Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Covid-19 krīze jau trešajā Eirokausu spēlē – atcelts Čempionu līgas priekšsacīkšu fināls

Agris Suveizda

Covid-19 krīze jau trešajā Eirokausu spēlē – atcelts Čempionu līgas priekšsacīkšu fināls
Hamdi Namani (Nr. 7). Foto: Drita FC

Šovakar plkst. 19:00 pēc Latvijas laika Šveices pilsētā Nionā bija jānotiek UEFA Čempionu līgas priekšsacīkšu kārtas finālspēlei starp Ziemeļīrijas "Linfield" un Kosovas "Drita", tomēr otrā pozitīvā Covid-19 gadījuma dēļ vietējās varas iestādes nolēmušas nepielaist Kosovas klubu spēlei un mača norisi atcelt.

Kosovas čempionvienībā "Drita" pirms došanās uz Šveici visas Covid-19 analīzes bija negatīvas, bet jau piektdien – dienu pirms pusfinālspēles pret Andoras "Inter Club d'Escaldes" (2:1) – pozitīvas analīzes izrādījās 35 gadus vecajam Fidanam Gerbeši. Viņš kopā ar citu spēlētāju Bujaru Šabani, kā analīzes bija negatīvas, taču kurš bija viņa kontaktpersona, tika ievietots izolācijā un sestdien laukumā neizgāja.

Vakar Šabani analīzes vēlreiz bija negatīvas, un, kā rakstīja Kosovas klubs, pārsteidzošā kārtā arī Gerbeši atkārtotās analīzes izrādījās negatīvas. Toties pozitīvas Covid-19 analīzes bija pirmās spēles varonim Hamdi Namani, kurš pirmā puslaika izskaņā guva uzvaras vārtus. UEFA sanitārais protokols paredz iespēju vietējām varas iestādēm pašām pieņemt lēmumu par spēles atcelšanu, un Šveices puse to arī izmantoja, šodien lemjot par spēles neaizvadīšanu.

Priekšsacīkšu liktenis nu ir UEFA Disciplinārās komitejas rokās, kurai tuvākajā laikā jālemj par spēles pārcelšanu uz citu dienu vai arī tehniskā zaudējuma piespriešanu Kosovas klubam, taču no abiem gadījumiem otrais šķiet ticamākais, jo priekšsacīkšu uzvarētajai jau otrdien ir jāaizvada Čempionu līgas 1. kvalifikācijas kārtas spēle Varšavā pret "Legia". Jāpiebilst, ka Kosovas klubs vakar sociālo tīklu vietnē Facebook savā paziņojumā vainoja UEFA dubultajos standartos, izolējot spēlētāju [acīmredzot domāta Gerbeši kontaktpersona Šabani], kuram bijušas četras negatīvas analīzes pēc kārtas.

UEFA sanitārais protokols nosaka, ka Covid-19 pārbaudes komandu delegācijām, tiesnešiem, spēles oficiālajām personām un atsevišķiem spēles apkalpojošā personāla locekļiem ir obligātas pirms katras spēles. Viesu komandām jāveic pa vienai pārbaužu kārtai pirms savas valsts pamešanas un pēc ierašanās spēles norises valstī, bet mājinieku komandai pārbaudes jāveic īsi pirms spēles. Tāpat UEFA stingri rekomendē visām komandām pārbaudes veikt 10-14 dienas pirms sezonas pirmās Eirokausu spēles. Tādas, piemēram, iepriekšējā nedēļā jau veica Latvijas čempione "Riga", kas trešdien spēlēs Telavivā. Latvijas klubā visas pārbaudes bija negatīvas.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/dritafcoff...
https://www.facebook.com/dritafcoff...