Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins šonakt atgriezīsies "Blue Jackets" vārtos, Porziņģis nespēlēs

Rolands Eliņš

Merzļikins šonakt atgriezīsies "Blue Jackets" vārtos, Porziņģis nespēlēs
Elvis Merzļikins. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā paredzēta Kolumbusas "Blue Jackets" un Floridas "Panthers" komandu spēle, un tajā sākumsastāvā dosies Elvis Merzļikins, aizvadot savu pirmo maču kopš 20. februāra. Spēle šonakt plānota arī Teodoram Bļugeram, tajā pašā laikā, kad Merzļikinam, savukārt Nacionālajā basketbola asociācijā spēles ieplānotas Kristapa Porziņģa un Rodiona Kuruca pārstāvētajām komandām, tiesa, gan Porziņģis, gan Kurucs paliks malā.

Kolumbusas "Blue Jackets" iepriekš maču pret Floridu aizvadīja pirms divām dienām. Lai arī Kolumbusas vārtos Jonass Korpisalo izcēlās ar vienu no sezonas iespaidīgākajiem momentiem, ar nūju atvairot tukšos vārtos lidojošu ripu, viņš savu komandu neglāba no zaudējuma 2:4. Elvis Merzļikins toreiz palika rezervē, bet tagad atgriezīsies komandas vārtos, apstiprinājuši "Blue Jackets" pārstāvji.

Merzļikinam šī būs pirmā spēle, kurā viņš dosies laukumā, kopš 20. februāra. Merzļikinam šīs sezonas pirmo pusi pabojājušas traumas un šonakt viņam būs tikai desmitā spēle šosezon un astotā reize sākumsastāvā. Šosezon Merzļikins guvis trīs uzvaras, atvairījis 91.7% pretinieku metienu un vidēji ielaidis 2.81 vārtus, kas abos rādītājos ir nedaudz zemāk nekā viņa NHL debijas sezonā.

Kolumbusai Merzļikina traumas laikā neklājās īpaši veiksmīgi, un komanda kopš Merzļikina sausās spēles pret Nešvilu ir zaudējusi septiņās no deviņām spēlēm. Divīzijas tabulā tas liek atrasties krietni zemāk nekā Floridai – abas komandas šobrīd šķir 11 punkti, un Kolumbusai šobrīd izveidojies sešu punktu deficīts līdz "play-off" zonai.

NHL mačs šonakt paredzēts arī Teodoram Bļugeram, kura pārstāvētā "Penguins" tiksies ar Bufalo "Sabres". Bufalo komandai šosezon jāiztiek bez Zemgus Girgensona palīdzības, un tagad savainojumu guvis arī komandas līderis Džeks Aikels. Ar optimismu sagaidītā "Sabres" sezona atkal izvērsusies par izgāšanos, un 24 spēlēs gūtas tikai četras uzvaras pamatlaikā. Kopumā savākti 16 punkti, kas liek ieņemt pārliecinošu pēdējo vietu divīzijā un tālu atpalikt no "play-off" pozīcijām. Pitsburgai, kas ieņem trešo vietu divīzijā un uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas, ir teju divreiz vairāk punktu (31).

Pitsburgas panākumos noteikti atzīmējam Bļugera loma – viņš iepriekšējos divos mačos pret "Rangers" bija rezultatīvs un palielināja savu sezonas rēķinu līdz 13 punktiem 25 spēlēs. Bļugers pamazām tuvojas savas NHL karjeras 50. punktam, pagaidām viņam savākti 45 punkti, un pret "Sabres", kas jau četrās spēlēs pēc kārtas ielaidusi vismaz piecus vārtus, būs labas iespējas statistiku uzlabot.

Otrā spēle divās dienās paredzēta Dalasas "Mavericks", un no kluba puses pagaidām nav ziņu, ka mačā varētu nepiedalīties Kristaps Porziņģis. Porziņģis vakar iemeta 28 punktus pret "Spurs", sekmējot savas komandas uzvaru, taču šosezon dažreiz ir izlaidis otro spēli divās dienās. Šonakt Dalasai paredzēts mačs izbraukumā pret "Thunder", cenšoties tikt pie sezonas 20. uzvaras. Pagaidām Dalasas bilance ir 19-16, un komanda uzņēmusi četru uzvaru sēriju. Spēles sākums paredzēts 4:00 pēc Latvijas laika.

Papildināts 0:40 "Mavericks" tomēr paziņojusi, ka šonakt nespēlēs gan Porziņģis, gan Luka Dončičs. Kā Porziņģa nespēlēšanas iemesls norādīta atlabšana no ceļgala traumas, kuras dēļ viņš rudenī veica labā ceļgala operāciju.

Savukārt Rodiona Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma sezonu atsāks ar maču pret Sakramento "Kings", tiesa, Kurucs traumas dēļ jau atkal paliks malā. Hjūstonai joprojām nav izdevies apturēt savu zaudējumu sēriju, kas tagad jau ievilkusies 13 spēļu garumā. Mačs pret "Kings" sāksies 5:00 pēc Latvijas laika.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

NHL spēles

KomandasSākumsKomandasSākums
Bruins-Rangers2:00Sabres – Penguins2:00
Hurricanes – Predators2:00Blue Jackets – Panthers2:00
Islanders – Devils2:00Flyers – Capitals2:00
Maple Leafs – Jets2:00Red Wings – Lightning2:30
Stars – Blackhawks3:30Flames-Canadiens4:00

NBA spēles

KomandasSākumsKomandasSākums
Hornets-Pistons2:00Nets – Celtics2:30
Raptors-Hawks2:30Bulls-76ers3:00
Heat – Magic3:00Bucks – Knicks3:00
Pelicans – Timberwolves3:00Thunder – Mavericks4:00
Clippers – Warriors5:00Trail Blazers – Suns5:00
Kings – Rockets5:00

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
The official site of the NBA for the latest NBA...

  -1 [+] [-]

, 2021-03-11 18:20, pirms 3 gadiem
Mavs vajadzētu arī bez KP viņus uzvarēt,bet jau pagāšreiz teicu,ka tā būs reāla trap spēle.
Nākošās divas nedēļas brutālas Mavs-Denvera,LACx2,Blazersx2.Pa starpu kaut kāda Minesota,Indiana,NOP un beigās mēnesi noslēdz atkal ar OKC.

     [+] [-]

, 2021-03-11 19:33, pirms 3 gadiem
Nabaga Sabres arī šodien dabūs iekšā.
Slēpts komentārs: zaipis

     [+] [-]

, 2021-03-11 21:20, pirms 3 gadiem
Kam būs vairāk punkti? Kurucam vai Merzļikinam ielaistie baņķi?

     [+] [-]

, 2021-03-12 03:11, pirms 3 gadiem
Tedijam atkal smuka piespēle

     [+] [-]

, 2021-03-12 04:30, pirms 3 gadiem
Nezinu gan vai īsti gudri? Jā otra spēle divās dienās bet bija pārtraukums pirms tam. Vēlāk būs vēl grūtāk!

     [+] [-]

, 2021-03-12 04:33, pirms 3 gadiem
Izskatās ka būs sagrāve! Tā teikt labprātīgi atdota spēle!

     [+] [-]

, 2021-03-12 04:44, pirms 3 gadiem
Pie 4:1 pilnīgi apstājās Kolumbusa. Un OT bija vienkārši Elvis pret Floridas Panthers, laukuma spēlētāji varēja uz ledus arī nekāpt Kolumbusai, atšķirības nebūtu - kādus 4 izgājienus 1vs1 un 2vs1 neticami izvilka tajās dažās OT minūtēs, bet visu izvilkt neizdevās