Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Klubu izlase ne bez grūtībām uzvar Rumāniju un iekļūst finālā

Klubu izlase ne bez grūtībām uzvar Rumāniju un iekļūst finālā
Latvijas klubu izlase pēc vārtu guvuma. Foto: www.hockey.lt

"Optibet" hokeja līgas (OHL) izlase tika pie otrā panākumā Viļņā notiekošajā "Turkish Airlines Baltic Challenge Cup", pārspējot Rumānijas pieaugušo izlasi ar 2:1. Vārtus komandas labā guva Ričards Bernhards un Kristaps Riekstiņš.

Latvijas klubu izlases cietoksni šajā spēlē sargāja „Liepājas” vārtsargs Kārlis Zakrevskis (9 spēles, 4,12 vārti, 88,8% atvairīto metienu), bet Rumānijas izlases vārtu drošība tika uzticēta Rumānijas un Ungārijas atklātā čempionāta vienības „Csikszereda” vārtsargam Anodi Otto, kur, pēc eliteprospects.com datiem, viņa vidēji ielaisto vārtu koeficients ir 55,00. Gan Rumānija, gan Latvija pirms šī mača apspēlēja Igauniju, līdz ar ko šodien abas vienības cīnījās par pirmo vietu savā grupā.

Lai gan Rumānija ieņem 29. vietu Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) reitingā, Latvijai izdevās atklāt rezultātu tikai spēles vidu. Artūrs Homjakovs vairākumā izdarīja piespēli gar vārtiem, ko Onodi atvairīja, taču „Zemgales/LLU” uzbrucējs Ričards Bernhards tika pie ripas un no tuvās distances ieraidīja to vārtos – 1:0. Pagāja 26 sekundes, kad rezultāts bija jau 2:0 – Alekseja Širokova piespēle tika pārtverta, ripa atleca pie „Prizmas” uzbrucēja Kristapa Riekstiņa, kuram atlika trāpīt vārtos no tuvās distances.

Rumānija nesabruka pēc neveiksmīgām epizodēm, un četras minūtes pirms otrā perioda beigām samazināja deficītu. Latvija neveiksmīgi nospēlēja laukuma stūrī un pazaudēja ripu. Sekoja metiens pa Zakrevska vārtiem, ar ko viņš tika galā, taču Brasovas „Corona” uzbrucējs Pēters Balāžs meta vēl vienu reizi, un ripa pēc rikošeta no cita Rumānijas hokejista slidas ielidoja vārtos – 1:2.

Noslēdzošajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Latvija palika mazākumā par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Rumānijas izlases treneri pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, bet uz planšetes sazīmētās kombinācijas nenostrādāja. Vārtsargu izdevās nomainīt vien 27 sekundes pirms sirēnas, bet Latvija mierīgi novadīja spēli līdz uzvarai un tika pie otrā panākuma divos mačos.

Arī pēcspēles metienu sērija Latvija uzvarēja ar 2:1. Bullīti iemeta pirmo vārtu autors Ričards Bernhards un viņa asistents Artūrs Homjakovs, bet Kārli Zakrevski apspēlēja Rumānijas vienīgo vārtu autors Pēters Balāžs.

Rītdien Latvijas klubu izlase aizvadīs spēli par pirmo vietu un turnīra galveno trofeju pret A grupas labāko komandu, kas noskaidrosies šodien. Ja vakara mačā Lietuvai izdosies pārspēt Baltkrieviju, tad Valerija Kuļibabas trenētā izlase spēlēs pret kaimiņiem, bet ja Lietuva zaudē, tad par kausu būs jācīnās pret Japānu.

Turkish Airlines Baltic Challenge Cup, 10. novembris

Rumānija – Latvijas klubu izlase 1:2 (0:0; 1:2; 0:0)
Vārti: 33:18 Bernhards (Homjakovs, vair.) 0:1, 33:44 Riekstiņš (Al. Širokovs, Grīnbergs) 0:2, 36:21 Balāžs (Mirsea) 1:2
Vārtsargi: Otto Onodi (līdz 59:33) – Kārlis Zakrevskis

A grupa

Poz.KomandaSp.UUPZPZVārtiP-ti
1.Japāna210107:44
2.Lietuva101003;22
3.Baltkrievija100011:50

B grupa

Poz.KomandaSp.UUPZPZVārtiP-ti
1.Latvija220006:26
2.Rumānija210018:53
3.Igaunija200024:110

Latvijas klubu izlases sastāvs “Turkish Airlines Baltic Challenge Cup”:

Vārtsargi: Reinis Petkus (“Zemgale/LLU”), Kārlis Zakrevskis (HK "Liepāja).
Aizsargi: Krišs Lipsbergs, Renārs Demiters (abi HK “MOGO”), Maksims Širkovs (HK “Prizma”), Vjačeslavs Minajevs (HK “Liepāja”), Kalvis Ozols, Aleksejs Popovs (abi HK “Zemgale/LLU”), Eduards Fjodorovs (HK “Lido”), Bruno Bakanovs (HK “MOGO”), Rinalds Rosinskis (HK Zemgale/LLU”);
Uzbrucēji: Andris Siksnis, Kārlis Ozoliņš (visi HK “MOGO”), Kristaps Liepa, Alekejs Širokovs, Sandis Grīnbergs, (visi HK “Prizma”), Juliāns Misjus , Ričards Bernhards, Artūrs Homjakovs, Jānis Ričards Kārkliņš (visi HK “Zemgale/LLU”), Kristaps Riekstiņš (HK “Prizma”), Artjoms Pankevičs (HK “MOGO”), Ričards Fomins (HK “Liepāja).

Izmantotie resursi:
Lietuva always h`ockey!
LHF | Sākums

     [+] [-]

, 2018-11-10 17:51, pirms 5 gadiem
spele bija svaka ja pot rumaniju nevar uzvaret ar graujosu rezultatu tad nav ko teikt ,bet vienalga apsveicu un cru karut bus vartu birums

  +4 [+] [-]

, 2018-11-10 18:05, pirms 5 gadiem
balderuska rakstīja: spele bija svaka ja pot rumaniju nevar uzvaret ar graujosu rezultatu tad nav ko teikt ,bet vienalga apsveicu un cru karut bus vartu birums
Ko tu gaidiji? Ta ir OHL 2. Izlase

  +1 [+] [-]

, 2018-11-10 18:24, pirms 5 gadiem
Grūti nosaukt to par kautkādu Latvijas izlasi. Tapēc tā arī ir klubu izlase un nav ko brīnīties ka Rumāņus knapi uzvar. Iespējams Rumāņi atbraukuši labākajā sastāvā nēsmu sekojis līdzi tādu valstu izlasēm.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-10 18:37, pirms 5 gadiem
Ja Hārtlijs vadītu tos koka gabalus būtu 5:0 pēc pirmā taima pret tādiem rumāņiem...

  +4 [+] [-]

, 2018-11-10 19:00, pirms 5 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Ja Hārtlijs vadītu tos koka gabalus būtu 5:0 pēc pirmā taima pret tādiem rumāņiem...
Ja tanti apgrieztu ar kājām gaisā, tad tā būtu krājkase
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja