Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Bulgārijas izlases autobusi smagi saskrienas Gruzijā, pussargam veikta operācija

Agris Suveizda

Bulgārijas izlases autobusi smagi saskrienas Gruzijā, pussargam veikta operācija
Todors Nedelevs. Foto: Reuters/Scanpix

Bulgārijas futbola izlase vāji sākusi UEFA Nāciju līgas trešo sezonu, mājās iegūstot tikai punktu pret Ziemeļmaķedoniju (1:1) un Gruziju (2:5) un Gibraltārā izlaižot uzvaru (1:1), taču valstsvienības nedienas turpinās – vakar vakarā, ierodoties uz jūnija noslēdzošo spēli Gruzijā, notika nopietna avārija starp abiem bulgāru autobusiem.

Kā ziņo Bulgārijas Futbola savienība un bulgāru mediji, Bulgārijas izlase, atbilstoši UEFA prasībām, no Tbilisi lidostas uz viesnīcu devās divos autobusos. Autobusi braukuši lielā ātrumā, un pirmā autobusa šoferis strauji bremzējis priekšā braucošā auto apstāšanās dēļ un zaudējis kontroli pār braucamrīku, bet otrais autobuss līdz ar to ieskrējis pirmā autobusa aizmugurē. No trieciena un izsistajiem stikliem cietis Plovdivas "Botev" pussargs Todors Nedelevs, kurš tika nogādāts slimnīcā.

29 gadus vecajam spēlētājam tika konstatēta kraniocerebrālā (galvaskausa un smadzeņu) trauma, un pēc ārstu ieteikumiem bijušajam "Mainz" pussargam veikta operācija. Tā noritējusi sekmīgi, un Nedelevs pēc anestēzijas jau ir pamodies un atrodas stabilā stāvoklī. Viņš, saprotams, ārstu uzraudzībā paliks slimnīcā. Kā vēsta Bulgārijas Futbola savienība, pārējiem spēlētājiem un delegācijas pārstāvjiem ar veselību viss ir kārtībā. Savienība pateicās gan Bulgārijas vēstniecībai, gan arī Gruzijas Futbola federācijai.

Nedelevs pirmajā aplī piedalījās visās trijās spēlēs, pirmajās divās ejot sākumsastāvā. Gibraltārā vienīgos vārtus guva "Riga" uzbrucējs Georgi Minčevs, kurš pret Ziemeļmaķedoniju aizvadīja otro puslaiku, pret Gruziju palika rezervē, bet Gibraltārā nospēlēja visas 90 minūtes. Bulgārija pēc pirmā apļa ar diviem punktiem ir trešajā vietā – aiz Gruzijas (9) un Ziemeļmaķedonijas (4) un priekšā Gibraltāram (1). Bulgārija nav uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas (0-3-4), vārtus guvusi 11 no iepriekšējām 12 spēlēm, taču arī ielaidusi 14 no iepriekšējām 15 spēlēm.

UEFA Nāciju līgas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://bfunion.bg/news/48574/0
https://bfunion.bg/news/48575/0
https://sportal.bg/news-20220610202...
https://sportal.bg/news-20220611103...

     [+] [-]

, 2022-06-12 07:33, pirms 2 gadiem
Karstasinīgie Kaukāza šoferi…