Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" apsūdz Rihertu faktu sagrozīšanā, Mihelsonu - spēka pielietošanā

Rolands Eliņš

"Skonto" apsūdz Rihertu faktu sagrozīšanā, Mihelsonu - spēka pielietošanā
Plakāta "Tīra spēle" priekšā asā konfliktā iesaistās abu Rīgas klubu pārstāvji
Foto: Juris Gūtmanis

Vakar SMScredit.lv Virslīgas spēlē „Skonto” ar 5:1 pārspēja „Mettu”/”Latvijas Universitāti”, taču „interesantākie” notikumi bija vērojami pirms un pēc mača, par kuriem savu skaidrojumu piedāvā „Skonto” oficiālā mājaslapa, apsūdzot LFF valdes locekli Ģirtu Mihelsonu fiziska spēka pielietošanā pret treneri Mihaili Miholapu.

Jau ziņojām, ka neskaidru iemeslu dēļ vakar Hanzas vidusskolas laukumā netika ielaists kāds „Skonto” atbalstītājs, kuram turklāt bijusi arī žurnālista akreditācija. „Skonto” mājaslapā vēstīts, ka „stadiona apsargi, baidoties no kaut kādām provokācijām, neielaida vienu no „Skonto” līdzjutējiem, motivējot to ar izteikumu: „Mēs negribam viņu ielaist”.”

Solidarizējoties ar kolēģi, arī pārējie „Skonto” līdzjutēji palikuši ārpus stadiona, „pārvietojoties uz tuvējo benzīntanku un turpināja just līdzi savējiem aiz žoga.” „Skonto” mājaslapā norādīts, ka ”Mettas” pārstāvji uzreiz izsaukuši policiju, kura gan pēc atbraukšanas neko nav darījusi un kopā ar skontiešiem noskatījusies spēli.

Spēli vēroja arī „Skonto” spēlētāji Vladislavs Gutkovskis (diskvalifikācija), Vitālijs Smirnovs (trauma) un Vjačeslavs Isajevs, kuri pēc uzvaras 5:1 devās pie savas komandas, taču izcēlās konflikts starp abu pušu pārstāvjiem. „Metta”/LU treneris Andris Riherts preses konferencē norādīja, ka vainīgi cilvēki, kuri gāja tieši pāri laukumam, "Skonto" līdzjutēju izglītības trūkums, un pat apsardze neesot varējusi viņus apturēt. Tamazs Pertija no sava skaidrojuma atturējās, vien atvainojās par notikušo, taču „Skonto” mājaslapā piedāvātajā izklāstā vērojama apsūdzība pretinieku komandas pārstāvjiem.

„“Mettas” darbinieki liedza Smirnovam un Isajevam, kā arī Gutkovskim doties līdzi komandai uz ģērbtuvēm. “Skonto” treneris Mihails Miholaps un kapteinis Andrejs Pavlovs piegāja klāt uzzināt iemeslu, kāpēc viņus nelaiž pie savas komandas, uz ko asi reaģēja arī “Metta/LU” galvenais treneris Andris Riherts. Viss beidzās ar grūstīšanos, saimnieku komandas personāls, turklāt arī “Mettas” ģenerālsekretārs un LFF valdes loceklis Ģirts Mihelsons, pielietoja fizisku spēku pret Miholapu. Jāatzīmē, kā arī “Skonto FC” prezidentu Kārli Villerušu nelaida ģērbtuvēs, lai apsveiktu komandu.”

„Skonto” mājaslapā arī pausts izbrīns Riherta piedāvāto skaidrojumu preses konferencē, jo konflikta sākumā līdzjutēji nav pat bijuši tuvumā. „Skonto” arī paskaidrojuši Artūra Karašauska nespēlēšana iemeslu, proti, ka viņš ir traumēts, tiesa, Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija norāda, ka Karaušausks ir pārbaudē kādā ārzemju klubā. Latvijas futbola speciālists Jurijs Nagaicevs iepriekš savā "Twitter" kontā norādījis, ka Karašausks atrodas pārbaudē Krievijas Premjerlīgas klubā Maskavas "Dinamo".

Izmantotie resursi:
Official Skonto FC Website

1 2 39 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2015-08-11 12:27, pirms 9 gadiem
Futbols nes mieru!

 +10 [+] [-]

, 2015-08-11 12:35, pirms 9 gadiem
Neielaišana ģerbtuvēs.. pie tribīnēm pasaka, ka nelaidīs ģerbtuvēs. Noteikti mettieši piegāja un pateica: "Par to, ka uzvarējāt, Gutkovskis, Smirnovs un Isajevs netiks ģērbtuvēs." Tad jau konfliktam pie ģērbtuvēm jābūt bija

Cik loģiski tas skan...

     [+] [-]

, 2015-08-11 12:40, pirms 9 gadiem
Skandāls Latvijas futbolā
Kā vispār kaut ko tādu var saveidot....Skonto kā cilvēki ierodas uz kārtējo spēli un priekšā šitāda figņa
Slēpts komentārs: fanu klubs#13

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 12:45, pirms 9 gadiem
Metta varbut ari nav slikts klubs un galvena komanda varbut nav slikta,bet ja vadoni ir klauni, tad no visa vienmer sanak cirks. Tada sajuta,ka berniba metta vadonus ir stipri kaustijusi kaiminu zeni un meitenes un spriezot pec uzvedibas
psihologiska rakstura trauma uz muzu!:'(

  -1 [+] [-]

, 2015-08-11 12:46, pirms 9 gadiem
Riherts ir viens liels mīzelis kas savus nervus neprot savaldit
+ Pēc bildēm varēja redzēt, ka Riherts stāv blakus un visu labi redz, bet preses konferencē mīzals tik un tā piesauca Skonto fanus, ka tie ir kaut kādi provokatori

Skonto” mājaslapā vēstīts, ka „stadiona apsargi, baidoties no kaut kādām provokācijām, neielaida vienu no „Skonto” līdzjutējiem, motivējot to ar izteikumu: „Mēs negribam viņu ielaist”.” - un šī ķipa nav provokācija no LUzeru puses.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2015-08-11 13:02, pirms 9 gadiem
Baidos, ka Mettai sākumā jāiemācās spēlēt, un tikai tad var kaut kādas pretenzijas uzstādīt!

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 13:04, pirms 9 gadiem
šis diemžēl tomēr ir tāds incidents, ka kopumā simpātisko Mettu šoreiz pamatīgi jāārstē ar maciņa biezumu/plānumu..!

  +2 [+] [-]

, 2015-08-11 13:04, pirms 9 gadiem
Mihelsonu par LFF prezidentu, Rihteru par Nac. izlases galveno treneri ! Un ātrāk! Beidzot savedīs kārtību Latvijas futbolā - ja soģis nav labs, karogu pakaļā, ja kādam nepatik pa parnu un uz policiju. Gaiša nākotne Latvijas futbolam !

 +11 [+] [-]

, 2015-08-11 13:12, pirms 9 gadiem
Vispirms lai ieviešo stadionā ap tribīnēm mobīlo nožogojumu, pēc tam Mettai jānomaina treneris un vis augša, bet skonto jāiemācās ievērot noteikumus un sākts maksāt algas, atkal..

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 13:18, pirms 9 gadiem
Starp citu, atveriet Skonto FC mājaslapu un pie bildes par Liepājas un Skonto spēli apskatieties kārtīgi Skonto fanu plakātu ar uzrakstu Mēs Jums Ticam! Domājat, ka burti SS netīšām atšķiras no pārējiem? Izskatās pēc jaunās neonacistu paaudzes...

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 13:56, pirms 9 gadiem
Mettai tā "apsardze" ir stipri jokaina, to esmu ievērojis jau iepriekšējās sezonās, bet, kā saka, ar jokaiņiem pa labam, nav ko nolaisties līdz viņu līmenim. Viens ir skaidrs, vienas mazas un neapdomīgas rīcības dēļ kara cirvis starp līdzjutējiem atkal ir izrakts un bailīgākajiem, kā arī vārgākajiem Mettas faniem uz Skonto stadionu iet nākamajā Rīgas derbijā varbūt nevajadzētu.
Bet ja nopietni, tad nepielaist vadību un nepieteiktos spēlētājus pie savas komandas pēc spēles ir ļoti nesaprotams lēmums, varbūt pat nekorekts.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-11 14:17, pirms 9 gadiem
m. scofield rakstīja: Starp citu, atveriet Skonto FC mājaslapu un pie bildes par Liepājas un Skonto spēli apskatieties kārtīgi Skonto fanu plakātu ar uzrakstu Mēs Jums Ticam! Domājat, ka burti SS netīšām atšķiras no pārējiem? Izskatās pēc jaunās neonacistu paaudzes...
To tikai tu varēji savā prātā safantazēt! Burti ir burti.

  -3 [+] [-]

, 2015-08-11 14:18, pirms 9 gadiem
Mēs savā klubiņā saucam Metta par "bālģīmjiem", starp citu.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-11 14:23, pirms 9 gadiem
No tribīnes, kur sēdēja skontieši, līdz ģērbtuvēm apkārt laukumam ir krietni pagarš apkārtceļš, tad nu šie arī par varēm gribēja pucēt pāri laukumam. Protams, ka apsardze viņus nelaida, sanāca arī pagrūstīšanās, ne viena, ne otra puse nebija ideāli korekta, bet kopumā, salīdzinot ar to reizi, kad Skonto fans iegāza M.M. ar pudeli pa galvu, šis tomēr ir sīkums un atskaņas krietni uzpūstas.

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 14:28, pirms 9 gadiem
olga rakstīja: No tribīnes, kur sēdēja skontieši, līdz ģērbtuvēm apkārt laukumam ir krietni pagarš apkārtceļš, tad nu šie arī par varēm gribēja pucēt pāri laukumam. Protams, ka apsardze viņus nelaida, sanāca arī pagrūstīšanās, ne viena, ne otra puse nebija ideāli korekta, bet kopumā, salīdzinot ar to reizi, kad Skonto fans iegāza M.M. ar pudeli pa galvu, šis tomēr ir sīkums un atskaņas krietni uzpūstas.
arii tad tika parspilets, jo ar pudeli pa galvi nevienam netika sists, ko arii apliecina policijas izmeklesana

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 14:30, pirms 9 gadiem
Jā, vēl varam atcerēties, ka pirms diviem gadiem LFF uzlika Mettai sodu par to, ka ielaiž ģērbtuvēs nepiederīgus cilvēkus; un piederīgi ir tikai tie kas ierakstīti protokolā. Tā kā Bobs Čarltons, protams, nav piederīgs...
Slēpts komentārs: Buda

  +2 [+] [-]

, 2015-08-11 14:39, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: To tikai tu varēji savā prātā safantazēt! Burti ir burti.
Pajautā vai tāpat domā ebreji un citi "atšķirīgie" no āriešiem. Bet ko var gribēt, ja vēstures stundās degunu urbina... Es domāju, ka Drošības policijai varētu būt kas sakāms par atšķirībām burtos SS!

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 14:54, pirms 9 gadiem
Buda rakstīja: paskaties google ss logo un salidzini velreiz nekadas lidzibas. Vnk chaliem sanaca slikti uzpust. Nav nekadi neonacisti vai kas cits
Nebija pat otrā lapa jāatver!
';

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 15:11, pirms 9 gadiem
SMScredit.lv Virslīga: FS Metta/ LU- Skonto FC.... no 2:02,22 ir redzams šī incidenta sākums, kur Smirnovam ar kruķiem neļāva iet pāri laukumam. Karstākie mirkļi gan palikuši reklāmas aizsegā.

  -4 [+] [-]

, 2015-08-11 15:16, pirms 9 gadiem
Tieši tā, visu video var redzēt! Riherts ir "izglītots un visai mierīgs cilvēks"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-08-11 15:37, pirms 9 gadiem
m. scofield rakstīja: Nebija pat otrā lapa jāatver!
Nevajag pūst no oda te drāmu. Tāpat nekas nesanāks. Ja nu vienīgi Krievijas TV propogandas raidījumi kaut ko atkal safantazētu. Bet kā viņi fantazē, to visi saprot.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-11 16:06, pirms 9 gadiem
Tur nu viss ir iekārtots tiešām jokaini. Uz trībīnēm, ja tās tā var nosaukt, jāiet ar lielu līkumu, turklāt biļetes jāiet pirkt citā "škirbā" (laikam tāpēc, ka pārdod kopā ar visādiem našķiem, bet garu vadu līdz iekšā laišanas vietai, lai būtu strāva kases aparātam, izvilkt nevar). Ceļu no biļešu tirdzniecības vietas līdz iekšā laišanas vietai modri apsargā dažādi kadri - sākot no apsardzes, kas pat ar preses akreditāciju nelaiž cauri, beidzot pašu Rihertu (kurš turklāt tad kārtējo reizi bija diskvalificēts). Es viņa muldēšanu par tiem līkumiem, kas man būtu jāmet, lai "pareizi" parvietotos šajā "stadionā" vienkārši ignorēju - gāju pa taisno un viss.
Bet, nu, morāla vienkārša. Vai nu ir jānosaka skaidri standarti stadioniem, lai spēles nenotiktu tikai vietās, kur plūsmas sakārtotas un visiem viss skaidrs, vai arī jāpacieš visādas vaļības. Latvijā stadionu nepietiek? Maltā, piemēram, spēlē vienā stadionā vairākas spēles dažādi pretinieku pāri pēc kārtas, jo komandu vairāk, nekā normālu stadionu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-08-11 16:33, pirms 9 gadiem
tās visas ir muļķibas Kārļa Villeruša veidotajā scenārijā laikam jau tapēc ka ''Mettā'' spēlē Skonto direktora Uldriķa dēls

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 16:48, pirms 9 gadiem
Domāju, ka ne jau velti vienam no Skonto faniem iesauka ir Jedem. Kaut kā dikti atgādina teicienu "Jedem das Seine" jeb "katram pēc nopelniem" - vārdi no kocentrācijas nometnes vārtiem. Ierakstiet google jedem un Vikipēdijā izlasiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 17:16, pirms 9 gadiem
oioi88 rakstīja: Arbeit macht frei! Ej strādāt , pajol, nevis, dirni te, un visādas muļķības raksti.
Par mani nesatraucies, man atvaļinājums! Bet Tev gan skolai jāsāk gatavoties - augusts jau pusē!

  -3 [+] [-]

, 2015-08-11 18:12, pirms 9 gadiem
m. scofield rakstīja: Nebija pat otrā lapa jāatver!
un gribi teikt, ka tie burti ir tādi paši kā banerī? vrb salīdzini vēlreiz

     [+] [-]

, 2015-08-11 19:51, pirms 9 gadiem
"Tīra spēle"

     [+] [-]

, 2015-08-11 20:26, pirms 9 gadiem
Vienkārši nemāk mieta zaudēt , un dižie futbola guru atrada salauzto Smirnovu lai nelaistu, kauns par taadiem kadriem, speeleet nemāk uzvesties arii ne.

  -3 [+] [-]

, 2015-08-11 20:47, pirms 9 gadiem
glemroka grupai KISS nosaukumā ir ar 2 pēdejie burti īpšā rakstā, bet par to neviens neskumst, prieks, ka Skonto fanu klubs ir latviskojies atšķirībā piem., no FKV
1 2 39 komentāri