Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Zilā māla eksperiments nav izdevies"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Zilā māla eksperiments nav izdevies"
Novaka Džokoviča reakcija pēc zaudētas izspēles
Foto: Reuters/Scanpix

Sekojot Rafaela Nadala piemēram, draudus par nespēlēšanu Madridē 2013. gadā izteicis arī ranga līderis Novaks Džokovičs, kurš piektdien uz zilā māla paklupa pret savu tautieti Janko Tipsareviču – 6:7(2), 3:6.

Džokovičs pērn Madridē uzvarēja uz tradicionālā māla seguma, bet titulu uz zilā seguma Serbijas gada sportistam nav izdevies aizstāvēt. Džokovičs par diskomfortu sūdzējās jau pēc pirmās spēles. To viņš darīja arī piektdienas vakarā pēc pēdējās cīņas.

"Ja viņi 2013. gadā plāno šeit atkal spēlēt uz zilā māla, var paši piedalīties savā turnīrā. Es noteikti nebraukšu. Viss ir vienkārši – zilais māls nav domāts man. Eksperiments nav izdevies," skaidri savu nostāju paudis Džokovičs.

Ranga līderis dosies uz Romu, kur viņam jācenšas aizstāvēt kārtējais no pagājušā gada lieliskās sezonas laikā izcīnītajiem tituliem.

"Šo nedēļu vēlos aizmirst pēc iespējas ātrāk un pārcelties uz īsto mālu. Uz zilā nevar paredzēt bumbiņas lidojumu. Vēlos nospēlēt savu labāko tenisu, taču nevaru kustēties. Visu laiku izdaru spiedienu uz savu ķermeni un muskuļiem, jo korts ir neparedzams. Kāda jēga šeit spēlēt?" vaicā Džokovičs.

Pasaules pirmais numurs kritizēja ATP, uzsverot, ka organizācijai pirms zilā māla ieviešanas vajadzēja konsultēties ar spēlētājiem.

Lēmumu Madridē ļaut spēlēt uz zilā māla pieņēma bijušais ATP izpilddirektors Adams Helfants, soli pamatojot ar to, ka TV skatītājiem būs labāk saskatāma bumbiņa. Pats Helfants piektdien izteicās, ka "zaļo gaismu" zilajam segumam devis pēc tam, kad saņēmis apstiprinājumu, ka šie korti būs identiski tiem, kas ir ierastajam mālam.

Pusfinālā vakar iekļuva Rodžers Federers (6:4, 6:4 pret Davidu Fereru). Šveicietis, kā ierasts, ar kritiku nenodarbojas: "Žēl, ka runājam par kortu segumu, nevis lieliskiem sitieniem, skaistu maču. Pēc turnīrā neizbēgami būs apspriede, domājot par to, kas notiks nākamajā gadā."

Izmantotie resursi:
BBC

     [+] [-]

, 2012-05-12 18:50, pirms 12 gadiem
Vispirms Nadāls un Džokovičs zaudē un pēc tam abi draud nespēlēt

     [+] [-]

, 2012-05-12 19:45, pirms 12 gadiem
agromo rakstīja: Vispirms Nadāls un Džokovičs zaudē un pēc tam abi draud nespēlēt
Džokovičs arī pēc uzvarētās spēles izteicās noraidoši par šo jaunievedumu......

     [+] [-]

, 2012-05-12 23:10, pirms 12 gadiem
Lēmumu Madridē ļaut spēlēt uz zilā māla pieņēma bijušais ATP izpilddirektors Adams Helfants

  -1 [+] [-]

, 2012-05-13 01:27, pirms 12 gadiem
Zinaam , kas sliktiem dejotaajiem traucee!!!
Rafa ar Novaku it kaa nav slikti dejotaaji, bet Federers tomeer laikam labaaks, ja vinjam netraucee