/Scanpix

Dānijā ar četrām spēlēm sācies Eiropas U-21 čempionāts futbolā. A grupā pie uzvarām tika Baltkrievija un Šveice, kas uzvarēja attiecīgi Islandi (2:0) un Dāniju (1:0). Savukārt B grupā Čehija ar 2:1 pieveica Ukrainu, bet Spānija mača izskaņā izlaida uzvaru pret Angliju – 1:1. Otrās kārtas spēles tiks aizvadītas 14. un 15.jūnijā.

Dānijas pilsētās Olborgā, Orhūsā, Viborgā un Herningā sācies Eiropas U-21 čempionāts. Starp astoņām labākajām sava vecuma Eiropas izlasēm nespēja kvalificēties tādas futbola lielvalstis kā iepriekšējā U-21 uzvarētāja Vācija, Itālija, Nīderlande, Francija u.c. Turnīrs tika iesākts ar Baltkrievijas un Islandes spēkošanos, un šajā mačā ar 2:0 pārāki bija mūsu kaimiņi. Viņu labā pa vieniem vārtiem guva Andrejs Varankovs (Kijevas "Dynamo") un Maksims Skavišs (BATE).

Otrajā spēlē savā starpā tikās mājiniece Dānija un Šveice. Vienīgie vārti tika gūti otrā puslaika pašā sākumā, kad precīzs bija "Basel" pārstāvis Šerdens Šakiri. Albāņu izcelsmes futbolistam ir tikai 19 gadu (čempionātam pieteikt drīkstēja spēlētājus, kas dzimuši ne agrāk kā 1988.gada 1.janvārī). Savukārt B grupas pirmajā cīņā čehi ar 2:1 pieveica ukraiņus. Čehijas labā abus vārtus guva Liberecas "Slovan" spēlētājs Boržeks Dočkals.

Nedēļas nogales noslēdzošajā mačā Spānija samēroja spēkus ar Angliju. Lai arī abas izlases nebija iespējami labākajā sastāvā – trūka Serhio Busketsa, Endija Kerola, Džeka Vilšīra u.c. -, gan Spānijas, gan Anglijas rindās netrūka spēlētāju, kas ir iekrājuši ievērojamu pieredzi "La Liga" vai Premjerlīgā. Tāpat Spānijas pamatsastāvā devās divi pasaules čempioni lielās izlases rindās – Havi Martiness un Huans Manuels Mata.

Pirmie vārti tika gūti jau 14.minūtē. Spānija izpildīja stūra sitienu, Bilbao "Athletic" pussargs Martiness ar galvu pasita bumbu tālāk, un viņa topošais klubabiedrs Anders Erera pie tālā vārtu staba iebakstīja bumbu vārtos – 1:0! Tiesa, Erera vārtu guva nevis ar galvu, bet gan roku! Kā jau to varēja gaidīt, Spānija daudz vairāk kontrolēja bumbu, tomēr Pireneju pussalas pārstāvjiem neizdevās šo pārsvaru materializēt arī daudzos vārtu gūšanas momentos. Arī Anglijai vairākkārt izdevās pretiniekus iespiest to laukuma pusē, un jau puslaika kompensācijas laikā vienīgi Davida de Hejas meistarība glāba Spāniju no vārtu zaudējuma.

Otro puslaiku aktīvāk uzsāka angļi, taču 58.minūtē ļoti tuvu savam otrajam vārtu guvumam bija Erera. Viņš izdarīja sitienu no aptuveni 22 metriem, un bumba pēc rikošeta lidoja augšējā vārtu stūrī - šoreiz Angliju glāba vārtsargs. Spānija pamazām pārvirzīja spēli tuvāk angļu vārtiem un ieguva pilnīgu kontroli pār laukuma vidusdaļu. Spāņi mierīgi un pacietīgi saspēlējās, veidoja ilgstošus uzbrukumus, un angļiem ļoti grūti klājās ar bumbas atņemšanu.

Laiks strauji ritēja uz beigām, un viss liecināja, ka Spānija izcīnīs uzvaru. Tomēr tā nenotika. 88.minūtē spāņu aizsargi ļāva Danielam Velbekam saņemt bumbu soda laukumā, apstrādāt to un bez problēmām pārspēt de Heju - 1:1! Tiesa, arī angļu vārti iespējamās aizmugures dēļ bija ļoti apšaubāmi. Spānija centās atgūt vadību, Mata, soda laukumā apspēlējot pretinieku, izveidoja ļoti labu izdevību, bet rezultāts vairāk nemainījās - 1:1. Par iegūto punktu krietni priecīgāki var būt angļu futbolisti, kas vēl 87.minūtē bija iedzinēju lomā un gan individuālajā meistarībā, gan kopējā sniegumā atpalika no spāņu vienaudžiem.

GSpēleRezultātsVārtu guvēji
ABaltkrievija – Islande2:0 (0:0)Varankovs 77' (11m) Skavišs 87'
ADānija – Šveice0:1 (0:0)Šakiri 48'
BČehija – Ukraina2:1 (0:0)Dočkals 49'56' – Bilji 88'
BSpānija – Anglija1:1 (1:0)Erera 14' – Velbeks 88'

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Soccer / Football News and Scores - ESPN Soccernet

     [+] [-]

, 2011-06-12 23:48, pirms 13 gadiem
Nedēļas nogales noslēdzošajā mačā Spānija samēroja spēkus ar Spāniju.

vismaz uzjautrinājos pirms gulēt iešanas

  -4 [+] [-]

, 2011-06-12 23:56, pirms 13 gadiem
Albāņu izcelsmes futbolistam ir tikai 19 gadu
(čempionātam pieteikt drīkstēja spēlētājus, kas dzimuši ne ātrāk kā 1988.gada 1.janvārī).

Viena no kārtējām " žurnaļugu " pērlītēm ...... Matemātikas zinību KALNGALI .....

Un šī dabiski ir otra " pērlīte " šī " žurnaļugas " izpildījumā :

Citāts no teksta : """Nedēļas nogales noslēdzošajā mačā Spānija samēroja spēkus ar Spāniju."""""

  +4 [+] [-]

, 2011-06-13 00:05, pirms 13 gadiem
Bus jaiečeko kads limenis chempim.Japastas speli starp Islandi un Sveici
Lai ari Danija diezgan daarga valsts uz so cempi biletes samera letas pa 2.5 Ls var tik aiz vartiem.

  -2 [+] [-]

, 2011-06-13 00:09, pirms 13 gadiem
Smallings ar DŽounsu izskatijās ļoti labi , ipasi gan jaizcel Smallings, kas bija labakais angļu rindās ari Walkeram laba spele

  +4 [+] [-]

, 2011-06-13 00:13, pirms 13 gadiem
assais rakstīja: Albāņu izcelsmes futbolistam ir tikai 19 gadu
(čempionātam pieteikt drīkstēja spēlētājus, kas dzimuši ne ātrāk kā 1988.gada 1.janvārī).
1988.g. janvārī-jūnijā dzimušam nu būtu 21 gads. Autors tikai pasaka, ka šim čalim ir ne 21, ne 20, bet gan 19 gadi, kas nozīmē, ka viņš ir 2 gadus jaunāks kā dažs labs turnīrā, kā arī, ka viņu izvēlējās kāda 21gadīga vietā. kas tik nesaprotams..?

  +5 [+] [-]

, 2011-06-13 00:53, pirms 13 gadiem
uuzinjsh rakstīja: 1988.g. janvārī-jūnijā dzimušam nu būtu 21 gads.
Vai tomēr 23? Kā tad īsti ir?

  +1 [+] [-]

, 2011-06-13 01:08, pirms 13 gadiem
tempijs rakstīja: Vai tomēr 23? Kā tad īsti ir?
mana kļūda, 23. pati neparēķināju. es vienkārši domāju, ka assais vēršas pret futbolista vecumu nevis to datumu. paldies

     [+] [-]

, 2011-06-13 01:30, pirms 13 gadiem
1 gols ar roku, otrs no aizmugures - izlīdzinās. Spāņi ar visu savu bumbas kontroli nemaz tik daudz neizveidoja. Laba spēle mida 3niekam Alkantara, Martiness, Herera, vāja spēle Matam. Bet angļiem 1ajā puslaikā viena tālā piespēle pēc otras, sazin cik krosus arī Rouzs aizsita skatītājos.. Hendersons 20 miljoni, kā tad.. nabaga čalis, viņu noēdīs bez sāls, ja viņš nākamsezon spēlēs kā šajā spēlē, kaut gan spēlētāji jau savu cenu nemaz nenosaka..
Patika Dočkala abi goli (CZE-UKR), pirmajā sitiena tehnika, otrajā - kā čehu spēlētāji ar pārvietošanos bez bumbas izkārtoja brīvu sitienu, prieks skatīties gudru komandas spēli.

     [+] [-]

, 2011-06-13 09:59, pirms 13 gadiem
spaanjiem labaa komanda - pasaules chempioni, CHL uzvareetaaji, Valencia, Athletic un Deportivo liideri, naakamais ManU pamatvaartsargs... nav briinums, ka no mazajiem angljiem kaut cik normaali izskatiijaas tikai labaas malas aizsargs. tomeer fiziski vinji bija daudz paaraaki un abu puslaiku beigaas domineeja, taapeec rezultaats godiigs.
P.S. par golu ar roku - liels paarsteigums...

  +1 [+] [-]

, 2011-06-13 10:52, pirms 13 gadiem
Ar to datumu viss kārtībā, spēlē arī 23-gadīgi, jo vecumu rēķināja cikla sākumā. Tāpēc nesapratu īsti to diskusijas jēgu, ja vienīgi piekasījās pie vārda "ātrāk", "agrāk" kā ir tagad ir pareizāk, bet tam nav sakara ar matemātiku.