Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" turpina pārbūvi un pastiprinās ar talantīgu horvātu balsta pussargu

Agris Suveizda

"Riga" turpina pārbūvi un pastiprinās ar talantīgu horvātu balsta pussargu
Hrvoje Babecs. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Latvijas bagātākais sporta klubs un futbola čempionāta trešās vietas īpašniece "Riga" pavēstījusi par horvātu balsta pussarga Hrvojes Babeca, kuram drīzumā apritēs 23 gadu, pievienošanos komandai.

Babecs ir dzimis 1999. gada 28. jūlijā Horvātijas pilsētā Viroviticā. Hrvoje spēlē balsta pussarga pozīcijā un ir Horvātijas klubu "Osijek" un "Hypo Limac" audzēknis. 2016. gadā Hrvoje parakstīja līgumu ar Francijas klubu "Metz". Tolaik šo klubu vēl pārstāvēja arī Jānis Ikaunieks, taču jaunais Babecs Francijā spēlēja vienīgi otrajā komandā un 2018. gadā Babecs atgriezās dzimtenē - vispirms "Vihor" un pēc tam "Gorica".

"Gorica" sastāvā Horvātijas augstākajā līgā Babecs nospēlēja trīs sezonas un bija viens no komandas līderiem, nepilnu gadu pavadot arī bijušā RFS galvenā trenera Valda Dambrauska vadībā. Horvātijas spēcīgākajā čempionātā Babecs nospēlēja 92 spēles, guva sešus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. "Gorica" komandā kopumā Babecam 104 spēles, septiņi vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Babecs ir spēlējis Horvātijas U17 un U21 izlasēs. 2021. gadā Babecs aizvadīja četras spēles Eiropas U21 čempionātā un trīs no četrām spēlēm sāka starta sastāvā. Ar "Gorica" klubu viņam bija spēkā līgums vēl uz diviem gadiem, līdz ar to var nojaust, ka darījums noticis ar pārejas maksu. Horvātu medija Sportske Novosti spekulācijās tika pieminēta pat iespaidīga summa miljona eiro apmērā.

UEFA Eiropas Konferences līgas 1. kārtu "Riga" sāka ar uzvaru izbraukumā Ziemeļīrijā pār Īrijas čempionāta klubu "Derry City" (2:0). Atbildes spēlei Babecu pieteikt vēl nedrīkstēs - viņš Eirokausos varēs debitēt tikai no otrās kārtas. Virslīgas pieteikumā rīdziniekiem pašlaik atrodami maksimālie 15 ārzemnieki, tādējādi arī no Virslīgas pieteikuma kāds būs jāsvītro. Šovakar "Riga" Latvijas kausa astotdaļfinālā tiksies ar Virslīgas līderi "Valmieru" - spēle "Skonto" stadionā sāksies plkst. 20.00, tiešraide TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/lv/post/621
https://sportske.jutarnji.hr/sn/nog...

     [+] [-]

, 2022-07-10 15:37, pirms 2 gadiem
Tas tik ir špīlers. Ja Riga varētu piesaistīt šitik labu centra uzbrucēju tad varētu runāt par kkādiem grupu turnīriem.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-10 15:52, pirms 2 gadiem
miljons drošvien, ja sasniedz grupu turnīru. Citādāk nevaru iedomāties, kāda mārrutka pēc Virslīgai vajadzīgi miljons vērti spēlētāji.

No virslīgais tikai virtuālajos menedžeros var pārdot kādu pa 10 miljoniem. Realitātē Tolu bija griesti.

  -2 [+] [-]

, 2022-07-10 16:24, pirms 2 gadiem
Kad šai krievu zagļu ūtrupei un augļošanai tiks pielikts gals ???

     [+] [-]

, 2022-07-10 16:40, pirms 2 gadiem
No virslīgas pieteikuma izņemts Musā.
Interesanti, ļoti lielas cerības lika uz viņu un arī labi izskatījās līdz traumai.

     [+] [-]

, 2022-07-10 16:52, pirms 2 gadiem
Un arī interesanti, kuru viņš izstums no sastāva - Petsosu vai Kendišu. Par šādu summu rezervistus Latvijā nepērk.
Kendišs nebija sastāvā pret īriem..

     [+] [-]

, 2022-07-10 16:58, pirms 2 gadiem
Willy rakstīja: Un arī interesanti, kuru viņš izstums no sastāva - Petsosu vai Kendišu. Par šādu summu rezervistus Latvijā nepērk.
Kendišs nebija sastāvā pret īriem..
Kendišs netika pie vīzas. Tāpēc nebija sastāvā pret īriem(TV komentētājs).

     [+] [-]

, 2022-07-10 17:23, pirms 2 gadiem
Kendišs toč malā nepaliks, to es varu garantēt. Komandas sirds un dvēsele.