Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim gada pirmā vienspēle uz zāliena pret francūzi De Šeperu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbim gada pirmā vienspēle uz zāliena pret francūzi De Šeperu
Ernests Gulbis
Foto: Marianne Bevis

Šodien 14:30 startu Londonas ATP Tour 250 sacensību vienspēļu turnīrā uzsāks Latvijas tenisists Ernests Gulbis. Ar 6.numuru izliktā latvieša pretinieks būs Francijas pārstāvis Kenijs De Šepers, pret kuru līdz šim nav spēlēts.Visticamāk, spēli videotiešraidē varēs vērot internetā.

Pārejas laiks no māla kortiem uz zālienu tenisistiem dots pavisam īss. Dažiem pat varētu teikt, ka tā nav vispār. Šajā kategorijā šoreiz varētu likt arī vadošo Latvijas tenisistu Ernestu Gulbi. Pēc lieliskas deviņu uzvaru sērijas (četri panākumi līdz titulam Nicā un pieci “Roland Garros” kortos) Ernests garantēja ielaušanos ATP ranga desmitniekā – šonedēļ 10.vieta. Pusfinālu pret Džokoviču latvietis nospēlēja vien aizvadītajā piektdienā, iegūstot dažas brīvdienas. Jau pirmdien viņš bija ceļā uz Lielbritāniju, lai piedalītos savā vienīgajā turnīrā pirms Vimbldonas – “Aegon Championships”.

Vēsturski šis turnīrs zināms kā “Queen's Club Championships” – nosaukumā ietverta tā norises vieta, bet pēdējos gados sacensību nosaukums mainās atkarībā no sponsora. Norises vieta gan paliek nemainīga – Londona. Jau sesto gadu turnīram ir ATP 250 kategorija, bet no nākamās sezonas tas kļūs par ATP Tour 500 turnīru. Sacensībās piedalās 56 sportisti – pirmajiem astoņiem izliktajiem 1.kārta ir brīva.

Gulbis šajā turnīrā ir piedalījies jau piecas reizes. Pie uzvarām gan izdevies tikt tikai vienā no turnīriem – 2008.gadā tika uzveikts beļģis Krištofs Flīgens un itālietis Andreass Seppi, bet zaudēts britam Endijam Marejam. Pārējos gadījumos 1.kārta palikusi nepārvarēta. 2007.gadā neveiksme pret amerikāni Robertu Kendriku, 2009. pret spāni Alberto Martinu, 2011.gadā pret francūzi Adrianu Manarino, bet 2012. pret itālieti Simoni Bolelli. Pērn Ernests šajā nedēļā spēlēja turnīrā Hallē (Vācija), pieveicot kiprieti Markosu Bagdati, bet zaudējot mājiniekam Tomijam Hāsam. Pirms gada iegūtie punkti (20) Ernestam reitinga punktu kopsummā šobrīd nemaz netiek skaitīti, līdz ar to par to aizstāvēšanu lielu satraukumu nav.

Pirmo reizi Londonā latvietis ticis izlikto astoņu sportistu vidū (6.numurs), kas deva brīvu 1.kārtu. Otrajā pretiniekos stāsies Francijas sportists Kenijs De Šepers. 27 gadus vecais tenisists šogad sasniedzis savus rekordu ATP ranga vietu izteiksmē – aprīlī viņš bija 62.pozīcijā, bet šobrīd ir nedaudz zemāk – 66. Bordo dzimušais sportists ir kreilis un gara auguma – 2,03m. ATP tūrē (pamatsacensībās) spēlējis salīdzinoši maz, kopumā tikai 42 mači, no kuriem uzvarēti 13. Šīs sezonas bilance: četras uzvaras un astoņi zaudējumi.

Pēdējā no uzvarām gūta Londonā, 1.kārtā ar 6:4, 7:5 pieveicot indieti Somdevu Devarmanu (ATP 119.). De Šepers šajā spēlē izpildīja 14 neatvairāmas serves, bet pretiniekam nedeva nevienu breikbumbu. Bez šī panākuma šogad apspēlēti arī spānis Alberts Montanjess (“French Open” 1.kārtā spānis izstājās pie 1:3 pirmajā setā), turks Marsels Ilhans (Barselonas ATP 1.kārta) un ķīnietis Di Vu (“Australian Open” 1.kārta). ATP līmenī labākais sasniegums ir pērn ceturtdaļfināls Stokholmā (uzvara pār Kevinu Andersonu), kā arī pērn Vimbldonā, kur tikts līdz 4.kārtai...

Nevar noliegt, ka šis panākums netika sasniegts bez veiksmes palīdzības. 1.kārtā francūzis uzveica māla spēlētāju, itālieti Paolo Lorenci, pēc tam tika tālāk bez cīņas, jo no mača atteicās horvāts Marins Čiličs, bet 3.raundā viņam izdevās tikt galā arī ar argentīnieti Huanu Monako. 4.kārtā De Šeperu apturēja spānis Fernando Verdasko, kurš kārtu iepriekš bija uzveicis arī Gulbi. Zāliena segums francūzim kopumā ir visai veiksmīgs. Kvalifikācija Vimbldonā izieta arī 2011. un 2012.gadā, bet “Queens Club” kortos uzvarēts sešās no deviņām spēlēm (ieskaitot kvalifikāciju). Pērn tikts līdz 3.kārtai (atkal izmantojot sekmīgu izlozi – pieveikti Radživs Rams un Rohans Bopanna). Francūža kopējā bilance uz zāliena (ieskaitot “Challenger” turnīrus un ATP kvalifikācijas – 27:11).

Labo rezultātu pamatā ir serve. Pērn Vimbldonā ieservēti 40 eisi trijos mačos. Tāpat De Šepers piekopj "serve&volley" taktiku, pēc serves dodoties pie tīkla un cenšoties ātri noslēgt izspēli. Šogad uz zāliena viņš aizvadījis vēl trīs mačus, tiekot līdz ceturtdaļfinālam Notingemas čelendžerī.

Gulbim vienīgā piešaude uz šī specifiskā seguma iznāca vakar, kad kopā ar ukraini Aleksandru Dolgopolovu tika pārvarēta dubultspēļu turnīra 1.kārta. Divos setos (abos ar 6:4) tika apspēlēts francūža Žila Simona un soma Jarko Nieminena duets. Kopumā Ernestam uz šī seguma vienspēlēs izdevies aizvadīt 21 maču, no kuriem uzvarēti vien astoņi. Jāsaka gan, ka atšķirībā no francūža ne kvalifikācijas turnīros, ne “Challenger” līmenī latvietis uz zāliena nav cīnījies.

Pēc “French Open” Gulbis paziņoja, ka lielus panākumus šajā turnīrā no viņa nevajadzētu gaidīt – tas būšot tikai kā sagatavošanās un spēļu prakses iegūšanas vieta pirms Vimbldonas. Bukmeikeru skatījumā latvietis ir visai izteikts cīņas favorīts, līdz šim abiem savstarpējās cīņas nav izdevies aizvadīt. Šodienas mača sākums 14:30 pēc Latvijas laika. Tas notiks otrajā nozīmīgākajā kortā (Court 1), no kura šodien paredzētas arī videotranslācijas. Turnīru tiešraidē translē arī Eurosport TV kanāls, bet reālākā iespēju skatīties Ernesta spēli būs internetā. Skatīšanās iespējas: Unibet TV. Bezmaksas strīmi pieejami šeit vai šeit.

1 2 3 4 5 175 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2014-06-11 09:36, pirms 10 gadiem
NU ko, LV populārākais sportists sāks cīņu!

  +3 [+] [-]

, 2014-06-11 09:52, pirms 10 gadiem
Nu, jānoliek pie vietas divmetrīgais Francijas lempis, un tad... Jāsāk gatavoties cīņai pret Lopesu vai Hjūitu. Protams, vislabāk pret Hjūitu - tas tik būtu mačs, jo Leitons, lai arī jau vecs un lēns, uz zāles ir labs, joprojām lielisks servju atvairītājs. Gaidam! Pat ja Ernests zaudēs Leitonam, nekas - būs aizvadījis uz zāles trīs mačus, ieguvis labu kondīciju priekš Vimbldonas. No vienas puses, gribas, lai Ernests uzvar šajā turnīrā, no otras - galīgi nē, jo Roland Garros un Londonā uzkrātais nogurums ļaus sevi manīt tieši Vimbldonā.

  +9 [+] [-]

, 2014-06-11 09:56, pirms 10 gadiem
Intervija no UK.
Queen's 2014: Ernests Gulbis jokes about...

  +1 [+] [-]

, 2014-06-11 10:01, pirms 10 gadiem
Re kā Tīms kaut kā pamanījās Goffinam bez variantiem zaudēt... Tas tiem, kas viņu labāku par Gulbi zīmēja.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-11 10:22, pirms 10 gadiem
yoPCix rakstīja: Re kā Tīms kaut kā pamanījās Goffinam bez variantiem zaudēt... Tas tiem, kas viņu labāku par Gulbi zīmēja.
Acimredzot zāliens nav Tīma segums un tas nav nekads pārsteigums! Gofens ir labs tenisists kuram kka neizdodas realizēt savu potenciālu, bet viņš ir bīstams!

     [+] [-]

, 2014-06-11 10:26, pirms 10 gadiem
Ir kas zināms par tiešraidēm?

     [+] [-]

, 2014-06-11 10:29, pirms 10 gadiem
laivotājs rakstīja: Ir kas zināms par tiešraidēm?
Ja būs interneta tiešraide, tad te noteikti būs jābūt
StopStream.tv - Homepage

     [+] [-]

, 2014-06-11 10:29, pirms 10 gadiem
eu tā zāle uz kuras vini spelē ir mākslīga?>

     [+] [-]

, 2014-06-11 10:31, pirms 10 gadiem
LEgendary rakstīja: eu tā zāle uz kuras vini spelē ir mākslīga?>
Vimblodonā ir īsta, domāju, ka te vajadzētu būt tāpat

     [+] [-]

, 2014-06-11 10:33, pirms 10 gadiem
tao tenosa bumbinai tak buutu zalai kapaliek. iedomajies Gulbis servē un bumbina piezemejas ar 220 km/h pret zaali!
ajj man liekas tu man te kko lej.
pasaki vēl ka tā zāle ir pīpējama!?

     [+] [-]

, 2014-06-11 10:35, pirms 10 gadiem
LEgendary rakstīja: tao tenosa bumbinai tak buutu zalai kapaliek. iedomajies Gulbis servē un bumbina piezemejas ar 220 km/h pret zaali!
ajj man liekas tu man te kko lej.
pasaki vēl ka tā zāle ir pīpējama!?
Ja neesi pamanījis, bumbiņa orģināli jau ir zaļa

  +6 [+] [-]

, 2014-06-11 10:40, pirms 10 gadiem
LEgendary rakstīja: ajj man liekas tu man te kko lej.
pasaki vēl ka tā zāle ir pīpējama!?
Esi aizdomājies, kāpēc neviens turnīrs uz zāles nenotiek Jamaikā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-11 10:47, pirms 10 gadiem
Veiksmi.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-11 11:03, pirms 10 gadiem
LEgendary rakstīja: tao tenosa bumbinai tak buutu zalai kapaliek. iedomajies Gulbis servē un bumbina piezemejas ar 220 km/h pret zaali!
ajj man liekas tu man te kko lej.
pasaki vēl ka tā zāle ir pīpējama!?
Tas zālājs ir super noblietēts un nogriezts līdz minimumam, tāpēc arī bumbiņa var lēkāt...

  +3 [+] [-]

, 2014-06-11 11:10, pirms 10 gadiem
LEgendary rakstīja: tao tenosa bumbinai tak buutu zalai kapaliek. iedomajies Gulbis servē un bumbina piezemejas ar 220 km/h pret zaali!
ajj man liekas tu man te kko lej.
pasaki vēl ka tā zāle ir pīpējama!?
Ernests jau ir izvārtījies un palicis zaļš.

Šo vīru vajadzētu obligāti uzvarēt. Nākamā spēle jau būtu odziņa.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-11 11:20, pirms 10 gadiem
Un tā kārtējā cīņa sākas. Veiksmi un meistarību Ernest!

     [+] [-]

, 2014-06-11 11:21, pirms 10 gadiem
nicks rakstīja: Ernests jau ir izvārtījies un palicis zaļš.

Šo vīru vajadzētu obligāti uzvarēt. Nākamā spēle jau būtu odziņa.
Ja par spēli ar Hjuitu tad Hjuitam šodien priekšā stāv smags uzdevums - jāuzvar Lopezs kurš ir labs uz zāliena (liekot lietā arī savas labās dubultspēļu iemaņas) un Hjuits sen vairs nav tas Hjuits!

Man ari ļoti gribētos lai Gulbis uzspēlētu 3 kārtā pret Leitonu, bet stipri šaubos vai tāds mačs būs dēļ Lopeza!

Ari Gulbis - Lopezs būtu neslikti, šiem puikiem arī ir sava pagātne kopīga ja tā var teikt

  +1 [+] [-]

, 2014-06-11 11:36, pirms 10 gadiem
Kā vienmēr, intervijās ar Gulbi nav garlaicīgi
anjo rakstīja: Intervija no UK.
http://www.youtube.com/watch?v=WuaiPjYdHXo

     [+] [-]

, 2014-06-11 11:46, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ja par spēli ar Hjuitu tad Hjuitam šodien priekšā stāv smags uzdevums - jāuzvar Lopezs kurš ir labs uz zāliena (liekot lietā arī savas labās dubultspēļu iemaņas) un Hjuits sen vairs nav tas Hjuits!

Man ari ļoti gribētos lai Gulbis uzspēlētu 3 kārtā pret Leitonu, bet stipri šaubos vai tāds mačs būs dēļ Lopeza!

Ari Gulbis - Lopezs būtu neslikti, šiem puikiem arī ir sava pagātne kopīga ja tā var teikt
Nu, ja par Leitonu, tad taisnība ir. Savstarpējos mačos ir 4-0 Leitona labā (taj skaitā pēdējais janvārī Brisbenā, kur Leo uzvarēja divos setos), plus Leitons joprojām ir lielisks servju atvairītājs un no kreiļiem nebaidās, tomēr tas negarantē piekto uzvaru. Redzēsim... Es kaut kā ticu, ka maču Gulbis - Hewitt mēs REDZĒSIM!

     [+] [-]

, 2014-06-11 11:58, pirms 10 gadiem
Dmitry rakstīja: Nu, ja par Leitonu, tad taisnība ir. Savstarpējos mačos ir 4-0 Leitona labā (taj skaitā pēdējais janvārī Brisbenā, kur Leo uzvarēja divos setos), plus Leitons joprojām ir lielisks servju atvairītājs un no kreiļiem nebaidās, tomēr tas negarantē piekto uzvaru. Redzēsim... Es kaut kā ticu, ka maču Gulbis - Hewitt mēs REDZĒSIM!
Man nebūtu nekādu iebildumu ja Ernests noņemtu skalpu vel vienam tenisa grandam! Rodžers ir Gulbja kontā, ok, lai nākamais būtu Hjuits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:10, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Hjuits vēl spēlē? viņš ar Safinu bija stipri pirms 12 gadiem, bet tad pienāca Federera ēra
Jā, no tās paaudzes vēl spēlē:
1) Federers;
2) Hjūits;
3) Hāss;
4) Karlovičs;
5) Davidenko;
6) Južnijs;
7) Llodrā (šī sezona viņam pēdējā);
8) F. Lopess (tas pats).
Pārējie - Safins, Rodiks, Ferero, Ļubičičs, Nalbandjans, Johanssons - ir prom.
Es, lai arī esmu gados jauns, lieliski atceros, ka gadsimtu mijā par labākajiem jaunās paaudzes spēlētājiem sauca tieši Safinu un Hjūitu. Nu, Safins arī varēja ilgus gadus cīnīties ar Federeru par Grans Slam un vietu reitinga virsotnē, kādus 6 Grand Slam izcīnītu, ja ne traumas un vnk krievu dvēsele. Leitons... Nu, viņš ir darbaholiķis, kurš ar savu cīņassparu (Leitons jau no bērnības pirms mačiem skatās filmas par Rokiju Balboa un klausās dziesmu Eye of the tiger) kompensē gan savus pieticīgus fiziskos dotumus, gan savu vājo servi. Un ar kādu ātrumu viņš ziedu laikos pārvietojās kortā, brrr! Man pat liekas, ka Nadals nav ātrāks. Bet traumas piebeidza Hjūita ātrumu, bet kompensēt nav ar ko. Starp citu, viņam izoperēts viens kājas pirksts un vietā ielikts metālisks, bet džeks vēl spēlē un, ņemot vērā gadus un savu slimības vēsturi, tīri neslikti skrien.

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:10, pirms 10 gadiem
Skiet lai gulbis dabutu reitinga punktus klat tad ir pusfinala vai finala janoklust,

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:12, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Man nebūtu nekādu iebildumu ja Ernests noņemtu skalpu vel vienam tenisa grandam! Rodžers ir Gulbja kontā, ok, lai nākamais būtu Hjuits
Uzvara pār Hjuitu nebūs nekāda sensācija un pat pārsteigums nē. Grands viņš bija pagātnē.

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:21, pirms 10 gadiem
Ernijzz rakstīja: Uzvara pār Hjuitu nebūs nekāda sensācija un pat pārsteigums nē. Grands viņš bija pagātnē.
Parādi man kur es rakstiju ka tā būs sensācija vai pārsteigums? Nevienā vārdā es to NEPIEMINĒJU!

Es rakstiju ka būtu patīkami ierakstīt savā uzvaru blociņā vel viena tenisa granda vārdu! Un Hjuita vārds tenisa pasaulē un vēstures grāmatās ir ierakstīts skaļi un ar lieliem burtiem! Un jebkuram tenisistam uzvarēt Hjuitu sagādā papildus gandarījumu par paveikto darbu! Uzvarot šādus vīrus tā nav vienkārša uzvara! Pat neskatoties uz to kādā formā viņš ir - tas vienmēr bija ir un būs patīkami!

ps: arī tev novēlu KĀRTĪGI izlasīt ko esmu rakstijis un tikai tad spiest pa pogām!

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:24, pirms 10 gadiem
Lai punkti nāktu klāt, ir jānokļūst finālā. Nost nekas nenāk, jo pērnie Halles 20 punkti nav pie ieskaites turnīriem, bet sliktākais no ieskaites turnīriem ir Akapulko 500nieks, kur Ernests dabūja 90 punktus. Par iekļūšanu finālā būtu 150 punkti, tātad nāktu klāt ATP reitingā 60 punkti, paņemot turnīru- klāt 160 punkti.
Palabojiet mani, ja esmu nepareizi sapratusi.

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:25, pirms 10 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Skiet lai gulbis dabutu reitinga punktus klat tad ir pusfinala vai finala janoklust,
Viņš šonedēļ zaudē tikai 20 punktus no pagājušā gada Halles astotdaļfināla. Uzvarot pirmo speli, viņš punktus jau būs nosargājis.

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:27, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Parādi man kur es rakstiju ka tā būs sensācija vai pārsteigums? Nevienā vārdā es to NEPIEMINĒJU!

Es rakstiju ka būtu patīkami ierakstīt savā uzvaru blociņā vel viena tenisa granda vārdu! Un Hjuita vārds tenisa pasaulē un vēstures grāmatās ir ierakstīts skaļi un ar lieliem burtiem! Un jebkuram tenisistam uzvarēt Hjuitu sagādā papildus gandarījumu par paveikto darbu! Uzvarot šādus vīrus tā nav vienkārša uzvara! Pat neskatoties uz to kādā formā viņš ir - tas vienmēr bija ir un būs patīkami!


ps: arī tev novēlu KĀRTĪGI izlasīt ko esmu rakstijis un tikai tad spiest pa pogām!
Izlasīju kārtīgi un šo uzvaru tāpat neliktu blociņā blakus uzvarai pār to pašu Federeru, Berdihu vai Džoko.

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:46, pirms 10 gadiem
Tie punkti nepazudīs, bet tiks pārlikti uz pagrabu, ja kādā turnīrā izdosies sasniegt vairāk par šiem 90. Pazudīs viņi tāpat tieši pēc gada (kopš iegūšanas)
Ernijzz rakstīja: Akapulko punkti pazudīs nākošā gada martā http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Ernests-Gulbis.aspx?t=rb

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:47, pirms 10 gadiem
Viņš neko nezaudē, jo šie 20p nav šobrīd ieskaitīti reitingā. Punkti nost sāks nākt Masteros un mazajos turnīros, kur ir 90+p
Ernijzz rakstīja: Viņš šonedēļ zaudē tikai 20 punktus no pagājušā gada Halles astotdaļfināla. Uzvarot pirmo speli, viņš punktus jau būs nosargājis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-11 13:52, pirms 10 gadiem
Ko ernijs vispar daris pec zaliena,paliek Eiropa nospele vel malu vai ari brauc uzreiz uz USA,

  +1 [+] [-]

, 2014-06-11 14:02, pirms 10 gadiem
Šeit ir visas šīs dienas tenisa spēle, Gulbja spēle tajā skaitā!
Watch Tennis Online - FromSport - SportLemon.tv
Lūdzu!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-11 14:16, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: uuja
Par ko tāds izbrīns?

Skatos ka cilvēki jau aizmirsuši ka tieši Gulbis ikgadējā balvas pasniegšanas ceremonijā - Gada Balva Sportā - 2013 gada beigās saņēma balvu par kuru balsoja tieši lidzjutēji.. un balvas nosaukums bija - 2013 gada Populārākais Sportists Latvijā!

Jā tas bija 2013 gadā, bet 2014 gadā viņa akcijas ir tikai cēlušās vel nebijušos augstumos!
1 2 3 4 5 175 komentāri