Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Aģenta prasības apdraud "Ajax" kapteiņa pārcelšanos uz "Barcelona"

Emils Ozerinskis

Aģenta prasības apdraud "Ajax" kapteiņa pārcelšanos uz "Barcelona"
Mateiss de Lihts. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas futbola šīs sezonas pelnrušķītes Amsterdamas "Ajax" kapteiņa Mateisa de Lihta pāreju uz Katalonijas komandu "Barcelona" aizkavējot futbolista aģenta prasības par kompensācijas apjomu, ziņo spāņu medijs "Marca".

Ar pamatīgu drāmu noslēdzās UEFA Čempionu līgas pusfināls, kurā "Tottenham" teju neiespējamā manierē aprāva Amsterdamas "Ajax" sapni par finālu. Viens no "Ajax" lieliskās sezonas stūrakmeņiem bija 19 gadus jaunais nīderlandiešu aizsargs Mateiss de Lihts, kurš savā jaunajā vecumā iecelts par komandas kapteini un iekļuva ļoti šaurā spēlētāju grupā, kuri kā tīņi spējuši gūt vārtus Čempionu līgas pusfināla stadijā.

Skaidrs, ka "Ajax" jaunie talanti par sevi radīja milzīgu interesi starp Eiropas bagātākajiem klubiem. Par 67,5 miljoniem uz "Barcelona" pāries nīderlandiešu pussargs Frenkijs de Jongs. Viņa pēdās varētu doties arī Mateiss de Lihts, par kuru "Barcelona" gatava maksāt 70 miljonus. Taču spēlētāja potenciālo pāreju kavē futbolista aģents.

Itālijā dzimušais nīderlandiešu aģents Mīno Rajola uzskata, ka viņam pienākoties 20% no transfēras summas, kas tādējādi pārsniegtu 14 miljonus eiro. Parasti aģentu atalgojums svārstās piecu līdz desmit procentu robežās. Saprotams, ka "Ajax" no tik lielas summas nevēlas šķirties. Ņemot vērā "Ajax" pozīciju šajā jautājumā, Rajola cer sagaidīt vēl lielāku piedāvājumu par savu spēlētāju no kāda cita kluba, lai saņemtu savu kāroto summu.

"Ajax" vienība cer pēc iespējas ātrāk atrisināt de Lihta transfēras jautājumu, lai veiktu nepieciešamās sastāva pārmaiņas pēc vairāku vadošo spēlētāju pārdošanas.

Šajā sezonā de Lihts "Ajax" rindās aizvadīja 11 spēles Čempionu līgas turnīrā, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem. Savukārt Nīderlandes čempionātā 31 spēlē centra aizsargs izdarīja trīs precīzus sitienus.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/