Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Federers: "Zaudējumā vainoju pats sevi"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers: "Zaudējumā vainoju pats sevi"
Rodžers Federers
Foto: NYT/Scanpix

Šveices tenisa līderis Rodžers Federers pēc izgāšanās 5. setā "US Open" pusfinālā pret Novaku Džokoviču bija paškritisks, atzīstot, ka zaudējumā vainojams pats. Savukārt ranga līderis nenoliedza, ka viņam šodien paveicies.

Federers otro gadu pēc kārtas "US Open" pusfinālā zaudēja Novakam Džokovičam, atkal piecos setos un, tāpat kā pērn, neizmantojot divas mačbumbas, šoreiz tās viņam bija pie paša serves (5:3, 40:15 piektajā setā).

"Šo zaudējumu ir grūti izskaidrot. Tas ir tas, kas ir. Viņš atspēlējās un spēlēja labi, bet es beigās nespēlēju tik labi. Zaudējumā varu vainot tikai un vienīgi pats sevi," pēc kārtējā fiasko domīgs bija 16-kārtējais "Grand Slam" titulu ieguvējs.

"Biju izveidojis sev perfektu pozīciju uzvarai, taču nespēju pielikt punktu. Viņam izdevās aizķerties ar vienu sitienu, un tas visu mainīja. Dīvaini, ka tādas lietas gadās. Tiktu finālā, man būtu iespēja uzvarēt. Jāpieņem šī neveiksme un jādodas tālāk. Tā dažreiz gadās... Tieši tāpēc mēs skatāmies sportu, jo nezinām, kāds būs iznākums. Dažkārt tas ir ļoti nežēlīgs un smags," teica Federers.

Ja Federers 4. reizi karjerā zaudēja mačā, kurā bija vadībā ar 2-0, tad Džokovičs tikai otro reizi uzvarēja, esot iedzinējos ar 0-2. Pirmā reize viņam bija 2005. gada Vimbldonā pret Giljermo Garsiju Lopesu.

"Tā noteikti ir gada nozīmīgākā uzvara, viena no lielākajām manā karjerā – ņemot vērā apstākļus. Pārslēdzu ātrumus un man izdevās nospēlēt daudz labāk. Pirmajā mačbumbā riskēju. Arī pagājušajā gadā līdzīgā situācijā noriskēju. Ar labo roku situ tik, cik stipri vien varu. To sauc par risku, man šodien paveicās," pēc mača atzina laimīgais Džokovičs.

Tikmēr Federers īsti negribēja piekrist apgalvojumam, ka Džokovičam šobrīd ir liela pārliecība, nevis veiksme: "Pārliecība, vai jūs jokojat? Lūdzu, lai izaug kāds spēlētājs un spēlē tā. Es nekad tā neesmu spēlējis. Ticu, ka smags darbs tiek atalgots, taču man grūti saprast, kā var tā nospēlēt mačbumbas izspēlē. Varbūt viņš tā spēlē 20 gadus, jautājiet Džokovičam."

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs: private
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-11 10:18, pirms 13 gadiem
Nu īstenībā pirmajā mačbumbas izspēlē Nole pats nemaz nenoticēja, ka var tādu forehand uzsist

  +2 [+] [-]

, 2011-09-11 11:10, pirms 13 gadiem
Tikmēr Federers īsti negribēja piekrist apgalvojumam, ka Džokovičam šobrīd ir liela pārliecība, nevis veiksme:

Kurš tad to apgalvoja? Pats Džokovičs teica, ka viņam paveicās un tas bija acīmredzami, ka viņam paveicās tajā punktā pie 15:40.

     [+] [-]

, 2011-09-11 11:14, pirms 13 gadiem
Autoram laikam tik ļoti imponē Federers, ka neuztver pašu galveno preses konferencē.
2011 US Open Press Conferences: Roger Federer...

  +2 [+] [-]

, 2011-09-11 12:47, pirms 13 gadiem
...zaudējumus pieņemt ir grūti...vēl grūtāk atzīt, ka oponents ir spēcīgāks un veiksmīgāks. Tā gadās...

...vienbrīd abu acīs bija jūtams...vēl mazliet uz sāks raudāt...zaudēt ir grūti jebkuram...