Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kacikarim turpina neveikties Krievijā: "Lokomotiv" atlaiž galveno treneri

Andrejs Siliņš

Kacikarim turpina neveikties Krievijā: "Lokomotiv" atlaiž galveno treneri
Fotiss Kacikaris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Grieķu speciālistam Fotim Kacikarim turpina neveikties ar darbu Krievijā - neilgi pēc stāšanās pie "Lokomotiv Kuban" stūres Krasnodaras kuba vadība uzteikusi darbu trenerim.

49 gadus vecais Kacikaris "Loko" komandu sāka vadīt tikai pirms šīs sezonas, tomēr pirmajos astoņos sezonas mačos komanda izcīnījusi uzvaras tikai trīs reižu. VTB līgā "Loko" šobrīd ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem ieņem vien sesto pozīciju, bet ULEB Eiropas kausā ar vienu panākumu un trim zaudējumiem tikai ceturtā piecu komandu konkurencē D grupā.

Šādi rezultāti neatbilst Krasnodaras kluba vadības ambīcijām un ieguldījumiem un nu nolemts šķirt ceļus ar galveno treneri Foti Kacikari. Oficiāli tiek vēstīts, ka panākta abpusēja vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu. Neoficiāli jau zināms nākamā galvenā trenera vārds - par to kļūs 47 gadus vecais serbu speciālists Saša Obradovičs, kurš vasarā noslēdza četru gadu darba ciklu Berlīnes "Alba" klubā Vācijā.

Kacikarim ar darbu Krievijā nav veicies. 2005. gadā viņš kļuva par Sanktēperburgas "Dynamo" galveni treneri un debijas sezonā pēc otrās vietas regulārajā turnīrā izcīnīja bronzu izslēgšanas spēlēs. Tomēr tikai gadu iepriekš dibinātais klubs bankrotēja vēl pirms 2006./2007. gada sezonas sākšanās, un Kacikaris bija brīvs. Vēlāk strādāja ar "Valencia", Saloniku "Aris" un "Bilbao Basket", ar ko 2013. gadā tika atzīts par ULEB Eiropas kausa sezonas labāko treneri.

2013. gadā Kacikarim bija jāuzsāk darbs pie Krievijas valstsvienības stūres, par ko bija vienojies jau iepriekšējā gadā. Tomēr starp treneri un federācijas vadību radās konflikts un nesaskaņu rezultātā Kacikaris pameta Krievijas izlasi, nenovadot pat nevienu spēli. Un tagad trešais piegājiens Krasnodarā arī noslēdzies ar negatīvu iznākumu.

Nākamo spēli "Lokomotiv" aizvadīs sestdien Minskā, bet pirmā sezonas cīņa pret "VEF Rīga" krasnodariešiem paredzēta spēle 27. novembrī savā laukumā.

Izmantotie resursi:
PBC 'Lokomotiv-Kuban' - official site