Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančestras "United" paziņo par rekordlieliem ienākumiem

Rolands Eliņš

Mančestras "United" paziņo par rekordlieliem ienākumiem
Luiss van Gāls
Foto: AFP/Scanpix

Futbola klubs Mančestras "United" par spīti klaji neveiksmīgajai iepriekšējajai sezonai un vēl drausmīgākajam šīs sezonas sākumam šajā gadā uzrādījis rekordlielus ieņēmumus, no kuriem gūta peļņa 30 miljonu eiro apmērā.

Mančestras "United" kluba direktors Eds Vudvords publiskojis 2014. gada finansiālo pārskatu un paziņojis, ka šis ir jaunas nodaļas sākums. "United" ziņo, ka šī gada 30. jūnijā tās ienākumi par pēdējo gadu sasnieguši 538,4 miljonus eiro, savukārt tīrā peļņa ir 29,6 miljoni.

"Esam ļoti lepni par mūsu finansiālajiem sasniegumiem, jo atkal esam pārsituši savu ieņēmumu rekordu," norāda Vudvords. "Ar Luisi van Gālu kā galveno treneri un nesenajām spēlētāju pārejām, kas pastiprinājušas mūsu sastāvu, esam ļoti optimistiski par nākotni un gatavi sākt jaunu nodaļu kluba vēsturē."

"United", kurš saskaņā ar "Forbes" pētījuma datiem ir trešais vērtīgākais sporta klubs pasaulē, starpsezonā bija viens no drosmīgākajiem pircējiem, un sastāvs tika papildināts ar Anhelu di Mariju, Radamelu Falkao, Lūku Šo, Dalejs Blindu, Markosu Roho un Anderu Erreru, tiesa, Vudvorda publicētajos aprēķinos iekļauta tikai Erreras transfēra summa. Pārējās parādīsies nākamā gada atskaitē.

Kopumā šovasar "United" futbolistu tirgū iztērējusi gandrīz 200 miljonus eiro, savukārt iepriekšējā trenera Deivida Moiza atlaišanai kompensācijās vien tika izmaksāti gandrīz desmit miljoni eiro. Tāpat arī zuduši ienākumi no Čempionu līgas un Premjerlīgas prēmijām, kuras lēš vairāk nekā 50 miljonu vērtībā, taču tas viss nav traucējis "United" sekmīgi darboties reklāmas tirgū, parakstot desmit gadu līgumu ar "Adidas", kas sezonā ienesīs 93 miljonus eiro.

Kluba vadība devusi van Gālam zaļo gaismu arī nākamajā transfēru logā ziemā, taču vismaz pagaidām naudas pārpilnība van Gālam un "United" veiksmi nav nesusi - Premjerlīgā pagaidām pirmā uzvara vēl nav gūta un pagaidām tikai 14. vieta, bet Līgas kausā piedzīvota šokējoša izstāšanās pret "League One" klubu ar 0:4.

Izmantotie resursi:
BBC News - Manchester United profits plunge 84%

     [+] [-]

, 2014-09-10 16:42, pirms 10 gadiem
ienākumi smagi samazināsies, ja MU arī šogad pabeigs zem eirokausu strīpas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-10 17:13, pirms 10 gadiem
Interesanti, ka MU ir līgums ar Adidas, bet tajā pašā laikā MU lieto, NIKE formas. Man vairāk simpatizē adidas formas.
Slēpts komentārs: T.G.H.

  -3 [+] [-]

, 2014-09-10 17:47, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Liela skepse rakstā pret klubu! Klubs arī turpmāk pastiprināsies un nevajadzīgos atsijās. Gan arī panākumi neizpaliks. MU nekur nepazudīs! Drīz varēsiet sākt rakstīt cēlākus rakstus, ticiet man!
Piemēram - sc kepons Kurzemes_Dubriks iestājies vidusskola

  +4 [+] [-]

, 2014-09-10 18:03, pirms 10 gadiem
Carloz rakstīja: ienākumi smagi samazināsies, ja MU arī šogad pabeigs zem eirokausu strīpas
Jā- daži eksperti šeit sc jau izteica frāzes par Deportivo utml klubu likteņiem, bet patiesība ir un paliek patiesība- tādiem klubiem kā MU ir miljoniem liels lojālu fanu pulks, kuri turpinās atbalstīt klubu pat ja tas izkristu uz Championship, tā ka drīzāk varētu runāt par Juventus gadījumu, kas pēc pāris gadiem atnāk spēcīgak nekā jebkad agrāk.
Jā protams- ieņēmumi varētu samazināties uz gloryhanteru rēķina, bet procentuāli MU tādi ir stiiiipri mazāk nekā piemēram City, tā ka no worries- viss būs bumbās lai vai kā United spēlētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-10 20:25, pirms 10 gadiem
beicha rakstīja: Interesanti, ka MU ir līgums ar Adidas, bet tajā pašā laikā MU lieto, NIKE formas. Man vairāk simpatizē adidas formas.
No nākamās sezonas būs Adidas.

     [+] [-]

, 2014-09-11 09:26, pirms 10 gadiem
šito laineri nekas nevar nogremdēt, arī spēlētāju nevarēšana laukumā