Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Zommers: "Uzvarā pār Albāniju neparādījām to vislabāko sniegumu"

Rolands Eliņš

Zommers: "Uzvarā pār Albāniju neparādījām to vislabāko sniegumu"
Janns Zommers (pa labi) spēlē pret Albāniju
Foto: AFP/Scanpix

Šveices futbola izlases vārtsargs Janns Zommers pēc uzvaras pār Albāniju (1:0) „Euro 2016” A grupas pirmajā spēlē bija priecīgs par rezultāta noturēšanu, taču atzīmēja, ka viņa izlase nav parādījusi īpaši labu sniegumu.

„Esam ļoti priecīgi, ka izdevās gūt mūsu pirmo uzvaru,” Šveices medijiem uzreiz pēc mača izteicās Janns Zommers. „Albāņi bija ļoti sarežģīti pretinieki, kuri labi aizstāvējās. Spēles gaitā viņi pakāpeniski un stabili uzlaboja savu sniegumu. Esam apmierināti, ka saglabājām savus vārtus neieņemtus. Lai gan nospēlējām ne tajā vislabākajā veidā, jo atļāvām Albānijai ļoti bieži iekārtoties mūsu soda laukuma tuvumā.”

Savukārt šveiciešu uzbrucējs Hariss Seferovičs pauda neapmierinātību ar savu sniegumu: „Man bija pietiekami daudz iespēju, lai nokārtotu 2:0 un 3:0. Neizdevās, un neesmu sajūsmā par to. Tagad ceru, ka izdosies iesist mačā pret Rumāniju.”

Šveices izlases treneris Vladimīrs Petkovičs izcēla to, ka viņa komanda labāk tikusi galā ar savām emocijām: „Arī mēs bijām satraukušies, taču pratām šo nervozo enerģiju izmantot ļoti pozitīvi. Domāju, ka pirmajās 20 minūtēs nospēlējām daudz labāk nekā pārējā spēlē. Sākumā mēs kontrolējām spēles tempu, bet vēlāk atļāvām viņiem izvērsties, neskatoties uz to, ka Albānija palika mazākumā.”

Džanni de Bjasi, Albānijas treneris, pauda nožēlu par zaudējumu pēc labas cīņas: „Mums vajadzēja labu startu, taču tāds nenotika. Par sevi lika manīt nervi, un pirmās 20 minūtes bija blāvas. Tiklīdz nonāc iedzinējos, tā visa spēle kļūst daudz sarežģītāka. Spēles galvenie momenti bija ielaistie vārti, sarkanā kartīte, kas diemžēl tika pilnīgi pamatoti piešķirta, kā arī mūsu neizmantotās iespējas ar Gaši sitienu priekšgalā. Mums vienkārši pietrūka veiksmes.”

Šī spēle arī uz visiem laikiem paliks Eiropas futbola vēsturē kā pirmā, kurā finālturnīra viens pret otru tiekas divi brāļi. Gan Šveices, gan Albānijas pamatsastāvos izgāju Džaku ģimenes pārstāvji Granits un Taulants. Granits Džaka pēc spēles izteicās, ka tas viņam un viņa ģimenei bijis ļoti nozīmīgs brīdis: „Tas bija īpašs notikums, bet iespējams, ka man tas likās svarīgāks nekā Taulantam. Albānijas izlasei šajā mačā bija liels atbalsts tribīnēs, viņiem netrūkst līdzjutēju. Šī izlase ir ļoti pieklājīga līmeņa, viņi bīstami uzbruka un divreiz radīja lieliskas vārtu gūšanas iespējas.”

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com
Nachrichten aus der Schweiz und aller Welt - Blick