Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Arojo pēc uzvaras pār Latviju un zaudējuma Serbijai atvadās no Puertoriko izlases

Rolands Eliņš

Arojo pēc uzvaras pār Latviju un zaudējuma Serbijai atvadās no Puertoriko izlases
Karlos Arojo cīņā pret Ojāru Siliņu
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Viens no pazīstamākajiem Puertoriko basketbola izlases pārstāvjiem Karloss Arojo paziņojis, ka savu karjeru valstsvienībā noslēdzis. Vēl aizvakar ar 14 gūtiem punktiem viņš palīdzēja Puertoriko dzēst Latvijas olimpiskās cerības.

„Puertoriko, šodien es tev atdevu savu sirdi,” pēc zaudējuma Serbijai pavēstīja Karloss Arojo. „Rodas prieka asaras, atceroties, cik lielisks bija mūsu kopīgais piedzīvojums. Man bija iespēja piepildīt sapni veselu 15 gadu garumā. Paldies, ka ļāvi pārstāvēt savas krāsas starptautiskajā arēnā. Nekad nedomāju, ka šis brīdis pienāks. Ceru, ka atcerēsies mani ar cieņu, un paldies par visām atmiņām.”

36 gadus vecais Arojo izlasē debitēja 21. gadsimta sākumā, un 2004. gada olimpiskajās spēlēs viņam tika uzticēts ienest stadionā Puertoriko delegācijas karogu. Atēnu olimpiādē viņš palīdzēja Puertoriko pārspēt ASV izlasi, gūstot 25 punktus, un Arojo tika iekļauts olimpiskā basketbola turnīra simboliskajā izlasē.

Arojo palīdzēja Puertoriko divreiz kļūt par „FIBA Americas” vicečempioni, kā arī piedalīties četros pasaules čempionātos. Pieredzējušais saspēles vadītājs NBA aizvadījis vairāk nekā 500 spēles un vidēji guvis 6.6 punktus spēlē. Pēdējās sezonas Arojo pavada Eiropā un iepriekšējo sezonu noslēdza Spānijas superkluba „Barcelona” sastāvā.

Kopā ar Puertoriko izlasi Arojo šonedēļ piedalījās olimpisko spēļu atlases turnīrā, cenšoties kvalificēties olimpiādei pēc 12 gadu pārtraukuma. Pusfinālā Puertoriko tikās ar Latviju un izcīnīja uzvaru 77:70, kamēr Arojo izcēlās ar 14 gūtiem punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlē. Tas gan nepalīdzēja iegūt Rio ceļazīmi, jo vakar Puertoriko pārliecinoši piekāpās Serbijai ar 77:108.

Savā pēdējā spēlē izlasē Arojo guva 14 punktus, bet atlases turnīru kopumā noslēdza ar vidēji 13.3 punktiem, kas bija astotais labākais rādītājs. Rezultatīvākie ar 17.8 punktiem bija serbi Nikola Jokičs un Bogdans Bogdanovičs, bet trešo vietu šajā sarakstā ieņēma Dairis Bertāns ar 16.3 punktiem.

Izmantotie resursi:
Carlos Arroyo retires from Puerto Rico National...

  -3 [+] [-]

, 2016-07-10 13:42, pirms 8 gadiem
Arojo pēc Puertoriko standartiem ir leģenda. Skatoties uz Serbijas - Puertoriko mača gala rezultātu, nedomāju ka mums būtu sanācis labāk kā Puertoriko. Pašu Puertoriko gan vajadzēja uzvarēt, bet tas netika izdarīts - un tā ir vistiešākā Bagatska vaina, lai cik cēlus un skaistus vārdus Voins nerunātu par Bagatski. Spēles plāns, taktika nebija izvēlēta pareizi un Bagatskis arī nespēja pārorientēties nelabvēlīgajā situācijā un lauzt mača gaitu - nebija plāna B, bija tikai plāns A - ļoti neveiksmīga trīspunktnieku izpilde un realizācija.

  -2 [+] [-]

, 2016-07-10 15:29, pirms 8 gadiem
edviins straume rakstīja: Arojo pēc Puertoriko standartiem ir leģenda. Skatoties uz Serbijas - Puertoriko mača gala rezultātu, nedomāju ka mums būtu sanācis labāk kā Puertoriko. Pašu Puertoriko gan vajadzēja uzvarēt, bet tas netika izdarīts - un tā ir vistiešākā Bagatska vaina, lai cik cēlus un skaistus vārdus Voins nerunātu par Bagatski. Spēles plāns, taktika nebija izvēlēta pareizi un Bagatskis arī nespēja pārorientēties nelabvēlīgajā situācijā un lauzt mača gaitu - nebija plāna B, bija tikai plāns A - ļoti neveiksmīga trīspunktnieku izpilde un realizācija.
pēc tevi teikta sanāk, ka saujiņa LBL līmeņa spēlētāju komplektā ar pāris viduvēju Eiropas klubu rotācijas spēlētāju ir automātiski stiprāka par daudz fiziskākiem atlētiem no kaut kādas tur salas, no kuriem kādi 4-5 ir ar NBA pieredzi, kā arī ar pieredzi, kā uzvarēt ASV izlasi olimpiskajās spēlēs ar Karmelo, Dankanu, Lebronu, Aiversonu sastāvā? šī ir dīvaina dīvaina loģika. Tad jau Ķekavas mājsaimnieces tādai puertoriko vispār pārbrauktu pāri ar smēķi zobos? ja ticēt tevis teiktajam, sanāk, ka visvieglāk mums būtu uzvarēt ASV izlasi?