Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA ČL nākamajā sezonā mainīs izspēles formātu un ieviesīs ''play-in''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

FIBA ČL nākamajā sezonā mainīs izspēles formātu un ieviesīs ''play-in''
2021. gada FIBA Čempionu līgas uzvarētāji - ''San Pablo Burgos''. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgas direktors Patriks Komninoss podkāstā ''Coast to Coast'' detalizētāk pastāstījis par gaidāmajām izmaiņām nākamās sezonas izspēlēs formātā. Tāpat kā pagājušajā sezonā 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām komandām, no kā divas kvalificēsies ''Top16'' stadijai. Tālākā izspēle gaidāma citādāka, ieskaitot ''play-in'' idejas ieviešanu.

Covid-19 pandēmija ieviesa korekcijas arī FIBA Čempionu līgas basketbola turnīrā. Ja līdz tam bija četras grupas par astoņām komandām, tad 2020./2021. gadā 32 komandas tika sadalītas astoņās grupās par četrām komandām. Vēlāk divas labākās iekļuva ''Top16'' stadijā un ''Final8''. Pēdējos divos gados par čempioniem kronēti ''San Pablo Burgos'' vienība no Spānijas.

FIBA Čempionu līgas direktors Patriks Komninoss, viesojoties podkāstā ''Coast to Coast'', pastāstīja par gaidāmo izspēles formāta maiņu no nākamās sezonas. Pirmā grupu turnīra fāze paliks nemainīga kā 2020./2021. gada sezonā - 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās par četrām komandām. Katras grupas labākās divas vienības iekļūs ''Top16'' stadijā. Līdzīgi kā šogad arī nākamajā sezonā ''Top16'' fāze būs grupu turnīrs - četras grupas par četrām komandām.

Tālākajā izspēles kārtībā vērojamas izmaiņas. Astoņu labāko pulkā automātiski vietu garantēs katras grupas uzvarētāja. Otrās un trešās vietas ieguvējas spēles savstarpēju ''play-in'' sēriju, kur kādai no komandām būs jāuzvar divās spēlēs. ''Final8'' vietā FIBA Čempionu līga atgriezīsies pie ierastā ''Final Four'' formāta, kas paredz cīņu par iekļūšanu tajā ceturtdaļfināla sērijā.

No Latvijas nākamajā sezonā FIBA Čempionu līgā piedalīsies ''VEF Rīga'', kura triumfēja Latvijas basketbola līgā. VEF spēlēs FIBA Čempionu līgā trešo sezonu. Ja pirmajā neizdevās izkļūt no grupas, tad otrajā rīdzinieki iekļuva ''Top16''.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/bas...