Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Somijas preses reakcija: Komarovs glābj lauvu ādu cīņā pret Latviju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Somijas preses reakcija: Komarovs glābj lauvu ādu cīņā pret Latviju
Leo Komarovs un Uvja Balinska kritiens pāri bortam. Foto: Reuters/Scanpix

"Somijas ilgie uzbrukumi beigās izraka Latvijai bedri. Latviešiem galotnē pietrūka laika nomainīties," somu žurnālisti pēc otrās uzvaras atzina, ka Latvijas hokeja valstsvienība bijusi ciets rieksts, kā arī kritizēja Pekinas turnīra izspēles kārtību.

Lauvas iestrēgst spēlē pret Latviju, uzvaras vārtu autoram nebija jābūt Pekinā

Helsingin Sanomat https://www.hs.fi/urheilu/art-20000...

“Leo Komarovs uzņēmās iniciatīvu, glābjot lauvu (Leijonat – Somijas valstsvienības iesauka) ādu asajā cīņā pret Latviju. Sākumā viņš cīņā pie borta pārsteidza Uvi Balinski, vēlāk – pielaboja Jūso Hietanena metienu no zilās līnijas. Metiens izrādījās uzvaras vārtu vērtē.

Komarovs 2021. gada decembrī atgriezās valstsvienībā pēc vairāk nekā piecu gadu pārtraukuma. Somijas izlasē viņš nebija spēlējis kopš 2016. gada 17. maija, bet Pekinā nokļuva pēc Mikaela Granlunda jaunākā brāļa Markusa savainojuma.

“Ciest nevaru,” tāda bija spēlētāja replika pēc televīzijas intervijas, uzzinot, ka citi žurnālisti vēlas runāt ar viņu. Līdzīgas atbildes no Komarova varēja dzirdēt arī pirms aiziešanas no izlases.

Lauvām bija vajadzīgs tik pieredzējis spēlētājs – Latvija pamatīgi apgrūtināja Somijas dzīvi. Spēcīgā komanda teicami aizsargājās un atvairīja somu uzbrukuma viļņus.

“'Šī bija citādāka spēle nekā pret Slovākiju,” atzina pirmo vārtu autors Kemeleinens. “Malām uzbrukuma dzirnavas, īpaši otrajā trešdaļā, taču, iespējams, par maz. Vārtus guvām, darot vienkāršas lietas. Nogādājām ripu vārtu priekšā, iesitām. Tā jādara biežāk.”

Lauvām piemīt pacietība, taču spēle pret Latviju radīja satraukumu

Helsingin Sanomat https://www.hs.fi/urheilu/art-20000...

“Latvija diezgan ātri saprata, ka vienīgais veids, kā izdzīvot, ir koncentrēties spēlei aizsardzībā. Lauvu 3-1 uzvara bija mazpārliecinoša, taču dažreiz tā notiek. Vārtu guvumi reti seko viens otram.

Somijas ilgie uzbrukumi otrajā spēlē beigās izraka Latvijai bedri. Latviešiem beigās pietrūka laika nomainīties. Šādās spēlēs jābūt vārtu guvumam, lai gan var nākties nedaudz pagaidīt.

Jukas Jalonena trenētās komandas ir pazīstamas ar savu pacietību. Jalonens bieži atkārto, ka šajā līmenī spēles ir līdzīgas. Un tad ir vajadzīga pacietība.

Pirmkārt, bija nepieciešama pacietība sagaidīt Valteri Kemileinena vārtus. Tādu pašu sīkstumu nācās parādīt, kad Leo Komarovs neizšķirta situācijā guva uzvaras vārtus.

Satraucošākie notikumi risinājās pirms spēles pret Latvijas hokejistiem. KHL rezultatīvākais spēlētājs Niko Ojamāki sēdēja tribīnēs, bet Markuss Granlunds guva savainojumu.

Pēdējā izstāšanās izjauca vienu no KHL labākajām uzbrukuma maiņām. Sakari Manninenam un Tēmu Hartikainenam pievienojās Toni Rajala.

Olimpiskais turnīrs pieprasa komandas saliedētību un savstarpējo sapratni vēl izteiktāk nekā Pasaules čempionātā. Tā kā visas komandas tiek tālāk, nav tik svarīgi, vai grupā finišē pirmajā vai otrajā vietā.”

Dīvains formāts Pekinas hokeja turnīrā – pēc trīs zaudējumiem var turpināt cīņu

YLE https://yle.fi/urheilu/3-12314590

“Lauvas pieveica Latviju ar 3-1. Somijai viss ir kārtībā. Divas spēles, divas uzvaras. Pat gadījumā, ja lauvas šodien zaudētu Latvijai un vakar Slovākijai, “balti-zilajiem” nekas nebūtu beidzies. Arī trešā neveiksme svētdien pret Zviedriju neatņemtu sapni par olimpisko zeltu.

Pekinā ir dīvaina izspēles sistēma. Neviena komanda nebeigs cīņu pamatturnīrā. Katrai valstsvienībai būs iespēja turpināt, pat zaudējot visās grupu turnīra spēlēs.

Grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas īpašniece automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā. Pārējās komandas izspēlēs pirmo “play-off” kārtu, uzvarētājiem iekļūstot labāko astoņniekā. Pekinā ir spēkā sauklis “Uzvari svarīgajās spēlēs”, taču tas mazina pamatturnīra nozīmi.

Pat vājākā komanda var iekļūt ceturtdaļfinālā. Šī loma atvēlēta Ķīnai. Mājiniekiem praktiski nav izredžu tikt tālāk, taču, pateicoties labvēlīgajam kalendāram, Ķīnai būs iespēja aizvadīt vēl vienu spēli.

Protams, pamatturnīram ir attīstoša nozīme. Juka Jalonens ir turnīra sistēmas meistars. Viņš zina, kā uzlabot komandas sniegumu spēli pēc spēles. Taču uzvarai grupu turnīrā jābūt novērtētai augstāk.

Iespējams, ka Pekinā mūs gaida pārsteigumi. Tajā nav nekā slikta. Pārsteigumā slēpjas sporta vērtība. Taču sistēma, kurā visi nokļūst no sākuma līdz galam, neatbilst sporta garam. Ko jūs teiktu, ja orientēšanās sportā katrs dalībnieks varētu pārvarēt kvalifikācijas kārtu?”

  -3 [+] [-]

, 2022-02-11 22:04, pirms 2 gadiem
Patīkami lasīt šos saldos mēslus LV!?Jānokāš vēl SVK un būsim apmierināti,kādi mēs lāčplēši!!

     [+] [-]

, 2022-02-12 09:48, pirms 2 gadiem
Sīrups ausīs un makaroni uz tām ir viens un tas pats!
Būtu labāk uzvarējuši spēli!!!