Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Kalniņš: ''Čaļi cīnījās līdz galam. Spēlējām kārtīgu hokeju''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kalniņš: ''Čaļi cīnījās līdz galam. Spēlējām kārtīgu hokeju''
Jānis Kalniņš. Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš pēc zaudējuma ar 1:3 pret Somiju intervijā LTV pauda, ka izbaudījis olimpisko debiju, kā arī izlase spēlējusi līdz galam.

Šodien Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs otro zaudējumu hokeja turnīrā piedzīvoja Latvijas izlase, kas ar 1:3 piekāpās Somijai. Apakšgrupu turnīru Harija Vītoliņa vadītā izlase noslēgs svētdien, kad 6:10 pēc Latvijas laika spēkosies pret Slovākiju.

''Divi goli pietrūka, lai izlīdzinātu,'' pēc mača vērtēja Jānis Kalniņš, kurš Latvijas vārtos atvairīja 35 no pretinieku izdarītajiem 38 metieniem. ''Galvenais, ka čaļi cīnījās līdz galam. Domāju, ka spēlējām kārtīgu hokeju. Otrajā periodā pāris reizes somi iespieda, bet tas ir viņu stils kā viņi spēlē,'' turpināja vārtsargs.

Visi trīs vārti tika gūti no distances un Kalniņš akcentēja, ka visi bijuši neveiksmīgi vārti: ''Pirmo neredzēju, otro pielaboja, un trešais arī bija tāds neveiksmīgs. Viņu nūja bija manā cimdā iekšā, bet tiesnesis ieskaitīja golu, jo mans cimds bija ārpus vārtsarga laukuma.''

''Domāju, ka jā. Šodien pirms spēles domāju, ka pirmā pārbaudes spēle man bija pret Somiju, pirmais starts pasaules čempionātā bija pret Somiju un tagad arī olimpiskajās spēlēs,'' par savu olimpisko debiju prātoja Kalniņš, piebilstot, ka galvenais ir izbaudīt procesu, jo ne katru gadu notiek olimpiskās spēles un ne vienmēr Latvijas hokeja izlase tajā piedalās.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ho...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums